Отговори
# 705
  • София
Момичета, аз писах тук преди около седмица за майка си и нейният много напреднал стадий на рак на шийката на матката. Исках да ви кажа, че утре ще е нейната операция в 5-та градска болница. Ще бъде много тежка и сериозна - ще махнат матката, тръбите, яйчниците, пикочния мехур, дебелото черво и вероятно някаква част от тънките черва. Sad Помолете се с нас мама да издържи операцията и да се възстанови! Не смея да си помечтая дори за по-нататък. Дано премине това тежко изпитание пък после каквото - такова. Не беше лесно да се решим на тази крачка, но това е единственият й шанс.
Бъдете здрави и вие!

Ieppe, късмет на майка ти и кураж на всички Вас!

Извинявай, но знаеш ли като се махне пикочния мехур после какво?

# 706
Благодаря ви, момичета! Наистина имаме нужда от кураж!

алфа_бета, прави се уростома, а вместо дебело черво - колостома. Ако всичко мине добре, с тези стоми урината и съдържанието на дебелото черво ще се събират в торбички. Това остава до края на живота на жената. Звучи ужасно, но вече прочетох истории на страхотни жени, които живеят вече повече от 20 години по този начин, работят и са отгледали децата си. Не смея и да си помечтая за толкова голям срок, но дано Господ е отредил още време за майка ми.

# 707
  • София
Ieppe ,    кога  и поставиха  тази  диагноза  и  така  изведнъж  ли  се  откри  ,че  е в  толкова  напреднал  стадий?   Не   можаха  ли  да   го  открият  по  навреме  тумора  ?

# 708
  • Пловдив
Ieppe, и аз желая успех  на майка ти  Praynig
Момичета имам следния въпрос - кога се препоръчва да се направи цитонамазката - по скоро в началото на цикъла, в средата или към края? Правих профилактика през февруари, но въпреки че ми бяха добри резултатите се оказа, че имам раничка. Гениколожката ми я намаза с нещо, не помня дали ми каза дори с какво. Искам да повторя изследването и да видя налага ли се някакво лечение.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 21:02 от Linkata

# 709
Ieppe ,    кога  и поставиха  тази  диагноза  и  така  изведнъж  ли  се  откри  ,че  е в  толкова  напреднал  стадий?   Не   можаха  ли  да   го  открият  по  навреме  тумора  ?

Аз писах и преди - майка ми не е провеждала никога никаква профилактика. Sad Не защото не е знаела. Просто... Cry

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:52 от Ieppe

# 710
  • София
  Аз  това  си  го  спомням , че  писа   .......имах  предвид   не  е ли  имало  някакви  симптоми  ,които  да   подскажат  ,че има проблем   и  да  се  вземат   мерки   ?  Защото  ние  всички  тук  знаем  ,че  до   тази  диагноза  и  в  такъв   напреднал   стадий не  се  стига   ей  така  от  днес  за   утре  .

Успех  и  ако    имаш  възможност  пиши  ни  как е  майка  ти  !  Praynig Peace

# 711
  • София
Ieppe ,    кога  и поставиха  тази  диагноза  и  така  изведнъж  ли  се  откри  ,че  е в  толкова  напреднал  стадий?   Не   можаха  ли  да   го  открият  по  навреме  тумора  ?

Аз писах и преди - майка ми не е провеждала никога никаква профилактика. Sad Не защо не е знаела. Просто... Cry

Ох как се ядосвам, като прочета такова нещо, а е толкова просто, профилактичен преглед не боли, по-неприятно е дори на зъболекар да се ходи ........ и особено промени по шийката се виждат с просто око в начален стадий още и са 100 % лечими.

# 712
  • София

Ох как се ядосвам, като прочета такова нещо, а е толкова просто, профилактичен преглед не боли, по-неприятно е дори на зъболекар да се ходи ........ и особено промени по шийката се виждат с просто око в начален стадий още и са 100 % лечими.

newsm10  Точно  за  това  говоря  и  аз  !  Peace

Недоумявам  как  е  възможно  в  днешно време  при  толкова  кампанийност и    информация  точно за  този  вид  коварно  заболяване  ,  което  е   предотвратимо да  се стигне  до  такива  крайни  последствия .........

# 713
Ieppe, присъединявам се и аз към всички които стискат палци. Дано всичко мине гладко. Желая ви късмет Peace

# 714
alpha_beta, Gesika, вие сте абсолютно прави, разбира се, но ето, факт е. И повярвайте ми, майка ми изобщо не е някакво велико изключение. Малшансът при нея обаче е в това, че е изключително здрав организъм и явно дълго време е преборвала тумора без особено усилие. Не, не е имала никакви симптоми. Нищо, което да я накара да отиде най-сетне на лекар, уви... Дано това пък да е същевременно и нейният шанс и успее да се пребори още веднъж!
Какъвто и да е изходът от всичко това, дано случаят на майка ми стресне някоя жена, която още се двоуми кое е по-страшно - наличието на диагноза или късно поставената диагноза.  Sad

Да добавя нещо и за себе си - най-сетне днес си запазих час при д-р Ганчева за 10-ти декември. Да я видим тази моя ектопия какво ще се окаже... Rolling Eyes

# 715
  • Germany
Ieppe, ще се моля за майка ти! Дано успее да се пребори!

# 716
 Ieppe,пожелавам ти много сили на теб и на майка ти, за да преборите болестта!
По отношение на пикочния мехур наистина отначало е с торбичка,но има възможност да се направи
допълнителна корекция-поставя се мехур от животно/прасе/ и проблема все едно не съществува.Или поне е по-леко!
Знам,че такъв вид операция се прави много успешно в Германия.....Успех!!!!

# 717
Ieppe  стискам много палци на майка ти и и пращам много положителна енергия от мен. Всичко ще е наред, ще се бори жената и заради теб. Пиши ни моля те. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug Hug Hug Hug

newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 с прегледа ми всико е на 6, снощи бях, в понеделник резултатиииии  Whistling Whistling Whistling

оооооо на всички   bouquet Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

айде и една песньовка, моя много любимааа http://www.youtube.com/watch?v=FkODGzPlfzA

# 718
Синеоч, песньовката е страхотна. Поздравления за избора и за прегледа, щом няма нищо на прегледа и резултата ще е ок.
Джеси, Реа, Звезди, и всички Hug Hug Hug
Ieppe, още веднъж ви пожелавам късмет.
Аз се възстановявам полека-лека и ставам все по дейна. Само дето сънчо ми избяга нещо , не мога да спя нормално нощем будя се по 1000 пъти. Явно не мога да се отпусна от всичко. Но това да ми е проблема, нали. Laughing
Лек и усмихнат ден на всички.  love001  love001  love001
P.S. Гледах предаването на Гала и там беше световен лечител йога (индиец), който е за втори път в БГ. И на 7 ноември ще има масов лечебен сеанс , но не казаха къде. Лекувал всичко newsm78

# 719
Чериииии, киссссс  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes купи си успокоителен билков чай на ф-ма Евелин 1 левче е, страхотен е. В него има: цвят липа, цвят и лист глог, лист мента, корен дилянка. Пий вечер преди лягане.  Peace

айде малко остана до новата темаааааа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт