Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 24 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, мамчета. Тази сутрин се заех да проучвам кога се въвежда глутен в храната на бебето и се оказва, че последните проучвания сочат, че не е хубаво да се чака след 6 месечна възраст. Най-добре било в периода от 4 до 6 месечна възраст, не по-късно и със сигурност не по-рано. Ето една статия http://celiacdisease.about.com/od/raisingaglutenfreechild/a/Breastfeeding.htm (на английски е), но не е единствената по въпроса, пише го на още много места.

Само минах да споделя това, тъй като може би и други от вас се чудят по въпроса, или пък както мен са останали с грешното впечатление, че колкото по-късно, толкова по-добре.  Naughty

# 346
  • България/Германия
ДУ!

Ето малко снимки от вчерашния "рожден ден":

http://www.facebook.com/album.php?aid=257306&id=552159921&l=553971d5fe

В крайна сметка, не се престраших да направя истинска торта, а само тирамису, но пак стана доста вкусно. Май мъничко прекалих с алкохола, но според нашия тати това било предимство, а не недостатък.  Mr. Green

Имам въпросче към Мяу и Шаманич: От вчера имам болки, които тръгват от врата и се разпространяват към рамото, които подозирам, че си докарах в резултат от цеденето.  Sad Мислех, че ще премине от само себе си, но днес се събудих толкова схваната, че едва вдигнах бебка от креватчето. Мога ли да се мажа с Волтарен гел или нещо подобно или е несъвместимо с кърменето. Благодаря предварително!  Hug

Хубав ден на всички!  Hug

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 10:08 от elfie

# 347
Елфи,аз бях така 2 месеца ,но не от цедене,а от вдигане на тежко бебе  hahaha .Мажи се с нещо ,съдържащо ибупрофен(мисля че имаше Ибулийф...).А пък Изи е чаровна ,както винаги на снимките...
Танче-къпането ,както Рали вметна, не е само от хигиенна гледна точка-при нас то е ритуал,който показва на Крис,че ще се спи вечерен сън-действа му успокояващо-плиска,цапа-забавлява се...и аз не бих го лишила.Сега,въпроса е с какво го миеш.Ако искаш ползвай олио за вана за бебета-това е най-щадящо...Аз косата му я мия през ден иначе...А след акане забърсвам с кърпички(те нали съдържат вода,масла....),че и без това  на нас тук топлата и студената вода са ни от отделни кранове,а да пускам душа с ритащо,тежко бебе е невъзможно...Не сме имали подсечено дупе-тайната е в честото сменяне на памперса мисля...

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 11:00 от victorita

# 348
  • София
ДД, дами!  Hug

Благодаря ви за милите думи относно Диди и за плюенето по "доброжелателите" ни!  Mr. Green
Много ясно, че ще си я гушкам дребосъчката. Трябвало да възпитавам самостоятелност? Амчи направо да я пускам да бачка и да си изкарва сама насъщния като ми свърши майчинството, аамаха!  Naughty

Танче, Диди я къпем всяка божа вечер, с малки изключения. Виждам, че ѝ е кеф да се отпуска във водичката, а не го правим, защото трябва.  Tired И въобще, по какъвто и да е повод, като чуя в едно изречение думата трябва, отвътре ми идва да го игнорирам.  Thinking Mr. Green Иначе на Диди банята ѝ действа ободряващо, а не изморително.

Колкото до количките, аз съм страшно доволна от нашата - знаете перипетиите ни с разходките. Не знам дали няма да прозвучи като реклама, затова няма да споменавам марка. Ето я тук (даже и марката не се вижда, не гледайте скапания чадър, който за нищо не става) - лека, маневрена, предните гуми се застопоряват или могат да се въртят на 360 градуса, с лекота мога да нося Диди в едната ръка и количката в другата (щото на входа има едни 15-20 стъпала, които няма как иначе да премина - то даже има дръжка от едната страна на количката). Абе много съм доволна, направо летя по нашия местен пресечен терен.  Hug В началото ми беше кофти, че не виждам Диди, но пък очевидно на нея така повече ѝ харесва. Така де, какво има да ми гледа на мен, външния свят е далеч по-интересен.  Mr. Green Или поне през няколкото часа навън. Вкъщи аз съм на почит, естествено.  Crazy

# 349
Здравейте! Hug
Танче и ние къпем Сиска всяка вечер!Скоро и мен ме питаха,но да си гледат работата.На нея и е много хубаво,а и си го прие като ритуал преди заспиване-къпане,хранене и заспиване,без да се налага да я приспиваме,ако случайно се пробуди и давам бибата и заспива.Дори баща и измисли песничка и вечер и я пее-Мъничка Сиянка съм си аз,всяка вечер правя чип-чип,чип,после,после правя ам,ам,ам,после после правя нан,нан,нан... Joy
Тази сутрин и мерих Т и няма Grinning

# 350
  • София
ДД!  Grinning
Дами, ухилена съм кът тиква в момента - Макс изяде около 150 гр. пюре!  Laughing Реших да сгрея бурканчето и направо от него, нито АМ съм слагала, нито нищо. Картоф и морков пак на Бебевита - яде, та се къса, мляко дори не съм додавала - заспа като пич.  Laughing Оф, айде все така да е, че тва захранването ме кара да се потя обилно!  Mr. Green Laughing
И да се оплача, че се събуди в 4 сутринта, гладен като вук. Мина ми коварната мисъл да му слагам по една бисквитка в млякото вечер /по този повод, Карли, мерси за инфото, и аз знам, че глутена късно се въвежда, както и направих с баткото/.
Но после се замислих, че ако педката разбере, че на тоя Шишо му давам вечер бисквити - направо перушината ми ш` фърчи в кабинета.  Crazy Flutter Embarassed Та му забърках една манджа и си доспахме, де.  Thinking

Пухче, радвам се, че Сиска е наред!  Hug

Танче, аз ги къпя всеки ден и двамата, направо абсурд ми се вижда, след скитосването по "чистите" ни улици да не си изкъпя децата. Айде през зимата горе-долу може и през ден, ама сега не може, според мен.  Peace Дупето го мия на всяко акане и така ще бъде докато е с памперс.  Peace

elfie, тирамисуто ти изглежда чудесно, а Изабел е едно бижу!  Heart Eyes Hug
Плами, аз въпреки самостоятелно-заспиващите ми деца, акъл не мога да давам. Това за мен не се учи - просто си зависи от детето.
Знаете, че и Максо спа близо два месеца в нашето легло и след престоя в болницата, където просто нямаше как да спим заедно, някак прие идеята за собствено легло.
Нищо специално не съм правила, нито правя - оставям го, светкам нощната лампа и излизам. Вече и въртележка не пускам, щото и свършиха батериите и май-май ще я прибираме.  Laughing Всяка вечер ритуала е един и същ и по едно и също време.  Hug

Слънчи, при нас това с ГСМ-а няма как да проработи, защото съм много стисната на пари за телефони - или безплатен, или никакъв!  Mr. Green Затова съм с един безплатен, който няма абсолютно никакви функции, ама никакви, освен, че батерията му държи по над 10 дни.  Crazy  Laughing А, да - и е доказано здрав, защото мъжо имаше същия - изпусна го от 8-ия етаж вътре в асансьорна шахта и само се беше поожулил, сега го ползва свеки.

# 351
  • София
Ника, браво за манджата на МаксParty

Елфи, аз разгледах снимките и забравих да ти кажа, че тирамисуто го изяждам поне половината на един дъх ако ми падне, а Изабел е една малка нежна феичка!  Heart Eyes

Плами, при нас заспиването вечер без мама е мираж. Не само това, ако мама реши да се измъкне по някое време, Диди се буди почти моментално, без значение дали е спала 10 минути или 2 часа. Голяма мистерия ми е на мен - топлината ми ли усеща, що ли...  Thinking

Абе кви са тия хора, бе?! Какво въобще питат?  Rolling Eyes Аман...  Tired
Те и за Диди се осведомяват разни хора, чудя се докога ще съм толерантна и любезна.  Crossing Arms
Колко често я къпете? Ууу, много често е веднъж на ден, хаби се вода!  Naughty
Колко често се храни? На какъв интервал? Ууу, какво е това нещо? Тая кърма по 100 пъти на ден ще ѝ повреди стомахчето!  ooooh!
Нощни хранения? То стомахчето не може да си почине! Нощно време - яко вода!  Rolling Eyes
По колко време спи? Ааа, явно е гладна, щом не спи...  Outta Joint
Ака ли днес? Ам дай ѝ кайсийка/слива/сокче!
  Confused
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire 

# 352
Здравейте, мамчета!!! Аз, както винаги, съм много нередовна, но пък от ви чета като имам време  Embarassed
Ние сме добре. На последната консултация Краси беше 8100 и 73см. Захраних го на 4 1/2м с картоф, после моркоф, тиквичка и броколи. Отначало не искаше да яде и изведнъж като прояде  Grinning.Сега си хапва по 130гр пюре и 70 мл мляко за обяд. Мога спокойно да заместя обедното хранене, но все още неискам (въпреки съветите на педиатърката ни).
За къпането - аз също все още къпя Краси всеки ден, но в тия жеги......
Памперси ползвам на Памперс 4, а тройката изкарах с Молфикс. Гласувах и за Еви бейби, защото бях взела един пакет от тройката и не баха лоши, само много ме дразнеше миризмата им.
Да ви питам за сядането. Онзи ден Краси седна в коликата сам (беше на полулегнало положени и се изправи). Аз го бутнах да легне и той почна да реве. Сега постоянно се надига да сяда и понякога успява, ама аз го връщям обратно. Кога мога да го оставям да седи и колко време?
Лек и слънчев ден на всички   Nature Sun With Face 1stroller

# 353
  • offshore & overseas
И аз се бях зарекла, че ще къпя Люси всяка вечер, именно заради ритуалния характер на банята. Е, да, ама -- не. Първо, сестра ѝ непременно се намесва и работата става дебела, а понеже Лъвю все е много заЙет Crossing Arms, не мога да си причиня това двете дЯца да ми се качат на главата. Като поотрасне малко Люс, ще опитаме да ги къпем заедно по някакъв невъобразим начин и предполагам плановете ми ще могат да се осъществят. Засега къпем преди лягане само Халюша. Второ, имам странното чувство, че на Люда банята ѝ действа ободряващо. Още преди време бях чела, че има и такива деца, даже помня, че Ника беше споделила за Макси нещо в тоя дух. То и на Калина ѝ се случва да се превъзбуди, като се позаирае с играчките, или когато баща й я закача повече от нужното. Naughty

Къв е извода: никога не казвай, „никога“, „винаги“ и „за последно“! Joy

Елфче, напълно е възможно напрежението върху сухожилията и раменната мускулатура при цеденето да е довело до схващане и болка, но може и да си настинала например или да си спала „накриво“. Ако е от цеденето, ще мине и от само себе си постепенно, когато намалиш усилията в тази насока, но не знам ти имаш ли такова намерение. Thinking Доколкото ми е известно, външното и локалното приложение на медикаменти при кърмене е сравнително безопасно, но е добре първо да се посъветваш с лекаря си, преди да предприемеш нещо на своя глава. Beter safe than sorry, you know. Peace И наче, за diclofenac, активната съставка на Волтарен гел, виж малко инфо тук.

Ники, а дано все така да ни е ящен зеткото, та да изпраща импулси на Люсил, че не ми се почва тая одисея...

Що се отнася до глутена, последните тенденции са към по-ранно въвеждане, да. Но ако по принцип човек започва с късно захранване, едва ли може да се върне в 4-ти месец, за да въведе глутен. Wink С Калина го въведох някъде към 7-ми навършен месец, без да ми мигне окото (бисквитена каша на Милупа, която тя хареса, то и аз, де Embarassed).  И то „въвеждане“ е слаба дума, щото направо си ѝ пльоснах порцийката, тя си я излапа и си облиза пръстите... Е, да, ама може ли пък само бисквитена каша да се яде? Crossing Arms

П.П. Сега ще гледам снЕмки във ФБ. smile3534

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 12:22 от Мяуче

# 354
  • София
Радост - щом иска да сяда - не виждам как ще го спреш!  Laughing Относно времето - детето си показва - обикновено като се уморят седнали се свличат на една страна или надолу или мрънкат.  Peace

Мяу, дълго време банята му действаше свръх-ободряващо на моя син, да не кажа, че за мен беше доста изнервящо. Тогава го къпех когато ми падне и когато имам време. Напоследък обаче след като стана ритуал, сякаш я чака и нещата се понареждат в правилната посока - т.е. след банята ядене и после спанье.
А Борис не пречи по никакъв начин, само помага - светка ми лампите, дава ми акъл....  Crazy Ще го видите в неделя що за човече е.  Laughing

# 355
  • София
Ихааа, Ники, честито Simple Smile Дали ще доживея... Mr. Green
Вики, не съм искала изобщо да те засегна, ако така се е получило, извинявай   bouquet   bouquet   bouquet. На мен ми е задаван въпроса - ама що я миеш, с кърпички знаеш ли колко е по-лесно и нон стоп оплакване от въпросната особа как дупето е все червено  ooooh!
Елфи, на мен ми е даден волтарен за локално ползване в краен случай, като много ме схване дископатията. НЕма и нищо на Калина, но е хубаво да се консултираш с доктор.
Радост, според моята лекарка ако дете е направило нешо само, може да бъде оставяно. Щом е седнал сам, значи се чувства готов! Калина седна на 4,5 месеца и при все, че е момиче, съм я оставяла по 5-10 мин. Откак стана на 6 м я оставям да си седи спокойно, вчера изкара 1 час.
Юхууу, съчувствия душо! Много е дразнещо  Hug
Ники, нямам търпение да видя и Бо и Халюша, а вие ще видите моя терминатор Софи.
Хайде, поздрави и хубав ден!   bouquet

# 356
  • offshore & overseas
Оф, тя и Халята иска да помага, но на мен помощта ѝ ми идва байгън (вероятно трябва да съм по-търпелива). Най-вече, щото поема ин'циативи, от които ми се накъдря косата. Laughing Хрумвало ми е да къпя Люсилка след като сестра ѝ бъде обслужена и оставена на милостта на баща си, към 22:30, но съм труп и не мога дори да изпразня коритото... Лягам пред ТиВито и кърмя до приспиване (мое и люсино или в обратния ред), само това ме спасява от полудяване.

Иначе за гушкането и пр., аз си признавам без бой, че тоя път гледам да съм по-умерена и да не прекалявам със „забавленията“ , щото от Калина имам опит и знам, че амортизацията е страшна, ако нямаш кой да те отменя. И с годините нещата се трупат, облекчение отнийде не се види. Това с особена сила важи, ако имаш по-чувствително детенце, каквото е Халюша.

Това, което Юхуу описва за Диди, беше точно начина, по който Калина „спеше“. Таман се почувстваш човек и се измъкнеш по терлици, или така си мислиш, пък то вземе, че надуе клаксона. Сънят ѝ еволюира чаак след 2 и половина години, но тогава пък престана да спи следобед. ooooh! До ден днешен не заспива сама, не мож я остави, трябва да има някой при нея да я пази Rolling Eyes. До преди да вляза в болница, това задължително бях аз... #Silly

Гледам, гледам да се облекчавам и не успявам кой знае колко, но поне съм една идея по-спокойна и не тичам към ревунчо, га че настъпва края на света и ако не стигна за части от секундата, тежестта му ще се стовари в/у нас със страшна сила. Laughing Старая се да я гушкам и забавлявам легнала или седнала и все по-малко да я разхождам... Но и тя е и различна от кака си, сънят ѝ е по-стабилен и е малко по-спокойна, то си личи. Кака ѝ часове наред е спала в скута или на гърдите ми, докато работя...

Никич, и вие ще видите наЩо съслЕ колко е чаровно, но не знам как ще се държи на чужда територия, най-вероятно ще ѝ трябва време да се отпусне, ако въобще.

(Нямам търпение и аз да се запозная с дечицата, Бо, Софи и Дина на Маргото. Малките топченца няма да ги коментираме въобще.)

П.П. За стотен път забравям да се посъветвам с вас. Понеже ни предстоят 2 р.д. на морето, на Лъвю на 5 август и на мама -- на 12 август, искам още отсега да съм подготвена с подаръците. Айде, маман ще бъде обсъдена на семеен съвет, ама на Лъвю реших да подаря машинка за подстригване. Някой има ли идея къде има свЕстни и какво си струва (аз съм се насочила към техномаркет зася, че ми е най-близо, в цум). Дали да купя някой евтинджос без гаранции и без екстри и да разчитам на късмет, или да купя нещо по-така. То всъщност, въпросът ми може би е излишен при бюджет от около 50 лв. (преко сили).

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 10:28 от Мяуче

# 357
  • York
Среща заформяте а? Simple Smile

При нас къпането е семеен ритуал. Мъжа ми не участва само, когато не е в града или е толкова уморен, че дреми на дивана. Дори ми е криво, когато ми се налага да я къпя сама, друго си е да се посмеем малко тримцата.  Heart Eyes И без това не прекарваме много време заедно.  Rolling Eyes

Просто няма как да не се похваля,че Анета Бръмбазъкова успя да си натика прекрасната бебешка, малка и сладка ръчичка в посрания си памперс  Joy Joy Joy Няма да обеснявам какво мазало стана после  Whistling

# 358
  • offshore & overseas
Докато не е станало късно, да обявя официално срещата:

Мили дами, в неделя, 1 август, от 11 часа преди обяд, се свиква софийска форумска отчетна среща февруари 2010.

Сборен пункт: Младост 3, градинката до Патиланци и 81-во у-ще.

Всички мами, които желаят и имат възможност да пристигнат на уреченото място, в уречения час, са поканени.

Изисквания: Водете максимален брой дЯца.

Ако нещо съм пропуснала, моля, допълнете ме.

На този етап участие са заявили: Мяуче, Ника, Ради, Маргото и Слънчи, като Слънчи все още е със статус maybe attending Wink

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 12:42 от Мяуче

# 359
  • София
Понякога, съчувствам за ръчичката и памперса.  Mr. Green Диди редовно топва краче или така си извива гърба, че се омазва до под мишниците буквално.  Crazy

Мяуче, има готини машинки, които биха се вписали в бюджета ти. Но те съветвам да се довериш на марки като Филипс или Ровента. Ето това например. Мъжът ми ползва Филипс, неговата струваше 50-60лв. навремето (преди 4-5 години) и не е мръднала. А той е човек, който редовно я ползва и четината му е супер гъста (от едно място излизат 3-4-5 косъма).  Peace Ника и тя може да се включи по въпроса, вярвам.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт