ЮНЧЕТА и мами дружно се молят, за добри новини за малката Ивана!-Тема 2

• 28 727
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
така е, първите месеци качват най-много Wink
моята мома за последния месец е качила 1400 и нещо Whistling - само на кърма

# 586
  • Пловдив
smilianova,  sophiepp  Hug Ето за това веднага ви пиша- знам, че ще срещна разбиране и подкрепа!

За къпането-

Къпането Радослав го обича, но процедурите след това не са му от най-любимите.Особено мазането..Но кой ли го пита. Laughing
И при нас е така  Simple Smile
Главичката вече по-смело я държи изправена, доста време даже. Много е смешен като го сложим по корем, вирва глава и започва да се отблъсква с крачета  Simple Smile макар, че трудно му се отдава все още
За стряскането - и Стили понякога се стряска например от супер  лек шум, а пък иначе спи на музика.
кенгуру- имам, но още не го слагам, първо че много е жега, второ че като го сложа започва усилено да цока каквото му попадне пред него  Simple Smile В тази връзка- сученето на ръцете при нас е редовно, даже палеца вече успява да си закоца. вчера пак го мъчихме с биберон -залъгалка- най-накрая го зацока, но беше за малко.
Коликите тъкмо ни бяха отминали и тая нощ като ревна..... А аз се зарадвах, че са вече минало! Дали е от това че пих кола, че и леща ядох??? Бира понякога така ми се допива и сега като ета колко мами пийват по малко- значи ще си позволявам и аз!
krems82 ние не сме били на ортопед, сега ни казаха, че ще ни пратят на рентген в 4-ти месец и то само защото било задължително, иначи нямало нищо, което да ни притеснява- поне за това каза нещо добро този лекар!
За посиняване на крачетата по време на кърмене- при нас няма, но ние се кърмим основно легнали  Simple Smile
Иначе и Стилиян доста будува, само веднъж на два- три дни има "ден за спане"  Simple Smile Днес след тези ваксини май ще е пак така!

# 587
# 588
  • Варна
Здравейте и от мен!
Днес изобщо не искаме да спим, ако може само на ръчички, ама аз съм инат и правя всичко възможно да го приспивам или да го занимавам в кошарката. Ако стоим на ръце ще изгорим и двамата,нищо че аз се разхождам по сутиен , а Теди само по памперс стои.
t_tabakova и ние първия месец бяхме +1кг., и сме само на кърма, нормално е. И нашето педи щяла да ни казва от другия месец сокчета, но ще има да взема. Ако си имам кърма не мисля да захранвам до 5-6 месец, а и няма да започна със сокчета. То детето само ще си покаже кога е готово.
Мария, защо на рентген? Не е ли на ехограф?
И аз не мога да се справя нещо със слинга, пробвах само веднъж, но не беше успешно.
За банята, това е най-големия кеф за Теди, ако може само в коритото ще стои и да го плискаме.
И да ви се оплача набързо. Нашия тати тези дни си е в Бг. Дори онзи ден мина по Дунава през Силистра, аз успях само кораба да видя, а той единствено синята ми блуза.  Sad Днес е в Русе, но пуста жега, няма как да отидем.

# 589
Танче кажи и на твойта лекартка да си гледа работата с тоя ренген!!!!!  ooooh! ooooh! ooooh! Изобщо не се лъжи да го снимаш! Толкова е вредно!!! Хората са измислили ехограф за тая работа! Плюс това се ходи сега на ортопед, защото ако има някакъв проблем и го забележите чак в 4-ти месец ще е късно! И ще берете ядове! Най добре си вземи час за Янакиев и си идете на частно при него! Макар че е малко троснат и един самонадеян такъв е много добър спецялист! Аз съм водила каката при него в часния му кабинет в Гранда!

# 590
  • Варна
Танче кажи и на твойта лекартка да си гледа работата с тоя ренген!!!!!  ooooh! ooooh! ooooh! Изобщо не се лъжи да го снимаш! Толкова е вредно!!! Хората са измислили ехограф за тая работа! Плюс това се ходи сега на ортопед, защото ако има някакъв проблем и го забележите чак в 4-ти месец ще е късно!
Peace
milkuz, какъв тие слинга?

# 591
За захранването и аз като смилянова мисля 5-тия месец някъде да почна. Гледах в сайта на Хип много разнообразни готови пюрета, каши, а възрастта е 4 месеца, това значи че може да се почне с тях, нали?
Сряда като отиддем на гастрото ще питам и за захранването.  Peace

# 592
  • Пловдив
Танче, мойта мома наддаде и двата месеца по 1500 гр. - на кърма е изцяло. Peace Не знам какво иска този твой педиатър. Crossing Arms
Прегледът при ортопед трябва да е в рамките на първия месец. Ето сайта на Янакиев: http://yan.contact.bg/. В момента е в Медлайн клиник в Смирненски май, не е в Гранда вече. Прегледът му е 30лв, ако дойде у вас е 40. Peace

# 593
Здравейте и от нас

В тия жеги си седим вкъщи и не мърдаме никъде. Най-много към 7ч. да излезем и толкова, направо не мога да търпя жегите навън.
За температурата в стаята - пускаме климатиците на 27градуса и ни е добре.

За косата - все още не ми капе, а дори ми е доста гъста, последния път преди около месец като се подстригах, качвайки се на кантара установих че съм отслабнала с 1кг. /на коса рабира се/

За килограмите - забременях на 56-57кг. родих на 66-67кг. от болницата излязох 58кг. сега съм 54кг. Имам да свалям още 2-3кг. за да се почувствам както ми се иска.

За пишока - ами нищо не правя, уж таткото щеше да се занимава и по време на баня да го придърпва ама все набързо се къпем и не остава време. Като питах педито тя каза, че след 6-тия месец ще говорим за това.

Утре сме на консултация да видим колко сме порастнали и да ни бият ваксините. А в петък сме на ортопед.

milkuz, страхотни снимки, много хубаво семейство сте.

# 594
А къде е адресът на албума и от къде мога да взема парола?

# 595
  • Пазарджик
t_tabakova, и при нас се получи същото - Калина наддаде 500 грама само за първата седмица в къщи, а за целия месец 1500. Първия път педиатърката се скара, а втория път нищо не каза. Моята майка също ме критикуваше, че нямаме режим, и сега дори Калина яде през час, час и половина, два, после спи по 3 часа и половина, не мога да й направя режим. Добре обаче, че не се подлъгах да почна да й въвеждам, не ги слушай и ти - ти си майката и ти най-добре знаеш кога детето ти е гладно и кога трябва да го нахраниш. Въобще не обръщай внимание, а се гордей, че се справяш добре  Peace.
И при нас като при Kalimana спането е голям проблем - през нощта спи, а през деня все иска да е на ръце, в кошарата се буди и пак започва ядене, приспиване. Вечер след баня почти всяка вече плаче по два часа преди да заспи.
За ренгена - и на мен ми казаха да не правим. Само ехограф.

# 596
Момичета, моля за инфо ако някой знае,

днес ни слагаха пентаксим ваксината, лекарката каза да не мокря мястото, но преди около час, бебка са наака и я измихме. Възможно е да сме го намокрили и съм много панирана. Просто съм изключила и сега ми присветна... #Crazy
Знаете ли какво може да стане и защо не трябва да се мокри, че е късно да звъня на докторката.

Пишете ако някой знае, моля, в нета не намирам нищо...

# 597
Tabakova и ние първия месец бяхме наддали 1 кг. само на кърма.За къпането сега нямаме проблем  даже се радва много,на баткото много плачеше и тогава ми казаха да слагам във водичката малко светена вода,резултатът беше на лице,ако искате пробвайте.Лека нощ и спокойни бебчета.

# 598
Алексова  Hug Не се плаши бе, тва са глупости! Кво значи да не се мокри?! Кво ще стане?! Няма такова нещо! Аз съм слагала 4 пентаксима на каката и никога не съм я оставяла неизкъпана!!!! Даже почти винаги съм я къпала минути след ваксината, защото тя много се изнервяше след боцкането и веднага се прибирхаме да се къпем!

# 599
  • С-я
Alexova, спокойно. Нищо няма да му стане на детето. На нас ни казаха след слагане на ваксината да не го къпем с коритото, т.е. да го киснем във вода и да търкаме мястото. на течаща вода на бързо няма проблем. ако нещо те тревожи- направи компрес с риванол на мястото.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт