На море в Турция - all inclusive, тема 11

• 84 670
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Миналата година реших да купя локум на роднини и приятели, защото страшно много ни хареса този, който предлагаха в хотела. Взех 3-4 кутии от магазина в хотела и 3-4 от летището. Този от хотела беше ужасен, твърд, в някои кутии имаше червейчета, другият се надявам да е бил по-добър, че от него подарявах и на не толкова близки хора. ooooh!
За почитателите на локума един съвет: не купувайте пакетиран! Има магазини, в които продават само локуми на грамаж и други лакомства. Опитват се на място и знаеш какво купуваш. Ние взехме два вида - единият за 16 лири килограма, другият за 5. Разкошни, но предварително ги опитахме  Wink Всъщност само от почерпките в магазина можеш да преядеш  Grinning

# 76
И аз се радвам на всяко споделено мнение. Повечето гледни точки са по-добър шанс да избера най-добрия вариант за мен. yav4e_mrav4e, твоето мнение също ми е много полезно, защото ми дава още един поглед върху нещата, но тонът наистина изглежда ужасно заядлив.

И за да не е спам ще споделя, че Тез тур имат страхотна оферта за Делфин Делукс за 7 и 8 август. Излиза с около 300 евро по-малко на стая, от редовната цена. Ако не се бях записала на курс през август и ако имах някоя и друга свободна хилядарка, веднага щях да грабна куфарите. Mr. Green

# 77
  • София

А преди да замина за Турция съм почерпила опит от хора, които са били там и чиито съвети са ми били от полза. За дискутирания локум също (който не съм купувала от сергия, а от един много приятен и чист магазин с още по-приятни продавачи). Предпочитам насипен, отколкото пакетиран с червеи. Пък ти си яж каквото ти е сладко.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 10:55 от Хера

# 78
  • Бургас
Да точно и аз щях да пиша за тези магазинчета, в които като влезеш и онемяваш от сладки истории, чистота, и любезен персонал, tonkabonka обаче ме изпревари.

Аз съм човек, който въобще не яде сладки неща, но въпреки това като влизах в такива магазинчета и ми се прияждаше от всичко.

# 79
Върнахме се от почивката в Турция и сме много доволни!
Бяхме в Клуб хотел Максима в Оздере 4*(Кушадасъ).Починахме си чудесно и вече си мечтаем за догодина.
Завиждам на всички на които им предстои да ходят на почивка в Турция! Laughing

# 80
Ние също предпочитаме да купуваме от специализирани магазин.
За първи път ,като бяхме купихме пишмане в кутийка и не се ядеше ooooh!
Марги,найстина добри оферти за 7-8 август.
Жалко ,че ще се прибираме в Бг на 7.08 и не ни устройват.
Ние май ще пътуваме на 27.08 за Кушадасъ.

# 81
  • Бургас
monii хайде да разкажеш малко за Оздере, че и ние на там сме се запътили края на август. Няма да сме във вашия хотел, но  ще е добре да имаме малко инфо от първа ръка за района

# 82
Може ли за малко помощ? Досега сме ходили два пъти до Турция, първият път платихме сумата направо на летището и дадоха ваучерите за настаняване, вторият път понеже фирмата беше местна и платих в офиса им- първо капаро, после остатъка от сумата. Сега обаче фирмата е от София и трябва да платя 50 % от общата сума на човек (олинклузива плюс летищните такси) и понеже сме пет човека и общата сума за превод става много голяма страшно се притеснявам. Засега съм изпратила данните на петимата за изготвяне на договорите. Да изчакам да ми ги пратят по пощата и тогава да плащам или?  newsm78. Днес между другото питах в банката, в която имам сметка каква ще е комисионната ако преведа сумата в евро(от моята сметка, в сметката на фирмата)- отговорът беше- 18 евро Shocked, независимо от сумата, тоест големината й.

# 83
Аз пък съм ЗА да се изказват мнения. Мога да кажа, че всички прочетени досега са ми били от полза. Особено пък за локума, защото много обичам и определено няма да ми е приятно да отворя кутията и да ме зарадват червеи вътре. Баклавата като се продава пак в такива магазини и витрини, да не би да е "незнайно от кого пипана и плюта" , а?!
Отправям призив към всички, които до сега са си споделяли мненията, и към тези които за в бъдеще ще го правят - Благодаря ви и не преставайте да си споделяте впечатленията.

# 84
  • София
Сподели, моля те, как е като цяло хотела- гледах, че има anex и standart стаи? Предполагам стандартните ще са по-добре. Как е плажа до хотела, има ли въобще пясъчна част Simple Smile Някакви общи впечатления:) Simple Smile
въпросът не е към мен, но и аз да кажа - две години подред ходим в Адакуле. миналата година във фемили стая в основната сграда - леко захабено, без балкон; тази година - в анекса - двойна стая, голама спалня + нормално легло + допълнително нормално по размери и удобно легло. Като големина стаята ни беше напълно достатъчна, имахме и балкон, стаите са със същите мебели, но по-нови.
като цяло хотелът беше претъпкан тази година - предимно румънци. Храна - като миналата - вкусна и в изобилие. Анимацията тази година беше по-добра. Плаж - само платформа, за мен лично - не става, децата ми постоянно са във водата, а плажът им не е подходящ за тях.
Поздрави

Благодаря ти много Hug малко размислих за Адакуле след твоя пост  Confused

# 85
  • Beyond the Frontiers
Относно магазините - всичко е риск -каква е гаранцията, че при пакетирането на локумите е спазена хигиената - никаква. Такава е и при непакетираните, т.е. всеки преценява за себе си.

Be free, вие резервирате през чужд туроператор, до колкото разбирам. Банковият превод е толкова - 18 евро си е напълно ок. Моята банка иска 25 евро плюс процент от сумата.

# 86
  • София
Сподели, моля те, как е като цяло хотела- гледах, че има anex и standart стаи? Предполагам стандартните ще са по-добре. Как е плажа до хотела, има ли въобще пясъчна част Simple Smile Някакви общи впечатления:) Simple Smile
въпросът не е към мен, но и аз да кажа - две години подред ходим в Адакуле. миналата година във фемили стая в основната сграда - леко захабено, без балкон; тази година - в анекса - двойна стая, голама спалня + нормално легло + допълнително нормално по размери и удобно легло. Като големина стаята ни беше напълно достатъчна, имахме и балкон, стаите са със същите мебели, но по-нови.
като цяло хотелът беше претъпкан тази година - предимно румънци. Храна - като миналата - вкусна и в изобилие. Анимацията тази година беше по-добра. Плаж - само платформа, за мен лично - не става, децата ми постоянно са във водата, а плажът им не е подходящ за тях.
Поздрави

Благодаря ти много Hug малко размислих за Адакуле след твоя пост  Confused
абе дето казват хората - не е хубаво ама има чар Simple Smile))) добре сме изкарвали, независимо от минусите. Има много по - хубави хотели, на на нас този нещо ни е легнал на сърце

# 87
  • София
Уф, пак се вкарах в размисли  Joy Пак ще разровя значи  Grinning Мерси, А6  bouquet

# 88
Момичета, Глобусът вече излъчват трета серия на тема "Глобусът из Егейските курорти". Показват страхотни красоти.  Heart Eyes
Нямам търпение за нашата екскурзия.

# 89
Be free, вие резервирате през чужд туроператор, до колкото разбирам. Банковият превод е толкова - 18 евро си е напълно ок. Моята банка иска 25 евро плюс процент от сумата.
Galactic Voyager, не туроператорът си е от България, но сумата, която е определил е в евро. Май е най-добре да изпратя левовата им равностойност. А по другия ми въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт