Майчинството счетоводно - 32

• 35 802
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
здравейте мами! интересува ме какви са условиията за получаване на 120 лв до 2 години. Детето ми е прието на ясла и октомври ще тръгва, но аз няма да се върна на работа. Имам ли право на тези 120 лв ? Ако ли не - мога ли да се регистрирам на борсата ???
Мерси   bouquet

# 526
Elfita  Благодаря ти много за бързия отговор

# 527
  • Пловдив
здравейте мами! интересува ме какви са условиията за получаване на 120 лв до 2 години. Детето ми е прието на ясла и октомври ще тръгва, но аз няма да се върна на работа. Имам ли право на тези 120 лв ? Ако ли не - мога ли да се регистрирам на борсата ???
Мерси   bouquet

ако детето ходи на ясла,ти трябва да се върнеш на работа/отпуск/болничен.така ще получаваш 120 те лв
ако не може да изпълниш нито едно от трите неща,напускаш и се записваш на борсата.ще взимаш 4 м по 120 лв,но губиш 120 те лева за детето,защото си безработна

# 528
Здравейте,от 5.08.2010 съм в болничен,по мед.причини няма да мога да се върна на работа,заплатата ми за 12м назад от юли 2010 до август 2009 е 13000 лв-какво майчинство ще получавам за първата година?
Ако работех щеше да се изчислява 12м от 45я болничен нали?
Обърквам се и затова питам директно...

Предварително благодаря!

# 529
  • Пловдив

независимо,че ще си в болничен докрая отнова ще ти се изчислява така-12 м назад от 45 дневния
имаш ли промяна на заплатата ти 6 м назад от август месец

# 530

независимо,че ще си в болничен докрая отнова ще ти се изчислява така-12 м назад от 45 дневния
имаш ли промяна на заплатата ти 6 м назад от август месец

Не, от декември месец 2009 имах увеличение и до август си е една и съща+ бонуси..
Как да изчисля тогава тази база за 12 м.назад?като до декември съм в болничен.в края на декември /началото на януари трябва да се издаде 45 дневния преди раждане(термин 17ти февруари).

# 531
  • Пловдив
Не, от декември месец 2009 имах увеличение и до август си е една и съща+ бонуси..

при това положение болничния докрая няма да ти се отрази негативно на обезщетението,което е добре
болничния до 45 дневния и обезщетението от 45 дневния нататък като сума ще е като чистата ти заплата,която взимаш сега

# 532

при това положение болничния докрая няма да ти се отрази негативно на обезщетението,което е добре
болничния до 45 дневния и обезщетението от 45 дневния нататък като сума ще е като чистата ти заплата,която взимаш сега
т.е това което съм вземала след удръжките...заплата 1000 лв,около 800 лева

Много ти благодаря за бързината и компетентните отговорите(счетоводството на работа не желае да ми изчисля каквото й да е,рано било!!)

# 533
Момичета,вярно ли е,че след като родя второто си дете,от НОИ ще спрат майчинството ми за първото,т.е.120-те лева,които получавам за дъщеря си?

# 534
  • Пловдив
Момичета,вярно ли е,че след като родя второто си дете,от НОИ ще спрат майчинството ми за първото,т.е.120-те лева,които получавам за дъщеря си?

не,не е вярно
ако сега си в болничен,ги получаваш и ще ги получаваш до 2 г
ако сега си на 240 лв,ще започнеш да получаваш 120 лв с 45 дневния за второто ти дете

# 535

не,не е вярно
ако сега си в болничен,ги получаваш и ще ги получаваш до 2 г
ако сега си на 240 лв,ще започнеш да получаваш 120 лв с 45 дневния за второто ти дете

Благодаря ти,Елфита  bouquet
Сега съм на 120 лева Peace

# 536
Зздравейте!Имам следния въпрос:детето ми навършва 2 годинки на 20 септември 2010г,тогава трябва да се върна на работа.Имам за 5 години неизползван платен годишен отпуск включително и за майчинството и искам да го използвам но работодателят няма може би да съгласи. Осигуровките ми са само подадени ,но не са платени в НАП.Трябва ли   да пускам един месец предизвестиесега от 20.08 до 20.09? и  ако се наложи да напускам как е най- добре?Кое е най- добре за мен да изляза в отпуск или да напусна но да ми плати отпуските  ?

# 537
Здравейте, няколко въпроса от от мен, за отговорите, на които благодаря предварително!
Работя на постоянен трудов договор, като в момента съм по майчинство, от което тече втората година, т.е. вземам 240 лв.
Имам предложение за работа от друг работодател, което ако приема, какво следва- пускане на едномесечно предизвестие за напускане.. и после- какво се случва с отпуската ми за тази година? Нея ще имам ли право да я ползвам, докато тече предизвестието, или напускайки я губя. Ще получавам ли някаква част от тези 240 лв. майчиство? Детето ще бъде гледано от бавачка, няма да ходи на ДГ.....
Малко объркано стана, но ми е такава каша.... Peace

# 538
  • Пловдив
Имам предложение за работа от друг работодател, което ако приема, какво следва

Франческа,може да сключиш трудов договор с втория работодател по чл 111-така ще си останеш по майчинство с първия работотадел и ще взимаш 240 лв +заплатата от втория ти работодател
ако напуснеш сегашния ти работодател,ти се полагат 120+заплатата от втория ти работодател
отпуската,натрупана до момента на напускане ще ти се изплати от сегашния работодател.може да си пуснеш платен отпуск по време на предизвестието ти,да

Кое е най- добре за мен да изляза в отпуск или да напусна но да ми плати отпуските  ?

и двете са възможни-зависи ти какво предпочиташ
трябва да пуснеш предизвестие според договора ти
трябва да ти даде всичката отпуска,като може да отложи само тази за 2010 г

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 22:00 от Elfita

# 539
Елфита, огромно благодаря.   bouquet
Само още един въпрос- сключеният по чл. 111 от КТ втори трудов договор, на колко часов работен ден може да е- на 4 или на 8.
То не че работодателят ми ще се съгласи де, но аз да питам.

Общи условия

Активация на акаунт