На море в Турция - all inclusive, тема 11

• 84 603
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Ние ще сме в Лара и се интересувах от там какви екскурзии има и какво можем да си организираме сами. Малката е на 3 и ако ни закарат по магазините да висим някой докато си купи нещо ще ми развалят почивката  ooooh!

като цяло изобщо не се сещам за екурзия от туроператор,която да си заслужава. обикновенно цените са 3 пъти по-високи,ако си направите разходките сами. хубаво изкарване! Simple Smile

# 541
До Памуккале в никакъв случай не се хващайте , пътува се цял ден с преспиване и на др. ден вечерта най-рано се прибирате,губите 2 дни.
Алания е отдалечена и от Демре-Мира-Кекова и на това не се връзвайте..Интересно е,но ще пътувате доста.

# 542
Подкрепям Мимозата - от Алания екскурзията за Демре- Мира - Кекова тръгваше в 2,40 сутринта и финишираше късния следобед. Ние се отказахме заради децата, иначе изглеждаше много интересно.

# 543
  • София
Благодаря ви за отговорите! Ще посетя турската баня задължително тази година, досега все отказвах, но тая година отивам.До о-ва на Клеопатра съм ходила, а до византийската крепост и Червената кула..може да се отиде тази година.Дано си заслужава.Чух и за някакви водопади.. newsm78
Екскурзия до Перге, водопадите Дюден - е това още намерих..Някой ходил ли е?

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 23:52 от iana1980

# 544
  • В светлината на слънцето
Водопадите са много красиви. Те са няколко. За единия - май беше на около 15-ина км от Анталия в посока Алания, турците казват, че е умалено копие на Ниагара. Може да се върви зад водата, тоест между водата и скалата, и е много ефектно. За мен обаче, честно казано, по-впечатляващ беше финалния, който е в покрайнините на Анталия - водата се излива от 40 метра височина в Средиземно море и е наистина зашеметяващо. Особено в пролетния сезон, когато е пълноводен.
От Анталия в посока към вътрешността на страната се намира Аспендос - един от най-големите запазени амфитеатри в Европа по принцип. От него още по във вътрешността се извива уникален див път, покрай още по дива река, който свършва до много стар римски мост, висящ над каньона. За там май е най-добре да си наемете кола, за предпочитане джип, че е катерене здраво. Не знам дали има организирани екскурзии. newsm78
От Анталия в посока Кемер, но сравнително близо е най-високо разположения амфитеатър и древногръцки град в света - Термесос, единственият, който е останал непокорен, заради факта, че е буквално кацнал върху скалите. До него също се пътува най-лесно с джип. Оттам надолу в посока Мира вече има страшно много неща, които си заслужава да се видят, но наистина от Алания идват далечко. Ако все пак решите да пътувате и сте със собствен превоз, непременно се отбийте към Олимпос. Пътят се вие гадничко към брега. Като се стигне до него, Олимпос се пада вдясно, а ако завиете малко наляво стигате до местността "Жив огън". Там вече никакъв превоз не помага. Слизате, зарязвате на полянка колите и тръгвате по една виеща се и малко стръмна пътека нагоре. И в един хубав момент се озовавате на скала, цялата осеяна с вечни огньове. Това са по-малки и по-големи пламъци и пламъчета, които излизат от всеки един отвор в скалата. Невероятно красиво е. Има и подобаваща легенда за мястото, намесваща древногръцки легенди и свирепата Химера. Определено не е туристическо място, но притежава невероятна магия. Плажът под него е уникално красив - див и със самотно извисяващи се чадъровидни кедри. Другите места наоколо вече са ги описвали, няма да повтарям.
Ако ще е почивка плюс разглеждане на забележителности в този район, най-удобното място според мен е Кемер, тъй като е с добра локация към различни места. Но пък плажът му е чакълест.
Иначе Памуккале е действително прекрасно място, но там си заслужава да отидете специално и да останете поне седмица. И задължително в някой от хотелите върху самата скала с водните басейни, а не в селото под нея. В краен случай в комплекса край т.нар. червена скала, който е на около 5 км от белите скали. Там скалата е по-малка като мащаб, с много по-гореща вода, много е организирано и туристическо като място и не така атрактивно. Но пък по-подредено от селото.
Ако разполагате с 2-3 излишни дни или просто сте решили да ги жертвате за туризъм, аз обаче бих препоръчала Кападокия с две ръце. Peace

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 00:34 от lulumba

# 545
  • София
lulumba много хубав разказ,докато четях и си мисля ще идем да погледаме,ама като се сетя с близнаците на 3 г какво ще е..... ConfusedКакви са цените на колите под наем?Все пак ми се иска да видя нещо,но организирано с децата няма да рискувам.
Таня готов ли е багажа?

# 546
  • София
Аз пък не бях много впечатлена от анталийските водопади. Може би тръгнах с голяма кошница, но панорамната екскурзия си заслужава според мен, като изключим влаченето по бижутерници и кожарници. Разказите са на руски, но аз разбрах на 90%. Страхотен гид ни се падна, а то и това има значение, но няма как да го знаеш предварително.  ConfusedЗа мен прекрасно изживяване е посещението на делфинариум, а и е една от евтините екскурзии и не ти отнема цял ден. За деца също е трепач. Били сме в делфинариумите и в Кемер, и в Белек - уникялно е забавно и успокояващо. Имат и черноморски, и бели делфини, и морски лъвове. Ако някои се интересува мога да пусна снимки.

# 547
  • София
Аз искам да ги заведа на делфинариум в Кемер,моля напиши ми на лични как да го направя и всичко за което се сетиш Hug

# 548
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз искам да ги заведа на делфинариум в Кемер,моля напиши ми на лични как да го направя и всичко за което се сетиш Hug

Защо на лични, пишете в темата на много хора ще е интересно.

# 549
  • София
излизам на разходка с номер 3, сл. обяд като я положа и издиря снимките - ще пиша тук.  Peace

# 550
lulumba -горе на скалата няма вече хотели,само банята на Клеопатра и руините на Хериаполис,хотелите са надолу.Най-близкия ,където ние ходихме е хотел Пал,но както казваш е по-туристическо,там има червена кал и много по-горещи извори.

# 551
Таня готов ли е багажа?

За жалост не, нищо не е готово, хванах някакъв грип и лежа  ooooh!  Как ще летя не знам.

# 552
  • Beyond the Frontiers
http://www.teztour.bg/program.php?pid=28  тук може да намерите екскурзиите на Тез тур - чисто информационно в линка Цени на допълнителните екскурзии - АНТАЛИЯ 2010

Лично аз пробвах Турската баня - да кажем, че не е преживяване за всеки. Забавлявах се, защото бяхме голяма компания колеги 20- тина души, но пъка не е ми беше приятно това нахлуване в личното пространство и то от мъже. Пак казвам, че това е мое лично възприятие на нещата.
Разходката в Сиде беше приятна, а корабчето в Сиде с дискотеката на борда е супер за млади хора /по дух Mr. Green/, пътуването е от 20:00 до 24:00, танци, пиене и пяна парти, спира се на един пясъчен /не знам как точно да го обясня/ нанос и който желае слиза от борда за нощно къпане в морето.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 11:10 от Galactic Voyager

# 553
  • София
Много благодаря! Hug

# 554
  • В светлината на слънцето
lulumba -горе на скалата няма вече хотели,само банята на Клеопатра и руините на Хериаполис,хотелите са надолу.Най-близкия ,където ние ходихме е хотел Пал,но както казваш е по-туристическо,там има червена кал и много по-горещи извори.

Еееее, страшно ме е яд. Смятахме да отскочим до там през май. Ние бяхме точно в хотелите навръх скалата, но преди време и беше невероятно. Изкарахме чудна седмица. Жалко. Confused

Ива, не мога да коментирам актуални цени за наемане на коли, защото инфото ми не е от последните три години. Причина - двете ремаркета от подписа ми.  Mr. Green
Само да уточня - местата, които описах сме обикаляли с кола под наем и персонален гид, а не организирано. Нямам идея кои от тях се предлагат като организирана екскурзия.  newsm78 И без гид обаче лесно може да се открият. Само живият огън и дивата река са малко по-трудни за намиране, но не е невъзможно и сам човек да се справи, като знае накъде да върви.  Peace

Ето малко снимки от огнената скала
http://farm3.static.flickr.com/2232/2249124908_2cc87c98b7.jpg?v=0
http://hartikka.com/album/04/0406_chimaera1.JPG
Параклис край огньовете
http://lh3.ggpht.com/_nYI701-0c0g/SobffPOQeKI/AAAAAAAAUsY/w6wcsZ … QK4c/P1030036.JPG
А това е плажът в подножието http://farm2.static.flickr.com/1329/634010820_0837af5b57.jpg
Дивата река с моста. Реката се казва Manavgat http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/14/d7/69/green-valley.jpg
Термесос http://www.ozuntur.com.tr/userfiles/termessos.jpg

Общи условия

Активация на акаунт