Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 653
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • In transit
Връщам се от летището, искам да похваля Уиз, че предложиха няколко варианта, но за съжаление не мисля, че отлагането на полетите за утре ще промени нещо. Аз отложих моята почивка за по късен етап.

значи може да сме се и видели:)

потънаха ми гемиите като видях че полета е отменен, а с такова добро настроение отидохме... чудя се от Уиз еър не можаха ли да се обадят или да пратят мейл поне да не се разкарваме на летището с надежди
сменихме си датите за 20ти до 27ми май.
Което пък е хубаво, защото преди имахме само 2 дни - от петък до понеделник. Със 7 дни ще можем да видим и Cinque Terre http://en.wikipedia.org/wiki/Cinque_Terre
опитвам се да резервирам хотел в La Spezia или Риомаджоре за 1 нощ, но нещо все чета ужасни отзиви. Хотели около Чинкуе Тере да препоръчате? Плана засега е да обиколим с ферибот от La Spezia въпросните 5 земи (Чинкуе Тере) и да се върнем пеш и с влак по маршрута. Селата са близо едно до друго и са по брега на морето.
Иначе във Флоренция ще спим тук - http://www.locandadaniel.it/findus.php
записах се на еспресо академия за един следобед http://www.espressoacademy.it/
и оттук купих билети за кулата в Пиза, идеята е да не чакаме на опашка - http://boxoffice.opapisa.it/Torre/first.jsp
за жалост за Уфици нямаше свободни места в нашите дати. На място могат да се купят билети, нали? Просто много ще се чака?

Плана е да идем до Пиза, Сиена, Чинкуе Тере за по 1 ден всяко и Флоренция общо 3 дни и половина. Как ви се струва? Опасенията ми са да не е твърде на "тагадък"  Laughing
 и всичко това ако няма стачки, разбира се

Grinning Ти да не беше момичето което обясняваше на девойката от Уиз, че няма смисъл да пътуваш, щото в неделя трябва да се връщате? И ние бяхме тръгнали с настроение ама на... какво да се прави, явно се случват и такива неща. И ние като, че ли сме по-доволни, че така стана, защото за 7 дни доста амбициозна програма бях направила, а сега ще резервирам поне за 10 дни...живот и здраве  Grinning И твоята програма е доста амбициозна дано да успеете с всичко! Ще разказваш после!  Hug

# 91
.................за жалост за Уфици нямаше свободни места в нашите дати. На място могат да се купят билети, нали? Просто много ще се чака?............

Една идея за Уфици - дори да са взети билети онлайн, трябва да се получат истинските билети от офис (май номер 2) в сградата срещу входа на Уфици. Та там видях хора (миналото лято), които в момента си купуваха билети, но с цена, увеличена  със сумата за онлайн резервацията. В някакъв друг форум бях чела, че можеш да си вземеш билети по този начин "предварително" примернно за след 2-3 часа.
След това вече се нареждаш на отделна опашка с тези, които имат предварителна резервация. Най-много да изчакаш да пуснат някоя група. Другата опашка пред съседната врата за билети и вход наистина беше внушителна.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 19:23 от delda

# 92
Mikkey хаха, явно и други като мен е имало. Не, аз не съм обяснявала, защото като разбрах че няма полет оставих милото да се бори с декларациите и хукнах в провинцията на гергьовско агне. Ехаа, ама ти си минала на 10 дни  Laughing супер е така  Peace но на мен финансите ми ще издишат. А съм решила последните два дни да спим в някой по хубав хотел, за да завършим почивката с наистина приятно спане.

delda това е супер ако стане. Ще проуча. Благодаря ти за включването, Уфици ми е важно да видя

# 93
виж има някакви автобуси, може и други да има,

Благодаря за линка! За съжаление  нещо не успях да се справя.Ще го разгледам по-подробно и ще се ориентирам.
Бяхме решили част от маршрута да преминем с влак, но точно на избраната  дата май ще има стачка.
Вероятно ще оставим този въпрос да го решим на място, с помощ, надявам се на хотела.

ха, сега видях, 4е отваря само на4алната страница
трябва да зададеШ от Firenze до Forli и датата

# 94

ха, сега видях, 4е отваря само на4алната страница
трябва да зададеШ от Firenze до Forli и датата

Благодаря отново!  bouquet
Сега отново имам затруднение.От падащото поле ми дава три възможности Форли", Форли"HASANNIO или  FORLI, FORLIMPOPOLI, нямам представа какво да избера.Освен това трудно зарежда, избрах първото "Форли", но не ми се получава.

# 95
трябва да избереШ само Форли

пробвай да копираШ този линк, ако не се отваря : http://www.autobus.it/IB3.7.2/ibus/InfoSoluzione/InfoSoluzione

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 12:11 от gioia.

# 96
трябва да избереШ само Форли

пробвай да копираШ този линк, ако не се отваря : http://www.autobus.it/IB3.7.2/ibus/InfoSoluzione/InfoSoluzione

За съжаление, не ми се отваря.Май не правя нещо както трябва.
Сега да попитам друго.Ако пътувам от Флоренция до Болоня с автобус, след  това какъв транспорт мога да ползвам от Болоня до Форли?Заради стачката явно, че няма да ползваме ж.п. транспорт.Затова мисля да пътуваме до Болоня с автобус и тъй като не гоним самолет същия ден да се поразходим из Болоня и след това да пътуваме от Болоня до Форли, но с какво?Чудя се, ако от Болоня ползваме такси, дали ще е невъзможно скъпо?Във Форли няма значение по кое време ще пристигнем, защото ще преспим там и едва на другия ден ще летим за България.

П.С.Пробвах и Флоренция-Болоня, пак не ми се отвори.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 16:33 от Светкавица

# 97
това са на4ините за връзка с автобусните линии
info@ibus.it
тел +39 0516393316
факс +39 0514210530 
питай тях каквото те интересува

# 98
  • До сърцето...
Ние се завърнахме от воаяжа из Тоскана. Времето беше като по поръчка.
За тези които са с кола и обичат спокойствието препоръчвам  Podere San Giusto. Собственика говори свободно английски и малко френски, така че нямахме проблеми. Намира се на 5-6 км от Филине Валдарно, много приятно градче, правят чудесни пици и имат едно джелато!!! Мммм...
Обикаляхме Тоскана, направо приказно си изкарахме.
Ако някой нещо го интересува, да пита.  Grinning

# 99
За Уфици със сигурност мога да кажа,че има и трети начин: на едно гише се продават билети с някаква преференция за влизане,мисля,че бяха с резервация. Цената е същата като в сайта(с допълнителна такса) и пак има опашка,но по-малка или незначителна. Така може да си вземете 1-2 дни предварително. Мисля ,че така беше по спомен.

# 100
За Уфици със сигурност мога да кажа,че има и трети начин: на едно гише се продават билети с някаква преференция за влизане,мисля,че бяха с резервация. Цената е същата като в сайта(с допълнителна такса) и пак има опашка,но по-малка или незначителна. Така може да си вземете 1-2 дни предварително. Мисля ,че така беше по спомен.
записвам!

# 101
Здравейте, планирам да пътувам до Болоня-Флоренция, но ми се иска да отидем и за няколко дни до морето - Римини примерно... Та исках да ви попитам следното:

Ходили ли сте на плаж в Италия? Където и да е... Има ли вход и имате ли представа какъв е?

# 102
Здравейте и честит празник на всички!  bouquet
Флоренция, а и цялата Тоскана, доколкото успяхме да я обиколим е невероятно, благословено и слънчево място под небето!
Благополучно се прибрахме у дома.Огромни благодарности на Magnifique,както и на  всички, които писаха в тази тема, а също и в моята тема с конкретни въпроси за Флоренция!Благодарение на информацията тук се чувствах по време на пътешествието ни като желан гост в Италия.Повече подробности за престоя ни във Флоренция съм описала тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564122.new#new

Не се колебайте, пътувайте, ще останете очаровани!

# 103
Светкавица, добре сте се завърнали Hug Много се радвам, че ви е харесало!

# 104
Светкавица, добре сте се завърнали Hug Много се радвам, че ви е харесало!

Благодаря!Наистина беше прекрасно!

Общи условия

Активация на акаунт