Уред за кисело мляко

• 175 936
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Става кисело, когато млякото е престояло повече, не е от закваската.

# 151
  • Балчик
От закваската е. И аз имам подобен опит, с престояла закваска и млякото на същите часове в машината, както обикновено беше адски кисело. А аз не обичам никак кисело.

# 152
Аз съм в чуденка за машинката на Тефал. Според рекламата сипвам прясно мляко и излиза цедено.
Някак не им вярвам, в магазина ме погледнаха тъпо като попитах така ли е.
Та някой има ли такава и много усилия ли изисква за да се получи цедено кисело мляко.
Знам, че лесно мога да го изцедя, но обичам мързеливите работи.
Излиза кисело мляко.След това се цеди.
Има филтър /цедка/ който се поставя в купата и млякото се подквасва вътре.След като е готово млякото цедката се повдига,завърта се на 180*С и пак се поставя на кутията.Така се изцежда от 3 до 12 часа в хладилник.

# 153
Първия път като правих млякото използвах суха бактерия. След това машинката на 7 часа. След това използвам от направеното вече млчко. Машинката на 9 часа.
асовете са според ръководството на машинката
И в двата случая нямам суроватка и млшкото е плътно ( стегнато)

# 154
Да ви попитам с купешко прясно мляко от магазина става ли кисело мляко в тези машинки.И вообще от къде си взимате прясното мляко,които са в града. Thinking

# 155
Азкупувам от магазина прясното мляко. Избирам това с най-висок процент масленост

# 156
  • ride my bike...
Aз съм от Варна и една приятелка ми носи мляко от някаква кравеферма в Аксаково.
Понякога купувам и от един дядо, който носи до блока.

# 157
Aз съм от Варна и една приятелка ми носи мляко от някаква кравеферма в Аксаково.
Понякога купувам и от един дядо, който носи до блока.
А и до нас има един дядо дето носи мляко,но аз нещо не мога да се престраша да взема от него.Не знам дали е хигиенично се чудя. Thinking

# 158
  • ride my bike...
мен лично ме притесняват единствено бутилките, затова си нося мои.

# 159
Здравейте! Да се включа и аз. От както сме женени с моя мъж и сме отделно семейство си правим мляко. По класическата рецепта - сваряваш, в бурканчета и под одеалото! Като се вземе предвид, че вземаме натурално мляко, резултата е супер! В последно време си правим и по един литър с пробиотична закваска за профилактика, но моя мъж не го харесва, че сладни и се придържаме към класиката!
Чувала съм хубави неща за машините за мляко, но според мен няма смисъл да се купуват след като традиционния начин си действа Simple Smile

# 160
  • Балчик
Здравейте! Да се включа и аз. От както сме женени с моя мъж и сме отделно семейство си правим мляко. По класическата рецепта - сваряваш, в бурканчета и под одеалото! Като се вземе предвид, че вземаме натурално мляко, резултата е супер! В последно време си правим и по един литър с пробиотична закваска за профилактика, но моя мъж не го харесва, че сладни и се придържаме към класиката!
Чувала съм хубави неща за машините за мляко, но според мен няма смисъл да се купуват след като традиционния начин си действа Simple Smile
newsm78 Grinning

Защо всеки квасещ мляко по метод от нам си кой век се чувства длъжен да се разпише в темата? Не е ли ясно,ч е тук обсъждаме именно уредите и резултатът постигнат с тях.

# 161
Ами явно не при всички действа.Или вероятно аз още не съм достигнала степента на майсторство и затова ще се доверя на машинката. Wink Heart Eyes

# 162
Извинявам се, момичета, ако съм засегнала някой! Не е било умишлено!
Що се отнася до машини за кисело мляко, моя позната ползва този по-долу. Каза, че е доволна! Ползва го с обикновено мляко и със суха закваска! Цената му е 63 лв. За един литър е. Но е само с един съд за млякото, а  не няколко.

# 163
това изглежда страхотно  Shocked

браво Джема  Peace

киселото мляко винаги преди употреба требе да престои поне 2 дена в хладилника

азе се заглеждам за тоя уред

# 164
  • Балчик
Извинявам се, момичета, ако съм засегнала някой! Не е било умишлено!

Не е въпрос за обиди, а просто трябва да се пише по същество в темата. Методът с одеялата го знаем и сме го правили отдавна. Peace

Ердинч, този уред е и комбиниран май, ако не се лъжа- и за сирене става. Ако ет ака е чудесно. За тефал, но друг модел четох, че държат по-висока температура (този модел може и да е с терморегулатор, не знам) и това през лятото е проблем за млякото, но и за това има решение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт