Великобритания - тема 31 - лятна и приятна!

• 55 313
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Лондон
Ave, на мен ми се струва, че сезонът свърши Sad, дано не съм права, но си мисля, че я разбирам тази игра...) Ти, ако можеш, се забавлявай на стадиона Grinning, иначе ти предлагам да обсъдим след около месец и 1/2...

# 691
  • Пловдив
Здравейте български мами в Англия, моля кажете ми какви адаптирани млека са предпочитани там, нещо да ми препоръчате за бебе над 6 месеца, много благодаря! Peace

# 692
  • София
astravera Тук най-популярен е Aptamil, другите масови са SMА, Cow&Gate и Hipp. Ние сме още на кърма, но от тук наличните бих ти препоръчала Aptamil  Peace

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 14:02 от endira

# 693
  • Пловдив
Мерси мила!  bouquet
 А знаеш ли има ли английски сайт от който да си поръчам до БГ?

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 12:38 от astravera

# 694
GI да ти е жив и здрав, най-спокойното бебе ти желая и много да помагат батковците.  bouquet

# 695
  • София
Мерси мила!  bouquet
 А знаеш ли има ли английски сайт от който да си поръчам до БГ?

Адаптирано мляко ли? Аптамил и Хип има и в България...

# 696
Здравейте и от мен. Лятото като пътувахме само двете с дъщеря ми от Бг то Ук, на Бг летище ни искаха прословутата декларация/оригинал и да оставя копие/, искаха и копие от паспорта на детето. На летището в Лутан при проверка на граничен контрол ме питаха каква съм на детето и искаха да го докажа с акта за раждане  Crossing Arms добре, че го имах преведен, иначе не ми се мисли какви разправий можеше да има ooooh!
Момичета имам една питанка, дъщеря ми е на 5г., преместихме се в Ук август, искахме да поизчакаме малко с у-щето за да посвикне с новата обстановка и езика / тя не го говореше /, както и да е попълнихме и изпратихме документите преди 2 седмици, но досега няма отговор Thinking, та въпросът ми е колко трябва да се чака докато изпратят отговор има ли свободни места в у-щата които сме си избрали? Дали да не звънна да попитам или да поизчакам още няколко дена Thinking? Благодаря ви  Hug

# 697
  • Ænima/Albuquerque
Здравейте и от мен. Лятото като пътувахме само двете с дъщеря ми от Бг то Ук, на Бг летище ни искаха прословутата декларация/оригинал и да оставя копие/, искаха и копие от паспорта на детето. На летището в Лутан при проверка на граничен контрол ме питаха каква съм на детето и искаха да го докажа с акта за раждане  Crossing Arms добре, че го имах преведен, иначе не ми се мисли какви разправий можеше да има ooooh!

Е,хубава работа!  Shocked
Моя мъж как ще доведе детето тогава?
Аз го нямам преведен акта за раждане,а и декларацията е на български.
Да не се наложи да ходя до Лутън да ги посрещам...  ooooh!

# 698
  • Русе
На мен ми погледнаха само декларацията на излизане от България, взеха си и едно копие за тях. На летището в Манчестър само погледнаха паспорта ми и този на детето.
Нооо знаем, че всичко е въпрос на късмет и моментното настроение/информираност на служителя.

Маааалко да се отклоня от темата, но пак оставаме при институциите.
Звънях в джобсентър плюс да им кажа, че хубаво са ми насрочили час за интервю за НИН, но паспортът ми е в Хоум офис. Младежът (дали?) отсреща направо ми оправи деня. Каза ми, че щом имам бг лична карта, може с нея да отида, все пак това си било моят официален документ, с който се идентифицирам, да съм занесяла и шофьорска книжка. Казвам имам, ама и тя е българска, а той - няма проблем, важното е, че имате. После казвам ама и акт за раждане нямам преведен, а удостоверението за граждански брак, преведеното и легализирано и то в ХО. А той пак ме успокоява, важното било, че ги имам  Laughing И ми каза, ама разбира се, че ще донесете на български. Вие сте си от България, това са си Ваши документи, няма нужда да са на английски.
После започна много бързо да бръщолеви нещо и почти не му разбирах, но каза нещо за това, че там на място най-вероятно ще има човек (българин?), който ще може да ги погледне и да каже дали всичко е ок. 
Честно, когато затворих, изкрещях от радост. Не можах да повярвам. И още не мога, че без паспорт, без преведени документи ще стане. А той беше много убеден и през цялото време наблягаше на това, че аз съм си от България и е нормално моите документи да са на български, останалото е тяхна грижа.
Е ли възможно, питам аз  Crazy Да не стане така да ме върнат и само да си разходя гъза до Ливърпул (няма лошо де)?

# 699
Здравейте, случайно да знаете коя самолетна компания предлата услугата-Придружител на дете под 14 години?

# 700
Здравейте, случайно да знаете коя самолетна компания предлата услугата-Придружител на дете под 14 години?

С bulgaria air, дете под 14 години може да лети без придружител, но изискват декларация от родителите, за съгласието им, както и данните на посрещащото ги лице.
На чекинга ги поема персонал на летището и е с тях до настаняването им на самолета.
При кацане ги поема персонал от другото летище и предава на посоченият, че ще посрещне детето(децата).

Sarcasm™, не е необходимо да са ти преведени документите, те си имат служители със съответните езици, а при липса на такъв, ги факсират.

И мен са ме питали на Heathrow, при влизане дали съм майката, но документ не са ми искали,
 докато на излизане от БГ винаги трябва да показвам актове за раждане, брак и т.н.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 18:27 от 298

# 701
Sarcasm™ както казва Deb всичко е въпрос на късмет и настроение на служителя, аз просто споделям моят личен опит с летищтните служители в Лутан ooooh!, надявам се сега като се прибираме за коледа в Манчестър да са по доверчиви  Whistling
Deb и на мен така ми казаха като званях, да нося Бг документите нищо, че не са преведени, моето интервю е след 2 седмици, надявам се да няма проблем

# 702
endira,
Чакам да се отвори позиция, но гледам и монстър - какво ще изскочи, както съм си и набелязала разни неща, но
до Февруари все се надявам да изскочи нещо Hug Ти няма ли все оак да останеш за повече?
Деб,
Супер! Аз още стискам палци Mr. Green За всеки случай си запиши името на момъка, да го имаш за реферънс, ако нещо ти се заядат, ама все си мисля, че няма Simple Smile Всичко ще е наред Hug

# 703
  Здравейте, от няколко дена преглеждам старите ви темички, търся и разглеждам сайтове.
  Горе долу знам и предполагам какво ни очаква ако след нова година се наложи да се преместим на живеем в Лондон. Ще бъдем със сини карти.
  Ние живеем от 4 години в Ирландия, затова казвам, че горе -долу съм запозната със системата на училища, здравеопазване, работа ( какво би ни очаквало и с какво трябва да се борим).
 Но, и това което вие сте написали ми е доста полезно и ме улеснява.
  Знам, че има българско училище, което много ме радва,  имам 6 годишна дъщеря и 3 годишен син.
 Интересувам се за районите за живеене, които са на около 10 км. от Victoria  Station, надявам се някоя от вас да живее наблизо и да ми помогне и с мнения за училищата.
 Благодаря и ще се радвам един ден да се запознаем. Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 00:49 от Анеле

# 704
  • Bristol
Sarcasm™ както казва Deb всичко е въпрос на късмет и настроение на служителя, аз просто споделям моят личен опит с летищтните служители в Лутан ooooh!, надявам се сега като се прибираме за коледа в Манчестър да са по доверчиви  Whistling
Сега ме накарахте да се замисля  Thinking Често пътувам без таткото. Никога нищо не са ми искали, но винаги са много дружелюбни към децата. Все се закачат и ги разпитват. Още миналата година на синът му направи впечатление, какви въпроси задават на щерката, той явно по-обръща внимание на детайлите. Тогава на майтап му казах, сигурно да проверят дали не е отвлечена  Crazy А един от проверявашите на бристолското летище, ме заразпитва къде точно живея и а виждаш ли съседи сме, а къде учи малката ...

Общи условия

Активация на акаунт