Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 484
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
moni74  , Здрасти , и ние взехме билети за същите дати ,само че ще сме с децата  #Crazy
След кацането заминаваме за Флоренция и ще сме там до 19 , като мислим да отделим 1 ден на Пиза /може би 17/ и на 19 се връщаме в Болоня , като запазих точно този хотел , за който се чудиш  Grinning
Мисля да взема и билети за влаковете предварително.....може да обменяме опит
Весело да ви е на вас  Mr. Green

# 541
  • Бургас
moni74  , Здрасти , и ние взехме билети за същите дати ,само че ще сме с децата  #Crazy
След кацането заминаваме за Флоренция и ще сме там до 19 , като мислим да отделим 1 ден на Пиза /може би 17/ и на 19 се връщаме в Болоня , като запазих точно този хотел , за който се чудиш  Grinning
Мисля да взема и билети за влаковете предварително.....може да обменяме опит
Весело да ви е на вас  Mr. Green

Simple Smile Ние също решихме след кацането да пътуваме направо за Флоренция с бързите влакове. Запазих стая в  Albergo Bencidormi за 16 и 17. Днес опитах да променя резервацията с още един ден, обаче не става - няма възможност. Ако до седмица-две не изкочи нещо свободно да удължим, ще търся в Болоня за 18 и 19. Щом сме на едно място, може да се уговорим поне за пътуването след кацането.

# 542
От това място се хваща автобус за Сиена №131R - съвсем близо до жп гара Санта Мария Новела.

За Сан Джиминяно около 2 часа смятам за достатъчно, естествено че може и цял ден да се стои  Simple Smile.
Когато решите да си тръгвате излизате от крепостните стени на градчето, пътя ви води. Точно пред тях има спирка, но за Флоренция е тази 50м по-напред /вижда се, питайте/. В Погибонси има смяна с друг автобус от същото място, на което ще слезете. С влака също има смяна, но не зная подробности.

За влаковете - ние ползвахме 3 бързи с онлайн билети и регионални с билети на място до Пиза и Прато, повече от 5 мин. закъснение не сме имали. Но може би е на късмет  Peace

Може ли да те попитам какви са цените на автобуса и колко време се пътува?
Говориме за от Флоренция до Сиена, нали? И също така ако има автобус/влак от Сиена до Сан Джиминяно какви са цените и колко се пътува? Нещо не се ориентирам в тия италиански сайтове...

# 543
Сан Джиминяно няма гара, стига се с автобус от гара Poggibonsi, която е по линията Флоренция-Сиена

# 544
Извинете ме за нахалния скок в темата, но не можах да се сдържа да споделя своя опит  Embarassed
far_away_, направете някаква резервация (е разбира се трябва да Ви допада) с безплатна анулация и към края на периода следете редовно сайтовете, обикновено изкачат много добри оферти. Аз ползвам boоking и редовно правя няколко резервации в началото на планирането, а след това отменя защото изкача нещо по-добро.
Да споделя и моите планове за предколедна Италия. Два дни Болоня и един ден Ферара. В Болоня съм била няколко пъти, но Ферара ще е нова за мен. Набелязала съм основни неща, но ще ми е приятно ако някой разполага с  лични впечатления да ми даде повече информация Hug

# 545
Може ли да попитам градините Боболи и Двореца Пити с един билет ли са ? 15 евро струва, нали? Не намирам информация ...

didimitrowa, благодаря! Резервирахме вече  Hug

# 546
Може ли да попитам градините Боболи и Двореца Пити с един билет ли са ? 15 евро струва, нали? Не намирам информация ...

didimitrowa, благодаря! Резервирахме вече  Hug

Общ е и билетът, да
цена 13 евро https://webshop.b-ticket.com/webshop/webticket/bestseatselectbyb … enName=CSRFTOKEN# Това е сайтът

didimitrowa, във Ферара основните забележителности са замъкът и Катедралата, намират се много близо

# 547
Bradley Cooper, благодаря!  Hug

Имам много въпроси  #Crazy Съжалявам, но някой знае ли дали има дни, в които може да се влиза безплатно в определени музеи ( примерно в Рим имаше такъв ден за Колизеума -неделя ) ...

# 548
първата неделя на месеца би трябвало да са безплатни държавните музеи, както в цяла Италия  Peace

Тук има списък но на италиански http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/sito-MiBAC/Conten … 1381.html#TOSCANA

# 549
Това включва ли и галерия Уфици?

# 550
Това включва ли и галерия Уфици?

Да

# 551
  • Milano

http://www.uffizi.it/index.php?it/268/tesoro-dei-granduchi-e-mus … oda-e-del-costume

Сменяте си езика горе вдясно при нужда.

# 552
Дизайнът на тия сайтове е от преди 15 години, няколко пъти проверявах дали това са им истинските сайтове  Mr. Green

# 553
Дизайнът на тия сайтове е от преди 15 години, няколко пъти проверявах дали това са им истинските сайтове  Mr. Green

Съгласна съм с теб. А мога ли само да си направя резервация за час за Уфици и на място (15-20минути) преди часа да купя самите билети?
И другото ..гледам снимки на тези градини Боболи и ще влезна със сигурност, но се питам дали декември месец ще е толкова зелено и красиво, както е лятото примерно.. newsm78 Поддържат ли ги постоянно?

# 554
И нашето пътуване наближава. Остават само 15 дни, а все още имам неяснота относно местата за настаняване.   newsm78  Пътуваме на 30 Октомври с ранен полет за Болоня и оттам директно за Флоренция. Не съм резервирала все още билети за автобуса до централната гара, чудя се дали с такси ще ни излезе по-евтино и дали ще ни качат като сме четирима, предполагам с един голям куфар и някакви малки ръчни багажи. Купила съм билетите за влака до Флоренция с час и половина разлика от часа на кацане на самолета. Дали пък не се престарах?! Не искам обаче, ако има някакво закъснение, да си изгубя билетите за влака, че отиване и връщане Болоня - Флоренция ми излязоха колкото самолетните билети  Shocked Във флоренция резервирах апартамент до Пиаца Синьория. Първоначално резервирах за 3 нощувки, а после след проведена кореспонденция с наемодателя се уговорихме за още една нощувка, че в букинга не ми даваше наличност за следващия ден. Дано да не стане някаква издънка и да се наложи да търсим на място къде да преспим последната вечер. Купила съм билети за Уфици за същия ден и за Дуомо за следващия ден. Плануваме да посетим и Санта Кроче, но ще купим билети на място. Този път искам да имам повече време за безгрижни обиколки из града, а не да бързаме да не закъснеем за някой музей или галерия Simple Smile На 1 Ноември отиваме до Пиза. Купила съм билетите за влака и билетите за кулата. Малко се прецаках и резервирах по-ранния влак за връщане, та дано ни стигне времето. Пристигаме малко след 10.30 часа, като билетите за кулата са за 11.45 часа, а влакът за връщане в 13.30 часа. Твърде амбициозно, нали?  Grinning Следващият ден -2 Ноември нямаме зададена програма и ще импровизираме, не че няма с какво Simple Smile  Тръгваме за Болоня на 3 Ноември - взела съм отново билети за бързия влак, че да не губим време в пътуване. Пристигаме в 09.30 часа и се надявам ако се настаним по-рано да имаме половин ден да обиколим и разгледаме основните забележителности на града. Тук обаче идва чуденката ми кой от двата апартамента да избера. Единият ми потвърди, че може да се настаним в 11 часа, но другият казаха, че зависи от това дали ще има наематели и кога ще го освободят същия ден. Можете ли да ми кажете кой от двата е на по-добро място с оглед предвижване от централната гара и близост до забележителностите Praynig

https://www.booking.com/hotel/it/rialto-apartment-bologna.bg.htm … 7eb3e6a191aca5de7 - струва ми се по-отдалечен, но от него ми разрешиха настаняване в 11 часа

https://www.booking.com/hotel/it/alessio-nubile-nome-da-modifica … 7eb3e6a191aca5de7 - в този не е ясно дали ще можем да се настаним по-рано.

За първия имам още 3 дни възможност да анулирам безплатно, а за другият до 27 Октомви.

Общи условия

Активация на акаунт