АВГУСТинчета 2006 -тема 4, годинки 4

• 31 831
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • гр.София
 Бубче, мерси Peace

# 556
Разбили са ми колата #2gunfire  #2gunfire #2gunfire #2gunfireАко изкажа всичко , което ми е  на устата ще ми забранят нета като цяло, не само тоя форум #Cussing out #2gunfire Close

# 557
  • гр.Добрич
Всичко в милата ни държава е скапано, ама явно и хората са такива. Wink тази година записахме Ивчо в една детска градина, където сестрата уж разбирала от деца с диабет, даже е идвала на наши срещи. Да, ама не. Ние искахме да детето да ходи между закуската и обяда, но госпожата каза че така нямало да свикне на ред, пък и ще дразни другите деца. Сестрата уж щеше да му мери кръвната захар към 10.30ч., но тя още първия ден не успя и се наложи да обличам малките и да бягам натам. На другия ден другата госпожа решила да нахрани Ивчо, защото не можел да гледа отстрани и наобяд си го взех със захар 24. В резултат на което, аз бях бясна и явно съм била много груба, защото набързо решиха, да ходи след закуска. Общо взето ходи 1 седмица засега, но никой не му мери захарта, сестрата постоянно седяла отстрани да го гледа, като че ли с гледане ще разбере дали му става лошо. не мога да ги задължа по никакъв начин да се грижат за детето ми, а той трябва да е сред връстници, макар че ходи без желание.

Хайде и аз си излях болката.

Велмар, много неприятно. Къде е станало, пред болка, офиса?

# 558
  • София
Спинки, Hug толкова ли е трудно да се мери?  Rolling Eyes А може ли да му носите каквото трябва да яде, за да не стават проблеми? Дано всичко е наред!  Praynig
Велмар, дано не са взели много неща. Моя позната се оплака онзи ден, че са ги ограбили - като при Дриймс - докато спят, даже и тя ги е видяла  Confused От нея разбрах, че не трябва да се оставя ключът в ключалката - аз поне съм си мислила, че така е по-сигурно и няма как да се отвори. Да, ама не - с нещо успяват да го завъртят и просто си отключват  Shocked ooooh! Twisted Evil Може и да го знаете, но да ви кажа.

# 559
  • гр.Добрич
Елфче, въобще не трудно меренето на захарта. Боцваш със специална игла пръстчето и капваш 1 капка кръв върху лентичката. Да не говорим, че сестрата като медицинско лице трябва да може такива манипулации.
В повечето ДГ не се разрешава да се вкарва външна храна, но дори да е така, пак някой от нас трябва да ходи за да слага инсулина. То все едно да си е вкъщи.

# 560
на Ники!  Hug  bouquet Heart Eyes Ели, да ви е жив и здрав!  Hug
Марго, предлагаш да си трае Бубчето, защото при вас е по-зле?  Rolling Eyes  newsm78
Не предлагам само да има по реални очаквания предвид цената.
Ето например направили са цялостен ремонт на едната група тя питаше защо не и на тяхната, ами най вероятно имат бюджет с който или правят една като хората или по малко във всяка и те са взели това решение.
Всеки може да пита и да търси по добри условия за детето си и сметка за разхода на парите си, но и трябва да се мисли и очаква нещо което е в рамките на разумното.
А колкото за "реването" аз опитах да се пошегувам но тя се заяде на сериозно и затова така се получи.
И не съм и обяснявала колко е е евтино, а по скоро колко не и е скъпо, предвид цените на всичко друго в Бг. Евтино няма никъде, въпроса е срещу каква цена какво може да очакваш, и винаги има компромис, или в цената или качаството.

Ели честит ви празник и от мен!   bouquet

# 561
  • София
Марги, въобще не съм се заяла, обяснявам си позицията и си държа на нея. Вярвам, че не си много навътре с таксите и начините на финансиране на българските детски градини и е обяснимо, но все пак да поясня - таксата, която ние плащаме е само за храна. Нашата такса няма нищо общо с останалите финанси на дадено детско заведение - както по-напред писах, финансират се от делегирани бюджети. Начина на разпределение на този бюджет е въпрос на решение на съответния директор. Когато въпросния бюджет се разпределя крайно несправедливо само, за да се изтъкнеш по телевизията, когато вместо да смениш дограмата на още една група, ти се изхвърляш с ненужно скъпи неща, когато в останалите градини в общината се правят ремонти през лятото, а в наща само се боядисват катерушките с боята, която ние сме донесли - ще се оплаквам, ще питам и ще ровя илии докато не получа адекватен отговор или докато нещата не се раздвижат.
По въпроса с евтиното се захванах, защото репликата ти беше "Евтино е, и го знаеш", а аз знам точно обратното и го знам, защото се извивам като  мокра връв, за да е нахранена и облечена Ина, а за мене - когато и ако остане.
Настъпи ме по мазола, защото просто пяна ми избива на устата, когато се опитат да ме убедят колко лесно си живеем ние в България, защото видиш ли цените ни били ниски. Но не се взима под внимание заплатите, осигуровките и т.н.

# 562
  • гр.София
 Привет Hug
 Защо ми ги няма двете квадратчета горе в началото на форума за кирилица и латиница?! Вече н-ти компютър пробвам.

Спинки, и аз се чудя,каква ти е файдата да биеш път до ДГ за по 2 чАса. Исамо ядове да береш. Или да се взимат в ръце, или по-добре Иво да си е вкъщи. Хич не ми се вярва да не е социализиран.
 А и скоро ще трябва да му търсиш училище. Нали от 5 годинки можеш да го даваш на половин ден в уч-ще направо.
 Дано се оправят нещата. Детето заслужава да живее пълноценен живот.

Велмар, много жалко за главоболията с колата. Пиши какво става.

Мама Марго, позабравила си как е в България. Пък и нали трябва да си го направим хубаво ТУК, за да не напускат децата ни после.
 В София не съм на гости,чувствам се у дома си и не е зле г-жа кметицата да иска да ни задържи , а не да ни пъди.И,въобще,това важи за който и да е властимащ. (всъщност,имащ власт над нашите пари)
 Към примерите на Бубчето. Изсипаха се хиляди левове за фамозни площадки към новите ДГ-то са къщички,пейчици,беседчици,настилки,миниигрище за футбол,пясъчници.... Басейните се споменаха вече. И в новините показват тия хубавини и общинарите се хилят като репи. А в съседство градината има гола поляна само, или прогнли и опишкани дюшеци. Аз пък знам и за прогнили покриви.
 Та,поляната не ми пречи (на нашата има  плодови дръвчета и цветя и е супер. Ще преживея липсата на игрище за футбол).  Но има нужди,по-спешни от екстрите.
 Да казвам ли,че таксата за всички е една и съща ? И при екстрите, и при скъсаните чаршафчета?

За нас. От миналата седмица абсолютно неочаквано напуснала едната учителка. Другата кара целодневно. Днес беше дошла болна. Има чат-пат заместваща учителка от съседна група-и тя болна. Не,знам. Ако напуснат и втората учителка, и лелката,които са най-хубавото за мен в тая градина-направо не знам,как ще продължим там.

В петък ме извикаха в 16ч да побързам,че С. повръщала. Бяха я изолирали при сестрата.Лежеше на едно кукленско креватче, с одеяло до очите и гледаше жално-милно .  Преяла с грозде. Joy
 После два дни-нищо и си я пуснах днес.  Но след като учителките разправяха ,кой как се е тръшнал вкъщи-може и да сме забърсали вируса.

Понадух ви главата. Кой знае кога пак ще пиша.  Hug

# 563
Много ви благодаря за пожеланията Hug
  Днес бяхме за пръв ден на ясла Wink Мина благополучно Laughing Поплакал си е но пък като отидох беше спокоен и разглеждаше Rolling Eyes Утре ще му мислив вече ще е наясно къде отива милото Tired Днес все мислеше че отиваме да вземем бати от градината Whistling
Велмар  Hug Много неприятно #2gunfire

# 564
  • гр.София
 Ели,поне си минала по тоя път. Ще стискаш зъби,докато му хареса.
 Успех Peace

# 565
  • София
Здравейте.

Кало от днес отново е на градина. Поплака малко сутринта. Надявам се да е бил спокоен през другото време.
Аз съм на работа. Митко също. Което като се има предвид сутрешните събития край Драгоман ми докара поредната порция извънреден стрес, от което определено нямам нужда.

# 566
Аз тъкмо се гласих да почивам 2 дена и ме извикаха днес на работа. Добре че бях само първа смяна. Но се очертава поредната дълга 6 дневна работна седмица. Само се надявам Тони да е здрав. Днес ще ходим до педиатърката за консултация и ще попитам за нещо имунустимулиращо.

Ели да ти е жив и здрав рожденика (на патерица), много да слуша и бързо да свикне с яслата. Hug  bouquet

Нана както и първа узнаваш новините си представям какъв стрес си изживяла.

# 567
  • София

Нана както и първа узнаваш новините си представям какъв стрес си изживяла.

мани...
докато не ми се обади, че е пристигнал жив и здрав, аз си знам.

# 568
  • София
И Миши днес плака,повече от друг път Rolling EyesИ като разказвам на баща му колко ми е станало мъчно и той ми вика"За да не ти е мъчно да си стои в къщи"Мъжа ми по принцип е много против ходенето на детска на децата(нашите,а не по принцип)защото им докарваме само стрес и болести,защото и баткото така и не свикна,дребното върви по същия път,но аз определено не съм на това мнение.Кой крив,кой прав така и  няма да стане ясно. Mr. Green

# 569
Влизам и ама, че лоши новини. Коли, болни, скапан живот-изпълнен с мъчения. Велмар, дано има застарховка. Бубче, стана ми много жално, защото през един определен период от моя живот и аз минах през ада, но да са живи и здрави децата и да са облечени, нахранени.
Аз съм безработна, вече от септември и сега правим едни врътки с осигуровките, та да успея да се регистрирам на борсата и да взимам обезщетения. Павката  от другият месец ще ходи на ясла, сега се опитах да позадържа, но само с белешко от докторката ставало и то след като ходи една седмица. Ще видим.
Спинки, наистина е кофти за детенце, миличкият Ивчо, а пробвала ли си да го заведеш на хомеопат да видиш как ще му подейства?
Нана, наистина, ти си знаеш какво ти е на душичката.
Цункам ви и дано всичко се поподреди.

Общи условия

Активация на акаунт