За и против обрязването

• 15 356
  • 325
  •   1
Отговори
# 270
Не се превземайте  Wink Аз пък го гледах от любопитство - пищят децата, но не повече от бебетата, които приклещват в детската консултация като им слагат ваксина.

# 271
На дъщеря ми досега нищо не са й рязали по време на ваксина.

# 272
Да, де, просто си пищят. Ама дали от боцкане или клъцване на половия им орган - то какво значение има, че чак толкова се втелясваме, вярно  Tired

# 273
Блондиня, смешното е , че се втелясвате за неща, които изобщо не ви засягат, а за тях са напълно в реда на нещата Simple Smile

# 274
Кое точно е в реда на нещата, като даже не съм убедена, че използват стерилен инструмент за всяко дете?
Псевдо доводите от медицински/здравословен характер датиращи отпреди 100 години + липса на информация за рисковете и страничните ефекти от процедурата само допълват картинката...

# 275
За тях, ок, но са деца и е варварщина. И както и да гледам пищящо дете, което режат на живо и без нужда, все ще ми е криво. Пък ако ще да е втелясване, излишно и т.н. И хич не ми е смешно. Поне не и след като аз имам дете.

Аз да си го кажа, пък може и да се изтрие - за мен обрязването е акт на простотия!

# 276
вероятно не познаваш достатъчно обрязани мъже, които не са прости  Joy

# 277
обрязването е акт на простотия!

Абсолютно!
А простотията, както всички знаем е липса на информация и пълно отсъствие на нужда тя да бъде получена.

А и съм дълбоко убедена, че огромна част от родителите на тези деца, дори нямат ясна представа защо трябва да причинят това на децата си.

# 278
Има изключения, разбира се. Говоря като цяло. Сляпото следване на вярата (при евреите, например, които не мога да нарека прости) също е някакъв вид... и аз не знам какво  Thinking

# 279
Понеже стана дума, аа ви кажа честно, в сравнение с това което едва не причини ваксината Пентаксим на дъщеря ми, предполагам, обрязването е като да ти резнат ноктите..

# 280
Блонди, не направих едно уточнение, а явно е трябвало Hug.
Имах предвид малцинствените групи по нашите земи.

# 281
Да, за тях със сигурност  Hug Аз на тити отговарях. Но поне при евреите се прави индивидуално, ритуално и в бебешка възраст. Така иди-дойди.  Tired Но тия групови извращения ми идват в повече  Stop
Но то кой ли ме пита  Laughing

# 282
Евреите обрязват момченцата на 8-мият ден след раждането.
8-дневно бебе е много различно от 4-годишно дете, както се прави тук.

# 283
8-дневно бебе е много различно от 4-годишно дете, както се прави тук.

Peace
Ако се прави, най-добре докато е бебе, какъв ли ужас преживяват тези момченца?  ooooh! (Гледала съм предаването на Карбовски  Tired)

# 284
От гледна точка на психическата травма - така е бебето няма да си спомня. Но някой май беше писал или в друга тема или материал съм чела че от медицинска гледна точка е по-добре да е в по-късна възраст.
Бе най добре на 18+ който реши да си го прави, ама кой ли ме пита мен.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт