Събирам малко мнения относно детските лекарства....

• 155 702
  • 335
  •   1
Отговори
# 210
,а мамите явно имат труден достъп до педиатрите си,че така се обезвериха от класическата медицина.

Аз, половината ми роднини и всички хора които познавам и са се насочили към хомеопатията, сме го направили единствено, защото не сме успели да излекуваме даден проблем с класическата медицина, или сме потиснали само временно симтомите, без да го излекуваме и не сме намерили друг изход, или още по-лошо , получили сме неминуемите странични ефекти. Никоя от познатите ми майки няма труден достъп до педиатъра си, не разбирам и какво означава това?! Като няма време да те приеме, го сменяш с друг, но наистина до сега не съм чувала за точно такъв проблем с докторите.
Аз съм доволна от моята педиатърка, каквото е учила жената го прилага много добре, съвестна, отговорна жена. Всичко, което изписва на детето, обаче - антибиотици, сиропи, лекарства - не  му го давам.  Не съм съгласна просто с методите на традиционната медицина, която докато не ми разбие организма, имунната система и половината органи, не може да ме излекува. Не желая да тровя и детето си. Хомеопатията винаги ме е излекувала - и то тежки, кризисни моменти. Не само мен, а и детето ми, и роднините ми. Е как да не я предпочета?!

За мразещите хомеопатията ще спомена само едни факт, а те сами да си направят извода що за лечение е тя - открита е 200 години преди т.н. традиционна медицина и от самото й откриване до ден днешен английското кралско семейство едниствено с нея се лекува и почти всички  са столетници!!!  newsm10 Нима са по-глупави от нас, че не ползват т.н. традиционна медицина а? И още нещо - щом това е форум за свободно споделяне на личен опит защо някои се опитват да ограничават мненията относно лечението с хомеопатия освен ако не ги е страх, че те вече май започнаха да преобладават и т.н.традиционна медицина започва да губи.
Във връзка с темата ще кажа -ползвайте продуктите на Аква Сорс - Зелена енергия и Коластра и просто няма да ви се налага да използвате лекарства. Със 4 капсули Зелена енергия за 1/2-1 час гарантирам , че може да се смъкне температура с 1-3 градуса. Какво по-добро за децата, а и за цялото ви семейство от лечение с хомеопатия и продуктите отсиньозелени кламатски водорасли на Аква Сорс  Peace

# 211
.... Със 4 капсули Зелена енергия за 1/2-1 час гарантирам , че може да се смъкне температура с 1-3 градуса.
Добре ,смъкваме температурата с 1-3 градуса.И после какво ?!Ако температурата е от бактериална или вирусна инфекция ?! Какво правим ?! Не се заяждам , наистина питам сериозно.Антибиотика си има точно действие - разрушава бактериалната клетъчна стена, включва се в метаболизма.Тези продукти които вие казвате какво доказано действие имат ?!

# 212
.... Със 4 капсули Зелена енергия за 1/2-1 час гарантирам , че може да се смъкне температура с 1-3 градуса.
Добре ,смъкваме температурата с 1-3 градуса.И после какво ?!Ако температурата е от бактериална или вирусна инфекция ?! Какво правим ?! Не се заяждам , наистина питам сериозно.Антибиотика си има точно действие - разрушава бактериалната клетъчна стена, включва се в метаболизма.Тези продукти които вие казвате какво доказано действие имат ?!

Аз ли не съм разбрала темата или ти - виж какво пише  авторката на темата - не става въпрос за сериозно заболяване/тогава вече хомеопатията е на ход/ , а за леко неразположение. Не сменяй темата!

# 213
  • Plovdiv->Toronto
Хомеопатията не е "открита Grinning" 200 години преди медицината, а 200 години преди днес, т.е има 200 годишна история, има разлика  Wink

# 214
Добре ,смъкваме температурата с 1-3 градуса.И после какво ?!Ако температурата е от бактериална или вирусна инфекция ?! Какво правим ?! Не се заяждам , наистина питам сериозно.

И после ако вярваме в медицината, пием антибиотик, който ни убива всички положителни и отрицателни бактерии, отравя ни половината органи и 2 месеца след него ходим като парцал, нямаме сили да се грижим за детето си, спира ни кърмата, развиваме вагинални гъбички, които после потискаме временно с Низорал примерно и така... това - от личен опит.
А ако не и вярваме, отиваме при хомеопат, накапва ни 2 капки от капкомер вода, в която е разредено някакво в-во толкова много, че не е останала и една молекула от него в нея, имали сме хрипове, които след 2 дни напълно изчезват, минава ни много по-бързо и се чустваме перфектно и без никакви странични ефекти и последствия... това - също от личен опит.

Познайте кое си избрах!

Ами може и да може,ама може и да не може.Ти ли гарантираш ,че температурата няма да се повиши.
Айде опитай.
BTW температура до 37,5 С особенно след физически натоварвания е нормална.
ОПИТАХ, както писах по-горе, където не си прочел и двата пъти се получи каквото очаквах - детето само си свали температурата, без никакви средства, нито химия, нито хомеопатични. Една майка може достатъчно добре да прецени дали детето е в тежко състояние и има нужда от помощ, или е вдигнало лека температура от зъби. При нас дори 2-рия път си беше вирус с кашлица и сополи.
Естествено, че никой няма да си остави детето с 40 гр. температура да мре. Тук става въпрос за множеството леки случай, при които не се вдига темп. над 38,5 и не са необходими лекарства за свалянето и.

# 215
Познайте кое си избрах!

Нека позная - убила си си гъбичките с Аргентум Нитрикум ?!

# 216
Да-а-а - с  Аргентум Нитрикум става. Отглеждаш си едни големи гъбички - цели печурки.

# 217
Не. Имах неблагоразумието да послушам гинеколожката и да пия Низорал. Това - преди да открия кадърен хомеопат. Тя ме оправи с конституционалното ми лекарство. Не само гъбичките. Много неща, едновременно.

Отклонихме темата - въпроса беше, че 10 дневен прием на антибиотик може да се замени с 2 капчици вода, чиито молекули са запомнили енергийния сигнал на някакво в-во. Колкото и безумно да звучи - действа.

Последна редакция: нд, 30 юли 2006, 14:32 от AQ

# 218
Само че в рекламата рекламират таблетки от 200 мг.Сироп може да се дава на деца. Става въпрос за Нурофен,някъде прочетох. А де, що така стана, видях го на тази страница.

bouquet

# 219
Хомеопатията не е "открита Grinning" 200 години преди медицината, а 200 години преди днес, т.е има 200 годишна история, има разлика  Wink
Това не е коректно - има 200-годишна история като наука. Историята и е на мноооого повече. Просто преди 200 години Ханеман полага научните и основи.
Хитко, грамотен човек си, не е нужно да ти се обяснява кое трепе бактерии и вируси. Сам знаеш, че те си имат оптимум на живот при определени стойности на влага, температура, рН. Ако единият от тези параметри е извън оптимума не могат да живеят (както е не само при тях, а и при всички живи организми, междувпрочем). Организмът като повишава температурата си всъщност тръгва в атака срещу тях. Хомеопатът е до него и му помага (дава му подходящия стимул).
А чичко доктор решава, че е по-умен от тялото ни и размахал пръст бърза да даде шепата лекарства - антипиретика начело, антибиотика успоредно до него и дай и малко витаминки (и аптекарят Хитко се кефи, разбира се, защото в аптеката потичат парички Wink ). И той доктора не е виновен. Него така са го учили - при такова заболяване-такава схема.
За щастие се намерил един лекар (бил прочут, имал богата практика), който решил да "чуе" какво му шепне организма. Казвал се Ханеман. Когато издал своя "Органон" лекарското съсловие било изумено. Те го познавали като човек сериозен, неговите научни трудове се купували като топъл хляб. А сега изведнъж бил направил голям завой към нещо, което на тях им се видяло несериозно, при това с него пари не могат да се изкарат.
И така до днес. Все още върви битката между конвенционална и неконвенционална медицина. Пациентите все повече предпочитат неконвенционалната. Не вярвам да се наложи в следващите 20 години, надявам се само да не ми отнемат правото на избор с кой метод да се лекувам.

# 220
Дам ... отдавна не съм се включвала и виждам , че сега за температурата се бистри... тъкмо ми е е болна тема , че дечо се тръшна болен с температура . Преминахме етапа разгеле , но сега следва хрема охо и то каква от най -гадните , че чак се дави от секрети . Да ми препоръчате нещо за сополи , че юнакът ми като е хремав направо се тръшва повече от всичко друго.
Сега капем виброцил , но казва че го щипели /уж лекува ама знам ли../ и мисля да говоря с педиатъра утре дали да не ги сменим с колагел ли бяха едни кафяви капки ....е това е от мен . Болни сме и това си е ! Tired ooooh! Tired Иначе поздрави следя с интерес темата от време на време!  bouquet

# 221
  • софия
аз лично на дете под 5 год. просто така лекарства без консултация с лекар не давам. инак баткото вече го лекувам с фервекс - детски

# 222
абе много сте загубени всичките
има спрей за нос "Олинт" и едни други които са хомеопатични те  стават за всички деца какво толкова се мъчите с тези капки Close #Crazy

# 223
има спрей за нос "Олинт" и едни други които са хомеопатични те  стават за всички деца какво толкова се мъчите с тези капки Close #Crazy

Ми не сме загубени просто сондираме мнение... иначе за предписание и лечение си има лекари ... то е ясно. Какъв ти е проблемът?!?! Crossing Arms Когато питам тук просто очаквам да видя мнение , а не диагноза и рецепта за лечение ... за подобни "екстри" се допитвам до педиатър!!!

# 224
  • в баира

Като гледам, ти си загубеният и задръстеният. Никаква пунктуация, никакъв правопис. Марш в училище!  smile3512

Общи условия

Активация на акаунт