Уред за кисело мляко

• 178 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
попитай чичко Гугъл и ще ти отговори за 1 сек.
за това време тук никой не може да ти отговори.  Laughing

# 511
Уредът за кисело мляко в лидл дали е хубав?
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-13070AAD-3729A3F2/www_lidl_bg/hs. … etail&id=9877

# 512
И аз съм се навила за този от Лидъл, но имам уреди на тази марка, от които не съм много доволна и се колебая  Thinking Ако някой го ползва, моля за мнения Simple Smile

# 513
  • София
вижте с темата за лидл, доста момичета си купиха, все някоя скоро ще сподели резултат.
Аз също си го взех, но не съм го пробвала.
Иначе на марката имам чопър, пасатор, миксер, все съм доволна.

# 514
  • София
Купих си уреда от Лидъл, първото мляко стана малко рядко, но пък вкусно. Следващия път ще го квася по-дълго.

Колко време може да изтрае мляко заквасено в домашни условия?
По график ще квася веднъж седмично, че ние не сме много големи млекари и 7 малки бурканчета от 180мл. са ни предостатъчно. Чудя се дали закваската ще е добра от мляко направено в понеделник, за мляко което ще квася 7 дена по-късно.

# 515
  • Балчик
Не, кисело ще е. Максимум 5 дни според мен. Но 3-4 е най-добре.

# 516
  • София
Не, кисело ще е. Максимум 5 дни според мен. Но 3-4 е най-добре.

Значи ще трябва да си купувам и закваска, коя според вас е най-добра?

# 517
Аз да се оплача- не ми стана киселото мляко  Sad
Правих го с домашно прясно мляко и закваска- кис.мляко, което според мен е истинско.Защо така се получи-течно е, сега ще го сложа в хладилника, но се съмнявам да стегне

# 518
Здравейте , от няколко дена и аз съм притежател на уред за кисело мляко на лидл . До сега имам все неуспешно опити. Става рядко и  със зърнеста консистенция като пресечено. Има ли някой който кваси с такава машинка и има ли тънкост за приготвяне на гладко и гъсто кисело мляко. За закваска слагам кисело мляко на "Тонус" .Пробвах с мляко от млекомат и с мляко от магазина и разлика няма . Това присичане на висока температура ли се дължи? И ако е така , защо тогава машинката поддържа прекалено висока температура щом не  е подходяща  Thinking

# 519
  • Балчик
Да, на високата температура. Колко часа го квасите? Сега е жега и не трябва да се кваси повече от 3-4 часа. Назад в темата показах как да си направите регулатор на температурата.

# 520
  • София
Сутринтта в лидълската тема една потребителка сподели   положителни впечатления. Може би нещо млеката не са ок, с които опитваш да правиш.

# 521
  • Балчик
Парцалите и цвикът са от висока температура, не от млеката.

# 522
Благодаря много за съветите . Погледнах в лидълската тема и наистина момичетата се доволни от уреда . Ще продължа с опитите . Квася го по 4 часа,  а регулатор на температурата няма кой да ми направи.Единствените мъже покрай мен са на 1 и на 5 год  Peace

# 523
  • София
Може в киселото мляко  да ти е проблема. Иначе момичетата пишат за 7-10 часа и си го проверявали за гъстотата, докато им хареса....т.е. доста повече квасят. Според мен нещо друго ти е проблема, но ако още веднъж-дваж не стане, можеш да го върнеш.

# 524
  • София
Благодаря много за съветите . Погледнах в лидълската тема и наистина момичетата се доволни от уреда . Ще продължа с опитите . Квася го по 4 часа,  а регулатор на температурата няма кой да ми направи.Единствените мъже покрай мен са на 1 и на 5 год  Peace

В книжката на уреда, пише да се кваси 10-12 часа. И аз квасих 4ч. първия път и не стана хубаво, но утре мисля да го оставя за цяла нощ, да видим какво ще  се получи.

Общи условия

Активация на акаунт