Идеи за бизнес - 8

• 126 174
  • 759
  •   1
Отговори
# 570

Това е добра идея за бизнес, но може би трябва да отиде в друга тема "Идеи за бизнес за милионери"  hahaha

О, тази идея я обсъждаме с мъжа ми от 15 години, откакто ни се наложи да посещаваме такива места и видяхме с очите си как мрат като мухи хората в наше село.
Но не виждам какво чак пък толкова иска като инвестиция един частен гробищен парк. Ако имаш подходящ собствен терен, а не са малко хората, които имат такива наследствени земи, какво остава още? Един параклис за опяване, една ритуална зала, няколко гробаря, охрана и няколко градинаря. Малко техника - също. Акцентът ще пада върху охраната и озеленяването. Хората за това ще си дават парите - някой да се грижи за гробовете на близките им и да ги пази от вандали. За да могат, когато отидат да запалят свещичка, да не им се налага първо да се борят с тигри в джунглата от тръни и с мачете в ръка да си проправят път до гроба... Или да се чудят как да разкарат нахалните просяци, накачулени край тях.
И от гробища за домашни любимци има нужда - просто място, където да се погребват, а не да се чудят собствениците им в кой пясъчник да ги заровят.  Sick

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 13:27 от Как` Сийка

# 571
При нас да умреш е много скъпо.
Първо, по закон си длъжен на някои услуги, например ковчег. Цените на ковчезите започват от 1000+ евро. После, място в стената ( има 2 типа, едните са места за урни, а другите за ковчези) започват от 2500 евро на кварталното гробище ( тук освен централно, всеки квартал си има гробище) за 20 години.
После, различните гробщини услуги, напр. тревата да е зелена, а слънцето да свети + лампичката, която свети на гроба ти са 20-30 евро годишно. Самата лампичка и прилежащата й вазичка за цветя, започват от 167 евро. Други детайли.. много мога да ви дам:) Така или иначе, операцията 'погребение" най-икономично излиза към 4000 евро ако имаш място, ако нямаш - прибавяш стойността на дупката. Сметката за погребение на свекър ми мисля, че е към 6000. Свекърва ми малко по-евтино беше нейното, защото имаше място.
За гроб в земя и гробници нищо не знам, сигурно са само за милионери.
При 60% застаряваща популация, този бизнес е не голям, а огромен.
Само че територията е доста разпределена.

Говорихме си преди няолко дни покрай периодичните ми истерии около разходите за погребение на свекър ми  - добре де, имигранти, албанци, китайци и прочие къде ги погребват? Кой плаща за тяхното погребение. Аз китайско име на гробщиата не съм виждала. А сигурно и те умират...

Како, бизнеса не е в терена, терените са общински, и има защо.
Може да се сметне като платиш веднъж мястото, колко ще ти е годишната такса и после нищо, а местата са ограничени. Номерът е в погребална агенция, организацията - там имаш нужда от по-малко неща, но предимно от канали, контакти и т.н...

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 13:27 от 10 c's

# 572
Може би ги кремират...
То не пречи гробището да си върви с агенцията и доктора - пълен цикъл.  Mr. Green
 Или да иска процент от агенциите.

# 573
  • На брега на реката
Мен пък малко ме плаши идеята. А какви би се случило с телата, ако този частен гробищен парк фалира? И дали няма някаква законова пречка, за да погребеш така човек в "нивата си"...сигурно отново седят редица спънки, бумащини и щуротии. Само на думи ми се струва толкова лесно, че да си направиш частно гробище  Rolling Eyes

# 574
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има си закон, който урежда кой къде и как може да направи частно гробище. Според мен най-проблемна е земята - за да направиш подобно гробище, ти трябва доооооста голям парцел, по възможност на добро място, да е все пак достатъчно близо до града, ако е някъде в рамките на града, земята ще е безбожно скъпа. Този гробищен парк, за който ви казах в София, е в Бояна. Парцелът е много голям и е резултат на години откупуване и окрупняване на имоти. Построили са параклис за 1 милион лева, сложили са видеонаблюдение, за да можеш в реално време да видиш, дали цветята, които си сложил на гроба са още там. Гробното място се купува за 98 години, май това е максималният срок, разрешен от закона. И естествено има годишна такса за подръжка, отделно при самото погребение колко струват всичките предлагани услуги.....Но пак ми се струва невъзможно да избият инвестиция от милиони евро по този начин.

# 575
Ако гробището е само за свекърви, ще я избият.  Peace
Даже снахите с камерите ще следят да не възкръсне вампирът.  Mr. Green
Иначе не мога да си представя параклис за 1 млн евро. Някакъв ужасен мутробарок ще да е.  Thinking

# 576
Ето страницата на частното гробище - http://bg-bg.facebook.com/note.php?note_id=367434234687 Сега чета.

# 577
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако гробището е само за свекърви, ще я избият.  Peace
Даже снахите с камерите ще следят да не възкръсне вампирът.  Mr. Green
Иначе не мога да си представя параклис за 1 млн евро. Някакъв ужасен мутробарок ще да е.  Thinking

Joy

Ако някоя от вас ползва софтуерна програма в магазина, може ли да сподели мнение? Сега ровя за добър софтуер, но доста противоречиви неща прочитам.

# 578

Ако някоя от вас ползва софтуерна програма в магазина, може ли да сподели мнение? Сега ровя за добър софтуер, но доста противоречиви неща прочитам.

Работила съм с клок (Варненска е фирмата правят предимно хотелски софтуер, но не само. Не го изписвам на латиница както трябва, защото не съм убедена, че ще е правилно написано :Р) Много ми харесва. Удобна и лесна е.

# 579
Софтуер за какво по-точно ти трябва, Гадамер? Счетоводство, склад, фактуриране или ...? Какво искаш да ти върши програмата?

# 580
  • Отвъд алеята зад шкафа
Софтуер за какво по-точно ти трябва, Гадамер? Счетоводство, склад, фактуриране или ...? Какво искаш да ти върши програмата?

Трябва ми софтуерна програма, която да  е свързана с баркод четеца, да се следят продуктите в наличност, продажби, доставки. Става дума за малък магазин за алкохол и захарни изделия. Опростен и лесен за употреба софтуер.

# 581
http://www.facebook.com/group.php?gid=118634804856265&v=wall&ref=search

Ей я групата,още я оформям, отворена съм за идеи и ще се радвам да я подкрепите.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 15:54 от nakita

# 582
Накита линка нещо не е наред

# 583
  • Отвъд алеята зад шкафа
Накита линка нещо не е наред

Копирай го целия, защото последната част не  е маркирана и не излиза.

# 584
Ами така излиза, сто пъти го копирах, пак ще пробвам.

Оправих го!

Общи условия

Активация на акаунт