4-та тема на чакащите

• 115 409
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на морето
Не се притеснявай, докторката е  с  ин витро, а ти искаш осиновяване както схващам.

# 136
Здравейте!
Не искам да отварям нова тема - за това ще питам тук, дано можете да ми помогнете Simple Smile.

Вписани сме в регистъра от края на февруари 2010 година. Кандидатствахме за детенце от български произход до 3 години. Знам, че при тази комбинация ще чакаме много време, но за съжаление съпругът ми не може да приеме произход, различен от посоченият.
Смятаме да увеличим възрастта. Имам нужда от съвет при каква възраст според вас имаме по-големи шансове да намерим нашето дете. Аз се чувствам готова да гледам детенце и над 5 години. Знам, че ще е много по-трудно, но ще разчитам на помощ и от специалисти (имам близка психоложка).
Моля, за Вашето мнение  Simple Smile.

# 137
  • у дома
Ако вдигнете възрастта имате по-големи шансове да стане по-бързо.
А иначе чакане му е майката...
ПП със същите изисквания чакахме 1г.4мес.,обадиха ни се за бебе на 3мес.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 12:11 от dgidgi

# 138
  • на брега на морето
Тогава посочете възраст 4 или 5 години. Това е чудесна възраст, голямо детенце.  Съветите на психолозите са безценни, но си мисля, че с интуицията ти на  майка и жена ще вземеш най-доброто решение. Късмет за семейството ти! Grinning

# 139
  • София
Съветвам те преди да качиш възрастта, да се запознаеш с проблемите, които срещат при адаптацията си 5-годишните деца и чак след това да решите двамата със съпруга ти, дали можете да ги преживеете заедно с детето. Peace

# 140
Благодаря ви Simple Smile!
Дзвер, ще се постарая да намеря информация.

# 141
Хайде  да ти кажа и  мойто мнение. Ние бяхме писали до  1 год , после искахме да пишем до 3 същото като вас, но писахме 4 год.Оказа се,че  повечето от децата за осиновяване / Защото в тези домове има много деца , които имат родители където ги посещават с по един банан на месец и не са за осиновяване / са на 4 или 5 годинки . / това ни го казаха социалните / И ако си писала до 3 означава ,че ако детето е на 3 и половина няма да ти се обадят .
Пиши си до 4 или 5 за да имаш по-висок шанс когато имаш  изискване за произход . Нашият син е 4,5години . / писахме до 4/.чакахме 1,7 години за него. Няма особена разлика на 3 ,4 или 5 .

Адаптацията  е за всеки различна и зависи от детето, а не от годините.

# 142
  • София
skrejkoo, вие прибрахте ли си детето или още чакате делото?

# 143
Няма особена разлика на 3 ,4 или 5 .

Адаптацията  е за всеки различна и зависи от детето, а не от годините.
Съгласна съм с мнението ти,няма разлика дали е на 3 ,4 или 5 год.

# 144
Здравейте на всички!
Аз също съм кандидат-осиновител и вече 2 месеца чакам датата си за дело Sad В София съм и детенцето е тук. Понеже хванах август и въпреки дежурните - ако въобще има такива, много се забавиха с тази дата. Миналата седмица със 100 зора намерих телефона на точното деловодство и троснато ми заявиха, че имали хора в отпуски (това, че до 2 седмици след подаването от социалните на документите в съда трябва да се определи дата въобще не било задължително, а препоръчително, казаха), та днес щял да се върне съдията и да разпредели делото ми. Това добре. Много се притеснявам обаче от самото дело - чух, че имало една съдийка от четвърти състав, която била дзвер голям. Връщала дела за щяло и нещяло. А аз ще се побъркам, ако ми върне делото - искам вече да си взема детето - то свикна с мен, чака ме... аз съм всеки ден при него. Та знае ли някой нещо по въпроса? Какво би могла да ми поиска като документи... нещо допълнително, което не е в онези от социалните. За какво би се заяла, та по възможност да съм подготвена... Дали да не си взема адвокат?

# 145
Благодаря ви предварително!  Heart Eyes

# 146
  • у дома
Стига да иска,за много неща.
Лично аз,от тук,от една мама разбрах за"особения представител"на детето и че трябва да се внесе таксата.
Още малко стискай зъби.
 Hug Hug Hug

# 147
ама какъв особен представител? Извини ме, но наистина не разбрах Sad((

# 148
Rallala, ти си при нашата  съдийка , която до 3 октомври е отпуска и ние я чакаме  вече два месеца . Разбрах, че е много разбрана.
А дано се разработи сега като си е отпочинала. А това, което искат съдиите не зависи от твоите документи . Обикновено е  по документите на детето и просто социалните трябва да си свършат работата .

# 149
  • София
Извинете, но наистина ли някои от вас смятат, че няма значение, дали детето е стояло 3, 4 или 5 години в институция? Особено като имаме предвид, че след 3 години децата преминават от един дом в друг? И нужна ли е наистина тази заблуда? На кого ще помогне? На вас или на хората, които тепърва ще тръгнат да осиновяват, без ясна представа, какво им предстои?
Аз лично съм много уморена да обяснявам, виждам, че е безсмислено, дано чисто логически кандидат-осиновителите си представят, каква би могла да е разликата.
И нали ви е ясно, че на 3 децата не ходят на предучилищна, докато на 5 отиват точно там... и не са подготвени, понеже повечето от тях не могат да говорят, няма да говоря за останалите дефицити, които едно дете за 2 години може да навакса...
Успех на всички кандидати  Peace

Общи условия

Активация на акаунт