Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 670
  • 777
  •   1
Отговори
# 60

...
Аз искам да попитам някоя от вас да е ходила до Фиесоле? Интересува ме откъде се хваща автобуса за там и струва ли си разходката?

Не съм доволна от посещението ни в това селце.

Защо?Разкажи, моля те!Аз тъкмо реших да си го включа в програмата.

# 61
  • зад парка
Допълних поста си по-горе

# 62
Хм, дори и едно кафе да няма, а аз си представях разходка и след това обяд на романтично място.
Ще реша на място, ако съвсем ни се изчерпи програмата.

# 63
  • зад парка
В "сърцето" на селото намерихме едно кафе - два пъти минахме покарай него и спирахме местни хора да питаме за "кафе", а те упорито твърдяха, че точно там е "кафе". Беше едно помещение от 15 кв. м , на оживена улица, пункт от сорта на "Еврофутбол".

И още недолюбвам селото, защото: ходех напред-назад да "уловя момента" и да "запечатам Тоскана" на лента. Не видях едно стъпало. Така се пребих!

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 14:23 от InaDot

# 64
  • София
Фиесоле може и да не е нищо особено на фона на останалите забележителности в Тоскана, но гледката, която се разкрива от криволичещите пътища нагоре от  Флоренция до Фиесоле е умопомрачителна.
ние взехме Hop On / Off автобус, седнахме на горния открит етаж и нащракахме много добри снимки. определено препоръчвам този маршрут. Peace

Florence Fiesole Tour (Line B)

San Frediano
Tornabuoni
Antinori
Stazione FS SMN
Duomo
Proconsolo
Ghibellina
Teatro Verdi
Lungo L'Affrico
Villa Camerata
San Domenico
Regresso
Fiesole
Stadio
Donatello
Beccaria
Santa Croce
Ponte Vecchio
Pitti
Santo Spirito
Carmine

# 65
  • Казанлък of all places
По същия маршрут минава и градския автобус.
Не искам да защитавам селото по никакъв начин, но ние и кръчма си намерихме , и музея ни хареса. Simple Smile Кръчмата е съвсем наблизо до спирката на селския мегдан .

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 08:03 от angelina.bgk

# 66
  • зад парка
Да, казвам , че посещението в музея е ок и е оправдано ако сте отделили 4 и повече дни само за Флоренция , а искате да отидете някъде в близост до града.

Ако сте с кола, програмата ви е по-сгъстена или имате организирано пътуване до други градове, може да се оползотвори времето и по друг начин.

# 67
По същия маршрут минава и градския автобус.
Не искам да защитавам селото по никакъв начин, но ни е и кръчма си намерихме , и музея ни хареса. Simple Smile Кръчмата е съвсем наблизо до спирката на селския мегдан .

Подкрепям!
Имаше някои "туристически автобуси"( един за 20 евро) с подобен тур като градския транспорт,с разликата,че има гид. Ние не държахме да знаеме и 1/5 от всичките забележителности по имена,дати,архитекти- най-важното беше атмосферата,без напрягане "какво беше това " и пр.

# 68

Аз искам да попитам някоя от вас да е ходила до Фиесоле? Интересува ме откъде се хваща автобуса за там и струва ли си разходката?

Ходила е. Simple Smile Ако смятатае, че изгледа от Пиецале МИкеланджело е впечатляващ, трябва да видите Флоренция от Фиезоле.
Автобус се хваща срещу  Санта Мария Новелла, но  това беше преди 3 години и може да се е променила началната спирка.Градски автобус е , в пътеводителите пише ,че е номер 7 ; маршрута му е еквивалент на панорамния маршрут на туристическия автобус, само дето туристическия автобус беше десет или дванадесет евро, а за градския автобус билета е 1.20. Simple Smile
Ако четеш английски, тук има описание от къде да хванете автобуса и съвет да купите билет за отиване и връщане.
Фиезоле е старо етруско поселище а в по-късно времена - предпочитано място за пребиваване на английската диаспора във Флоренция. Много живописно малко селце с много впечатляващ път до там и гледка , както и с достатъчно стари църкви и исторически музей с експозиция и на открито, и на закрито.

Адекватни и нови и интересни коментари. Ако сте ходела и в Рим,моля пишете и в другата тема,ще е много полезно   bouquet

# 69
  • До сърцето...
Момичета, да ви попитам  Thinking Ако се фейнем до Маранело, дали ще можем да караме едно сромничко Ферари. Иска ми се да поглезя половинката. Той ще се накефи  Party

# 70
  • In transit
Момичета, да ви попитам  Thinking Ако се фейнем до Маранело, дали ще можем да караме едно сромничко Ферари. Иска ми се да поглезя половинката. Той ще се накефи  Party

В темата за Болоня скоро едно момиче беше писало, че може срещу скромните 80 евро за 10 мин. Иначе от Модена има редовни автобуси до Маранело, ако те интересува ще дам по подробно инфо. В Модена е и завода на Мазерати. Simple Smile Аз мисля да "скокна" и до музея на Ламбо в Сант Агата Болонезе.  Grinning

# 71
  • До сърцето...
Тези трите точки съм ги набелязала и аз.  Laughing
Не само мъжът ми ще се накефи...  Joy

# 72
  • София
А къде всъщност го караш това Ферари - на Фиорано или? Иначе цената беше същата и лятото в Йезоло, но пък там по уличките едва ли можеш да "усетиш" какво предлага колата Simple Smile Та затова ми е интересно дали на пистата те пускат да караш.

# 73
  • До сърцето...
Ако питаш мен, ще ти отговоря като се върна (и ако въобще е имало такава емоция).
Иначе поста, който ме провокира да попитам е този.

Цитат

Във "Ферари" , освен да разгледате, може и да покарате истинско Ферари , в зависимост от модела между 80 и 100 Е за 10 мин.  И си заслужава  Mr. Green

# 74
може ли да кажете колко струва билет Болоня - Флоренция, според трениталиа е около 30 евро на юовек в една посока, но може и да не съм разбрала... мн ми е 30 евро в една посока...

Общи условия

Активация на акаунт