Болестите

• 14 090
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
  • на брега на морето
Рокси, чела съм Родители, преживели загуба и всеки път  се питам каква е причината малки, красиви, беззащитни и невинни бебета да умират.  Не вярвам, че са наказани те или близките им. По-скоро приемам мисълта, че толкова дни са им били отредени.

# 31
  • София
Хубава теория, но след като видях как двумесечно бебе умира, някакси не мога да повярвам в нея.

Смъртта застава до човека в момента на зачатието.

Или ако позитивен и непозитивен човек ядят месо заразено с трихенелоза, дали позитивният ще се отърве.

Робърт Кох доказал, че туберкулозата се причинява от бацил. Имал е яростен колега противник на изследванията му. Не е вярвал, че тази страшна болест може да бъде причинена от толкова малък организъм. За доказателство пред очите на всички присъстващи на специалната конференция изпил цяла стъкленица с хранителна среда, заразена с туберкулозни бацили. Не се е разболял именно от твърдото си убеждение, че Кох не е прав.

и аз мога да изпия стъкленица с HIV - вируса например и няма да се заразя от СПИН. Но това не е защото вярвам, а защото просто вируса не действа по този начин. Или колкото и да съм позитивен, ако не мога да си осигуря достатъчно витамин С , ще хвана скорбут и ще ми изпадат зъбите.

# 32
Аз вярвам,че физическото тяло е тясно свързано с менталното тяло.
Когато в менталното тяло на човек нещо не е наред,то неминуемо се стига до проблем и във физическото тяло.
 newsm78

За бебенцата....и невинните душици, в тази книга пише,че това е предопределено. И причините са описани.Там пише,че под никакъв предлог не бива родителите да се самообвиняват,за случилото се,защото то не е зависело по никакъв начин от тях...

# 33
  • на брега на морето

Много си ми умничък.

# 34
Можем да помирим различните теории, ако приемем че за болестите има различни причини - някои се причиняват от вируси и бактерии, или от паразити каквато е трихинелозата, а други са психо соматични - напринер хипертоничнта болест. Твърдо съм убедена, че негативните емоции като тъга, страх , гняв, ревност и завист разболяват. Изпитвам го върху себе си като се наблюдавам.
Когато сме плакали имунитетът ни спада за няколко часа - научно установен факт. И обратното - щастливо влюбените боледуват по=малко, защото имат добър имунитет.
Връзката между болестите и вътрешните изживявания на човека е описана и от немския психотерапевт Рюдигер Далке. Има го преведен на българси и е много интересен.

# 35
Връзката между болестите и вътрешните изживявания на човека е описана и от немския психотерапевт Рюдигер Далке. Има го преведен на българси и е много интересен.

Тъкмо щях да дам линк към книгата "Болестта като път", която е в съавторство с Торвалд Детлефсен - ето го
Явно доста се търси, защото е преиздавана нееднократно.

# 36
BirdsFlu, много блягодаря за линка. Аз имам "Агресията като шанс" една много разтърсваща за мен книга. Но знам, че основният му бестселър е "Болестта като път" и исках да я прочета.

# 37
Ами то има различни типове болести. Например заразните - грип, разни полово предавани например, шарки, няма значение какъв си духом, имал си контакт с болен, разболяваш се.
Друг "тип" са инфекциите - от бактерии, мръсотия, паразити, разни тении, стомашни разстройстав от развалена храна, лоша вода и т.н. Тук пак не виждам какво общо има конкретния човек какъв е, просто е пил, ял, бутал не каквото трябва.
Третия тип са тези свързани с неправилен начин на живот - лоша храна, малко сън, много алкохол, цигари, наркотици, вдишване на отрови и т.н. Тук пак, просто околната среда е такава.
Всъщност има само един "тип" болести, които не е ясно какво ги предизвиква - автоимунните, това са рак, спин /евентуално/, кожни проблеми. Според мен те са тия болести, за които говорите, те са резултат от психиката на човека. Те са и най - страшните, и нелечимите.
Говоря най - общо, ясно е че има рак, който се лекува, има и рак, който е предизвикан от цигарите примерно и т.н., но тия необясними случаи са точно от тоя тип.
Иначе  за децата по - напред беше писано, че как така се разболявали и то от страшни болести понякога, ами има ли по - беззащитни на енергийно ниво от децата, те в процеса на израстване са учат как да са в мир със себе си, как да възприемат себе си и света.

Аз гледах един филм преди време: "Великата тайна на водата". Там беше застъпена теорията, че водата има памет, и можеш да й повлияеш с негативно или положително излъчване, и съответно да я направиш "добра" и "лоша". Същевременно ние сме 80% /или там някъде/ вода, т.е. можем да направим себе си "добри" или "лоши" като развалим водата в нас, съответно да се разболеем. В книгата беше показано и съответно как можем да се лекуваме с "добра" вода. Вярвам, че е така. 

# 38
Да обощим:

"Здрав дух, здраво тяло"

"Всички болести идват от ядове,
всички ядове идват от гадове"  Laughing

По въпроса, да вярвам  Peace

п.с. Като се замисля от хронични не лечими болести страдат добрите хора, а лошите не ги лови нищо  Thinking

# 39
п.с. Като се замисля от хронични не лечими болести страдат добрите хора, а лошите не ги лови нищо  Thinking
Да, добрите хора, които обаче не са добри към себе си и  "лошите", които са добри към себе си  Peace

# 40
Да, добрите хора, които обаче не са добри към себе си и  "лошите", които са добри към себе си  Peace

Искаш да кажеш добрите които не си обръщат внимание на време  Blush
Обаче за другите "лошите " не го разбрах  newsm78

# 41
Ами то има различни типове болести. Например заразните - грип, разни полово предавани например, шарки, няма значение какъв си духом, имал си контакт с болен, разболяваш се.
Друг "тип" са инфекциите - от бактерии, мръсотия, паразити, разни тении, стомашни разстройстав от развалена храна, лоша вода и т.н. Тук пак не виждам какво общо има конкретния човек какъв е, просто е пил, ял, бутал не каквото трябва.
Третия тип са тези свързани с неправилен начин на живот - лоша храна, малко сън, много алкохол, цигари, наркотици, вдишване на отрови и т.н. Тук пак, просто околната среда е такава.
Всъщност има само един "тип" болести, които не е ясно какво ги предизвиква - автоимунните, това са рак, спин /евентуално/, кожни проблеми. Според мен те са тия болести, за които говорите, те са резултат от психиката на човека. Те са и най - страшните, и нелечимите.
Говоря най - общо, ясно е че има рак, който се лекува, има и рак, който е предизвикан от цигарите примерно и т.н., но тия необясними случаи са точно от тоя тип.
Иначе  за децата по - напред беше писано, .че как така се разболявали и то от страшни болести понякога, ами има ли по - беззащитни на енергийно ниво от децата, те в процеса на израстване са учат как да са в мир със себе си, как да възприемат себе си и света.

Аз гледах един филм преди време: "Великата тайна на водата". Там беше застъпена теорията, че водата има памет, и можеш да й повлияеш с негативно или положително излъчване, и съответно да я направиш "добра" и "лоша". Същевременно ние сме 80% /или там някъде/ вода, т.е. можем да направим себе си "добри" или "лоши" като развалим водата в нас, съответно да се разболеем. В книгата беше показано и съответно как можем да се лекуваме с "добра" вода. Вярвам, че е така. 

Този филм беше много впечатляващ. И аз вярвам , ч е е така...

# 42

Да, тези документални проучвания и мен много ме впечатлиха и промениха погледа ми за водата, определено има отношение с темата, ето го онлайн със субтитри за тези, които искат да видят какво представлява: http://vbox7.com/play:a9a150bf

# 43

Искаш да кажеш добрите които не си обръщат внимание на време  Blush
Обаче за другите "лошите " не го разбрах  newsm78

Не, друго има предвид според мен, например добър човек, който е загубил свой близък, се самообвинява за смъртта му примерно, преживява го, че не е можел по някакъв начин да предотврати случилото се, това е самоизтезание, вина към самия себе си и по тоя начин човек сам се саморазболява. В такъв смисъл той е добър човек, но не е добър към себе си.
А лошия е непукист, ако му се случи да загуби близък, ще обвини някой друг за смъртта му или изобщо няма да му пука и така ще живее дълго и щастливо. В тоя смисъл лошия е добър със себе си, а добрия е лош към себе си.

# 44

Много деца се раждат болни или заболяват на ранна възраст. Те какво трябва да променят.

Много ме дразнят теории, които слагат вина върху жертвата. Примерно тази, че децата сами избирали родителите си (изнасилени, удушени от родната си майка, но трябвало да усвоят "вселенския си урок"!!! Що за цинизъм). Или че ти се случват лоши неща, защото си си мислел лоши неща. Или се разболяваш, защото по някакъв начин си бил "лош". Никога не се отчитат случаи на отвратителни чудовища, радващи се на завидно здраве и щастие.

Разбирам успокоението... един вид ако си примерен, ако спазваш ритуалчета, ще измамиш злите демони и те ще те подминат. Ще си здрав и ще живееш вечно.

А това за водните кристали е част от ню-ейджските измишльотини, но е много на мода.

Общи условия

Активация на акаунт