Болестите

• 14 114
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има теза,която гласи,че всички болести идват в живота ни единствено и само за да ни покажат неправилното ни отношение към света.
Тоест, болестите са знак,че не възприемаме правилно случващите ни се неща и,че трябва да преосмислим възприятията си за живота и да променим начина си на ,,изживяване,,.
Вярвате ли в това послание или смятате,че болестите са си болести на чисто физическо ниво ?

Вярвам. Твърдо. И не само за болестите, а за всички други изпитания, с които ни среща животът. От всяка болка, телесна или емоционална,  всъщност следва един много хубав урок. И от опит знам, че тази болка няма да изчезне, докато не си научим урока. С други думи, болестите и всички други проблеми идват да ни зададат три прости въпроса: "Защо това се случва? Защо на мен? Защо сега?". Само че не с елемент на ропот срещу несправедливата съдба ("Аууу, с какво заслужих това"), а с истински, спокоен отговор на тези въпроси, можем да открием истината. И да живеем по-добре.

# 16
Ох, и тука ли го избихте на енергии, чакри, макри, религии и пр. щуротии..
Всичко е психика и психология, и малко генетика, все земни и обясними нещица. 

# 17
Ох, и тука ли го избихте на енергии, чакри, макри, религии и пр. щуротии..
Всичко е психика и психология, и малко генетика, все земни и обясними нещица. 

Не,не,тука не сме от магьосничките  Mr. Green

# 18
  • София
Мисля, че повечето болести са резултат на психическа автоагресия. Сами си ги причиняваме.

# 19
И не е въпросът в това, че човекът е бил приветлив, усмихнат, добронамерен,а умрял от левкемия.
Изобщо не твърдя, че това е "въпросът". Опитах се да дам пример,  подкрепа на мнението си, че за мен част от болестите се дължат на неправилно отношение към живота и самите нас, част - не. Разбира се, че ако психиката и чувствата са болни те разболяват и тялото. Но не смятам, че всяка болест се дължи само и единствено на това.
Аз смятам, че има истински харесващи живота си и щастливи, усмихнати хора - и това, че са усмихнати и положителни, изобщо не значи, че нещо не им е наред. Добротата, културното и внимателно отношение, топлотата, здравата мисъл, когато се налага, сериозното отношение към сериозните неща, слънчевото и детското, всичко това омесено ми е цел. Те бяха такива. Нямаше неудовлетвореност. Човешки колебания, кофти моменти, отричане на едно, приемане на друго - да. Но не и неудовлетвореност. Да дишаш с пълни гърди, да вървиш през света със слънце в очите си, да направиш от себе си възможно най-доброто не е неудовлетвореност. А стремеж към себеусъвършенстване. Не просто съм се замисляла, а знаех какво е отвътре. Щото аз бях "вътре" за тях, като и те за мен. Ако ме разбирате.
Пак да обясня, сори за многословието, за мен щастливите, но напуснали ни заради болест свободни, диви, готини хора са имали своите добри и лоши моменти, но са си отишли просто заради болестта на физическо ниво, не защото нещо психически и в отношенията си със света не са били наред.
Shantal-che, за мен доброта не е равно на наивност и неспособност да отказваш. Напротив, защитаваха си своето и си знаеха интереса. Имам предвид добро като ... добро бе, като хора, с които бихте споделили една гледка от Еверест примерно, или каквото там би ви бръкнало в сърцето, щото ще го почувстват.  

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 21:29 от delices8

# 20
Интересна ми е тази тема и на мен. Като личен пример мога да кажа, че месеци наред ме боля ниско долу в ляво (как само го описах), мъкнах се на поне 5 вида лекари, докато накрая не се установи, че било дразнимо дебело черво, което се провокирало от стрес, и действително онзи период ми беше по-стресов...естествено още повече се стресирах в търсене на диагноза някаква. Абе доста глупава история, с две думи. И това играе роля кръга да се затвори, човек тук няма сигурност в здравеопазването и няма вяра в лекарите, почва да си слага сам какви ли не диагнози, от това се стресира повече и т.н. т.н. .....

# 21
О, да, дразнимостта на дебелото черво възниква обикновено на стресова основа( стига да не прекаляваш със зелените салати Laughing). Като бях студентка, преди един много труден и важен изпит  получих такава криза  посред нощ, че се наложи да викам Бърза помощ. Много се притесних да не правя перитонит, а се оказа, чи имам колит на нервна почва, възпалява се винаги в стресова ситуация. Най-интересното при мен е , че когато съм под напрежение не ме заболява глава или сърце, както при повечето хора, а гръб и корем Laughing...което пак доказва тезата, че всичко е на психична основа.

# 22
  • София
И как тази теория ще обясни болестите предавани по наследство, или вродените малоформации.  Няма нищо общо с позитивното и ума. Или ако позитивен и непозитивен човек ядят месо заразено с трихенелоза, дали позитивният ще се отърве.

# 23
Не ви изчетох. Аз лично вярвам на холистичния подход в медицината. За мен е правилно при едно заболяване да се търси причина и малко по-надълбоко от "видимата" му част.  Peace

# 24
  • София
И как тази теория ще обясни болестите предавани по наследство, или вродените малоформации.  Няма нищо общо с позитивното и ума. Или ако позитивен и непозитивен човек ядят месо заразено с трихенелоза, дали позитивният ще се отърве.

Казват, че нашите мисли определят нашите действия и привличат определени събития в живота ни. Може би една положителна нагласа би предпазила човек от среща със заразено месо?!

# 25

Казват, че нашите мисли определят нашите действия и привличат определени събития в живота ни. Може би една положителна нагласа би предпазила човек от среща със заразено месо?!

Безусловно! Wink

# 26
Хубава теория, но след като видях как двумесечно бебе умира, някакси не мога да повярвам в нея.

# 27
  • на брега на морето
Хубава теория, но след като видях как двумесечно бебе умира, някакси не мога да повярвам в нея.

Смъртта застава до човека в момента на зачатието.

Или ако позитивен и непозитивен човек ядят месо заразено с трихенелоза, дали позитивният ще се отърве.

Робърт Кох доказал, че туберкулозата се причинява от бацил. Имал е яростен колега противник на изследванията му. Не е вярвал, че тази страшна болест може да бъде причинена от толкова малък организъм. За доказателство пред очите на всички присъстващи на специалната конференция изпил цяла стъкленица с хранителна среда, заразена с туберкулозни бацили. Не се е разболял именно от твърдото си убеждение, че Кох не е прав.

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 10:03 от Котьо Тръмп

# 28
Да, не можеш да умреш ако не съществуваш. Но на два месеца едва ли има някакво отношение към живота, та да го накаже някаква болест.
Цинично звучи. Освен Алтернативния подфорум има и такъв на Родители, преживели загуба.

пп. не отричам, че човек може сам да се разболее или излекува, но не мога да си ровя и главата в пясъка.

# 29
  • София

За съжаление има много такива случаи и дори и на мен ми е трудно да приема, че това е било предопределено.. Но въпреки всичко, се опитвам да търся причините за болестите в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт