The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 295
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
nor4y а какво ще кажеш за комплект традиционна ленена Българска покривка за маса, но от онези дето са от плътен лен и има отделно малки покривки само за под чинията, но да са съвсем традиционни.

Яй, яй, яй... може и един гардероб да им купиш, че да има къде да си ги складират следващите 10-15 год, особено ако са с деца (аз това посъветвах ММ когато последния път пак посегна към такива неща!)  Sunglasses ... а на горките си гости последният път сложих хартиени чинии и без покривка - голяма деградация, голяма американизация Wink

Радвам се, че домочадието на Миз е невредимо и щастливо на БГ почва!  Hug

Оставям ви заради едно барбекю без покривки, но шареното интернационално присъствие ще ме компенсира многократно за дисгрейса  Mr. Green

# 106
Оставям ви заради едно барбекю без покривки, но шареното интернационално присъствие ще ме компенсира многократно за дисгрейса  Mr. Green

Laughing  Peace

Миз, радвам се, че сега си спокойна. Аз съм казала, че ако пращам дете/ца само/и (а, твоите поне са с татко си) ще искам пълна упойка докато пристигнат...

# 107
Бенс, ти за 3 години, пак си излязла без дребния, а ние нито веднъж Twisted Evil
И баби и дядовци, само викат той е свикнал с вас, ама догодина им го тръшвам ,а аз и ММ 4 дена в Гърция, да видят колко бързо ще свикне и с тях Laughing
Цонна, в момента с моите ракети за тенис си играе Плами, а от време на време и за нападение ги използва newsm66
Добър подарък  за мен е гифт карта. За РД имам много добра идея да празнувам в РИ, и да попътувам една седмица с ММ и дребуса, че аман само да се разхождам в моя щат

# 108
Аз да дам още един глас за подарък "приятно прекарване" вместо "ръка да пипне". Ако някой ме дари с един подаръчен сертификат за хубав ресторант, комбиниран с гледане на детето за два-три часа, ще го помня и благославям доживот.

# 109
..аз намирам за абсол.необходимо човек да се разкара малко от наследниците (както и обратното),имахме изградена схема като бяха по-малки поне 1/месец да излизаме без тях,ползвахме ред ситери,не е непоносимо скъпо,а е много положително за менталното здраве на участващите...пак въпрос на приоритети (струва ни за 4 часа около 3 обяда на баща им навън), мога лично много да го препоръчам..сега ползваме времето през к са канени тук там по-често,но пак като издухаме имаме на кого да звъннем да ни отмени..

# 110
... май-малко рязко реагирах на покривката, но изпадам в нервни тремори и уртикарии при ключови думи "подарък за спомен" и "покривки, сервизи, етц".

Свекърва ми е ненадмината по безполезни подаръци за спомен, че държи и да се отчитам как ги ползвам (как, според вас, се ползва статуетка на Буда, 17 вида талисмани за носене на врат, златни пендарести обици за детето, етц?!?), а майка ми като дойде и почнах да слагам масата потресено попита "а покривка!? тук в Америка покривки не ползвате ли!?"... изрових аз една от гардероба от чеиза и точно да я метна и мама каза "а, не е изгладена!"... та на бърза ръка и припомних, че тя като беше млада майка ползваше мушама по очевадни причини, което не и попречи после да ми препере и преглади всички покривки  Mr. Green

Бих дала Нобелова на този, дето е измислили гифт сертификатите - за амазон, за ресторанти, за спа, за сефора, за страйд райт  Naughty и две на този, дето ги направи онлайн опшън... не е въпрос на неуважение! Напротив - точно въпрос на уважение е да не губя времето на получателя да се занимава да връща подаръка ми или да си блъска главата на кой да го преподари...

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 05:40 от Agent Provocateur

# 111
майка ми като дойде и почнах да слагам масата потресено попита "а покривка!? тук в Америка покривки не ползвате ли!?"...

Тц, тц, остави, остави - ние не само не гладим покривки, ами и пердета не ползваме. Майка ми плака с истински сълзи колко добра домакиня съм била пък колко съм се запуснала в таз Америка...

# 112

цвиля като луда Joy

Мислех да не се изказвам по темата тъй като и аз съм малко крайна, но картини(най-ве4е икони) не бих подарила, както и други декоративни неща за дома, не защото някой има лош вкус, но имат разли4ен вкус Laughing и освен, ако не е нещо, което знам, 4е този 4овек иска, не бих се осмелила.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 22:37 от benson10

# 113
Покривчици, викате, а? Е, у нас е сложна технологията.  Върху покривката се слагат плейс матс и така се храним. Докато живеехме сами бяхме без покривка, но с мама всичко се промени  newsm03. И да, ленени са и са ми набор всичките Laughing-разполагаме с две бели , няколо  естествен цвят + шарени.  Сменяме  си ги на две седмици, за да не ни омръзват. Ох, какво да обяснявам. Whistling Обаче имам прогрес  с гладенето и българския манталитет. Майка ми получила някакви панталони и иска да излезне с тях и ме пита дали е измачкана, аз и казах, че по американски стандарт е добре и тя не извади ютията. Всичко се учи в тоя живот, навиците се променят бавно, но сигурно.  Laughing

Яна, вие сте направо екстремисти. Mr. Green

# 114
Агенте, твоята и моята майка явно заедно са отраснали... Laughing

# 115
Напълно съгласна с Агента и Бенсън по въпроса с подаръците. Майка ми беше учителка и не знаете колко такива подаръци "за спомен" имаше... Икони, ужасни картини, статуетки, джвъчки, вази, купи... Подаръците, които най се харесваха на майка ми, бяха връзки, услуги и да я канят на семейна вила на някое хубаво място. Цветята и бонбоните също влизаха в употреба.

Аз покривки нямам. Имам бамбукови плейсматс. Пердета също нямам. Айде, няма да правя повече признания, че ще измрат жените от Д и С.

# 116
Ох  Joy
Майка ми преди малко направи трагедия, че кърмя детето на леглото (нашето!). Какъв бил проблема - нашите чаршафи не са гладени  Tired. Демек, отиде си 'лапето и то от бацилите на собствените си родители  Laughing. А викате, нормално било  Sunglasses

# 117
Аз съм щастлива с моята майка и свекърва в това отношение.  Mr. Green Ни пердета имаме, ни покривки. Леглото в спалнята не го оправяме по български тертип... Хиър, и аз няма да се впускам в подробности.  Laughing Или стоически са издържали да мълчат, в което се съмнявам,  Wink или са ни оставили на произвола на съдбата.  Crazy

Не харесвам да ми подаряват картини, вази и компания, а пък ако е икона директно отказвам без грам неудобство.  Stop

Джут, дай някоя снимка насам да видим сладураната. Simple Smile

# 118
  • usa
Агенте, твоята и моята майка явно заедно са отраснали... Laughing

те всички бг майки са расли заедно...

аз покривки слагам от около година-година и половина, т.е. от както всички деца започнаха само да капят докато се хранят и не обръщат целите чинии със супи. но определено не ги гладя - то като ги извадя от сушилнята веднага след като и спре цикъла, хич не им личи, че не са гладени... долу-горе по същото време узрях за мисълта, че пердета се поддържат много по-лесно от щори и започнах бавно и систематично да ги заменям в къщи. картини нямам нищо против да ми подаряват, ама никой не се сеща. имам и една икона  Mr. Green. рисувала я ми е кумата за сватбата и даже е драснала на нея едно послание към год-а да ме благослови и мен, и брака ми, та ако хване дикиш благословията, може и да ида в рая въпреки всичкото ми безверие hahaha... гледам на нея като на изкуство и скъп спомен, а не на религиозен предмет. но ако някой друг ми подари такава вещ, може и да му я върна. славата ми на безверник обаче явно се носи надалеч, та никой не смее да ме доближи с икона...

# 119
Моята майка пък нищо не казва за покривки и пердета ,нищо че в БГ си ги ползва със здраве.Даже спомена че може и тя да си махне пердетата че много трудно да ги откачва и закачва  като ги пере.

Миз браво на дечурлята че са ОК.
Аз моите никога няма да мога да ги пусна така но не знам де ако баща им беше Българин и ги помъкне... newsm78 ...знам ли.

Микиии
,твоят месец дойде мила,стягай се! Щях да те карам утре да се видим в даунтаун че отивам до Ленъкс ама съм сигурна на теб ти е баш до това в момента:).

Общи условия

Активация на акаунт