Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата ми по време на проследяване и с оглед на тайната за осиновяване?
Какви действия мога да предприема срещу служителите на социалните служби?
Какви са правата ми при осиновяване на дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата ми по време на проследяване и с оглед на тайната за осиновяване?
По време на проследяване и с оглед на тайната за осиновяване, имате право на защита на личните данни и правото да запазите неприкосновеността на семейния живот. Освен това имате право да се консултирате с юристи, да подадете жалба до директора на социално подпомагане, РДСП или прокуратурата за нарушаване на тайната за осиновяване и да търсите обезщетение за претърпените вреди. Можете също така да съдите дирекцията на социално подпомагане за неправомерно упражняване на техните правомощия.
-
Какви действия мога да предприема срещу служителите на социалните служби?
Можете да предприемете няколко действия срещу служителите на социалните служби. Това включва подаване на жалба пред директора на социално подпомагане, РДСП или прокуратурата за нарушаване на поверителността. Също така, можете да съдите служителите за обезщетение за причинените вреди и да се консултирате с юристи за допълнителни действия.
-
Какви са правата ми при осиновяване на дете?
При осиновяване на дете имате право на защита на личните данни и правото на неприкосновеност на семейния живот. Освен това имате право да се консултирате с юристи и да предприемете действия срещу неправомерни действия от страна на социалните служители, включително подаване на жалба и съдебни процедури за обезщетение за причинените вреди.
дано скоро се успокоиш, че аз от месеци съм им набрала.....