Мартенчета 2009

• 27 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро Hug Да взема и аз да се разпиша, че тези дни трудно стигам до компютъра и ви загубих дирите Rolling Eyes
Пак за болнички виждам пишете- дано всички бързо да се оправят Hug
Честити поводи за празнуване на всички - Роси, Елвинг, Зеленко, Дез - пожелавам ви ежедневие, изпълнено с невероятни моменти, спиращи дъха Hug  bouquet
Никита ужасно преживяване сте имали - дано да не ви се случва повече. Наистина е много страшно - Алек за първи път ни го направи при първото къпане в къщи - добре че беше свекърва ми и знаеше как да реагира, аз просто загубих образ. После ни се случваше постоянно - при всеки по-сериозен рев. Слава богу в един момент просто спря да го прави. Сега го гледам като плаче и аха да се захласне и си поема въздух ooooh!
Иначе при нас нищо ново - направихме си една разходка до София за няколко дена - бяхме канени на рожден ден на кумчето, пък и Кико трябваше да се види с работодателите си. Та официално да се похваля - започва работа от 12ти. Работата не е постоянна, но пак е нещо докато се появи нещо по-сигурно Rolling Eyes
Докато бяхме в София успяхме да се видим с част от светатроишката компания - всички много са пораснали и са се разхубавили Heart Eyes - Влади, Марти, Биба. Не че много успяхме да си поговорим с мамите им - с тези торпеда нямаше как да стане - всеки хвърчеше в различни посоки, съответно и ние след тях Sunglasses Laughing Видяхме се и с Миро и 22 Rolling Eyes
Стаси добре сте пристигна - наистина изглежда страхотно там - пожелавам ви да сте много щастливи Hug

Около нас няма нищо ново. Да ви разкажа една смешна случка - след рдто в неделя при поредната смяна на памперс с майка ми изпаднахме в ужас от вида на зеленото нещо там. Докато се сетя за какво става въпрос какви ли не неща ми минаха през главата, но после се сетих за силно боядисаната торта в синьо, от която Алек доста добре опита, та бързо се окопитих Rolling Eyes
На тези, които им предстои скоро моренце ви пожелавам страхотно време. И аз вече нямам търпение за нашето, то до тогава има още половин месец, но аз вече го сънувам, обмислям багажи - толкова много ми се ходи Whistling

Хубав ден ви пожелавам - тук при нас от сега е жега, та не искам да си представям през деня какво ще е.

# 76
  • Варна
Момичета, сетих се да ви дам един пример за ефекта от Био гайата - да не си помислите, че съм рекламно лице Crazy, просто опитът ми може да е полезен за някои от вас в сезона на чревните вируси. Когато наскоро Симона изкара този гаден вирус, а заедно с нея и аз, Криси беше през цялото време в къщи с нас и аз й купих таблетки Био гайа. Може и да е съвпадение, но е факт, че тя не се разболя (само едната вечер еднократно имаше разстройство и аз настръхнах, но на другия ден й нямаше нищо). Миналото лято пак цялото семейство се бяхме натръшкали, но този път давах на Симона от капките и тя удържа фронта (но тогава беше на кърма и може това да е помогнало). Дано не ви се налага да ги ползвате, но мисля, че са и добро профилактично средство, когато има болни около вас Hug
Да питам вие какви лекарства взимахте на морето и давахте ли нещо профилактично на мъниците, че мен нали ме гони параноята и се чудя какво да дам на Симона преди да тръгнем на дълъг път Crazy

# 77
Здравейте,

Аз пак съм в нервна криза от бабето, иде ми да я  #2gunfire
Оставих дребната в центъра с майка и аз до Джъмбо. Ама преди това ми се скъсаха чехлите, та намазах еди сандалки.  Rolling Eyes
В Джъмбо нищо интересно- нищо по различно от обичайните. Само дето са напускали много неща за правене на балончета (още на входа са и са на доста приемливи цени). Дребната намаза 4 броя за 0.99лв., едно шише за вода за навън с чантичка за 1.50лв, аз си купих едни сенки за очи и едни пилички. Та така.

За Био Гаята да кажа и аз- като бяхме бебе с колики и давах на Елия само Био Гая. Не съм разбрала, че има колики и я боли.

Хайде и аз да отпера един въпрос, айде 2 да са:
1- тези, които ходихте на басейн, какви памперси слагахте (имам предвит от тези непромокаемите)
2- има ли вече дечица ползващи памперс гащи и какви

Хайде от мен  Hug

# 78
Здравейте момичета Hug
Аз не писах тези дни,но не сме се спряли. Опитах се да по прочета нещо но явно ще се връщам после Embarassed
Еля аз купувах на хъджис, но те пазят само акото да не излезе иначе ако се напишка детето си пускат. Памперс гащи аз харесвах на либеро, но сега не знам дали са читави.

Болничките да се оправят бързо. И ние изкарахме повръщането с разтройство. Яна още я мъчи разтройство, но тя вади 16ти зъб. А ние с Боян на 31ви бяхме много зле, на мен ми причерня, толкова зле не съм била никога (дори когато повръщах малко преди да родя).

Яна много добре прие моите родители особено баща ми. Сега спи и сигурно като се събуди ще ги търси, но те си заминаха Cry Аз порядъчно си поревах. Поне им хареса, успокоиха се, че сме добре и си тръгнаха спокойни за нас. Мъж ми си взе малко дни почивка и бая се разходихме, ще кача и снимки после. Тя милата не можа да спи много, но много се радва на всичко, такова пискане беше на корабчето, в зоологическата където и да отидем тя много се радваше и видимо порасна. Ми то милото като излиза само до училището и до магазина..... С нашите окастрихме и пооправихме дворчетата. Супер беше но много бързо мина. Сега ще се съсредоточа в  планиране на почивка и бъдещо ходене до Япония. Имаше идеи още септември да отидем, но ще видим не сме го решили.

Ох много са ми разхвърляни мислите Crazy. Като се поуспокоя пак ще пиша Hug

# 79
  • София
Крисче, цяло прахче Ентерол разтворих, но тя не го изпи цялото.
Ели, памперс гащи аз не съм взимала, ама то какво им е различното - само, че не се слагат като памперс, а като гащи- нали? Ако са тези- Дума ги хвалеше, че са удобни. За водните памперси- взех на Либеро и ми допаднаха, ама за плаж хич не са удачни- целия пясък се събира вътре и детето си го носи. Та си ги ползвах като обикновен памперс.
Шу, насъбрали сте и вие емоции
На 22 й отговорих за сока от ориз и морков, ама ако някой друг се интересува- сокът си е такъв, в шише като другите, без картинка обаче.

Утре, сряда, сме в Борисовата следобед, след 4, по- скоро около5. Ако на някой друг му е удобно и иска да  се видим, ще се радваме! С роси кв сме се разбрали, че ще дойдат със Стела.

# 80
Ето снимките http://www.facebook.com/photo.php?pid=30757091&l=75c0c889e6&id=1589593556

Яна ми реве по краката, че се събуди и отивам да си играем.

Още много имам да пиша, ама...

Окич много емоции наистина, имашеи много неприятни, че роднина почина и много се притеснявахме, как ще го приеме баща ми.

Hug

# 81
Здравейте и от мен, аз се позагубих малко, но около нас нищо ново и за това не съм писала.
Към края на седмицата ще пътуваме, отиваме при нашите , а после и на моренцето. Ех, от кога го чакам това море ... въпреки че като гледам Лора какви невероятни бели прави едва ли ще е пълноценна почивка. Но поне децата да се забавляват и налудуват на воля.

Аз тези дни нещо се притесних около моето майчинство и издирвах усилено телефоните на НОИ, за да ми дадат справка. Както и да е, накрая ще се окаже, че всичко ми е наред, но ми  дадоха уж всичките им 7 номера от НОИ, които отговарят на въпросите около майчинството, включително и този на ръководителя им, аз два дни звъня неспирно и никой не ми отговаря. Питам се, възможно ли е това  newsm78  newsm78   Rolling Eyes едва ли всички едновремено са излезли в отпуска. Вие как сте ги намирали тези служители като сте ги търсили?

# 82
  • София
Сиа, забрави за лелките в НОИ. В София просто не вдигат. Когато ми се е налагало да задавам общи въпроси, звъня някъде в провинцията, защото там са по-отзивчиви. Обаче ако имаш конкретен въпрос за твоето майчинство, няма да стане.
Окич, ако тръгнеш на работа или детето тръгне на ясла, което от двете първо, трябва да подадеш декларация образец 12 за промяна на обстоятелствата в тридневен срок. После подаваш молба за половин обезщетение.

# 83
Здравейте момичета!

Ние се върнахме снощи от морето и днес успях да изчета темите назад, но понеже повечето четох в офиса, вече позабравих какво сте коментирали и поводите... Така че ще ме извините, ама ще коментирам утре (записала съм си в офиса някои от темите Simple Smile).

Изкарахме много добре на морето, много сме доволни, а децата се държаха като цяло чудесно. Ники се представи много добре, беше му много интересно всичко и мног осе забавляваше и на плажа, и в морето, и на басейните. Само в ресторанта му писваше бързо, защото трябваше да седи в детското столче докато всички се наядем Simple Smile. Хотелът беше много хубав и наистина ни допадна, а най-вече ни хареса това, че плажът ти е на 20 метра от стаята. За децата беше наистина удобно, но като цяло ол инклузив почивката не е нашия тип - не ни допада най-вече ограничението, което ти се налага от някакъв график на хранене, а също и шумотевицата в ресторанта. За една седмица е добре, но после скуката те наляга според мен, защото е доста еднообразно.

Не успяхме да отидем до Варна и да се видим с варненската дружинка, тъй като отделихме един ден на Аква парка на Равда, където децата много се радваха, но татковците се радваха повече и от тях Simple Smile Наистина беше страхотно, дори аз успях да се откъсна от Ники на два пъти по половин час, за да изпробвам атракциите. Изкарахме целият ден там, ние с Ники основно под чадъра и в детския басейн, той дори успя да поспи на един шезлонг за около час Simple Smile После отидохме до Несебър набързо да се видим с една приятелка и момиченцето й, но момчетата бяха много уморени и не ставахме за среща, а и беше късно де, към 7 часа вечерта. Ходихме един следобед и до нос Емине, пътят е ужасен, но пък мога да кажа, че съм била на най-източната точка на България Simple Smile

Ники много е дръпнал от 2 седмици с говоренето и други разни умения. Всички вика по име (е, по негов си начин, но се разбира кого вика), повтаря всичко, постоянно бърбори, вече мога да се похваля и че прави изречения от по две думи (подлог и сказуемо Simple Smile). В хотела ни имаше на много места аквариуми и той много се впечатли от рибите и викаше с цяло гърло из хотела "ибиииииии" (демек, риби). В ресторанта пък викаше "баааан" (банан) и "динааааа" (диня). От доста време насам не бях прекарвала толкова много време с децата си заедно денонощно, особено с Ники, който беше лепнат за мен през цялото време, и се чувствам много добре от това. Е, Гого си имаше приятелче и не беше постоянно с мен, но пък с Ники бяхме кат осиамски близнаци и макар на моменти да е изнервящо, все пак беше наистина хубаво и ми стана едно такова носталгично, че това прекрасно време на гушкане и безрезервна любов ше отлети много бързо...

На връщане мислехме да си пътуваме през Варна, но после решихме да посетим любимия ни ресторант в Карлово - Едно време, и тръгнахме оттам. Иначе много ни хареса в Несебър (на мъж ми де, аз съм била много пъти и си го харесвам) и може би ще отидем до там за 4-5 дни в края на август (мъж ми искаше да останем още сега, но го разубедих, че е по-хубаво да отидеш пак).

Сега да понапиша по спомен от каквото изчетох ...

Сия, защо не пишеш на мейла на НОИ: benefits@sofia.nssi.bg? Много са изчерпателни в отговорите и отговарят бързо като цяло.

Беба, да нямаш предвид Gimboree Play & Music - намира се в The Mall на Цариградско шосе и имат програма с развиващи игри за деца от 0 до 5 г., с участието на родители.

Гери, ако искаш дай ми на ЛС е-мейл и ще ти пусна моя списък с лекарства, които носех за морето (а и за всяко почти пътуване ги нося). А как открихте това изкривяване на каката, случайно или имаше признаци някакви? Дано не е сериозно и се регулира бързо.

За вирусите по морето, нашата педиатърка ми препоръча да давам докато сме там по един Ентерол всеки ден на всяко от децата, а преди морето давах на Гого Био Гая цял месец, а на Ники една седмица (защото все пак го кърмя още и кърмата съдържа пробиотици). Гого прихвана на морето някакъв вирус с повръщане, но мина за един ден и не се превърна в разстройство след това, а и мина доста леко

На морето се видяхме и с Кафе с мед, тя ме намери една сутрин в ресторанта (по децата Simple Smile). За жалост те си тръгваха същия ден, та не успяхме да се видим, но пък видях двете й госпожици на живо и са прекрасни (каката много прилича на майка си). Надявам се да успеем да се видим на Софийска среща.

Ами май не се сещам друго, утре ще допиша като си видя записките Simple Smile

А, да, ЧРД на Роси на патерица, и имаше и годишнини, май на Елвинг и Деленкото, честито и на вас.

Тони, Ники също спи в нашето легло и изобщо не ме притеснява този факт Simple Smile, знам че ще е някъде най-късно до към 4-5 години  Grinning

И, Бодливке, свиркай си и гледай нещата от хубавата страна - ще имаш помощ в гледането и домакинството и ще си доста по-спокойна тръгвайки на работа. А и нали знаеш, че къщата ви си е там и ви чака да с еприберете в нея  Hug

# 84
  • София
1- тези, които ходихте на басейн, какви памперси слагахте (имам предвит от тези непромокаемите)

Намерихме Хъджис - като гащи са - с картинки. Има нарисувана една фльонга - това е предницата (добре, че ме светнаха, единия ден бях ги обула наопаки). "Тествахме" ги на басейн - т.е. за общо 2 ч./ден, от които може би половината дупето е било във водата - нямаше инциденти, но може би не сме най-добрия "тестер"...

# 85
Здравейте,

Аз пак съм бездетна  Rolling Eyes
Тази седмиа много ми се събира- вторник, сряда и четвъртък сутринта, Елия е при мама, събота и неделя при свеки, после пак понеделник и вторник при мама.

Мерси за отговорите за памперсите. Ние още се чудим къде да идем. Ако е на море Илия иска да има басей, че той на плажа не седи. Ама пък само заради мен да се ходи на море.
Та може и до Вилинград да скокнем.

Хайде от мен приятни разходки и  Hug

# 86
Мънки, СЗА много ви благодаря за бързите отговори  Hug . Може би точно от този имейл имах нужда, ще го имам впредвид щом на него поне отговарят.

# 87
Здравейте и от нас.

SZA, благодаря за отговора. Hug Само не знам, ако дай Боже дойде още една малка душичка на бял свят как ще спим четиримата...ама да сме живи и здрави - ще разберем. Mr. Green

Ели, полезни са ми и на мен отговорите на твоя въпрос за памперсите за плуване. Hug

Никита, голямо изпитание е било това със захласването на София. Дано да е било за първи и последен път. Peace

Гледах всички снимки на Шу и Вероник и много се радвах - прекрасни са и снимки и хора по тях... Hug Hug Hug

# 88
  • София
  Здравейте!
  Първо благодаря от сърце за милите пожелания за рождения ден  Heart Eyes Hug Много се радвам, че не сте ни забравили.
  Да се отчета набързо - ами добре сме. Само дето силици не ми остават от мойте гаменчета за каквото и да било. А уви почивка от тях не се вижда на хоризонта в обозримо бъдеще пък било то и за 1-2 часа. Нямам търпение да попораснат и да станат малко по-разбрани и управляеми, за да мога да ги оставям поне на детски клуб за по малко. Иначе са здрави (да чукна на дърво), нямаме голям напредък с говоренето, но за сметка на това наблягат на лудориите. За мой ужас нямат никакво чувство за самосъхранение, но пък са страшно смели. Вече качването на бебешките пързалки и катерушки не е интересно, защото им е прекалено лесно и все ги влече към тези за големи. Та всяка разходка си е малко изпитание и неведнъж съм изстръпвала от самоубииствените им дивотии. Ето оплаках се  Whistling
  Никита, много е неприятно това със захласването, дано не се повтаря при вас. Аз бях споделила преди време, че Дани ми прави тези номера и преживяването си е наистина страховито. За първи път беше, когато тъкмо беше почнал да се изправя падна назад и си удари главата, оттогава го е правил още няколко пъти или при удар от болка или когато му се откаже нещо. Последния път беше след спречкване с брат му за играчка ooooh! и Роско горкия го отнесе без да е виновен. Но съм за белязала и друга зависимост това става или ако не се е наспал/наял добре, при зъбоникнене и други съпътстващи неразположения.
  Май и ние трябва да купуваме от тези памперси за плаж та обсъжданото инфо ни е доста полезно. Та в тази връзка да ви питам ходили  ли сте на плаж с дечковците в София или околностите и можете ли да ни препоръчате някой сравнително чист безопасен и не твърде посещаван такъв. Ние до морето се е видяло, че няма да стигнем тази година, но поне на един плаж смятаме да ги заведем.
  Последно да се похваля, че на рождения ми ден за път шофирах сама с тях в колата. Ами то не било страшно, даже не гъкнаха. Така че с радост ще се присъединя към някоя срещичка в парк дори и през седмицата. 

# 89
Привет!

Аз да довърша, че снощи не само не бях запомнила всичко, ами гледам и колко грешки даже съм направила, ама явно много ми се е спяло.

Мирамар, честито и от мен на патерица!

22, ти в кое клубче водиш Миро?

Никита, много кофти със захласването, дано не се повтаря!

Бухта, аз процедирам точно така с "не"-то - като каже "не", и не давам (примерно храна) и той вече знае какво е не, и какво да и ги употребява от доста време по предназначение Simple Smile

За памперс-банските да кажа от пресен опит. Бях купила такива на Либеро, наистина не хващат пишканото, а други инциденти ние не сме имали на плажа или във водата. Но аз го пусках Ники във водата гол, на плажа също. Слагах му такива само след като излезе от водата, за да не му изгори дупето Simple Smile. Аз му купих едни бански на Бамбино мио, чиято роля е същата като еднократните бански гащи.

Някой питаше и за памперс гащи дали ползваме, аз по погрешка бях купила и ги ползвам от време на време, удобни са ако го слагаш на гърне, тъй като сваляш кат огащи и после обуваш като гащи. Удобни са и за деца като моя дребосък, които не обичат да лежат да им слагат памперса. Аз бях взела на Памперс, но с Гого съм взимала на Либеро и съм по-доволна.

Общи условия

Активация на акаунт