Майчинството счетоводно - 32

• 35 802
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета,имам дете на 11мес, както е видно от лентичката, ако родя второ преди първото да е навършило 2г,в какъв размер ще е обезщетението за 1та год на второто майчинство? Благодаря предварително!

# 226
  • Пловдив
Момичета,имам дете на 11мес, както е видно от лентичката, ако родя второ преди първото да е навършило 2г,в какъв размер ще е обезщетението за 1та год на второто майчинство? Благодаря предварително!

ако преди 45 дневния за второто, не се върнеш на работа/отпуск/болничен/ясла,обезщетението за второто ще е колкото ти е било за първото дете

# 227
Здравейте, 
бременна съм в 5-ти месец. В болничен съм от 14.07 за един месец , който вече съм предала в работата. Налага ми се обаче да постъпя в болница в понеденик ( 09.08)  и от там ще ми дадат нов болничен. Какво права с тия 5 дни ( от 09.08 до 13.08) които се застипват двата болнични? В смисъл явно ми е , че трябва и новия болничен да си предам, но после ще имам ли някакви разправии с НОИ за тези 5 дни застъпване на болничните? Мерси много...

# 228
  • Пловдив
mama_Iva ,нищо не правиш.Не си първата,на която й се е наложила болница по време на болничен.От НОИ са наясно

# 229
mama_Iva ,нищо не правиш.Не си първата,на която й се е наложила болница по време на болничен.От НОИ са наясно

Ок мерси. Мен ме притсняваше факта със застъпването на двата болнични, но явно  няма да е проблем Simple Smile

# 230
  • Пловдив
. Мен ме притсняваше факта със застъпването на двата болнични, но явно  няма да е проблем Simple Smile

е да де,нали от болницата ще ти издадат болничен
не е проблем застъпването с болничен от болница.виж ако беше с друг болничен от ЛКК или ЛЛ-щяха да ти върнат втория болничен за корекция
другото е,че може да не искаш болничен от болницата-някъде е възможно,някъде,не-попитай

# 231
Здравейте,Моля за малко помощ,осигурявам се на 240лв,бременна съм в 11г.с,мога да се     доосигурявам на 4ч още за 5 месеца,но счетоводителят ми казва че няма смисъл ,кажете какво да правя моля ви?

# 232
  • Пловдив
Здравейте,Моля за малко помощ,осигурявам се на 240лв,бременна съм в 11г.с,мога да се     доосигурявам на 4ч още за 5 месеца,но счетоводителят ми казва че няма смисъл ,кажете какво да правя моля ви?

има смисъл
ако се осигуряваш тези 5 м допълнителто на 800,обезщетението ще ти е грубо 500 лв
а иначе,ще е 240 лв

за тези 800 лв ще плащаш месечно 302.32 лева
т.е ще дадеш общо  1511,60 ,а ще вземеш в повече 1998,40 /като съм извадила разходите за осигуровките ти/

# 233
Благодаря ти много,немога да намеря фирма която да се навие да ме назначи на тези пари за 4 часа,каква трябва да е фирмата знаете ли?

# 234
  • у нас
слагам си въпроса и тук много моля ако някой е запознат за отговор Praynig

Цитат
здравейте Hug
ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите на тъпия въпрос  #Cussing out
става въпрос за помощите за бременност, отглеждане на дете до 1г и детски

ще ми искат ли служебни бележки за брутен доход ако съм работила само на граждански договор- водя се неосигурена newsm78

изчетох първия пост и там си пише- неосигурени, но една близка казва че въпреки че нямам соц. осигуровки съм длъжна да декларирам дохода от гражданския договор и от него ще ми смятат под или над границата съм от 350 лв съм.

прочетох и от тук там и темата - да добавя че съм и студентка редовно. За помощта от 2880лв знам и мисля че съм се позапознала

дано ми разберете питането, че хич ме няма в тази сфера ooooh!

# 235
  • Пловдив
длъжна да декларирам дохода от гражданския договор и от него ще ми смятат под или над границата съм от 350 лв съм.

да,така това си е доход и трябва да се декларира
нали подаваш ГДД-с нея отиди в социалните.ако искат нещо специално ще ти кажат,но едва ли
не забравяй и бележката от педиатъра

# 236
  • у нас
благодаря ти за бързия отговор.   bouquet
Сега съм още на етап еднократна помощ при бременност-150 лв Peace която отпада, тъй като дохода ми сега е по висок от 350 лв Rolling Eyes - нямам брак или др. деца
след раждането , вече когато кандидатствам за помощ при отглеждане на дете до 1г би трябвало да няма проблем- тогава ще делят на 2 Peace

# 237
  • Пловдив
след раждането , вече когато кандидатствам за помощ при отглеждане на дете до 1г би трябвало да няма проблем- тогава ще делят на 2 Peace

да,и тогава ще се класираш за детските
също има еднократна за раждане 250 лв-тя не зависи от дохода

# 238
Здравейте момичета.Имам един въпрос, с малко предистория.
Януари месец се върнах на работа и от НОИ ми плащаха по 120 лв майчинство.Май месец напуснах и попълних една декларация за пред НОИ да продължат да ми плащат 240 лв докато дъщеря ми навърши 2 годинки.Сега проверявам в сайта на НОИ и имам изплатени за месец май 25,26лв.Това е последното, което са ми изплатили.Как и къде мога да проверя защо има забавяне?Предполагам имам право да си получавам майчинството до втората година на детето ми?
Благодаря ви предварително   bouquet

# 239
  • Майничка
Здравейте момичета.Имам един въпрос, с малко предистория.
Януари месец се върнах на работа и от НОИ ми плащаха по 120 лв майчинство.Май месец напуснах и попълних една декларация за пред НОИ да продължат да ми плащат 240 лв докато дъщеря ми навърши 2 годинки.Сега проверявам в сайта на НОИ и имам изплатени за месец май 25,26лв.Това е последното, което са ми изплатили.Как и къде мога да проверя защо има забавяне?Предполагам имам право да си получавам майчинството до втората година на детето ми?
Благодаря ви предварително   bouquet

Като сте напуснала тази работа, назначена ли сте на нова?
Ако не сте на трудов договор, нямате право на обезщетение за отглеждане на дете до 2г.

Общи условия

Активация на акаунт