4-та тема на чакащите

• 115 214
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Здравейте Момичета!Ще ви дам съвет като майка на 13годишна,осиновенна тинейджърка.Реших се на тази стъпка,почти сама,въпреки че със "баща и"живеехме заедно от 4год.Имам операция на яйчниците и запушени тръби и тогава ми казаха че няма да мога да забременея по естествен път,само инвитро.Тогава беше трудно и скъпо.Направих една процедура,но уви неуспешна.Тогава имах позната във Варна в кв.Виница там има дом за изоставени деца до 3год.Подадох документи и след 4месеца се видяхме за първи път с една малка красавица на 3 месеца.Беше любов от пръв поглед,мъжа ми не беше много съгласен,но аз продължиш сама и след 3 месеца мина делото за окончателно осиновяване.Отношенията между мен и мъжа ми се влошиха драстично,сега дори от 5год.не спим заедно и не си говорим.За съжаление не мога да го изгоня въпреки че живее в апартамента оставен от моите родители.Но това е тема на друг разговор.
Когато казах че осиновявам дете,доста хора се опитаха да ме разобедят,други застанаха на моя страна.Сега се радвам че тогава не се отказах,не съм мислила за гени,за наследствени проблеми или за каквото и да било.Дъщеря ми е една прекрасна тинейджерка с нейните си проблеми,щастливи мигове и всичко както си е по реда.
Не мислете много не слушайте чужди мнения,знайте че дори и осиновено това дете е ваше,вие се грижите за него,вие сте до него когато има нужда,вие му давате любов и нежност.
Успех на всички.

# 1 381
Здравейте, според мен сте загубили много време! И в моето семейство имаше неразбирателство относно желанията и избора на дете! Но когато усетиш , че детето е твоето изобщо не се интересуваш за майката , бащата /обикновено неизвестен или както се изрази една служителка по телефона-ми то на магистралата не се знае кой е/. Би било добре да обсъдите проблема си със социалната служителка. Хубаво е също ако имате приятели с осиновени деца да поговорите с тях. А що се отнася до развитието на децата -когато усетят обичта наваксват много бързо каквото й да било изоставане.

# 1 382
  • Колибите
Лично аз се надявам детенцето да няма подобни на моите гени Twisted Evil.
Че иначе, жална ми майка Twisted Evil

# 1 383
  • София
Здравейте,
днес ми звъннаха от РДСП София-град!Избрали са ме за мама на млада госпожица на 1г. и 1 м. и утре ще ходя да я видя.Посъветвайте ме нещо защото аз не знам как въобще ще оцелея до утре  Embarassed. Какво трябва да попитам?

# 1 384
Ей, че хубаво! Моето момче беше на тази възраст, когато ми се обадиха от същото място Simple Smile.

Не се притеснявай. Изслушай доклада, ако има въпроси питай - има ли отказ от майката и каквото те интересува друго. Но най-вече договори среща. Не се бой, дано е твоята госпожица!

# 1 385
Здравей cveti_ne, успокой се , предполагам , че нищо не са ти казали за детето! Както знаеш преди да го видиш, ще имаш среща при социалните, в която ще ти разкажат  информация от доклада. Случва се да ти предоставят и снимка, но тя обикновено не дава реална представа. Моя съвет е да купиш някаква играчка на детето! Така по-лесно ще осъществиш контакт. Важно е също в каква среда е отраснало ! Ако е от дом , може да се притесни от мъжа ти/надявам се и той да е там/, защото там рядко виждат мъже и са им или много интересни/като в нашия случай/ или пък плачат от тях. Очакваме с нетърпение новини! Дано това да е вашето и неговото късметче! Hug

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 14:58 от mama merita

# 1 386
  • София
Cveti_ne, това е чудесна новина! Утре първата ти среща е при социалните, където ще получиш основна информация за детето - кога и как е постъпило в дома, какво е здравословното му състояние, мнението на психолога на дома за развитието му, кога е вписано в регистрите, има ли откази ... не е точно четене на социалния му доклад, по-скоро е преглеждане и споменаване на основните неща. Имам някакъв спомен, че когато отидох там попълвах някаква декларация, но спомените ми от преди 7 месеца за този ден са такава гъста мъгла, че не съм много сигурна какви съм ги вършила  Laughing Попитай на основание на какво е вписана в регистъра и дали е спазена процедурата за уведомяване на бм. Не е важно дали има отказ от БР, важно е да е спазена процедурата по уведомяването за вписване на детето в регистрите. В РДСП София-град има снимка на детето в досието му, ще ти я покажат, има и извлечение от здравния му картон, така че провери какво пише в него. По въпроса със снимката - детето със сигурно е било в стрес, когато са го снимали, така че не разчитай много на това как изглежда там - моята госпожица изглеждаше като на разстрел ooooh! Питай всичко, което ти дойде на ума, ще ти отговорят - госпожата е внимателна и достатъчно изчерпателна. След това заедно с нея ще отидете в дома, където е детето. Вземи някаква малка и мека играчка, може и някакви бисквитки, но не с шоколад, за да не се омаже госпожичката до ушите  Grinning Мене ме оставиха да се видя с детето неограничено време, никой не ми вися на главата и ми разрешиха да я посещавам когато пожелая, стига да е в рамките на деня. Имай предвид, че играчката, която му занесеш не остава негова, затова не се престаравай. И последно - когато се срещнеш с детето клекни, за да си на нивото на нейните очи - контакта е по-успешен, а и не го стресираш. Успех утре, дано това да е твоето детенце  Hug

p.s. Днес се успокой, въобще не мисли за срещата и не се опитвай да си представяш предварително нещата - каквото има да става ще стане, затова пази нервите си и усмивката си за малкото съкровище   bouquet  И съвсем последно - в по-големия процент случаи любовта не е от пръв поглед,  идва доста по-късно, но е най-красивото нещо на земята. Желая ти успех!   bouquet

# 1 387
  • София
Благодаря Ви много момичета   bouquet
mama merita няма как да се уплаши от таткото, защото няма такъв - сама осиновявам  Simple Smile
Не знам как да се успокоя, така ми треперят краката и ми се вие свят, че чак не мога да се понасям но все ще оцелея някак  Embarassed. Девойката е в дома в кв.Лозенец и нямам никаква информация освен, че е на година и един месец!
Утре като се прибера ще пиша как е минала срещата!

# 1 388
Здравейте мили момичета и мами!

Не се осмелявах да пиша и да споделям своите тревоги, но ви четях редовно и попивах от вашите истории и съвети. В момента съм много объркана. Ще ви споделя, знам,че решението ще зависи само и единствено от мен.

В събота, след близо две години в чакане / остава един месец до изтичането на срока /, получих писмо от РДСП Велико Търново. Одобрена съм за осиновяване на малка госпожица на 11 месеца. На път за пощата очаквах съвсем друг род писмо и това наистина ме изненада, защото вече си мислех, че ще трябва да чакам още 2 години. На излизане от пощата го отворих и вече с премрежени очи четях, а през целия път до дома хлипах. Толкова пъти съм си представяла как ще се обадят. По едно време бях съвсем изгубила надежда, звънях в различните РДСП да питам дали въобще са разглеждани документите ми, получавах различни съвети, ходех всеки месец в РДСП в моя град. И ето чудото се случи, а аз съм объркана.

От няколко години се боря със стерилитета. След първоначалните неуспехи , ин витро опити и съпътстващите преживявания ,прегърнах и идеята за осиновяване на дете. Казвам прегърнах, т.к. в тази борба за дете съм сама.Важното е да отгледаш дете,не е задължително да го родиш. Благодарна съм  все пак,че имам подкрепата на семейството - / е, трябваша им доста време в години да приемат идеята за това да съм неомъжена и да отглеждам дете / През този период  продължавах с изследванията, лечението и опитите, като се надявах, че Господ има планове и за мен.  Вероятно, много от пишещите тук жени са извървяли този път и знаят какви са надеждите и тревогите по пътя на АРТ процедурите.

Господ се смили над мен миналата година и ми изпрати тъй желаният Негов дар след поредният ин витро опит. Всеки ден му благодаря за това!

Както виждате от лентичката, след два месеца очаквам срещата с моята малка принцеса! Тази бременност е дълго чакана и толкова  изстрадана. Треперя и се моля да износя детето докрая и да родя живо и здраво дете!

Господ за пореден път напомни за себе си и за молбата ми  и в лицето на това писмо!

Но аз се чувствам толкова объркана и виновна, сякаш съм подвела Него и това малко момиченце, което очаква някой да  му даде любов.  Не че няма да имам любов  за две деца ,а дали ще мога да се справя сама с две бебета с такава малка разлика !
Дори не съм уговорила среща , но сякаш имам усещането,че взаимно ще се харесаме.

От друга страна, дали няма да постъпя егоистично, ако не дам възможност на някоя друга жена или семейство да се срещнат час по-скоро със своята рожба?
Чувствам угризения и към детето, което нося в утробата,защото непрекъснато си мисля за онази малка душица .

Господ си знае работата, ми казват близките. Избрал те е да бъдеш майка, а това е най-важното!

Моля да ме извините , че  ви натоварвам с моите вълнения.

Цвети, щастлива среща с твоята принцеса !

# 1 389
cveti_ne,  Винаги много се радвам, когато в тази тема се появи такава новина. Стискам палци това да е твоето момиченце  Hug
Лично мнение - идеята с вафлата не е много добра. Няма да забравя Магито, на годинка и 4 месеца беше на пасирана храна. (щях да го уморя от глад детето, като се прибрахме в къщи - 2 дни и давам манджички, тя се дави и повръща и нищо не яде. Докато накрая се усетих, че трябва да пасирам.) По-добре едно пакетче памперси занеси. На тази възраст сигурно е между 8-10 кг.
И на тази възраст сигурно е току що прохождаща госпожица. Според мен, много важно е при първия контакт да бъдете на едно ниво - т.е. клекни, коленичи, така че да се гледате в очите, не тя да вдига глава за да види кой и говори .... Но то си зависи от ситуацията де, винаги е различно, само давам идея.

С нетърпение очаквам утре да се похвалиш и да споделиш емоциите и изживяването  Hug

# 1 390
  • София
Току-що брат ми донесе мента, глог и валериан, а на мен ще ми се пръсне сърцето  Simple Smile, ама нали съм гъска!Честно казано се бях подготвила за дълго чакане, а то какво стана - на 23.01.2013г. ме вписаха в регистрите и след по-малко от месец най-чаканото обаждане!Няма по-щастлива от мен и това щастие го пожелавам на всеки!Благодарение на Вас получих толкова много информация, а имам чувството, че изобщо не съм подготвена и малко ме е страх, ама и това ще мине и ще се справя!
lonik сигурна съм, че ще вземеш най-правилното решение!

Hug   bouquet

# 1 391
lonik каква дилема само.Сигурна съм ,че доста от мамите не смеят да те посъветват и дори да пишат по казуса ти . В такива моменти ,човек има нужда от подкрепа!Поискай я силно и ще я  получиш! 

# 1 392
  • София и там където не се пуши
Здравейте мили момичета и мами!

Мило момиче, да ти кажа, след като в момента чакаш бебе и ако още утре изпратиш отказа си, поради временно възпрепятстване, няма да предадеш тази малка душичка.

Не мога да си представя, че може да гледаш в този момент две деца с годинка разлика сама. Наистина помисли, но не може да го вземеш и да не му отделяш достатъчно време, за да влезе във вашето семейство добре прието. Като се сетя за последните си месеци, как пуфтях като локомотив и ми беше толкова тежко и да имах още едно бебе до мен, какво ли щеше да бъде.

Аз сама съм си гледала децата с мъж вечно отсътвуващ поради чести командировки. Ок да осиновиш дете, но след време. Дай си малко почивка, за да може да обърнеш на по-малкото бебе достатъчно внимание. Според мен като те видят, че си бременна, самите социални ще откажат да ти го дадат на този етап  newsm78 newsm78

# 1 393
Не бих се съгласила с теб Dorothy. Първо - социалните не биха отказали да дадат детето, поради факта че  lonik е бремена. Второ - малко ли жени раждат и си отглеждат породени деца. И трето - не всяка бремена жена в последните месеци става като хипопотам и пуфти  Wink (аз за цялата си бременност качих 10 килограма и влезнах да раждам на същите килца, които съм в момента)

lonik, трудничко ще ти е с две бебета, ако решиш да направиш тази стъпка, ама както казват хората - "Баба знае и 2, и 200" . Съвет не мога да дам, мога само виртуално да те  Hug и подкрепя каквото и решение да вземеш. А две деца, с малка или голяма разлика се гледат трудно, но за сметка на това е весело, изморително, пак весело и много обично.
Не знам, аз лично, не бих се отказала от това дете. Както самата ти си написала - Господ си знае работата. Но, ти се тази която трябва да решиш и вярвам, че ще вземеш най-правилното решение.  Но и в двата случая ще ти е трудно (на доста от нас, веднага след осиновяването са ни предлагали пак дете и сме отказвали - повярвай, много е трудно и много боли)
Пожелавам ти много успех   bouquet

# 1 394
Към cveti_ne и lonik пишете ни каквото и решение да сте взели!

Общи условия

Активация на акаунт