Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 602
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
Ух, не успявам да отвкрия гарата в Болоня, използвайки Google maps. Как се казва, как да я търся?   bouquet

Заповядай:
https://www.google.bg/maps/place/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD% … 89a491ebac5?hl=bg

# 226
Здравейте,
Някой знае ли дали могат да се купят билети за градски автобус в Болоня направо от шофьора и каква е цената?

Ако не ме лъже паметта, цената е 1,50 евро. Може да се купи от машина зад шофьора, от повечето киоски, магазинчета за цигари кафенета до спирките или от места като ж.п.гарата, автобусната гара. Има multitrips tickets, но те се купуват от гарите, не съм ползвала и не знам повече. Според програмата купувах от един киоск колкото билетчета ми трябваха за деня. Но като цяло разстоянията са малки и бързо се минават пеша.

# 227
  • Русе
Благодаря момичета,така или инъче за този хотел местата са свършили.Аз съм запазила през Буукинг
друг, но исках нещо по-близо до гарата.

# 228
  • София
Ух, не успявам да отвкрия гарата в Болоня, използвайки Google maps. Как се казва, как да я търся?   bouquet

Заповядай:
https://www.google.bg/maps/place/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD% … 89a491ebac5?hl=bg
Благодаря много!   bouquet

# 229
  • In transit
Само в тази тема не се бях разписала, но ето ме и при вас  Laughing Пътеването наближава и нямам търпение. Само за него мисля, уточнявам детайли, чертая планове. Толкова е хубаво, че чак ме е страх, че не е възможно да е вярно. Много се надявам да не вали. Даже си мисля, ако два дни по-рано видя в прогнозата дъждове да отложа пътуването.

Dianjeli аз съм се подготвила с преходник за контакти. В Рим не успяхме да включим нищо в контактите. Бяха по-тесни.
Такава голяма разлика в цената мен би ме притеснила. Да не е грешка. Задай цената в евро, да няма разминаване в курса при пресмятането в сайта - лева-долари.

и до Болоня /Флоренция ли ще ходите?  Grinning (любимата ми част на Италия, след Верона.)

# 230
отделете си поне 3 дни за Флоренция и поне по 1 за Сиена и Пиза - те са наблизо!
Най-красивите места в Италия!

# 231
  • София
Какво интересно има в Сиена?  Thinking

# 232
О, Сиена е очарователна! Много красива  катедрала, красив площад, на който завършва палио-то,  и самото градче - всяка уличка е на отделен род, абе...по-хубаво е от Пиза!
ето малко инфо:
http://colourmagicp.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

# 233
  • София
Ех, и до там ще се ходи.  Mr. Green Мерси!   bouquet
Малко не е баш по темата, ма да питам - във Венеция, как мога дастугна до Морено? И като се ма предвид,че отиваме за 1 ден, за първи път, има ли смисъл да ходим до Морено?  newsm78

# 234
За сега се записвам и отивам да ви чета, а въпросите - после  bouquet

# 235
Ех, и до там ще се ходи.  Mr. Green Мерси!   bouquet
Малко не е баш по темата, ма да питам - във Венеция, как мога дастугна до Морено? И като се ма предвид,че отиваме за 1 ден, за първи път, има ли смисъл да ходим до Морено?  newsm78

Имаш предвид Мурано, островът със стъклото ли? Стига се с вапоретите:
Routes 3, 4.1, 4.2 go to and from Ferrovia – the train station stop – and 12 goes from Fondamente Nove (F.te Nove)
Ако имате един ден, не си заслужава!

# 236
  • София
Да, де.  Mr. Green Благодаря ти!  bouquet

# 237
  • Варна
Да, де.  Mr. Green Благодаря ти!  bouquet

Един ден трудно ще ти стигне само за града , няма смисъл да губиш време за островите.

# 238
  • София
 Hug Пропускаме островите значи.
gold, предполагам до Сиена има влак от Флоренция, нали? Thinking А всъщност дали мога да направя в един ден с влака от Флоренция до Пиза, от там Сиена и после да си се приберем във Флоренция? Че не ми се губи още един ден от престоя ни във Флоренция.  Crazy

# 239
  • In transit
Hug Пропускаме островите значи.
gold, предполагам до Сиена има влак от Флоренция, нали? Thinking А всъщност дали мога да направя в един ден с влака от Флоренция до Пиза, от там Сиена и после да си се приберем във Флоренция? Че не ми се губи още един ден от престоя ни във Флоренция.  Crazy

те Пиза и Сиена са в две различни посоки... с влак се пътува към 1.40ч. с прикачане в Емполи. След това от Сиена до Флоренция са още 1.30 ч. път. И от Флоренция до Пиза са пак толкова. Сложи си и престоя по 2-3 часа в град поне и си прецени дали те устройва. Аз лично съм правила такива маршрути и не са невъзможни, но са изморителни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт