Любители на кучета-14

• 53 267
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Веднъж на ден да го храниш при положение,че няма годинка  newsm78 поне 4 пъти трябва,овалвай гранулките в малко пастет.Моя години наред го хранех с пилешко месо с ориз,после го научих на гранула.

# 346
  • София
10 c's , много добре ще й дойде хранене два пъти на ден  Hug Има и консерва за кучета до 1 годинка, ако искаш - вземи от този вид. Но дори да й даваш консерва за голямо куче, няма проблем, защото сте достатъчно големи  Hug Ние сме на 5 месеца и ядем нормална консерва (вярно, диетична е), разликата е в количеството, което се дава на "бебетата" и на "големите кучета".

За каишката - на първо време я слагай, без да я извеждаш - за по 2-3 минути. Като я сложиш, разсей я с нещо - храна, лакомство, играчка. Малко по малко ще свикне и няма да изпитва страх. Дори като я слагаш, можеш в едната ръка да държиш нещо вкусно - кучето ще разбере, че каишката е свързана с някакво лакомство  Simple Smile Също така можеш да сложиш каишката до купичката с храна, така ще престане да й обръща внимание  Hug

# 347
10 c's  а каква порода е кучето ?

# 348
Благодаря ви:)
Ами ще я храня 2-3 пъти дневно да видим, ще ми се да порастне още малко:)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs073.ash2/36969_405 … 402_2911766_n.jpg

тук е с най-добрия си приятел: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs263.snc3/27795_389 … 9032_277490_n.jpg

Тя е малко куче, няма порода, осиновихме я от едно кутило, дето всичките й брята и сестри бяха тотално различни:))) тежи към 4 кг, снимките са от преди 2-4 месеца.

Лекарката каза, че до 1г щяла да расте. Ще съм благодарна малко още да порастне, че минава под портата и излиза на улицата, а на всичко отгоре е много умно куче и разбира от 2-3 повторения, така че с каквото и да я заглавичквам прави причинно-следствени връзки много бързо и не можеш да я излъжеш повече от 2-3 пъти:)

# 349
Страхотна е! Да ви е жива и здрава малката умница  newsm51

# 350
  • София
10 c's, ама много сте хубави!  Hug

Ние сега се връщаме от контролен. Всичко е наред, махнаха ни яката, чак сме "пораснали" до 1084 грама  Mr. Green Ето колко тъжна и смешна изглежда с яката, макар че на мен така ми харесваше повече  Laughing Сега ми се струва някак си "гола"  Mr. Green Всъщност, не гледа тъжно, а внимателно наблюдава лакомството, което държа, иначе няма начин да я снимам

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 16:17 от desi_ivanova

# 351
  • София
току що повторихме ваксинацията, към която предния път Виктор направи алергия, сложиха му и против бяс. Стискайте палци до няколко часа да не тичаме пък към клиниката заради алергия  Praynig
да се похваля - съвсем случайно чрез интернет ме намери собственичка на сестрата на Виктор, милата и тя получила алергия при третата ваксина, но организмът й се справил сам и не се наложило повтаряне на ваксината. Сеста му също е една страхотна дакелка - глезла.
Планираме живот и здраве да ги срещнем и ще ви покажа снимки. А ето го и Цар Виктор І от вчера  Grinning

# 352
  • София
10 c's, възможно е гранулките да са й писнали. При по-дребните кучета, каквото е и твоето, е възможно да има по-голяма придирчивост към храната. Купи от различни видове гранулки и виж кое предпочита. Не е много хубаво да й даваш и консерви, защото тогава интересът й към гранулите съвсем ще замине.
За каишката е въпрос на време да свикне. Сега е времето да се наложиш като характер, защото като стане още малко по-голяма, съвсем ще се съпротивлява.
Ако не е лакома и да си изяжда всичко наведнъж, може да й оставяш и гранулките да си ги яде през деня. На нашия му оставям паничката и той ходи и си похапва, когато реши.

Сега се сетих, че май не съм показвала нашия домашен крокодил.  Mr. Green
Ето го в пълната му прелест: http://milinca.snimka.bg/animals/chorni.508644.20208783

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 17:20 от милинка

# 353
10 c's  я давай на момичето каквото си искаш,като няма да яде гранула ,та голяма работа.Моето го научих да яде гранула,че много ходя по екскурзии и домочадието не може да му готви.Много  е сладък,представям си го как се муши под вратата  Joy
Умирам за дакели и догове,много ги харесвам  Hug

# 354
току що повторихме ваксинацията, към която предния път Виктор направи алергия, сложиха му и против бяс. Стискайте палци до няколко часа да не тичаме пък към клиниката заради алергия  Praynig
да се похваля - съвсем случайно чрез интернет ме намери собственичка на сестрата на Виктор, милата и тя получила алергия при третата ваксина, но организмът й се справил сам и не се наложило повтаряне на ваксината. Сеста му също е една страхотна дакелка - глезла.
Планираме живот и здраве да ги срещнем и ще ви покажа снимки. А ето го и Цар Виктор І от вчера  Grinning

Ауу прекрасен е! Дакела е голям човек  Wink  На каква възраст е , младоче ми изглежда.
  Моята дакелка все още кашля. Като се закашля така ме гледа жално в очите, че ми иде да ревна. Измъчи ми се беборанката. Ще пие още 2 дни антибиотик, но ако не и мине не знам какво да я правя. Не ми се ще да я блъскам с още хапчета. А се оказа, че е много трудно да и ги даваме тези хапчета. Плюе го по 5-6 пъти докато и се наложим да го глътне. Майка ми и го дава, на мен ми е жал. Слага и го доста навътре на езика и и държи муцунката по минута-две и тя пак го изплюва. Голям инат е

# 355
  • София
Виктор е голям красавец!  Hug

Tonichka, с храна или с лакомство не иска ли да го пие? Тогава по друг начин - не отваряте устата, а го пъхате отстрани - там по принцип имат дупка между зъбите. След това вдигате затворената муцуна нагоре и започвате да я галите по гърлото, докато преглътне. Преглътне ли - значи е глътнала и хапчето  Hug Стискам палци да се оправите бързичко  Hug

Милинка, много хищно носи тази мишка  hahaha

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 18:11 от desi_ivanova

# 356
  • София
Мерси за хубавите думи,
минаха 2 часа, почти 3 дори от ваксинаха, засега няма реакция....още стискам палци...
иначе за хапчетата - и мъжът ми, които е по-голям разбирач от двама ни, дава дронтала също так - пъха го в устата, затваря я, и главата нагоре, потупва гушката леко и той преглъща.

# 357
  • София
Мерси за хубавите думи,
минаха 2 часа, почти 3 дори от ваксинаха, засега няма реакция....още стискам палци...
иначе за хапчетата - и мъжът ми, които е по-голям разбирач от двама ни, дава дронтала също так - пъха го в устата, затваря я, и главата нагоре, потупва гушката леко и той преглъща.

Щом не е направил нищо през първия половин-един час, вече няма страшно, алергията по принцип се проявява страшно бързо  Hug

# 358

Цитат
Delusion, кучетата имат ли документ за произход? Членувате ли в киноложка организация?
Ако не, цената им не е 400 долара 

Ако имаха, цената би стигнала хилядарка или поне двойно повече. 400 е без доказан произход. В частност малко и затова ме е яд, аз мога да я събера с мъжкар с доказано родословие и поне ще знам за какво ще платя. Мога да платя и с пари -120-150 дол. Кученцето обаче не е толкова евтино. Тази обаче иска кученце и неизвестно нейния дали е с родословие (силно ме съмнява). Ами ако въобще не забременее? Ами ако стане нещо с кученцата не дай Бог?

Кучето ми е мопс на 2.5 -3г приблизително. Точната възраст е неизвестна т.к. не съм първи стопанин, но не е по-малка. Най-вероятно не е раждала. Мисля че и е време. newsm78

# 359
  • София
Деси, това е истински хищник, предрешен в 2-килограмово телце. Между другото, вие как се справяте с обучението? Нашият напоследък започна прогресивно да изнаглява и се наложи да въведем военен режим.

А6, дронтал плюс е овкусен и ако му харесва, може и да не се налага да я навирате в устата. Иначе пробвайте с варианта да стиснете устата с пръсти на мястото, където се съединяват горната и долната челюст и така няма да може да я затваря. И след това напъхвате таблетката в гърлото. Успех и дано разминете алергичната реакция.

Общи условия

Активация на акаунт