Отговори
# 60
Момичета,честита нова тема!Благодаря на създателите!  bouquet
Честито и на всички новоубебили се!Браво на вас!
Може и мен да ме впишете като чакаща за 12.01 2011г Wink

# 61
Благодаря на всички, които са се потрудили за тази тема, страхотна е. Записвам се да следя не като "планираща", а като "надяваща се" на ВРСС. Секциото ми не беше планирано, а по спешност заради проблем с бебето, плановете по принцип бяха съвсем други Sad Сега съм бременна, терминът според гинеколожката ми е 02.01, според мен и ехографа е около 25.12.  Засега нищо не планирам, а само се ослушвам за лекари, подкрепящи ВРСС във Варна... а май ги няма много. Много се разочаровах от това, което Нощни очи пише за Танев, аз бях чела в нета за водено от него вагинално след секцио, моя близка роди при него (тя беше секцио, но й го препоръча приятелка раждала нормално при него и уж бил за естественото раждане...). Бях решила да ходя да говоря с него по нататък, но ще видим. Ако имате инфо за други лекари от Варна, моля давайте насам. Може би не е зле да имаме и списък  лекари с НЕ-подкрепящи ВРСС, че да не се хабим излишно Simple Smile
Shoboshko, честито бебче! Тук ще си мечтаем за раждане като твоето!

# 62
Еха, сериозна група сте в края на годината и началото на следващата! Много вълнуващо ще бъде!  Hug
zawe, чувала съм, че Лазарова в Токуда допуска подобни "своеволия". Но пък същата опрерира едно момиче само защото беше 2 дни след термин без признаци за скорошно раждане. За момичето беше първо раждане.  Cry
yoanna, във Варна има някакъв Димитър Митев, който бил за вагиналното раждане, но нямам информация от момичета, а от негова колежка. Иначе rannya може да каже повече за лекари от Варна, беше писала в предната тема. Ще поровя по-късно.
А за лекарите НЕподкрепящи VBAC списъкът ще е толкова дълъг, че ще ни трябва отделна тема.  Confused
Да не би да имаш усложнения след секциото?
...бързаше лекарката да си тръгне в края на работната й смяна (защото щяла да пътува някъде) ...
Ей затова е по-добре при дежурния екип, поне не си гледат часовника и ако си с мъжО може да се преговаря за това-онова.

Една хубава новина! Моя позната е родила след секцио у дома!  Hug Бързо раждане и прекрасно голямо бебе! Тя надали чете тук, но предполагам, че ще напише разказ и ще дам линк.

Преди известно време се роди друго домашно бебе след секцио и се надявам майката да надникне тук, за да пусне линк към разказа си. Фрости, дали да не я помолим, а? Религиозния момент в легена ми е много любим, а за момичетата ще бъде много вдъхновяващо. 

# 63
  • ул. "Мечтание"
yoanna, аз си предизвиквам все сама събитията, за мен не се съгласи, защото не исках да се съгласи (не знам дали ще ме разбереш какво имам предвид). Аз си планувах още преди да забременея неастистиран домашен VBAC, та не очаквам да намеря склонен доктор! Ако си намеря току виж съм се разколебала, а аз в болница не искам да стъпя.
Та не се отказвай и отиди при Танев. Също ми препоръчаха възрастния Яков, но не съм ходила при него и нямам преки впечатления.

Зози, добра идея. Сега ще й драсна една бележка с линкче, да се отчете!  Mr. Green Е. има ли регистрация тук и нея да я поканим да разкаже как е минало при тях?

# 64
Здравейте и от мен.  С първо секцио - септември 2007г. и планове за VBAC в началото януари 2011г. Така че влизам в бройката Grinning. Причините за секциото - диспропорция на таза поради гръбначно изкривяване. Освен това твърде дълго и мъчително беше зачеването ми, много надежди, много сълзи, накрая стана чудото. Имаше шанс да родя естествено, но с риск за бебето. Реших, че щом има риск за бебето заради изкривяването на таза, и щом е препоръчително/ но не беше и задължително!/ ще бъде секцио. Никой не ме е агитирал нито за естествено, нито за секцио - просто лекарите ми казаха какво има вероятност да се случи при единия и другия вариант.
И въпреки, че имам добри спомени от секциото / всъщност какво ли помня, бях с пълна упойка..../ , сега съм на 100% убедена, че този път на всяка цена трябва поне да опитам естествено, а пък да става каквото ще!
Трудно ми е да открия лекар, който да ме подкрепи. Живея в Пловдив. Моля ви, споделете и ми помогнете да намеря лекар подкрепящ VBAC.

# 65
 zawe , много момичета раждали в Токуда споделят точно за такива раждания, докато прореже главичката са в за тях удобна поза, прави ,  клекнали, и после само за самото раждане ги качват на магарето.
Специално аз се чуда между Лазарова и Илиев от Токуда.Дори мисля живот и здраве да си взема топка за фит-бол в предродилното и да се подпирам на нея по време на контракциите.
ahura , на първа страничка е публикувано името на докторка от Пловдив направила вагинално след секцио, и то много скоро.

# 66
  • ул. "Мечтание"
ahura, добре дошла! Hug

В Пловдив имаме сериозна агитка, която подкрепя естественото раждане, мисля, че и няколко акушерки и лекарки има в групата. Ама не ги знам за жалост. Rolling Eyes Може би Зозима може да те насочи към кого да се обърнеш.

# 67
  • София/Варна
ahura, случая ти е много сходен с моя  Hug!
Надявам се да успееш Simple Smile.

# 68
zawe , много момичета раждали в Токуда споделят точно за такива раждания, докато прореже главичката са в за тях удобна поза, прави ,  клекнали, и после само за самото раждане ги качват на магарето.

Това е доста обнадеждаваща информация!Дано числото на тези д-ри се увеличи и в цялата страна!
Нощни очи поздравявам те за смелостта за планирания от теб домашен VBAC! HugПризнавам си на мен не ми стиска.

# 69
  • София
 Продълвавам да следя темичката, засега изчакваме с второто бебе с надежди за промени и нови възможности в бъдеще! Пък ако стане, без да сме планирали, ще се хвърляме в боя!

# 70
Ох, и на мен не ми стиска за домашно раждане... Въпреки че почват да ми се прокрадват такива блянове в главата...  Rolling Eyes Даже подхвърлих на мъж ми, който като чу, почти подскочи  Laughing. Но пък време има - бебето не е готово още, дори не се опитваме в момента, та... ще видим на какъв акъл ще сме като дойде моментът Wink

# 71
И мен ме бройте за домашно раждане, но не знам дали ще бъде неасистирано, по-скоро бих потърсила акушерка отвън. Поне на този етап така си мисля, ще видим като стане бебето.

# 72
  • ул. "Мечтание"
Момичета, Фло е "в акция"!
Стискайте палци, молете се за нея, пращайте й положителни мисли и каквото още се сетите! Praynig
Надявам се скоро да има добра вест и да се похвали с един успешен домашен VBAC!  Hug Heart Eyes

# 73
# 74
Здравейте!
Искам да споделя с вас сбъдването на една моя голяма мечта-вагиналното раждане,което имах преди по-малко от месец след секцио,което имах преди малко повече от 3 години.
Трябва да си призная,че в началото ми беше много трудно да взема решение да забременея отново заради чисто животинския страх от оцеляване,който остана след секциото ми по спешност с голяма ми дъщеря.За това,когато най-после го преживях и взех решението,че отново мога да стана майка-пред мен не стоеше друг начин освен да родя вкъщи.

За огромно мое щастие се запознах с хора,които ми помогнаха да се справя с нормалните страхове,да се подготвя (долкото ми беше нужно) и да подготвя съпруга си за това.
За сега разполагам с този разказ за самото раждане.Ако някоя от вас има нужда от помощ-насреща съм. Hug

Общи условия

Активация на акаунт