Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 312
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Таня аз не казвам че децата не са за показване .... моя Владко за фотомодел става но името си не знае ... в понеденик става на 5
става дума за следното аз чета от две години и пиша активно тук и забелязвам следното когато едно нещо навлезе примерно помня за звукостимулацията или биофитбек, звуци от делфини или барокамера ако искате и трансплантацията на стволови клетки ..... та когато нещо нашуми така като ново като даващо надежда до този момент се е приемало положително и някак си несъзнателно от майките получили макар и малко подобрение за децата си се рекламира ....
колко хора са си направили звукостимулация и биофитбек .... вероятно част от тях без резултат
колко дискове продадоха Делфинариума .....
и какъв прираст направиха мебелните фирми да продават тапицирани квадрати и триъгълници и тунелчета като "релационна психомоторика" че и тези където батути правят ......
всичко е бизнес за останалите само не и за нас .... ние майките дебнем всяка с конкретните порблеми на детето дали няма да излезе нещо ново да го пробваме .... а психолога , логопеда ,педагога, спорта, плуването , конете.... те си вървят те не спират
а аз показах комплекса от Холиста на доц.Венета Божинова ...  и смятам че ако там имаше нещо опасно тя щеше да знае ..... 

# 391
  • София
Аз не ви разбирам за комплекса на Холиста. Той е толкова неясен, на мен ми се струва, че не си вярвате и за това го дискутирате.
Не може един метод на Томатис /звукостимулацията под различни форми/, признат по целия свят, да го сравнявате с неизвестен комплекс, произведен от "швейцарска" фирма без име newsm78 Същото е и за другите методи, споменати тук. Разните възглавнички и тунелчета имат невероятно въздействие, но трябва да намерите начин децата да го правят. Като искам да спомена, че написаното като съдържание  в комплекса на Холиста изглежда безопасно, но дори да е хранителна добавка трябва да бъде регистрирано. Т.е няма никакъв контрол какво има в шишето.

Аз ви казах още първият път, пийте си витамините и ни кажете след 1 година. Вашите логопеди и други спeциалисти виждат децата ви по няколко пъти на седмица и те ще забележат напредък,  и ще ви питат от какво е. В какво искате да ни убедите - купили сте си витамини, дори децата ви не са ги пили достатъчно време и пишете. Много неща са дискутирани, но когато майката види ефект.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 17:58 от TanyaMG

# 392
между другото поздравявам ви за всичките изяви в медиите за популяризиране на темата,и информираност.
винаги когато гледам клипчето "и аз мога"...очите ми се пълнят със сълзи,но ви поздравявам,струва си целта

# 393
и да,в градината на сашко са 2 госпожи- викам им русата и черната за по-лесно.
русата още отначало беше много положително настроена към проблема и развитието на малкия.и винаги е гледала да ме успокои.
докато другата....направо каза -не сте за тук,ох какво ще правим,все се вайка и тюхка,30 години съм учителка и не съм имала такова дете(понеже аз и казах че сигурно и преди е имала такива деца, но едно време са стоели отритнати и изолирани в ъгъла)добре че сега има  социлани асистенти!
точно тази госпожа преди 2 седмици опулена излезе и каза аууу,аз много се учудих на сашко днеска,цял ден си бърборел ,макар и неразбираемо,повтарял Диди(името на асистентката му) и казвал с думи пиш(като има).и досега прави така...както и да е.....спирам да пиша....след време пак!

# 394
Моето мнение за лекарствените и общо нелекарствените препарати се знае. Искам да поясня защо е такова. Не може едно състояние/както предпочитат много хора да се нарича/ или заболяване да не се знае точния му произход или причината да се лекува. Има подобрение, имало е от някои неща и при мен, но след това застой и не дай боже срив. При много заболявания /аз предпочитам тази дума/е така. Нашето положение , имам впредвид на родителите се знае, нашите реакции също.
Второ за рекламата или информираността. За съжаление, това, че си информиран в повечето случай въобще, не променя мнението ти по даден въпрос или по-точно го затвърждава. Бях писала, предпочитам за моя син и мен, въобще да не беше информирана масата хора. Резултатът беше абсолютно отрицателен. Обаче, не обвинявам родителите за "рекламата". Всеки трябва да се бори и голяма част или всички от тези хора, които участват са се преборили с аутизма. Аз не успях.
Убедена съм обоче, че с децата ни трябва да се работи и то постоянно, както и че родителите са основния фактор и движеца сила. Лошото е, че силите ни изневеряват.
s_snowwhite , моят син до 5 години беше на биберона. Как го научих да дъфче/да отхапва не го прави и до сега/. Слагах му в устата малко коричка хляб и му отварях и затварях устата и аз срещу него. Разбира се, трябва да си готова, ако се задави, не защото не може да дъфче. Трябва да се опиташ да го научиш, защото ще има и проблем със зъбите.
Сега да кажа нещо. Взехме си коте. То е на аватара ми. Още е малко на 4 месеца. Да, в началото беше трудноу но сега си разпределиха пакостите  и то на Алек намаляват.

# 395
за дъвченето при нас няма физически проблем-прави го със солети ,хляб,рогче,бисквити,кроасани.....но се е заинатил със супите и манджите.....а,аз винаги съм си готова за изненади(неприятни)...случват се...

май в тази дискусия забравяме най-важното- аутизмът не е болест, а състояние,за което се търсят подобрения........но за мен е и болест,ако приемем натравянето за болест.децата ни са натровени и интоксикирани.понякога има и други,комбинирани проблеми,но,това е основното...и за това работим с този наш комплекс.чистим тежките метали,които децата генетично не могат.а витамините са само в помощ.

# 396
s_snowwhite ,

Всеки, който ти казва, че Аутизмът е болест, цели парите ти..., за да излекува детето ти!
Защото ако ти каже, че е състояние и трябва да се заредиш с много години енергия и да осигуриш на детето си много терапевтична работа....годините значат много, много време....и така няма да могат да те зарибят, да си купиш надежда веднага, мислейки че детето ти е болно, да изсипеш кесията си, да продадеш имотите си..., само и само да излекуваш детето си веднага ..от тежката болест.

Няма лекар и специалист в света, който да те посъветва да "пречистваш детето си отвътре", да "му помагаш отвътре", "хелирайки го....

Потърси лекарска консултация...Да, някои специалисти знаят колко силно родителите се нуждаят от вяра и в някои (безопасни) случаи, им позволяват да си купят малко вяра...например доц Божинова от 4- ти километър, видяла съставките от витамини и минерали в шишенцето, продадено на майката от клиника Холиста, с около 20 000% надценка, в сравнение със същите съставки, които би могла да си купи от аптечната мрежа и казала на майката, че може да ги дава на детето си..., че "са безвередни"..., но няма разбира се да си позволи да излъже и да каже, че витамините ще "излекуват" детето й...

А и всички ние даваме на децата си добакви за подобряване мозъчната активност, за концентрация, за подсилване на имунната система, даваме витамини, особено през зимните месеци, с което само подпомагаме терапевтичната работа на детето си...

Аутизмът е състояние и само със силата на много терапевтична работя, много вяра и много средства за социализация в естествената среда на детето, се постига движение по скалата на аутистичния спектър нагоре!

И това е единственото научно доказано, че само вниманието и терапевтичната работа дават резултати!

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 11:52 от Kezaja

# 397
Аз имам проблем. Алек изцяло си промени режима на сън. Цяла нощ бодува, а цял ден спи. Например сега спи. Жал ми е да го събудя, защото не е спал цяла нощ.
Отказва да слуша и гледа телевизия и радио. Не зная, промените започнаха след диска от делфинариума/ може би просто съвпадение/.
За рождения ден мисля да му купя дъска, статив за писане и рисуване. Вие имате ли предложение за подарък на по-големи деца.

# 398
  • Бургас
Здравейте,
бих искала да предупредя ползващите комплексът на Холиста за доста голямото количество на Алфа липоева киселина /АЛА/ в дневната доза. По друга причина ми се наложи да проуча въпросната АЛА, защото смятам да я давам на дъщеря ми заедно с Ацетил Л Картинин. Оказа се, че това се ползва за хелиране и е много опасно, ако имаш амалгамни пломби в устата. Предполагам, че все пак децата нямат, но съм длъжна да предупредя. Също така и не трябва да се ваксинират по време на приемането на АЛА.
Опасността идва от това, че АЛА преминава кръвно - клетъчната бариера и пренася тежките метали из тялото, т.е преди да ги изхвърли, може да извлече от пломбите живак и да го натрупа в мозъка. Може да се натровите, вместо да си помогнете !

# 399
Алина е много права. Независимо от видовете хелатори, които провокират евентуалното отделяне на тежки метали от тъканите и органите, най-важното е те наистина да се изхвърлят от организма. В противен случай  остават в кръвния поток и оттам в мозъка. Няма хелатор , който да ги изкара оттам. За това е важно да се следят нивата на тежки метали в урината , като по време на хелиране се правят изследвания на двадесетичетиричасова урина. Би било добре тези майки, които провеждат някакво хелиране , за да са сигурни, че детето наистина изхвърля тежки метали, да пускат периодично урина за изследване. Там нивата би следвало да са завишени докато тече хелирането. Такова изследване може да се направи в лабораторията на Института по професионални заболявания ( намира се до Центъра по хигиена, точно на спирката на авт. 604) . Доколкото си спомням цените бяха около 3-4 лв. на метал. Правят изследвания на  металите, които искате- живак, олово, алуминий, мед..

# 400
В Университетската катедра по професионални болести на бул. “ Акад. Ив. Гешов “ № 15 действително е мястото, където се правят изследвания за наличие на тежки метали в  организма. Когато ги посетих за първи път, преди около 5 години и им обясних, че тъй като имам дете с аутизъм и съм прочела, че е възможно да е провокирано от наличието на тежки метали в организма, съм решила да отида при тях и да направя изследвания на детето си за наличието на тежки метали. В Университетската катедра недоумяваха какво им говоря, казаха, че там правят изследания на хора, натровени с тежки метали и ги лекуват, като ги хелират по време на престоя им в болница, като през цялото време са под лекарско наблюдение. Казах им, че съм прочела, че вече има и ДАН лекари, които са родители и карат осем часов курс, които също лекуват с хелиране. Лекарите бяха потресени. казаха ми, че ако желая, мога да заведа детето и да го изследват за наличие на тежки метали в организма, но едно вземане на кръв, което се прави венозно, изследва наличието на 1 метал в организма и струва 50 лв. ( това беше през 2005 г.), за да се излседват всички тежки метали, трябва да заведа детето много пъти за вземане на кръв венозно и всяко излседване е по 50 лв. И ако искам да изследваме всички тежки метали, трябва да изследваме поне 20 метала, толкова посещения в клиниката за вземане на венозно кръв на детето...Лекарите казаха първо, че е абсолютно безмислено, тъй като детето ми не е натровено ( питаха ме около 10 пъти натровено ли е детето ми и недоумяваха защо съм отишла там) и второ, казаха, че щом детето ми има лесна раздразнимост, специфика в поведението, за него ще е голям стрес и изпитание да му вземат кръв венозно и то- много пъти...

# 401
  • София
Алина, благодаря и аз за предупреждението, че малко прибързано се произнесох, че е безопасно. Аз мисля, че от тази дневна доза разреждат за децата или нещо друго правят, така че за тях е в по-малки дози.
Много добро предупреждение, не съм го срещала до сега, а е съвсем логично. Ето тук е описана тази киселина http://www.bb-team.org/articles/3244/#axzz13qwSkQUl - и няма нищо като предупреждение и сигурно доста възрастни хора с амалгами я пият като антиоксидант.

# 402
  • София
Kezaja, може сега да са въвели по-модерна апаратура. Но от самото начало си мисля, че тази лаборатория е в някаква комбина с Холиста. Не знам дали тук изследвате металите - http://www.rilski.com/others/hlabs.html . По данни на майките около 30-40 деца /може и повече/ вече са се изследвали, и всички имат необичайни стойности на нивата. Защо тази лаборатория не излезе с резултати, да ги публикува в научна преса - "изследвахме 100 деца и 100 са с повишни тежки метали /или пък с много ниски стойности/", това си е за постер на научна конференция. Не ми се вярва да не знаят нормите за деца, лабораторията е работила и около Кърджали и изследва отровено ли е населението. Много ми е странно как се дават резултатите или гледат да приберат по 50 лв.

# 403
Танче ,много правилно си мислиш,че са в някаква комбина.Понеже майка ми работи там ,няма да казвам точно къде,но са я зарибили яко.Домъкнала ми е толкова материали за Холиста и само мрънка,че нищо не правя за Дани.

# 404
зарибили..комбина...,ами сигурно майка ти печели от сътрудничеството си с холиста,но се съмнявам да е така    .....
изследванията се правят на 1 път-едно вземане на кръв.но се пълнят няколко шишенца.не знам точно как им се вика.малки са.да не си помислите 4е им източват кръвчицата...броят на шишенцата е в зависимост от броя на изследваните тежки метали.в случая се прави на живак и алумини.основни.
струва 50 лв.
 в болница се хелират възрастни хора,под медицинско наблюдение,защото се хелират с медицина.а тя е опасно нещо в хелирането.
това е различно.съобразено с детето.създадено индивидуално за него.много щадящо.но и действащо.
вдругиден ще пусна 24 часова урина на малкия,за да имам доказателсвто че комплекса работи,и детето изхвърля.ще ви пиша за резултатите.но имам познати,които вече пуснаха такава урина  и им излезе живак...
за да не се натрупва обратно в тялото е нужно да се пие много вода и всекидневно да се изхожда
 детето.
 малките деца нямат амалгамни пломби..поне в повечето случаи....

Общи условия

Активация на акаунт