Мартенчета 2009

• 27 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
ZSA, Звездно Кралство се казва - детски занимателен еко център. Мисля, че така се водеше.

Ох, и аз се опитвам да налагам не-то. Миро разбира, обаче се тръшка яко и само мрънка, докато не стане на неговото. Почва да се бие, да скубе коси (ако са наблизо моите..), изобщо голямо диване е станал. Той и преди си беше де, но сега с това инатене не знам какво ще правим. Караме се, наказваме се, обаче... Дано е само период като с тръшкането на дъга и засилването с глава назад и надолу.  ooooh!

Ние памперс гащи не сме ползвали на плажа.. Направо му взехме едни бебешки (той нали си ми е фин) и с тях изкарахме. Имаше само пишкане, не сме имали други инциденти, тъй, че свършиха работа.  Rolling Eyes А и ми се щеше така да разбира кога пишка, за да може впоследствие да се контролира, когато се научи на гърне. Един вид преходно да стане. Ама за 2 седмици не знам колко успяхме. Сега на яслата ходи за половин ден, докато аз съм на работа.

Момичета, преди час Миро ми обърна 1/4 (остатъка) от един флакон с кристали за сухи краища (на косата де) върху килима. Пробвах с Астониш за мебели и килими, обаче това чудо попива веднага и даже препарата не иска да се пени. Пробвах с обикновено веро - тц. Имам Вениш и Тайд, ама не знам дали ще мога да изплакна добре след това и се чудя.... Дайте предложения!  newsm78

# 91
  • София - Рим и обратно
Здравейте и от нас  bouquet Ние се върнахме от морето няколко дни преди SZA (където както ви е споменала тя, бяхме на едно и също място, но не успяхме да се видим за повече от 3 минути Embarassed, големи сладури са й момъците Heart Eyes), но нещо никак не ми достига времето да седна да се разпиша. Та по този повод и не съм прочела повече от 2 страници назад, но беше достатъчно да разбера, че мнозина ги е налегнал гадния "морски" чревен вирус, който май излиза, че не е само морски. Ние се натръшкахме един по един на морето, включително и всички от приятелското семейство, с което бяхме Rolling Eyes. Такова повръщане и разстройство не бях преживявала в близките....15 години, като се замисля. Добре, че поне възрастните ни държа само по 1 ден. Само София остана невредима, докато се върнахме и тъкмо взех да си мисля, че млякото я е спасило (нали пие Лактана с пробиотици), но от 2 дни и тя дриска порядъчно. Хем се снабдих още преди морето с Био Гайа и й давах стриктно, удържа детето до последно, но се предаде. Сега й давам Хидрасек, по малко въглен, колкото успея да й бутна в устата без да го изплюе и по малко от кашата за разстройство на Хумана. Ама хич не я харесва тая каша, а във вид на мляко изобщо не иска да я близне. Непрекъснато е гладна, ходи и проси да яде от всички, а не трябва Rolling Eyes. Вчера се смилих и й дадох от супата, която ядеше кака й и след 2 часа я издриска във вида, в който я беше глътнала. Какво е това чудо, незнам ooooh! Поне засега няма изгледи да се обезводни, защото непрекъснато иска да пие вода и мляко. Явно Хидрасек-а я кара да пие.

За памперс-гащите, СЗА, защо не си купуваш Либеро Up and Go, те също са гащи и се свалят и вдигат. Аз отдавна вземам само такива, защото Софи не стои легнала да й слагам памперса от доста време. В Италия има и на Хъджис и на Памперс гащи, тук май само на Либеро съм вземала. А иначе незнам колко са непромокаеми памперс-банските, според мен само не поемат водата и не се подуват като обикновените, иначе отвътре си й е мокро дупето. Аз ги слагах само, когато е на пясъка, за да не й влиза пясък отпред, защото ме беше страх да не се замърси и възпали, нали е момиченце, патила съм с каката.

Чакам уговорки за среща, дано спрем дрискането дотогава Tired

Едит: Сега прочетох по внимателно 2рия пост на СЗА за памперс гащите, явно одеве съм чела набързо и съм разбрала погрешно, както и да е, сори за идиотския постинг Embarassed Blush Whistling

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 20:12 от 'Кафе с мед'

# 92
  • София
SZA, нали се шегуваш за спането на детето в спалнята, между вас, до  4-5 години. Звучи ми абсурдно късно и в никакъв случай не искам да го приема за Виктория. Имам чувството, че ако до 5 годишна спи при нас, чак като се омъжва ще излезне от кревата ни  ooooh! Чудя се как да отуча Вики в близките 2-3 месеца. Моля и на мен да пратиш на лични списъка с лекарствата. Благодаря предварително!
Гледам пак памперс гащи обсъждате. Последно май veselina_sp беше питала и мисля и тема пусна по въпроса. А къде се затри тя?

# 93
 За спането на детето при родителите да се изкажа. И Кали спеше при нас, после като замина мъжът ми продължи да си спи на спалнята с мен, но когато дойдохме в Чикаго и купихме детско креватче и си спи без проблем, даже е в друга стая със свеки (понеже и тя е с нас временно Wink ). Изобщо без никакви услия да полагам, спи си непробудно по цяла нощ.

# 94
Крисче, не се шегувам. Гого спа при нас горе-долу до 3 месеца преди да се роди Ники, значи е бил на 4,5 г. Имаше си негово легло и си спеше в него, но обикновено заспиваше на спалнята и го местехме, но през нощта пак идваше при нас почти всяка нощ. И досега понякога ги приспивам и двамата на спалнята Wink

Кафе с мед, аз взимах с Гого на Либеро гащи, сега случайно купихме на Памперс, не са лоши.

# 95
Ехо,
Мерси пак за отговорите за памперсите. Сега видях в Кауфланд на Хъджис за плуване. На мен идеята ми е като я водя на басейн да не пишка там.
А за памперс гащите- скоро ще минаваме на такива понеже Елия се отучва от памперсите и все по често си казва, че има аки и пиш.

За спането при мама и тате- не го одобрявам. Елия до сега има няма да е спала при нас 3 пъти и то, защото е била или с Т или е пищяла. Има си легло и си спи там.
Аз преди време ви питах как правите секс като детето спи при вас  Rolling Eyes

А за Веселина- добре са, но тя си има задачки и така.

Хайде от мен лека и мека

# 96
  • София
Здравейте момичета и от мен !

Най-накрая да се разпиша в новата темичка - ама пусто нещо ни се скапва нета, а и не се спирам много.

Добре завърнали се на морските - радвам се да прочета за хубави преживявания по моренцето (както ми е криво за вирусите и неразположенията... но явно са наизбежни)

Кафе с мед - казвай кога ви е удобно за срещичка и аз с радост ще се отзова - много ще се радвам да се видим  Hug
Гери, мила, изобщо няма да те имаме предвид за някоя среща, а направо ще организираме нарочна такава, за да ви видим. Може да го съчетаем да я направим в светатроишкото паркче, нали там ви е болницата. Но си вижте програмата и ще се съобразим с вас.
Мирамар и за вас ще се радвам много, ако се включите в някоя среща

Аз каква активистка го ударих по срещите, ама така е като му се вижда края на моето безметежно майчинство  Crazy

Аз тази седмица в понеделник записах първи и за сега единствен работен ден. Бибата се гледаха с тате и май са си прекарали чудесничко, ама то с толкова помощници в парка.....А аз даже и не бързах да се прибирам, ами след работа ходихме и да се черпим с колежка..... Може и да не е толкова тежък прехода от целодневно майчинство към работеща жена....Но за мен важното е да знам, че Билянката е добре, т.е. че е спокойна, както и този който е с нея. А за работата, за моя радост ще успея да си довърша пуснатата отпуска, защото имаше идеи да я прекратявам преждевременно, та сега живот и здраве на 23.08 застъпвам. Но в работата се вихрят разни промени, та ще видим моята сметка дали няма да излезе крива... Но каквото такова - вече съм скочила с двата крака, така че ми остава позитивното ми мислене  Blush

Пропуснах и доста хубави поводи да честитя - така че на всички, които са помъдряли с още една година, както и на тези утвърдили още повече любовта си пожелавам много много прекрасни години занапред - живи и здрави, с лекота и вдъхновение.

Сигурно имаше и още неща, които исках да пиша... ама са ми изкочили от главата... Така че за сега толкова от мен

Лека и спокойна нощ на всички... и големи и мъчнички  Hug

# 97
  • София
И нашият батко прави като Гого  Simple Smile - идва почти всяка нощ на спалнята, даже и не го усещам, а сутрин го виждам до мен  Crazy А Александър, горкият, никога не е спал при нас  Rolling Eyes Някак съм забравила какво е с толкова малко дете и все ми се струва опасно като чета, че го правите Crazy Embarassed Иначе е много хубаво  Heart Eyes
ТаняР, успех!  Hug
За срещи и аз имам желание  Peace

# 98
  • София
Хубаво си е да гушкаш детенце по цяла нощ, ама нали мама и тате имат нужда понякога да остават сами  Rolling Eyes Шестия зъб изби с много рев, даже през нощта и тогава се научи да спи при нас. Ако я преместим,като заспи, щом усети, че не е при нас - реееев  smile3514 Докато не я вземем, не спира.
stasi8510, при вас и кърменето, и спането при мама приключи без драми. Дано и за напред се справяте така Simple Smile

# 99
  • София
 Привет и от нас  Hug

Много поводи за честитене съм пропуснала гледам - живи, здрави и обградени с много любов и детски смях да са всички, празнували напоследък

Миналата седмица се завърнахме благополучно от морето. Изкарахме си страхотно, времето беше прекрасно, разходихме се и до Варна, посетихме Делфинариума, обиколихме Морската градина и даже успяхме да си спретнем среща с мамите и децата от Морската столица, за което много се радвам.
 Докато не беше свършила отпуската на таткото обикаляхме по парковете и най-накрая се качихме и на Витоша, макар и за малко.

Вчера водихме Тео на ортопед и замисъла беше след това да цъфнем и ние в Борисовата, но гадния дъжд ни прецака плановете. Надявам се да успея да дойда на някоя от следващите заформящи се срещички.

Понеже днес пак напускам София с децата и ще съм без нет, ще помоля  Embarassed мамите, които ми имат телефона, да ми пратят съобщение като се разбере окончателно кога и къде ще е срещата, че ще се изям от яд ако пропусна да се видя с Gery, Кафе с мед, Tony или зеленото. С много други хора също искам да се видя, но изброените са един вид специални гости и за това само тях споменавам.

Много ми беше мъчно като четох за толкова много болни мами и дечица - бързо да се оправят тези, които още си влачат болежките, а останалите да не ги стигат вирусите скоро. Ние за щастие това море го изкарахме без проблеми и съм много доволна от факта, въпреки че и аз мъкнех една торба илачи за всеки случай.

Ох, много ми се ще още да пиша, но трябва да храня дребното и след това ще тръгваме.
 Желая прекрасно изкарване на тези, които тепърва им предстои почивка и весели летни дни на останалите. Целувки от нас  Hug

# 100
Ехо  Party

Вчера след като написах, как не одобрявам спането при мама и тати, така прочетох в "Мето бебе и аз" ето тази статия http://www.moetobebe.net/index.php?option=com_content&view=a … -21&Itemid=82
Не че ми промени мнението де  Rolling Eyes

Мойто дети е станало ного добричко тези дни, майка я научила на въпроса "какво си ти на мама" да казва "мома". Сладур.

Хайде от мен   bouquet

# 101
  • София
 Аз определено мога да кажа, че откакто Илийката започна да спи отделно цяла нощ, спи по-добре, отколкото при нас, така че си зависи от детето. Той обича да му е хладно, а при нас му е жега и най-вероятно затова.
 Еля, ние имаме друг номер. Като го попиташ": "Кой лъже, че има пиш?" и той доволно отговаря: "Аз". Laughing Много са им сладки тези първи приказки.

# 102
  • София
Да се оплача какво се случи тази нощ. Както обикновено, Вики се събуди за водичка. Тъй като татко й я беше приспал, шишето беше на неговото нощно шкафче. Винаги ни го подава със свалена капачка и аз направо й давам да пие. Тоя път в просъница развил и гумения накрайник  ooooh! Изсипах почти цялото шише върху Вики и мен, та по сред нощите се преобличахме  Tired Кажете ми как да искам второ дете, като таткото ми прави беля след беля.
Хайде приятен ви ден!   

# 103
  • Варна
Тъй като татко й я беше приспал
Кажете ми как да искам второ дете, като таткото ми прави беля след беля.
Крисче, аз ако имам кой да ме отмени поне в приспиването, и трето, че и четвърто дете ще искам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да ви се похваля, вчера извадихме първото зъбче на Криси. Водих я на зъболекар, защото новото зъбче беше поникнало, а старото не се клатеше, но тя излезе герой и не гъкна, а после беше много горда с дупката в устата. На мама порастналото момиче! Като я видях без зъб се просълзих, както преди години, когато й поникна първото зъбче (същото, което извадихме) Simple Smile
Днес стягам багажи и довечера ще отпътуваме към софийския край. След сряда ще прозвъня телефоните, които имам, и може да се организираме да се видим Hug
Хубав уикенд на всички и надявам се до скоро!

# 104
Здравейте...
и ние преди минути преживяхме един малък ужас.
Хванах Рая, че играе с празна кутия от сок, ама баща и никога не изспива сока до край и все оставя по малко и аз ставам да и я взема, че да не го изсипе на пода и тя става да тича, защото разбира че може и да е сгафила и се спъва и пада...до тук нищо страшно, не пада за първи път... ама нещо чукна на пода....разрева се..вдигнах я и видях кръв на долната устна. Ей така от нищото... направо ми настръхна косата. Явно си е прехапала устната. Sad Не ми дава да погледна сега...дано да не си е разбила някой зъб. Cry Устната и се наду. Cry

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 11:39 от Tony_st

Общи условия

Активация на акаунт