Ийит Озшенер: Мелодията на сърцата ни / Yiğit Özşener: сега и в "Ezel" - 69

• 29 741
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Пенда, много благодаря за информацията за книгата. това , което прочетох за нея звучи страхотно и непременно ще я потърся.
Според мен и авторите на филма са повлияни от суфизма защото идеята за отмъщението я дават трансформирана в идея за това, че когато другият е виновен, това тебе не те прави невинен. Много странна трактовка наистина и типично мистична.  bouquet newsm78

# 466
Абе Дариии, Shocked Shocked Shockedс това възбуждащото ми прогони съня за две седмици поне Joy Joy Joy Joy Joy Joy

и все забравям да ти кажа как  ме кефи новият ти аватар Hug Hug Hug Hug Hug
Остави се ,остави...с тая разкопчана ризка и с тия тъмни очилца в тия жеги...в тоя войнишки следобед...направо пускам си Езел да си бия два шамара,че се отнесох Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Пенда, много благодаря за информацията за книгата. това , което прочетох за нея звучи страхотно и непременно ще я потърся.
Според мен и авторите на филма са повлияни от суфизма защото идеята за отмъщението я дават трансформирана в идея за това, че когато другият е виновен, това тебе не те прави невинен. Много странна трактовка наистина и типично мистична.  bouquet newsm78
Неговата вина в случая е,че е един добър човек(за Омер говоря)и както и в живота ,добрите хора само защото са добри,стават обект на злоупотреба,както морална,така и психическа ,та дори и физическа...
Ако си добър човек ,работиш съвестно,съответмо повече от другите и на същото заплащане Hugсамо защото си добър Hug
Или пък си влюбен и даваш всичко от себе си на човека до теб,той го приема за даденост и започва да злоупотребява с любовта ти Hug
Познавате ли много такива хора ,на които сте дали много ,а те не са злоупотребили?Човек не е подготвен за доброто и когато доброто дойде се чуди какво да го прави и накрая винаги по един или друг начин го гони от себе си...
Но затова пък сме много добре подготвени за лошото и отговаряме подобаващо,че и по-лошо  Naughty

# 467
EMRAH KUSURSUZSUN

И аз го прихванах. Биваааааааа го! Кусурсузсун значи, че е без кусури.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 468
Ехо  bouquet

Тоз младеж верно е без кусури Grinning Идеята за софизма не ми беше идвала на ум, а уж уча във Философски факултет BangheadКел файда, че две години се занимавам с политическа философия, а оттам и със софизъм чат-пат.

Друга ми е болката обаче, не може ли да вкарат пак някоя нежна, красива и невинна девойка, ей така да сме спокойни, че има и добро на тоя свят  Crossing Arms Макар че на мен Седеф много ми влезе под кожата, справяше се с лекота и макар Бахар да ме дразнеше в началото, накрая вече я обожавах. Изобщо не съм съгласна с ширещото се из някои теми мнение, че Седеф не е добра актриса, прекрасна беше.

Да ви се оплача, вчера за пореден път в киното ме таксуваха с детски билет Crossing Arms То бива бива бебешка физиономия, ама чак пък толкоз вече. Че чак ме и питаха дали искам да гледам Шрек Crazy

# 469
Да ви се оплача, вчера за пореден път в киното ме таксуваха с детски билет Crossing Arms То бива бива бебешка физиономия, ама чак пък толкоз вече. Че чак ме и питаха дали искам да гледам Шрек Crazy
Joy хич не се и оплаквай, ами вземи да почерпиш  Grinning
и мен ме бъркаха  Grinning ама вече йок  Sad Tired
а Шрек бих си го гледала с удоволствие  Wink Grinning

и за да не е спам  Embarassed  пак за Кенан Биркан - голямата ? (една от многото  Mr. Green Crazy) http://www.gazete5.com/haber/ezel-dizisinde-sener-sen-oynamayaca … tos-201-33793.htm пак за Шенер Шен  newsm78 ама да или не  Thinking Crazy

# 470
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Хелоууу гърлс... Hug Hug Hug Hug Hug
Ей ме на и мене у гювеча... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 471
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Хелоу Зизана Hug Hug Hug Hug Hug

къде сте изчезнали всички? Rolling Eyes

# 472
 newsm10 Права си Дари, но след тази серия е много трудно да нарека Али лош, че даже Ейшан. Дори Дженго ме разби.
Има ли някой идея какво е ставало през тези 6 месеца? Thinking newsm78.
А само как играе този Ийит, не е истина!

# 473
Сценариста надявам се има идея Joy Joy Joy
През втори сезон ще разберем какво се е случвало през тези шест месеца,дори е много вероятно това да бъде сцена от последната серия на втори сезон и да е ключова Hug(Поне аз така щях да направя)Иначе и Али и Ейшан като всички хора имат в себе си и положителни и отрицателни черти,но въпроса е кои надделяват Peace

# 474
Ех, как да знаем за сериите, които още не са снимани!Това е тръпката на очакването , но  този финал те кара да си фантазираш.В Мелодията много харесвах Джамил, Нимет, пашата защото в тях се преливаха добрите и лошите черти. Много пълнокръвни образи бяха. smile3521.
Затова в Езел, Али ми е любим. Той е пример за това как любовта облагородява човека. тази идея я има в всичките турски серили и мисля че това е една от причините толкова много да се харесват, освен артистичните им качества,
Лека нощ мили дами!
Само от 24 часа съм при вас , но ме вдъхновявате да се изказвам-дано да не прекаля само Naughty smile3505 newsm51 smile3525

# 475
Гледах до 3-тата част на първа серия пак...По темата със значението на кратите,според мен Омер е Асо пика,именно защото няма лице ...а другите трима макар и лицемерни са си същите Thinking
От къде теглите ,за да гледате?Аз пуснах във Бокса ,но така на части не ми харесва особенно Confused
Лека нощ!

# 476
  • ÇapulcuLand
Аз минавам само транзитно да кажа едно "мерхаба".
Много сте изписали и просто не знам докъде трябва да се върна да ви изчета, но е важно да върви дискусията  Simple Smile Simple Smile
Много  Hug Hug и не се терзайте толкова какво ще донесе 2-и сезон. Като му дойде времето, ще се разбере  Whistling

# 477
  • ÇapulcuLand
По това време на денонощието със сигурност ще си говоря сама, но попрочетох част от изписаното относно Мевляна и не можех да не се включа, тъй като той ми е идол.
Ако искате да научите повече за него и суфизма, ви препоръчвам книгата на Елиф Шафак "Любов". Тя беше бестселър в Турция миналата година, аз я прочетох на английски, когато бе издадена тук зимата, а сега, като си бях в България, видях, че тъкмо са я издали.
Книгата е под формата на роман и не е скучна и изпълнена с исторически детайли. Става дума за американка, в чийто ръце попада ръкописът на някакъв неизвестен писател. Тя е нагърбена със задачата да напише рецензия. Въпросният ръкопис е историята на Мевляна и Шемс. Четейки този ръкопис, животът на американката навлиза в много преломен момент и в крайна сметка - го променя завинаги. В сърцевината на книгата лежат 40-те правила на любовта, които Шемс предава на Мевляна и те лежат в основата на учението на суфизма. Те преобръщат живота на най-великия поет и религиозен водач за времето си - Мевляна и поставят началото на суфизма, на ордена на въртящите се дервиши и на една нова ера в исляма.

Май стана малко скучно, но книгата наистина си заслужава и аз лично я прочетох на един дъх, така че горещо ви я препоръчвам.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 05:26 от geryka1

# 478
Добро уто!
Хубава седмица!!! Hug Hug Hug

# 479
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Добро утро и от мен! Hug Hug Hug Hug

Гериии,добре си се завърнала драга! HugБлагодарско за резюмето на книгата Peaceсупер интересно Peace

@Дари@ ,епизодите можеш да намериш в torrents masters и p2p.com,ако нямаш регистрация там ми свирни на лични,знам един фокус Laughingще ти го покажа Hug

Общи условия

Активация на акаунт