Болестите

• 14 112
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
BirdsFlu, много блягодаря за линка. Аз имам "Агресията като шанс" една много разтърсваща за мен книга. Но знам, че основният му бестселър е "Болестта като път" и исках да я прочета.

Искам го това книжле. Има ли го някъде в нета или да го пазарувам?

# 61
Шантал-че, разбирам. Не ми се искаше да навлизам в лични подробности, но тъй като имам нещастния опит да съм жертва сама на себе си и съм си причинявала гадни неща с години - дори и грип не хващах тогава.

shine_day - седнах, прочетох какви доказателства има, как е правен експериментът, как са се провалили следващи опити и взех, че реших.

Моля, не изнасилвайте думата "енергия". Тя си има физично значение, а не е оръдие за ню-ейджки "не знам какво е и дали го има, но сигурно трябва да е ЕНЕРГИЯ!". Laughing

# 62
  • Burgas, Bulgaria
ако знаете как ми се ще да напиша повече за себе си но не ми се иска да ви занимавам
-просто искам да знам как човек сам да си помогне...

# 63
За прераждането на душите не знам, не съм компетентна  Confused. Това което знам, е че когато човек не може да проявява "здравословна агресия" (тоест да отстоява себе си, нуждите си, желанията си) това се превръща в автоагресия. Тоест, понеже нищо в природата не се губи, а само се видоизменя, тези импулси се насочват кък съмия теб. Чувстваш се неудовлетворен, но понякаква причина не можеш по друг начин, искаш, но не ти се получава да си друг. Това е което руши здравето и хармонията на човек.
Абсолютно подкрепям. Изпитвам го върху себе си - постоянно нещо ми има,  всевъзможни хронични оплаквания от странни, по-странни. Хората около мен отдавна са престанали да ми обръщат внимание на оплакванията. а аз не харесвам живота си, нито имам сили и воля да го променя. Embarassed И съм се оставила на едно течение, все ми е едно и май нищо не ме радва.

# 64
shine_day - седнах, прочетох какви доказателства има, как е правен експериментът, как са се провалили следващи опити и взех, че реших.

Благодаря за отговора! На различно мнение сме, аз също проучвах за свойствата на водата, различните й разновидности и въздействието й върху всичко околно и достигнах до обратното мнение  Peace

# 65
  • В.Търново
Децата също боледуват, даже май по-често от възрастните. Дали тяхното отошение към света е правилно и трябва ли да преосмислят възприятията си? Как мислиш?

Мисля,че тук не става въпрос за грипните и вирусни състояния,а за по-сериозни болести.Аз мисля,че по-скоро болестите са вид наказание от предишни грешки,карма както се казва или изпитание,на което ни подлага живота или по-скоро Всевишния.

# 66
Ами то има различни типове болести. Например заразните - грип, разни полово предавани например, шарки, няма значение какъв си духом, имал си контакт с болен, разболяваш се.
Друг "тип" са инфекциите - от бактерии, мръсотия, паразити, разни тении, стомашни разстройстав от развалена храна, лоша вода и т.н. Тук пак не виждам какво общо има конкретния човек какъв е, просто е пил, ял, бутал не каквото трябва.
Третия тип са тези свързани с неправилен начин на живот - лоша храна, малко сън, много алкохол, цигари, наркотици, вдишване на отрови и т.н. Тук пак, просто околната среда е такава.
Всъщност има само един "тип" болести, които не е ясно какво ги предизвиква - автоимунните, това са рак, спин /евентуално/, кожни проблеми. Според мен те са тия болести, за които говорите, те са резултат от психиката на човека. Те са и най - страшните, и нелечимите.
Говоря най - общо, ясно е че има рак, който се лекува, има и рак, който е предизвикан от цигарите примерно и т.н., но тия необясними случаи са точно от тоя тип.
Само дето съвременната наука смята, че точно силният имунитет може да ти помогне да се пребориш с грипа ( с който всички се сблъскваме). И ако мога да приема, че имунитета до някаква степен зависи и от емоционалното състояние на индивида, то цитираните от теб автоимунни болести поразяват и деца. Освен това в много случаи е ясно какво ги предивиква.
Наистина сте ужасно цинични, мислете малко преди да пишете.

# 67
Има теза,която гласи,че всички болести идват в живота ни единствено и само за да ни покажат неправилното ни отношение към света.
Тоест, болестите са знак,че не възприемаме правилно случващите ни се неща и,че трябва да преосмислим възприятията си за живота и да променим начина си на ,,изживяване,,.
Вярвате ли в това послание или смятате,че болестите са си болести на чисто физическо ниво ?

Ох, и в такива глупости ли има хора да вярват. Болестите са си болести на физическо ниво, с подраздел психически болести, и толкоз. На който това му се вижда цинично, моля да се въздържи от коментар - все пак авторката пита за лични мнения. Това е моето.

# 68
Има теза,която гласи,че всички болести идват в живота ни единствено и само за да ни покажат неправилното ни отношение към света.
Тоест, болестите са знак,че не възприемаме правилно случващите ни се неща и,че трябва да преосмислим възприятията си за живота и да променим начина си на ,,изживяване,,.
Вярвате ли в това послание или смятате,че болестите са си болести на чисто физическо ниво ?

Има аризон в това  Hug
Астмата например е болест на психиката  Hug
Нервната система и болестите от какво се случват, от тревоги , от отрицателни емоции, болестите на сърцето също, диабет, кръвно....да, съгласна съм с това мнение  Hug

# 69
Дидитка, ако си визирала мен с цинично- да, цинично е да кажеш, че двумесечно бебе или двегодишно дете са се разболяли заради неправилно отношение към живота. Толкова.

пп. не е аризон, а резон ( от френски).

# 70
Дидитка, ако си визирала мен с цинично- да, цинично е да кажеш, че двумесечно бебе или двегодишно дете са се разболяли заради неправилно отношение към живота. Толкова.

пп. не е аризон, а резон ( от френски).

Цинично е от човешка гледна точка, но живота не е само това което се вижда с очите.....

# 71
А какво виждаш със сърцето? Греховете на бебетата?
По рано някой написа, че им било писано- дори и така да е, това е горе долу обратното на обяснението че са си го заслужили с неправилното си отношение към живота.
Дразни ме тая тема и възнамерявам да спра с изявите си в нея.

# 72
А какво виждаш със сърцето? Греховете на бебетата?
По рано някой написа, че им било писано- дори и така да е, това е горе долу обратното на обяснението че са си го заслужили с неправилното си отношение към живота.
Дразни ме тая тема и възнамерявам да спра с изявите си в нея.

Ако виждах всичко ....
Но не, но има природни закони....
Има и колкото и да не искаме да повярваме...
 Hug

# 73
Децата също боледуват, даже май по-често от възрастните. Дали тяхното отошение към света е правилно и трябва ли да преосмислят възприятията си? Как мислиш?

Мисля,че тук не става въпрос за грипните и вирусни състояния,а за по-сериозни болести.Аз мисля,че по-скоро болестите са вид наказание от предишни грешки,карма както се казва или изпитание,на което ни подлага живота или по-скоро Всевишния.

Е, какво наказание за предишен живот може да бъде Даун например.

# 74
Забелязвам една тенденция напоследък все повече теми да избиват на вълна "Ню ейдж". В Хомеопатичния има достатъчно подобни теми, които дълбочинно третират подобни въпроси. Нужно ли е всеки път, когато някой има екзистенциални терзания свързани с душата, кармата, енергията и т.н. да пуска нова тема? Казвам го с най-добри чувства към хората, които се интересуват от подобни въпроси - в ДиС и Клюкарника най-много да завихрите грозен спор и да отнесете подигравки. Щом ви влече да дълбаете в тази насока - отнесете се към темите във въпросния подфорум.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт