Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 541
  • 777
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Чудя се само за Уфици - дали след 4 дни в Рим /Ватиканските музеи, галерия Боргезе и др/ няма да ми дойде в повече. Да го оставя ли за друг път? newsm78

Не, не посочените в никакъв случай не може да са в повече.
Бих ги минала по два пъти...

# 421
Здравейте,
Опитвам се 2 часа да book на билет от сайта на влаковете за следващата седмица от Болоня до Флоренция, но ми дава че имам грешка в детайлите или в оторизацията на картата, която е невъзможност, защото букнах всики хотели и т.н. със съюата. Пробвах и с друга пак същото. Някакви предположения?

# 422
  • Варна
Като напиша Университет болоня ми излизат 2 места на картата. Как да разбера кое точно трябва да видя, че ще имам няколко часа?

Има промени в достъпа на площад Синьория - вече е ограничен, заради повреди на статуите в последните месеци.

mariaemanouilova, ако ще сте с регионалните влакове може и по-късно да го купиш. Аз нямах проблем при покупката. Може и сайта временно да има проблем с обработката...

# 423
  • София
mariaemanouilova, аз имах същия проблем наскоро при опит да платя с дебитна карта. Когато пробвах с кредитна, всичко беше ок.

# 424
  • София
Здравейте, прекрасни Simple Smile Виждам, че скоро никой не е писал в темата обаче имам дилема и реших, че може би вие ще можете да ми помогнете. От 21 февруари до 24 февруари сме в Италия, летим до Болоня. Това са само 3 нощувки, а много ни се искаше да идем до Флоренция, така че обмислихме варианта след като кацнем вечерта направо да се отправим на там. Дилемите ни са две:
1. Дали да вземем рент-а-кар, с който да стигнем до Флоренция от летището в Болоня и понеже полетът ни на връщане е вечерен, за държим багажа в колата, за да разгледаме съответно Болоня или да вземем влак
2. Дали да прекараме 3-те нощувки във Флоренция или да останем и за 1 нощувка в Болоня

Извинявайте, че така оплетено го написах, но факторите са много - повечето паркинги са платени, дори да са част от хотел, не знаем какво да правим с багажа през последния ден, защото няма къде да го оставим, а ако обикаляме с него из Болоня най-много да ни помислят за джихадисти.

Моля за някаква насока Simple Smile

# 425
Здравейте, прекрасни Simple Smile Виждам, че скоро никой не е писал в темата обаче имам дилема и реших, че може би вие ще можете да ми помогнете. От 21 февруари до 24 февруари сме в Италия, летим до Болоня. Това са само 3 нощувки, а много ни се искаше да идем до Флоренция, така че обмислихме варианта след като кацнем вечерта направо да се отправим на там. Дилемите ни са две:
1. Дали да вземем рент-а-кар, с който да стигнем до Флоренция от летището в Болоня и понеже полетът ни на връщане е вечерен, за държим багажа в колата, за да разгледаме съответно Болоня или да вземем влак
2. Дали да прекараме 3-те нощувки във Флоренция или да останем и за 1 нощувка в Болоня

Извинявайте, че така оплетено го написах, но факторите са много - повечето паркинги са платени, дори да са част от хотел, не знаем какво да правим с багажа през последния ден, защото няма къде да го оставим, а ако обикаляме с него из Болоня най-много да ни помислят за джихадисти.

Не ви трябва кола за Флоренция. Просто ще я използвате само за придвижване от Болоня до Флоренция и толкова. И влак и шатъл ще ви свърши работа. Аз все пак бих отделила време и на Болоня. Ако обаче ще ходите и в други градчета колата е задължителна - Сиена, Сан Джиминяно и т.н.

# 426
  • София

Не ви трябва кола за Флоренция. Просто ще я използвате само за придвижване от Болоня до Флоренция и толкова. И влак и шатъл ще ви свърши работа. Аз все пак бих отделила време и на Болоня. Ако обаче ще ходите и в други градчета колата е задължителна - Сиена, Сан Джиминяно и т.н.

Благодаря!  smile3525 smile3525

# 427
Blue swan и според мен не ви трябва кола за Флоренция.
Може последният ден, тъй като полетът ви е късен, да разгледате Болония. На гарата в Болония има багажно, където да си оставите багажа.

# 428
  • София
Blue swan и според мен не ви трябва кола за Флоренция.
Може последният ден, тъй като полетът ви е късен, да разгледате Болония. На гарата в Болония има багажно, където да си оставите багажа.

Ooo това е супер! Дано да го намерим, за да не се налага да пренасяме багажа със себе си Simple Smile

# 429
  Здравейте!Летим на 17.02 и пристигаме в Болоня в 20,30ч ,на сайта за влакове ми дава последен час за Флоренция 21,45 ч.Въпрос: Дали ще успеем да хванем влака при условие ,че имаме най -малко 20мин.път до гарата ориентиране до перона и т.н? По принцип другия вариант направо от летището с аеробуса до Флоренция ми допада повече ,но като гледах часовете пише ,че ще е в 20.00 и оттам направо за 22.00ч..Което значи ,че в 23.30 сме в Фиренце,Други предложения? Simple Smile

# 430
  • София
 Здравейте!Летим на 17.02 и пристигаме в Болоня в 20,30ч ,на сайта за влакове ми дава последен час за Флоренция 21,45 ч.Въпрос: Дали ще успеем да хванем влака при условие ,че имаме най -малко 20мин.път до гарата ориентиране до перона и т.н? По принцип другия вариант направо от летището с аеробуса до Флоренция ми допада повече ,но като гледах часовете пише ,че ще е в 20.00 и оттам направо за 22.00ч..Което значи ,че в 23.30 сме в Фиренце,Други предложения? Simple Smile

Ние имаме подобен проблем! Записвам се да следя поста ти!

# 431

Аз не бих рискувала, всичко се случва, може и самолета да закъснее, все пак зима е.

# 432

Аз съм пътувала с автобуса, но следобедно време.Не мисля , че с влака ще пристигнете много по - рано от 23:30. По - добре си вземете автобуса, дори ще ви е и по - евтино(доколкото помня , билет за аеробуса до гарата беше 6 евро), и ще пристигнете почти по едно и също време. А и докато слезете от самолета, докато минете през опашката за паспортите, докато си купите билет за автобуса, и то ще стане 22.На летището има и безплатен интернет , 30 минути...

# 433
  Благодаря! Simple Smile

# 434
Място за багаж на гарата в Болоня:
http://www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=0e08d8a55 … 000003f16f90aRCRD
- на партерния етаж 6,00 € първите 5 часа

Appennino Shuttle - трансфер Болоня-Флоренция
http://www.appenninoshuttle.it/corse_linea_autobus_firenze_bolog … porto_navetta.asp
22.00ч е подходящ, според мен. А има и резервен вариант в 00.30ч също. Цената е 20евро на човек по интернет, от шофьора - 25 евро. На излизане от летището в ляво имало гише, на което продавали по 20 евро, прочетох тук във форума, не съм виждала лично  Peace

Пожелавам Ви незабравими преживявания  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт