Болестите

• 14 102
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
Не казвам че сте лоши бе момичета, не казвам и че знам кое, как, защо...
Просто съм имала доказателства в живота си за някои неща.
Не ликувам че децата или хората страдат, сърцето ми се къса като гледам колко мъка има по белия свят Tired
Но ...за себе си знам че има нещо там горе, има хармония, нищо на този свят не е създадено просто така  Hug
Но не искам да го натрапвам, не искам и вие да проявявате лошите си черти, защото знам че сте добри момичета, че сте като мен и като всички други, просто ....
Няма значение, аз не ви се сърдя за нищо, ако съм обидила някоя  Hug
Лек ден! Hug

# 91
Много моля никоя, която смята, че децата изкупуват грехове от предишни животи, да не ме сравнява със себе си.

# 92
ако на вас или вашата дъщеря се роди дете с увреждане... тогава пак ли ще обвините бебето в грехове от предишния му живот.
Ти кого би винила за това?
п.п Всеки,който пожелае да отговори,може да го направи!

Защото не проявяват онзи здрав егоизъм, който кара един човек когато иска да откаже услуга - да откаже, когато иска да каже не - да каже не. Това са пагубни емоции- да гледаш да си добър и усмихнат с всички, никога да не отказваш когато те помолят за нещо, да се усмихваш когато всъщност ти се плаче.... разбираш ме надявам се. Това разболява- когато не искаш да правиш нещо, а го правиш, защото от теб така се очаква, когато казваш нещо защото така трябва, а не го мислиш. Така човек влиза в един порочен конфликт с вътрешното си АЗ, и то разбира се, рано или късно... си "отмъщава".
Peace

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 14:39 от Ecstasy

# 93
ако на вас или вашата дъщеря се роди дете с увреждане... тогава пак ли ще обвините бебето в грехове от предишния му живот.
...

Всеки друг освен бебето. Ама аз съм проста, нали виждаш, че не цитирам религиозни текстове за това има или няма предишни животи, така че не ме взимай за пример. Не че не съм запозната с Библията, просто не я цитирам. И не обвинявам несъгласните с мен, че са против Исус, слаба работа.

# 94
Аргун, ти да не мислиш, че тия дето постоянно цитират Библията са я чели някога?

# 95
Ох, те дори да са я чели, няма данни да са вникнали...

# 96
...

Всеки друг освен бебето.
А би ли обвинила Бог?

# 97
  • la Città Eterna
Всъщност никой никого не обвинява. Според теорията за прераждането, това е избор на душата, родена в това тяло (а някой от вас "здравомислещите" знае ли какво е душата? Приемате или отричате съществуването й?). Нито Господ, нито бебето са го причинили умишлено. Книгите за езотерика разграничават вродените заболявания от придобитите такива. Мисля, че и традиционната медицина също. Едно вродено заболяване се третира по един начин, едно придобито по друг. Някои получават документ за инвалидност от деца, защото състоянието им не подлежи на корекция до напълно оздравяване, други стават инвалиди поради една или друга причина в различен момент от живота си. Имах приятел инвалид, който много се дразнеше, ако го третират като болен. Той не беше болен, за него това беше нормалното му физическо състояние - недъгът му нито се влошаваше, нито подобряваше, просто си беше даденост. Да, ако се разболее от грип, го третираха като всеки друг, болен от грип. Да, ходеше на физиотерапия, но това заместваше нормалния спорт, който здрав човек би могъл и сам да извършва, но самата инвалидност по никакъв начин не подлежеше на "лекуване", нито на влошаване. Да, жестоко е да се твърди, че това е негов избор и не е такъв. Той в своя съзнателен живот не е правил избор да е инвалид. Но безсмътната му душа може би е имала право на избор дали да се роди в това тяло или в друго и е избрала точно това. Разбира се, това са само теории. Доказателства всеки намира според вярванията си. Някои са просто търсещи. И разбира се, ако не изпадаме в крайности, можем да намерим и допирните точки между езотериката и материалистичните възгледи. Ако езотериците казват, че една болест идва, за да те предпази да не ти се случи нещо по-лошо, породено от безотговорното ти поведение, то материалистите ще кажат - той се държа безотговорно към здравето си и затова се разболя (говорим за заболяване, а не за вродена малформация). Аз лично не вижам противоречие - просто същото нещо, казано по друг начин.

# 98
Аргун, ти да не мислиш, че тия дето постоянно цитират Библията са я чели някога?

Ако я бяха чели, щяха да забележат, че в православното християнство няма прераждане и предишни животи. В днешни дни всичките глупости са накуп - Исус, прераждане, карма, призраци, магии, вещици... Колко различни религии и суеверия намирате в този списък?? Има ли една единствена вяра която да обединява всичките? Явно да, защото в тоя форум има много привърженици.

# 99
  • la Città Eterna
Някъде четох статистики, че в света има над 5 000 религиозни течения. Така че малко трудно биха били обединени. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, а някои са принудени от обществото, в което живеят, да се съобразяват с някои религиозни ограничения. Естевствено, по-щастливи са тези, които искрено вярват в съответната религия, а не по принуда. Ние сме приливигировани да нямаме принуда по отношение на вярванията, а със свободата си всеки може да прави каквото си иска. Ако ще смятаме колко християни са чели Библията, то ви уверявам, че има повече мюсюлмани, които не познават Корана (поне 1/4 от азиатците са такива, т.е. цели държави, защото езикът им е различен от арабския, а Коранът не може да бъде превеждан на други езици), но са дълбоко вярващи, докато вярващ християнин все по-трудно се среща (живея в най-християнската държава...) Истината е, че повече четат сектантите от разните разклоненийца на християнската религия, отколкото предполагаемите последователи на Православната или Католическата религия. За ню ейдж трудно може да се каже кой какво чете, защото това не е религия, а общо название на всевъзможните новоизлезли теории, базирани на разни древни книги и учения, т.е. хем е ново, хем не съвсем, а пък за обединение някакво е абсурдно да се твърди.

Това какво общо има с въпроса на момичето, отворило темата? Въпросът й е провокиран от книгата на Свияш, която определено спада към ню-ейдж литературата, което не пречи всеки да има свое мнение по въпроса. Освен това тя не пита за православието (което е една от всичките християнски религии, в които няма прераждане, но живот след смъртта в Ада или Рая, според заслугите), нито за прераждането (което пък стои в основата на повечето от останалите релиигии, особено в обозначените като ню ейдж, и в частност в конкретната книга).

# 100
Абе,защо всяка тема тук се превръща в помия ?
Айде,моля , хората, които наистина имат какво да кажат по темата да го кажат, спокойно и с малко култура и обноска. Тук да не сме на пазара бе! Егати тона,егати отношението ....  Sick
В крайна сметка,който смята темата за кофти , тъпа или т.н. нека просто я подмине !

Още в първия си пост написах,че нямам изградена теза по въпроса,но ми е интересен въпроса и исках да обменим просто вярванията си относно болестите и това както точно представляват те.
Не съм обиждала никого и не смятам да търпя критика,защото съм пуснала тема !

# 101
Искаш мнения - получаваш мнения. Ако искаш контролирана среда, иди във форум на духовни теми. Единственият човек с тон, 'помии' и пазарско отношение си ти самата в последния си пост.

# 102
Аз доколкото знам, големия бич за здравето ни са емоциите! Те влияят най-силно върху сърдечно-съдовата ни система, бъбреците, кожата, предизвикват стомашни смущения и т.н. Най-опасни според психиатрите са хроничните емоции-подтиснат гняв, агресия, отчаяние, враждебност- когато преглъщаме всичко това в организма се набират отрови, които не могат да се разтоварят и да отзвучат-от това следват и повечето болести

# 103
Абе,защо всяка тема тук се превръща в помия ?
Айде,моля , хората, които наистина имат какво да кажат по темата да го кажат, спокойно и с малко култура и обноска. Тук да не сме на пазара бе! Егати тона,егати отношението ....  Sick
В крайна сметка,който смята темата за кофти , тъпа или т.н. нека просто я подмине !

Още в първия си пост написах,че нямам изградена теза по въпроса,но ми е интересен въпроса и исках да обменим просто вярванията си относно болестите и това както точно представляват те.
Не съм обиждала никого и не смятам да търпя критика,защото съм пуснала тема !

Аз вече се опитах да те насоча към съответните теми в един друг подфорум. Както са ти казали и други - ако искаш контролирана среда - там е по-подходящо. Разбери, че тук е малко дразнещо да се появиш, да пуснеш тема и после да скачаш срещу мненията, които не ти харесват.

# 104
Разбери, че тук е малко дразнещо да се появиш, да пуснеш тема и после да скачаш срещу мненията, които не ти харесват.

Точно така. Особено след като в първоначалния пост тя сама пита:

Вярвате ли в това послание или смятате,че болестите са си болести на чисто физическо ниво ?

Значи, авторке, поставяш ни въпрос с два възможни отговора, но приемаш само единия от тях и се цупиш на втория. Ами защо изобщо питаш тогава? Защо просто не си отвори тема "да се възхитим на теорията на Свияш и да обсъдим болестите като резултат от неправилния мироглед"? Продължаваш да твърдиш, че нямаш теза и не взимаш страна по въпроса, но всичките ти постове досега подкрепят само и единствено тезата за карма/мироглед/душевност/нагласа. Така че няма нужда да настояваш, че нямаш теза, защото тя е ясна. Сама казваш, че искаш да "обменим вярвания" - ами ето, обменяме, и те са различни. Ако не ти харесват, отвори си нова тема само за духовния аспект на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт