АВГУСТинчета 2006 -тема 4, годинки 4

• 31 840
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мале Спинки как ги различаваш тез сладури  Grinning Да са ти живи и здрави.

Ние не можем да се похвалим с нищо, освен че аз си отглеждам ларинго-трахео-бронхит, Митко също е болен и в момента е на лекар, а Кало горкият се чуди какво да прави с двама болни родителя.
Положението е прекрасно, допълнително финансите са на ниво, което допринася за вкисване на обстановката.

# 511
Момичета, искам да ви питам нещо. Елена не е ходила на градина от повече от два месеца и сега трябва да повторя някои от изследванията. За двете проби от акото знам със сигурност. А трябва ли проба и от скоч-тиксото?

# 512
  • София
Спинки, чудесни са ти хлапетата!  Hug Пратих ти покана  Simple Smile
Полито, Ивчо не беше ходил от края на юни, смятай колко месеца са, нищо не ни искаха, освен бележката от педито  Rolling Eyes

# 513
  • София
И Ина от вчера е на градина, беше адски ентусиазирана, а днес пък ми каза, че й било скучно Rolling Eyes
Поли, на нас ни искаха една проба от акото и скоч проба заедно със здравна карта и бележка от личната, че е клинично здрава. Не беше ходила от началото на юни.
Нана, нощес те сънувах, бързо да оздравявате.

# 514
Гого също е на градина от вчера - тръгна с рев, а днес нямаше търпение да му обуя пантофите - пу-пу дано да продължи така. Praynig Еййй, ама много хубаво било само с едно дете... Mr. Green

При нас градината е от вчера заради закъснели ремонти (но поне си заслужава...цялото тоалетно помещение е ремонтирано) и искаха само бележка от личния лекар.

# 515
  • София
И Ина от вчера е на градина, беше адски ентусиазирана, а днес пък ми каза, че й било скучно Rolling Eyes
Поли, на нас ни искаха една проба от акото и скоч проба заедно със здравна карта и бележка от личната, че е клинично здрава. Не беше ходила от началото на юни.

Вчера замалко да ме блъснеш на завоя при Флоримонт и никакво внимание не ми обърна. Ние пък сме сополиви и съм си сама вкъщи с трите  Heart Eyes

# 516
  • София

Вчера замалко да ме блъснеш на завоя при Флоримонт и никакво внимание не ми обърна. Ние пък сме сополиви и съм си сама вкъщи с трите  Heart Eyes
Въобще нямаше да те блъсна, макар че ми се скара, защото те видях, а ти не се провирай между 2 коли Heart Eyes Зад мен идваше друга кола и нямаше как да спра, трябваше да се изтегля. Бързо да оздравявате, за да се видим докато е още хубаво времето Hug

# 517
Качих снимките и в албумчето. http://www.snimka.bg/?album;aid=537467

Спинки, страхотни са ти момчетата. Hug

# 518
  • гр.София
О,супер,благодаря!

Значи,вече почти всички са на градина. Дано са здрави децата и да ходят с желание.

# 519
МДа- всеки със задачите си Wink Аз тази вечер съм на родителска среща.Ще ме видят госпожите, 4е това дете и майка имало Joy hahaha
Кайли- страхотни са ти снимките.От години се каним да идем до Кръстова гора и все не стигаме...Надявам се скоро да посетим това уникално място Hug
Бързо оздравяване на болничките.( аз днес ще ходя да купя витамини, 4е като ви чета и вас, и сума ти хора около мен, наиситна са доста болните Rolling Eyes и почва да ме хваща шубето...)

# 520
  • София
Аз снощи бях на родителска среща и се чудя навсякъде ли е така - събираме по 25лв за учебниците, по 5 лв за някаква си книжка за превенция на рисковете, по 10лв за канцеларски материали, по 10лв за играчки за Коледа, веднъж през годината всеки родител дава 30лв за санитарни материали и ще сменяме дюшеците, демек минимум още 30лв newsm78
Не че няма да ги дам, ама декември месец миналата година откриха още една нова група с деца на същата възраст, която е с ламинат, пвц дограма, нови легла, завивки, матраци, нови играчки и обзавеждане. А нашите игратя на балатума, на който аз съм играла преди 20 и кусур години, през дограмаъа духа, а дюшеците им са планинско-низинен релеф, добре че миналата година им купихме чаршафи и грачки. Та малко нечестно ми се види това Crossing Arms

# 521
Ами, не е така навсякъде , Бубче.ВЪпрос на организация и менажиране на директорката.Нашата градина е доста добра като база. ДОволна съм.Имаха си ламинат  и нови мебели.Купихме ново спално бельо макар 4е не беше толкова наложитлено и 2 дисни килима.Купихме миналата година няколко големи сета дървени игра4ки( тип кухня, магазин и т.н....) с идеята да останат трайни за следващите години престой там.МИналата година събирахме мисля по 50 лв newsm78 .В тези пари се включваше зареждането с вода за цялата година, у4ебни материали и пособия, остава резерва за подаръчета разни и т.н. КОледни  подаръци сами си взимахме.Носим всеки месец само по пакет мокри кърпички.За тази година не знам как ще е .Не се сещам за нещо  фрапиращо и належащо откъм интериор и битови условия, което да трябва да се подмени.Дограмата на цялата градина е сменена. Това лято и изолация правиха.Аз бих сложила само едни жълти пердета Simple Smile  Ето  4аст от основното помещение http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=30687699&id=1387547204&ref=fbx_album

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 10:39 от velmar

# 522
  • София
На нас ни събират по 50лв,но за какво точно не разбрах,че не бяхме на родителската.Иначе санитарни материали(тоал.хартия,мокри кърпички,вода) който и когато може да носи.Не е задължително,но е желателно,че не им стигат.
Вчера ми върнаха материалите на Миши от миналата година-те още май месец ги връщали,но нали нас ни нямало Close  ,а съм предупредила от 1м че ще отсъстваме цялото лято.Можехме през лятото да си ги решаваме,тамън да има с какво да се занимава,че сега кога ,като и новите ще им дойдат,а вкъщи с баткото пишем и сутрин и вечер домашни,а има нужда от такива занимания,че ми се струва че доста е поизостанал(ми то като не остава много време да се занимаваме Embarassed )Не трябва да го сравнявам с брат му,че той е малко извън нормата,но на тази възраст той беше със знания почти на първолак,а малкото не знае елементарни нещица.Онзи ден гледаме за Снежанка нещо даваха и той каза"А дават за Снежанка и седемте козлета" hahaha и неможа да се сети за джуджетата и това си е  ooooh!

# 523
  • София
Когато зададох въпроса защо има такава драстична разлика в битовите условия в двете групи ми беше отговорено, че от минстерството спуснали парите за новата група. Само, че не спирам да се чудя дали са ги задължили да се похарчат САМО за новата група Thinking Останалите градини през лятото се ремонтират, а нашата - нъц. Обяснението - тя била най-малка в общината и все не оставили пари за нея Tired Аз принципно съм много търпелив човек, но съм на път да поискам да се срещна с директорката и да поискам да видя какво точно се прави, за да се отпуснат пари. Показното откриване на новата група, което даже и по телевизията беше отразено, изтъкването на перфектните условия ми дойдоха малко свръх, предвид състоянето на помещението на групата на Ина Twisted Evil

# 524
Бубче, ако не бъркам, предложението за евентуален ремонт се подава от градината към общината, там  съответния отдел се съгласява с предложението или не, правят се консултации, огледи по-подробни , предписания и т.н... ПОсле се внася в столи4на голяма общшина и от там евентуално отпускат пари при следващия транш.ЩО не викнете инспекция от ХЕИ да видят условията?Знам 4е са много стриктни и при дори за4екнато скъсан балатум може да ги вдигнат във въздуха( спомням си  в яслата първата година се бяха притеснили лелките).Същото може да се случи и с дюшеците... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт