Отговори
# 30
Шобошко, браво, много хубаво!  Heart Eyes
А за тези двама лекари и аз много прекрасни неща съм чувала (родом съм от Силистра, нищо, че живея в Сф, та имам доста приятелки/познати, от които съм чувала много добри неща за тези лекари в Тутракан)  Simple Smile
Да са ти живи и здрави дечицата и още да раждаш! Wink  Grinning   bouquet

# 31
Да ти кажа, Усмихнатото, с мъжа ми искахме три деца, ама след това раждане, вече взех за четири да си мисля Simple Smile

# 32
  • ул. "Мечтание"
Хаха, аз с всяка бременност увеличавам броъката.  Joy
Преди да забременя исках две. Като се роди Божидар станаха три. Сега обмислям дали мога да родя 4 преди да стана на 30!  hahaha Като родя вагинално тоя път сигурно ще искам 5  Joy

# 33
 Joy от все сърце ти ги пожелавам, ако ще и цял футболен отбор да си направиш  Laughing Но без секцио естествено!

# 34
  • ул. "Мечтание"
Joy от все сърце ти ги пожелавам, ако ще и цял футболен отбор да си направиш  Laughing Но без секцио естествено!

Естествено! Със секцио до футболен отбор надали ще мога да ги докарам!  Mr. Green

# 35
Shoboshko честита рожба и извоювана победа над секциото!!!

Голямо вдъхновение е тази тема за мен!   bouquet
Много страдам за онова, което се случи в деня на раждането ми.
И аз искам 3 деца и дори исках да се породени, но уви!

# 36
shoboshko , браво , имала си прекрасно раждане!
Аз съм от тази част на България , и понеже така се стекоха обстоятелствата , че мисля да раждам в бг се ориентирах към София.
Иначе исках да те попитам, на колко см разкритие ти сложиха епидурала , може би е била половин доза?
И аз категорично ще откажа системата с окситоцин, и без това при нормално след секцио изобщо не се препоръчва, но предполагам докторите си го знаят.

# 37
mari, за окситоцина не са искали да ми слагат, за да отказвам. От всичко прочетено се бях настроила за битка в това отношение, понеже знам за рисковете, а мислех, че навсякъде е правило да ти наливат, но не ми се наложи да казвам каквото и да било. Не знам дали е поради информираността на лекаря или защото разкритието ми беше толкова бързо. А за упойката - никак не съм сигурна, но мисля, че беше на около 4см. Не знам как се дозира - като ми я сложиха, ме поотпусна, даже се притесних дали не ми изчезнаха контракциите, след половин час обаче пак бяха много болезнени и ми сложиха втора доза, не знам цяла ли, половин ли. Тогава обаче бебето започна да слиза, започнаха напъните и си усещах всичко както си му е реда - и болка, и контракции, и кога да напъвам. След като родих краката ми изтръпнаха - това, което трябваше да се случи по план график преди да родя Simple Smile Поне от шиенето нищо не усетих.

# 38
shoboshko , благодаря ти за бързия отговор Hug
За епидуралната, все още се чудя, но ако болките са силни мисля да си поискам , но поне някъде при 5-6см разкритие.
Пожелавам си и аз такова раждане като твоето Hug

# 39
Cantariny, важното е че гушкаш здраво бебче сега.  Hug На мен ми казаха, че 10 месеца след секциото мога да започвам с опитите за второ бебе, но все пак трябва да има редовен цикъл Wink Да не би да имаш усложнения след секциото?

# 40
Кантарини, не се знае - може второто и третото да са породени  Grinning  Hug

Шобошко - колкото повече - толкова по-добре Wink

# 41
Усмихнато благодаря Hug
Много е възможно да съм имала гестационен диабет - захарта ми беше висока в 7 месец, не са ми правили тест с натоварване, направо ме сложиха на диетата в началото на 8-ми месец, но на мене ми се видя странно че почва да расте повече чак в деветия месец. След две години ми откриха и хиперинсулинизъм, заради което още повече си мисля, че съм имала гестационен диабет - пишеше, че след такъв има риск от такива нарушения.

Нощни очи, роди се 3.800кг 51 см с доста заформено коремче и глава обиколка 36см - май от коремчето вадеха размерите по ехограф. И като се роди се белеше, което ми казаха че било признак за преносване (май не съвсем сигурен според някои лекари).

Шобошко честито   bouquet много се радвам че си имала хубаво и успешно раждане! дали пътуването не е помогнало  Laughing когато имаш време пускай подробности - имаше ли други интервенции? а слагаха ли ти окситоцин след като излезе бебето?

Трябва да бягам да чета приказки на дребния  Laughing

# 42
  • ул. "Мечтание"
Мунка, първо, ехографа в последните месеци дава твърде големи отклонения за да се разчита на него за определяне на предстоящ термин. Висока кръвна захар не значи нищо, особено пък само веднъж ако си я имала, последващите ти проблеми не е задължително да са свързани именно с гестационен диабет (няма просто как да се правят такива заключения). Без допълнителни изследвания никакви изводи не могат да се правят. Другото е, че е съвсем нормално бебето да расте много в осмия и деветия месец, точно тогава наддава на тегло, даже повече в деветия, отколкото в осмия. Беленето на кожата както и другите всеизвестни "признаци" за преносване също нищо не означават. Абе какво да ти кажа... кучето си лае, кервана си върви... дрънкат си едни и същи глупости и си режат наред  #Cussing out

Между другото да споделя. Д-р Танев от варненското АГ не става, още от врата е за секцио, дори и да нямаш преди това такова. Баща ми ме накара да ида при него, че се познават и са приятели, уж с връзки и да станат нещата както искам (не че вярвам в "ставането" на нещата с връзки, ама рекох да го пробвам)... Та така, както и предполагах, няма да се поблучат нещата. После се порових за него из форума, стана ми ясно, че е по планираните раждания...

# 43
Днес говорих с една лекарка от Балчик и тя ми сподели, че родилното тук не може да поема планови цезарови сечения и затова процентът им е много нисък. "Мъчат" ги до край. Сега колко ме е яд, че не раждах тук.  Sad
Но пък е добър вариант за майки от Варна - 30 мин е пътят. Питах я за VBAC и каза, че имали такива раждания.

# 44
  • Пловдив
Момичета, страхотни сте!  bouquet
Веднага ще изпратя линк към темата на една позната, която се интересува от въпроса...

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 10:58 от yulinga

Общи условия

Активация на акаунт