Училището

• 17 642
  • 380
  •   1
Отговори
# 75
# 76
А мен училището ме спаси от детската градина.  Crossing Arms

И мен, толкова мразех да ходя на градина...

Ако можеше сега пак да съм във ваканция...

# 77
# 78
  • София-Лагера
Трагично е.
Това са младите хора на България.

# 79
  • някъде там
За съжаление си много права -една кака- ,жалко за българското училище и българските учители !!! Имам няколко познати по близки учителки на моята възраст 33 год. та едната ми сподели  че пише двойки на децата с добро финансово положение защото били надути и ги мразела ,другата учителка по литература всяка Събота вечер е на чалга клуб, ходи с къса пола малко под дупето и няма никаква култура даже има говорен дефект  ,,,,,,,,, Да вярно е както във всяка професия има и хора годни и обичащи работата си имаше една такава г-жа в градината на дъщеря ми ,,,,но освен нея аз друг свестен учител скоро не съм срещала !!!!!

# 80
За съжаление си много права -една кака- ,жалко за българското училище и българските учители !!! Имам няколко познати по близки учителки на моята възраст 33 год. та едната ми сподели  че пише двойки на децата с добро финансово положение защото били надути и ги мразела ,другата учителка по литература всяка Събота вечер е на чалга клуб, ходи с къса пола малко под дупето и няма никаква култура даже има говорен дефект  ,,,,,,,,, Да вярно е както във всяка професия има и хора годни и обичащи работата си имаше една такава г-жа в градината на дъщеря ми ,,,,но освен нея аз друг свестен учител скоро не съм срещала !!!!!

"Няма никаква култура даже има говорен дефект" - как не я е срам да има говорен дефект, направо да вземе да се скрие някъде, пфууу, учителка станала Sick

Не знам обаче ти на каква база даваш подобни заключения, след като е очевидно, че часовете по български език не са оставили видима следа у теб. И клавишът на запетайката ти запецва

# 81
Явно говорният дефект е по-лошо нещо от никаквата култура и късата пола  Laughing

# 82
  • някъде там
  bouquet  bouquetама от далече ви личи че сте учителки ,,,,,свикнали сте да получавате само букети ама не и да бъдете критикувани  HugДобре че ви накараха, да изкарате задължителният курс по информатика, та да влизате из форумите !!!!!!

# 83
Крейзи, нали не искаш да кажеш, че помниш верижната изомерия на четвъртичните въглеродни алкани?
Копирах го и го пейстнах, даже не съм го преписала. Или по химия сте имали някой звяр в човешки образ, или паметта ти е доста над средното ниво. Аз лично съм успяла изключително бързо да забравя нещата от този тип. От химията помня само че киселините се съединяват с основи и се отделя вода, означенията на някои химични елементи и няколко основни понятия, дотам. Паметта ми е доста добра, дори отлична, но все пак не мога да повярвам, че резултатът от българското образование е запомнянето на излишни неща. Че понякога, дори често,не се учат правилните съм съгласна. И мисля, че точно качеството на материала е по големият проблем в сравнение с начина, по който се преподава. Наред с всичко останали, не по малки проблеми- лоша материална база, нерекъснатите промени в материала и учебниците, при които се къса връзката между изучаваното всяка година, неуважение към цялото съсловие, проблемите в семейството и обществото и т.н.

# 84
  • в моя гьол
 bouquet  bouquet Ама от далече ви личи, че сте учителки. ,,,,, Свикнали сте да получавате само букети, ама  но не и да бъдете критикувани.  Hug Добре че ви накараха, да изкарате задължителният курс по информатика, та да влизате из форумите !!!!!!
Един опреснителен курс по правопис и пунктуация не е излишен в случая.  newsm78

# 85
Като цяло не смятам, че материалът сам по себе си е лош. За мен големите камъни са учебниците, по които учат децата. Едва след това, идват другите нещица.
Ако отворите американски учебник, например,  често може да го прочетете от корица до корица и всичко да ви стане ясно.
Ще дам пример и с историята в нашата гимназия. Световната история я зубрехме от някакъв учебник, както повечето ученици. Голяма мъка.
Българската история я преподаваше човек, който така поднасяше материала, така го разказваше, караше ни да анализираме събитията и заедно да стигаме до историческите истини. Учебника по история почти никой от нас не е отварял. Не беше необходимо. Тези от нас, които кандидатстваха с история, мисля до един успяха, без допълнителни уроци и без голяма мъка. В часовете идваха да слушат ученици от други класове, от други училища..
Мисълта ми е, че материала сам по себе си си е ОК, много зависи, обаче, как е поднесен.

# 86
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не съм чела темата, но съм съгласна с авторката и за мен беше загуба на време ... след 4 ти клас

# 87
  • Германия
Абсолютно съм съгласна с авторката, описанието е много точно, поне що се отнася за основното училище, за по-нататък не мога да говоря от личен опит. Но поне от това, което съм чувала от познати, все от елитни гимназии, особено последните 2-3 години само се виси по кафетата, на училище я се вяснат по 2-3 пъти в седмицата, я не и после за целия този “труд“получават отлични дипломи.  Rolling Eyes

# 88
  • Costa Rica
Мно'о остро ме съмнява, че някой сега някъде се набутва в системата с "връзки", защото новозавършващите масово работят друго.
Жози, само няколко думи, които ти оборват съмненията - Строителен техникум в един познат ти град. А защо - отговорът е "сигурност". Кюташ си там по 4-5 часа на ден, колкото да ти върви стаж и осигуровки, после отиваш да печелиш в собствения си офис/школа/ресторант/фитнес. Децата - кучета ги яли, важното е родата на шефа да е осигурена.
Предполагам, че картинката вАжи за всички училища в прованса.

# 89
  • София
Крейзи, нали не искаш да кажеш, че помниш верижната изомерия на четвъртичните въглеродни алкани?
Копирах го и го пейстнах, даже не съм го преписала. Или по химия сте имали някой звяр в човешки образ, или паметта ти е доста над средното ниво.

Има абсолютна логика в образуването на имената на тези изомери, няма нужда да се помнят.

Общи условия

Активация на акаунт