Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 525
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
Ние сме правили нещо подобно, но бяхме позиционирани в Болоня тоест спяхме там. Всеки ден пътувахме до различни градове. Един ден отидохме до Венеция, един до Верона, един до Флоренция и един в Болоня. Купухме билети за високоскоростните влакове два месеца по-рано на много добри цени. Според мен много ще загубите да се настанявате в различните градове. Бих пропуснала Сиена за сметка на един ден повече във Флоренция.

# 481
  • Русе
Края на май бяхме за 4 дни и си изкарахме чудесно без препускане. Имахме две нощувки във Флоренция и две в Болоня. Един цял ден отделихме за Венеция без нощувка.

Ето програмата:

I ден

14:30 – 15:45   Blue air – Букурещ – Болоня
16:10;16:21 през 11мин; Aerobus до Central Railway Station € 6.00
17:53 – 18:30  Trenitalia Bologna Centrale – Firence M.Novella
19:00 - Hotel Kursaal & Ausonia Firenze
19:16;19:45; Автобус 12 до площад Микеланжело
21:00   Ресторант La Fettunta

II ден

9:00 Санта Мария Дел Фиоре
12:00 Площад на Републиката, Площад Синьория, Палацо Векио
13:30 Обяд
15:00 Базиликата Санта Кроче
16:00 Галерия Уфици ( без да влизаме), Мост Понте Векио
17:00 Mercato Nuovo (Новия пазар)
18:00 Базиликата Сан Лоренцо
21:00 Вечеря

III ден

9:00 Камбанария Джото
12:15 Trenitalia Firence M.Novella - Bologna Centrale
14:00 Hotel Holiday
14:30 Pizzeria
15:30 Катедралата на Болоня
16:30 Двете Кули
18:00 Пиаца Маджоре

IV ден

10:10 – 11:35  Trenitalia Bologna Centrale – Venezia S.Lucia
11:36; 11:48; 12:00 – Ferrovia E до Salute – Вапорето 1 Lido €7,50
19:25 – 20:50  Trenitalia Venezia S.Lucia  - Bologna Centrale

V ден

12:20 – 15:20   Blue air – Болоня -  Букурещ

# 482
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Болоня през август. Тъй като ще ходим с детето до Пиза, Флоренция и Венеция съм купила билети за влаковете от Трениталия. Въпросът ми е трябва ли да се валидират билетите преди качване във влака или както съм ги принтирала направо се качваме?
Предварително благодаря за отговорите!

# 483
  • Варна
За съжаление няма как - мъжът ми отива заради тази пуста Венеция Simple Smile

Тогава махнете Сиена , не може да се сравнява с Флоренция и Венеция и отделете 2 дни за Флоренция.

# 484
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Болоня през август. Тъй като ще ходим с детето до Пиза, Флоренция и Венеция съм купила билети за влаковете от Трениталия. Въпросът ми е трябва ли да се валидират билетите преди качване във влака или както съм ги принтирала направо се качваме?
Предварително благодаря за отговорите!

Билетите ви имат конкретна дата и час, не се валидират

# 485
Цитат
Вариант 1
1 ден - пристигане и нощувка в Болоня
2 ден -Болоня до ранния следобяд и влак до Флоренция.
3 ден - Флоренция
4 ден Сиена и околността
5 ден - сутринта пътуване с влак до Венеция, разглеждане и нощувка там
6 ден -от Венеция пътуване с влак до Болоня и полет

След като обичате да обикаляте ще стане  Peace Вариант 1 е по-добър, според мен. Пътувахме точно по този начин през март, само нощувките ни във Флоренция и Венеция бяха повече. Билетите за влаковете Болоня - Флоренция и Венеция - Болоня купете задължително онлайн  Peace

Във Флоренция няма да имате време за музеи, но достатъчно красиво е и без това. Качване до купола на Санта Мария дел Фиоре обаче препоръчвам, площад Синьория, Понте Векио и разходка до площад Микеланджело. За един ден става без проблем.
В деня за Сиена можете да включите и Сан Джиминяно, много, много си заслужава. Ние го направихме през март, пътувахме с автобус. Тръгнахме сутринта в 8 и се прибрахме вечерта в 20ч. Беше страхотен ден!

Пожелавам незабравими преживявания  bouquet

# 486
  • В страната на бурите
Много благодаря за съветите. bouquet
Може ли да разкажете, ако сте били за един ден до Венеция без преспиване, как протече денят ви - тоест какво успяхте да видите. Започнах да се колебая дали да отидем до там за ден без преспиване...
Mariya*, организирана ли беше екскурзията ви до Сиена - тоест с фирма или самостоятелно?

# 487
  • Варна
Флоренция - Венеция с най - бързия влак(и най - скъп) е над 3 часа , бавните и евтини могат да стигнат и 5.Сами си сметнете , кога ще станете , тоалет , вероятно закуска , път до гарата , влак общо взето преди 11 трудно , и да се върнете най - късно 19 щото път , вечеря , няма как да разпънете денонощието.
Флоренция е много пъти по - интересна от Сиена , Болоня..........при толкова малко време е много важно да не го пилеете и да не се изсилвате всичко наведнъж . Оставете и за друг път . 4 пъти съм ходил във Венеция и сигурно има още много за гледане.А и едва ли най- прекрасния начин за разглеждане на Италия е 16 часово препускане по влакове и площади при 35 градуса .

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 09:25 от peterky2002

# 488
2 часа и 5 минути се пътува с бърз влак от Флоренция до Венеция

# 489
  • Варна
Това е експреса и е 50 и нещо евро/човек.
Нормалните влакове са 4 класи и най - бавния и евтин мисля че беше към 18 евро.Избирайте си

# 490
Ми ние сме го правили вече, когато имаше полет на Уиз до Тревизо
купените отрано билети бяха по 19 евро  с FRECCIA влаковете по този маршрут. Може да се купи отрано и за 9,90 евро за влак INTERCITY, пътува се 2 часа и 50 минути.

# 491
  • Варна
Сигурно е така при овреме купуване онлайн билети.
Никога съм нямал шанс да планирам така.
Иначе на каса Милано - Флоренция е 44 евро/човек , Флоренция - Венеция 58.

# 492
Много благодаря за съветите. bouquet
Може ли да разкажете, ако сте били за един ден до Венеция без преспиване, как протече денят ви - тоест какво успяхте да видите. Започнах да се колебая дали да отидем до там за ден без преспиване...
Mariya*, организирана ли беше екскурзията ви до Сиена - тоест с фирма или самостоятелно?

Флоренция-Венеция пътувахме 2ч с влак с билети онлайн /3 месеца по-рано/ - 9 евро на човек. Ние бяхме с преспиване, но бих го направила и без  Heart Eyes Всеки си има свой стил на пътуване и това е доста индивидуално. Вие си преценете за себе си. Във всеки случай Венеция е прекрасна, естествено не е за 1 ден, но аз не бих я пропуснала  Grinning За 1 ден може да се види площад Сан Марко, да се качите в катедралата, да се помотаете из града, да пиете кафе с уникални гледки. Ще бъде изморителен ден, но си заслужава  Hug

В Сиена бяхме самостоятелно - автобус Флоренция - Сиена в 8.00ч. Там влизахме в катедралата /разкошна е/, мотахме се из площада, обядвахме и в 15.30 /мисля/ хванахме автобус до Сан Джиминяно. Също изморителен ден, но беше като приказка  Heart Eyes

И пак ще кажа, че това може да стане ако обичате да обикаляте  bouquet

# 493
  • Пловдив
Аз пък съм от тези ,които биха пропуснали Венеция.Върнахме се преди 15 дни.Разделих почивките на 2 с оглед да не се пътува безкрайно много,но бяхме с кола,а не с влак.Колата пести много време.Бяхме в Болоня ,Равена, Сан Марино, Верона ,Венеция и на връщане в Имола.Венеция бих пропуснала-не е моят град,но мъжът ми не беше ходил,а искаше да я види.Той също не е очарован.Но всичко е въпрос на усещане и вкус.Отделихме й ден,като пътят от Лидо Адриано ни беше около 2 часа.
Аз лично не бих обединила Флоренция и Венеция в една почивка,но все пак всичко зависи и от времето.Септември по план са Пиза ,Флоренция,Сиена ,Сан Джиминяно и района.Била съм и в Пиза и във Флоренция,но смятам че ден и два за Флоренция са твърде малко.Затова разделих двете почивки.Просто не можем да си позволим отпуска повече от 7-8 дни наведнъж.

# 494
  • В страната на бурите
Момичета, благодаря отново за съветите. Програмата ни е почти готова, включихме и Сан Джимянино. Искам да попитам за Сан Джиминяно:
1. Колко време е нужно да се поразгледа? (Както ме посъветвахте искам да го съчетаем със Сиена и не знам колко часа да оставим за Сиена).
2.А за самата Сиена - не мога да се ориентирам къде спира автобуса (до центъра ли е)и евентуално на връщане до Флоренция дали да вземем влак?
И тук да попитам точни ли са влаковете - чудя се от колко часа да вземем влака от Венеция до Болоня в деня на връщането ни при все че полета към София е от 20.25. Тоест към 16 или към 17.30 часа да сме в Болоня, за да се придвижим от гарата до летището.
Безценни сте с цялата тази информация от първо лице.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт