Имате ли задръжки от половинките си?

• 24 533
  • 535
  •   1
Отговори
# 435
Ами ние вчера ходихме на гости примерно у наши приятели, с които обаче по стечение на обстоятелствата не се бяхме виждали отдавна. Ами по - рано ние нямахме дете, те имаха, но беше бебе. Сега усетихме различия от земята до небето в разбиранията ни относно възпитание, кое трябва да се позволява на дете и кое не.
 Мъжа ми разправя една смешна случка докато се къпел как малкия влязъл при него и му сочел оная работа и се смеел. И мъжът ми си разказва и се смее, и обяснява как дребния му се подиграл, пък нашите приятели гледат малко сконфузени, оказа се, че не се показват голи в никой случай на детето, и така...
Затова си зададох и въпроса..

Оригването пред чужди хора се сдържаш да го правиш, защото би могло да не хареса на хората около теб. Правиш го заради тях въздържанието. Ако си вкъщи пред хора, които знаеш, че нямат нищо против, какъв е проблема  Wink
Има общо с пушенето - око си навън сред хора, не пушиш, за да не им пречиш, но ако си сам или с близките, които нямат нищо против - пушиш. Или насаме в парка на някоя пейка  Blush

# 436
... Но, дами - бъдете дами, все пак, дори, или  може би най-вече, в домовете си.

Всеки ще бъде това, което намира за уместно и което отговаря на отношенията му с партньора.

П.П. Аз съм израсла в къща със 7 човека, 4 поколения под един покрив, с една баня и тоалетна, беше едно непрекъснато криене, може би затова ми е дотежало и писнало до болка  Simple Smile

Разбира се.
Човече, това беше един невинен призив, който, както всички призиви, не ангажира никого. Естествено, че си права. Чета това ,което пишеш по всички теми, и винаги виждам, че сте успели да създадете в дома си една хармонична помежду ви, спокойна и хумористична обстановка, която според мен е идеална за отглеждане на дете. Аз лично бих живяла с удоволствие в дома ти. Не съм искала да те засегна, или поучавам по някакъв начин.
И да, семейния модел от който идва човек винаги оказва значение.

# 437
  • Пловдив
...
П.П. Аз съм израсла в къща със 7 човека, 4 поколения под един покрив, с една баня и тоалетна, беше едно непрекъснато криене, може би затова ми е дотежало и писнало до болка  Simple Smile

У нас пък не се убиваха да се крият. От баща ми нямам спомен, но майка ми изобщо не се притеснява. И нейната "освободеност" пък мен винаги ме е притеснявала. Сега тя живее с нас и пак си е такава. И пак ме притеснява. Но си мълча. Ние също сме къмпингари и на нудисти съм се нагледала. Изобщо не са ме тревожили, но е имало случай да се храним и гол германец, приятел на нашите, да дойде, веейки си шнорхела, да поиска сол. Е, ако кажа, че ми е било приятно много силно ще преувелича. Не съм хукнала с писъци през глава, но не ми е било ОК. Брат ми не е така обран като мен. У тях е много по-лежерен. Е, аз не мога така. Явно /поне за тези неща, а не оригване, пръцкане, секнене и подобни/ това точно не опира до тип семейно възпитание, а е въпрос на лично усещане. Аз го приемам като нещо лично и не мога да го споделя с публика. Брат ми би могъл. Сега виждам и децата си - едното може, даже ми идва в свръх лично на мен, а другото не. Опитвам се да обясня на моя син, че има неща, които е редно човек да запази за себе си. Нещо, с което той очевидно не е съгласен. И съм се отказала. Оставям го засега така. Малко ми е чоглаво, но не съм му поставила тези ограничения, които съм приела за себе си.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 12:19 от dara

# 438
Невярно е твърдението, че "тези, които все пак имат някакви норми на поведение, вече не пишат в темата"- голословно, немотивирано и изхождащо изцяло от личните ти съображения, които въобще не е задължително да се покриват с тези на останалите. Затова те и запитах какво означава "някакви норми", т.к. намирам, че и нудистът има "някакви", както и арабката, която се облича от главата до петите в лятната жега.

Защо да е невярно? За мен и според моето възпитание, когато някой напише, че няма задръжки, съответно няма никакви норми на поведение. Контактувам предимно с европейци от пет различни нации (ако това е важно) и всички те се държат по един определен начин. Това се нарича култура на поведение.

Има известна доза фалш в това (според мен) да се държиш по един начин пред чуждите и по друг сред своите. Защо? Това ми прилича на хората, които пазят най-скъпата бутилка вино за гостите, а самите те пият друго.

Мисля да спра известно време да пиша в темата и дам шанс на други да се изкажат. Все пак с някои от вас ми беше много приятно да общувам, а дори и да не сме на едно мнение  Simple Smile

# 439
Между другото имаме приятелско семейство, в което мъжът пърди, ама доста и то навсякъде и независимо от обстоятелставата, с обяснението - Човещинка. Еми не ми е приятно, жена му смотолевя някаква забележка, ама нали си знае отговора. И у дома са идвали - ми пърди, и навън сме излизали - пак. Е, това вече, направо е просташко. Аз разбирам, че има газове, ами има разни хапченца, то не е просто лекичко да фъсне, то си е звучно  и миризливо.
Ей това вече за мен е невъзпитано, просташко и т.н. Не споменавам оригването, плюенето с храна докато говори, и други разни неща.

# 440
dara, мисля, че пак залитаме в крайности, пуснах цитата от статията, това имам предвид. Не става дума да седна да се храня гола на масата, да се разчекна пред телевизора или да правя голо ревю на детето.

... Явно /поне за тези неща, а не оригване, пръцкане, секнене и подобни/ това точно не опира до тип семейно възпитание, а е въпрос на лично усещане. Аз го приемам като нещо лично и не мога да го споделя с публика ...

Ами това се опитваме да кажем от самото начало, но никой не чете Simple Smile

iris06   bouquet

# 441
  • Пловдив
Дадох примера, за да поясня, че не изпадам в дълбок и непрогледен потрес от инакосъществуващите. Но не ми влияе тяхната освободеност. Просто някой обоснова своята, използвайки нудистите и тяхното приемане за пример. А и аз изобщо не допускам, че този човек, освен на къмпинг, би се явил другаде в този вид.

# 442

Има известна доза фалш в това (според мен) да се държиш по един начин пред чуждите и по друг сред своите.

С това съм съгласна, но това е наложен от обществото фалш. Преди няколко страници си говорихме за това, че децата ще се подиграват "това е майката, която пръцка", а всъщност всички майки пръцкат. Това не се ли знае от хората, че всички правят тия неща, па- малко и или повече, но е прието, за да не е неприятно на другите, да се сдържаш да ги правиш в чуждо присъствие. Преди години и целуването на обществено място е било забранено, като неприлично, но пък са си плюели без проблем тютюневи храчки.
Не апелирам към дружно пърдене, просто обяснявам защо се получава така.

# 443
  • 221B Baker Street
има възпитани хора,има хора простаци,има всякакви хора...не изпадайте в крайности,пак... Crazy

там е работата,че когато си на гости,сред други хора,навън,се съобразяваш с тях от елементарно възпитание например,което е нормално...
но не можеш и няма как да знаеш дали хората,с които контактуваш са такива и у дома си  Peace
не е случайна и поговорката :Моят дом е моята крепост"... Wink

# 444
Дадох примера, за да поясня, че не изпадам в дълбок и непрогледен потрес от инакосъществуващите. Но не ми влияе тяхната освободеност. Просто някой обоснова своята, използвайки нудистите и тяхното приемане за пример. А и аз изобщо не допускам, че този човек, освен на къмпинг, би се явил другаде в този вид.

За мен също нудистите са инакосъществуващи. Не ги разбирам и не бих се дръжала като тях.
Но ги приемам, стига да си стоят в техните плажове, тяхна работа  Simple Smile

# 445
По основния въпрос - мисля, че нямам задръжки.
И се епилирам и се къпя и дори пишкам пред мъжа ми.
Общо взето ми е приятно да не се крия в дома си.

Но ако някой се притеснява, да не го прави. Всеки си има праг на срам  Peace

# 446
# 447
Невярно е твърдението, че "тези, които все пак имат някакви норми на поведение, вече не пишат в темата"- голословно, немотивирано и изхождащо изцяло от личните ти съображения, които въобще не е задължително да се покриват с тези на останалите. Затова те и запитах какво означава "някакви норми", т.к. намирам, че и нудистът има "някакви", както и арабката, която се облича от главата до петите в лятната жега.

Защо да е невярно? За мен и според моето възпитание, когато някой напише, че няма задръжки, съответно няма никакви норми на поведение. Контактувам предимно с европейци от пет различни нации (ако това е важно) и всички те се държат по един определен начин. Това се нарича култура на поведение.

Точно затова, защото истината е, че това е "според теб" и "според твоето възпитание", но не съставлява обективна липса на норми или възпитание. И културата на поведение е различна, това пък аз съм установила, контактувайки не само с европейци.

Има известна доза фалш в това (според мен) да се държиш по един начин пред чуждите и по друг сред своите. Защо? Това ми прилича на хората, които пазят най-скъпата бутилка вино за гостите, а самите те пият друго.
Това, което за теб е фалш, за мен и други е просто разлика в поведението на различните места, което си е напълно нормално.

Мисля да спра известно време да пиша в темата и дам шанс на други да се изкажат. Все пак с някои от вас ми беше много приятно да общувам, а дори и да не сме на едно мнение  Simple Smile
Това пък вече го писа. Лично аз не те ограничавам, ни най- малко.  Дори и пак да пишеш, когато ми е интересна темата аз чета.   Grinning

# 448
Judy, чета и пиша. Особено, ако има какво да си кажа със събеседника. Обаче знаеш ли какво се получава- отваряш тема и примерно всяко второ мнение е на една и съща особа. И мисля, че на читателите ще започне да им става досадно  Laughing

Напълно си права за това, че това е моето усещане и моите възгледи. Аз няма и как да пиша по друг начин, защото аз съм това, което са възпитали в мен и което съм изживяла аз самата. Няма как да вляза в кожата на другия. Все пак гледаме през различни очи. Дори и да виждаме един прост предмет по един и същ начин, езикът е достатъчно беден, за да не можем да убедим една друга, че виждаме точно същия предмет, в точно същия цвят и абсолютно същата форма  Laughing

Понятието обективно според мен не съществува, колкото и често да се употребява. Затова предпочитам да се ориентирам по моите възприятия.

# 449
Вече няколко пъти се включвам в темата: В заключение ще кажа, че ако се случи неволно
някое от изброените назад `събития`, не го смятам за нередно и не бих направила драма, но целенасочено не бих водила някого за ръка с мен в тоалетната, също не бих се размотавала гола из апартамента ни / за мен това си е ехсибиционизъм/. Не мисля, че това е правилният начин синът ми да опознае физиологията на жената, по тази логика, за да опознае същността на секса, след време сигурно и секс трябва да правим пред него, така ли?
Имам някакви задръжки, по-скоро хигиенни и морални, но в никакъв случай фанатични до крайности. Имам хубаво тяло, но никога не съм била на плажа примерно по монокини или прашки/ въпрос на вкус и личен избор/. Всеки сам си решава как да се държи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт