Да се свържа ли с близките на баща си?

• 6 095
  • 123
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша в търсене на съвет, в най-добрия случай от хора, които са минали през нещо подобно. Казусът е следния: да потърся ли близките на баща си.
Жена на 26 съм. Отгледана съм от майка си, а в по-късното детство от нея и от втория си баща, който винаги се е отнасял с мен като със свое дете, наравно с децата, които създадоха с майка ми.
Биологичният ми баща оставя майка ми и мен преди да се родя без да ме припознае. Никога не съм имала връзка с него, изключая няколко срещи, които бегло си спомням. Почина докато бях още в началното училище. Майка ми винаги ме е окуражавала да не се занимавам с миналото и с баща ми, от уважение към втория ми баща и новото ни семейство, и аз през повечето време съм се вслушвала в това.
Наскоро научих, че близък човек на биологичния ми баща е починал и това отключи нещо в мен. Имам желание да науча повече за него, да намеря отговори на въпросите, които са вътре в мен. Баща ми има брат, с когото са били близки. Не го познавам, но имам желание да го потърся, да задам въпросите си, да установя някакъв контакт. Имам вътрешен конфликт обаче с реакцията на майка ми и втория ми баща, братята и сестрите ми - знам, че това би ги разстроило, че ще го почувстват като изневяра. Обичам ги и не искам да ги наранявам, но не искам и да живея със съжаление. Какво бихте направили на мое място?
Благодаря на всички, които са прочели и се включат.

# 1
  • София
Смятам, че майка ти е права и на твое място не бих се занимавала да търся хора, за които съм била без значение 26 години.

# 2
Здравейте, според мен сте на път да направите грешка, защото тези хора могат да ви излъжат и заблудят, както си искат. Може дори да изкарат майка ви виновна в случая. Може да си мислят, че идвате да искате нещо и т.н.
Смятам, че щом сте била отгледана с любов от майка ви  баща ви - макар и не биологичен, но истински, огромно предателство е да търсите тези, които са ви отхвърлили по всички възможни начини и не са се поинтересували десетилетия за вас дали сте жива, дали сте добре, дали  имате нужда от нещо. За мен е предателство.

# 3
Ако тези хора знаят за теб, можеш да ги потърсиш, без да обясняваш каквото и да е на семейството си.  Ако обаче хабер си нямат за твоето съществуване, недей, вероятността да останеш много наранена е голяма. Може да са доста недружелюбни към теб, а и са минали много години. Разбираемо е, че майка ти не иска да се занимаваш с роднините на баща ти. Преживяла е голяма травма, когато е била изоставена с бебе в корема. Така че, изобщо не я занимавай. Смятам, че за да си спокойна ти, да намериш вътрешен покой би било хубаво да получиш някои отговори, но наистина, не задълбавай в това минало.

# 4
Не съм в такава ситуация, но не бих търсила някакви хора, които 26 години нито са ме търсили, нито са ме мислили, а може и да не знаят дори че ме има. За какво? За да ми кажат колко прекрасен човек е бил баща ми? Ми не е бил, щом изоставя бременна жена с негово дете, с което после се е виждал 2 пъти, и то едва ли от голямо желание, а най-вероятно от натиск от майка ти поне да те види веднъж-дваж. Човекът е бил донор на сперма, остави си го да си е такъв и това е, а Баща е човекът, който те е отгледал.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 20:15 от Drama Llama

# 5
  • София
Моят съвет е да не се изкушаваш да търсиш тези хора. И то заради близък човек на биологичния ти баща.
Не искам да те наранявам, но ако са искали, са щели да те потърсят.

# 6
  • София
Аз също смятам, че няма да получиш отговорите които търсиш в това семейство. Ако не знаят за теб, е доста рисковано, въобще няма гаранция, че ще се зарадват. А ако знаят за теб, и никой никога не е търсил (баба, братовчеди и т.н.) е доста показателно за отношението им към теб. Абе сигурно искаш да се доближиш  и да намериш някакви отговори, но миля че само разочарование ще намериш...за протокола, аз не съм минава през подобно нещо, но такова ми е мнението.

# 7
Тези хора не са те потърсили теб 26 години, тоест не са се интересували от твоето съществуване, а ти сега да ги търсиш. Защо?
Какво искаш да получиш, какво повече ще разбереш?

# 8
Наскоро научих, че близък човек на биологичния ми баща е починал и това отключи нещо в мен. Имам желание да науча повече за него, да намеря отговори на въпросите, които са вътре в мен. Баща ми има брат, с когото са били близки. Не го познавам, но имам желание да го потърся, да задам въпросите си, да установя някакъв контакт.
Мило дете, какво искаш да питаш? Защо ви е изоставил - ами някои мъже са такива.
Ако те изяжда отвътре, отиди, но не казвай на майка си, за да не я нараниш.
И бъди подготвена, че най-вероятно (90%) ще бъдеш и ти наранена. Ще те гледат накриво, ще мислят, че търсиш наследство, изгода. Дори и да кажеш, че не етова, трудно вярват. Може да са груби с теб. Заслужава ли си?

# 9
Независимо, че биологичният ти баща те е изоставил, ти си оставаш негова дъщеря и...наследница. И най-вероятно другите му наследници хич няма да ти се зарадват, защото ще си направят сметка, че си им конкуренция и ще те заподозрат в користни намерения. Нищо добро няма да излезе от това.

От друга страна те като си вадят удостоверения за наследници неизбежно би трябвало да се сблъскат с твоето име? Но си траят?

# 10
Не, тя няма да е наследница, защото не е припозната от бащата.

# 11
От къде да е наследница, като не е припозната?

# 12
От къде да е наследница, като не е припозната?

Това съм го пропуснала. Мислех, че са били женени и той е забегнал. Тогава няма нужда от припознаване.
Но така е, като се чете по диагонал.

# 13
  • София
Според мен можеш да си навлечеш още печал. Той дори не е направил опит да те познава, да ти даде и троха грижа, внимание и отношение.
Избягал е, страхливец си е и умрял.

# 14
Не. Непознати чужди хора ще отговорят на въпросите ти точно толкова, колкото и ние. Опитай да задоволиш тази потребност с нещо друго. Звучиш като да имаш хубаво, сплотено и задружно семейство. Хората по кръвната линия на биологичния ти създател не са ти, ни са били и никога няма да бъдат твое семейство. Радвай се на живота и не звъни на миналото. То няма да ти каже нещо ново. Вътрешен мир и щастие ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт