ИЗМАМАТА СЪС СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ!!!!!!!!

• 29 386
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
А какви са цените за съхраняване на стволови клетки.
Бях чела преди, че се плащат едва ли не всеки месец  Confused
Може и да не съм разбрала  Thinking

Не си разбрала. Плаща се еднократно /може и на вноски/. Сумата е около 4000 лв., зависи от банката.
Сумата прокрива срок от 20 г.

# 16
А какви са цените за съхраняване на стволови клетки.
Бях чела преди, че се плащат едва ли не всеки месец  Confused
Може и да не съм разбрала  Thinking

Не си разбрала. Плаща се еднократно /може и на вноски/. Сумата е около 4000 лв., зависи от банката.
Сумата прокрива срок от 20 г.

Тази цена само съхраняването ли включва? И какво се случва след тези 20 години?

# 17
Тогава, при желание се продължава съхранението на стволовите клетки, като се плаща повторно.
Сумата остава да се определи в тогавашния момент.

# 18
Ами според мен всичко си е ок, a.l.e.n.a го е обяснила наzад. И аz така го схванах. Има раzлика между едното и другото съхрабяване (дали частно, zа собствена "употреба", или в държавна банка, второто не се плаща, раzбира се).
Не се шашкайте иzлишно  Peace

# 19
....  Да, те са мощно средство за борба със много силни болести, но казаха че не стават за същото дете, защото кръвта, от пъпната връв на това дете не може да го излекува, понеже тя също е носител на заболяването  newsm78.

Това звучи логично. Аз не съхраних стволови клетки. Първо, нямах необходимата сума, но и по тази причина, че в крайна сметка стволовата клетка носи същия код като всяка една друга клетка в организма. И ако кодът е ...... да не дава Господ, то едва ли има смисъл от терапията със стволови клетки.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 13:56 от viva_nova

# 20
Преди 3 дни слушах лекция на МЦ "Афродита", който има договор с 2 банки за ств. кл. Едната е гръцка, другата е английска. Специално ни говориха за английската FUTURE HEALTH. Те били единствените, които имали всички необходими разрешителни. А по-важното беше, че не ти дават клетките на друг без твоя молба. Т.е. ако твой близък има нужда от трансплантация, те правят необходимите изследвания за съвместимост и ако има такава, се прави трансплантацията. Като имаш право за когото искаш да ги ползваш. А с детето били 100% съвместими. Но пък за обременеността на материала - обясниха, че стволовите клетки били първички клетки и те не носели никакви заболявания. Защото по тази логика, ако детето се е родило с левкимия, а се направи трансплантация на друг човек, болен от диабет, би трябвало с обременените клетки да го заразиш и с левкимия newsm78 .
Най-много ни наблегнаха на договора. Че трябва в един договор всички точки да са разяснени и че договор от 1-2-3-4 страници звучи несериозно.
Ами това от мен Simple SmileSimple Smile

# 21
...Но пък за обременеността на материала - обясниха, че стволовите клетки били първички клетки и те не носели никакви заболявания.

Това НЕ е вярно! Клетките носят същия генотип както и всички други (е, почти всички други, като изключим лимфоцитите) в тялото. Тоест, ако се констатира дефектен ензим например, лечението няма да може да се проведе със стволовите клетки на същия индивид (а е въпрос на време и такива заболявания да започнат да се лекуват успешно със стволови клетки).

# 22
До подобна информация стигнах и аз преди няколко месеца, когато се чудех, дали да го правим при раждането на сина ни. Затова се и отказах. Отдавна се тръби, че това си е поредния нов вид търговия, скъпо продаване на надежди. За мен лично въпросът е твърде неуреден.

И аз за това се отказах да взимам от бебо. Още е химера всичко това.

# 23
Да, те са мощно средство за борба със много силни болести, но казаха че не стават за същото дете, защото кръвта, от пъпната връв на това дете не може да го излекува, понеже тя също е носител на заболяването .
Това е причината да не можеш да ползваш клетките за същото дете.

В Канада има частни и държавна банка. В частната банка клетките могат да се ползват само от семейството, държавната е отворена за цял свят.   Но всичко това би трябвало да са ви го обяснили преди да подпишете договора. Между другото не винаги взетите клетки са годни за ползване след това, само към 60 % от случите взетите клетки стават.
Ето тук може да четете за разликата между частните и публичните банки - http://www.womens-health.co.uk/donate_storage.html

Аз лично ги дарих на обществената банка. В България  има ли такава публична банка за съхранение на стволови клетки?

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 13:35 от Zara73

# 24
  • Бургас
До подобна информация стигнах и аз преди няколко месеца, когато се чудех, дали да го правим при раждането на сина ни. Затова се и отказах. Отдавна се тръби, че това си е поредния нов вид търговия, скъпо продаване на надежди. За мен лично въпросът е твърде неуреден.

И аз за това се отказах да взимам от бебо. Още е химера всичко това.

И аз съм на това мнение. Брата на съпруга ми се лекува във Франция от левкемия и имам лични наблюдения върху процеса на лечение и трансплантация. Нещата съвсем не са така както ги представят .

# 25
Не става въпрос само за тук и сега?
Клетките се замразяват първоначално за 20 години, след това вие решавате.
За тези 20 години колко ли ще напредне науката?
През 1990 г. колко от вас имаха мобилни телефони, компютри и интернет? И изобщо бяха чували за тях.

# 26

За тези 20 години колко ли ще напредне науката?

След 20 години може и да отрекат лечението със стволови клетки. Wink Неясно е бъдещето на тази терапия.

# 27
Напротив ясно е. И го твърдя, не научила го от някой заинтересован да вземе 4000 лв. за съхранението им.

# 28
След 20 години може и да отрекат лечението със стволови клетки. Wink Неясно е бъдещето на тази терапия.

Joy  hahaha  Joy Няма никаква такава вероятност.

# 29
 hahaha Joy ясновидци   Joy

Общи условия

Активация на акаунт