Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 504
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
За влаковете мога да напиша мнение. Влакът Флоренция- Болоня имаше половин час закъснение. Влакът Венеция -Болоня тръгна навреме, но по средата на пътя първо намали скоростта, а после спря като написаха на мониторите,че има технически проблем. Пристигнахме с 1 час закъснение.

# 496
Момичета, благодаря отново за съветите. Програмата ни е почти готова, включихме и Сан Джимянино. Искам да попитам за Сан Джиминяно:
1. Колко време е нужно да се поразгледа? (Както ме посъветвахте искам да го съчетаем със Сиена и не знам колко часа да оставим за Сиена).
2.А за самата Сиена - не мога да се ориентирам къде спира автобуса (до центъра ли е)и евентуално на връщане до Флоренция дали да вземем влак?
И тук да попитам точни ли са влаковете - чудя се от колко часа да вземем влака от Венеция до Болоня в деня на връщането ни при все че полета към София е от 20.25. Тоест към 16 или към 17.30 часа да сме в Болоня, за да се придвижим от гарата до летището.
Безценни сте с цялата тази информация от първо лице.Благодаря!

Ще се опитам да обясня, дано успея  Simple Smile
https://www.google.com/maps/place/Busitalia+Nord+Autostazione/@4 … 2444681,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x132a56aed1579b0d:0x60a590e0409c001e!8m2!3d43.775521!4d11.2466621

От това място се хваща автобус за Сиена №131R - съвсем близо до жп гара Санта Мария Новела.

За Сан Джиминяно около 2 часа смятам за достатъчно, естествено че може и цял ден да се стои  Simple Smile.
Когато решите да си тръгвате излизате от крепостните стени на градчето, пътя ви води. Точно пред тях има спирка, но за Флоренция е тази 50м по-напред /вижда се, питайте/. В Погибонси има смяна с друг автобус от същото място, на което ще слезете. С влака също има смяна, но не зная подробности.

За влаковете - ние ползвахме 3 бързи с онлайн билети и регионални с билети на място до Пиза и Прато, повече от 5 мин. закъснение не сме имали. Но може би е на късмет  Peace

# 497
Здравейте Simple Smile Признавам си, че не съм чела цялата тема, разбрах че има влакове до Флоренция, но искам да попитам има ли начин да отида и до Пиза ако нощувките ми са в Болоня...

# 498
  • Варна
Има влак до Генуа и по нататък към Франция  който минава през Пиза

# 499
За влаковете Болоня-Пиза.
От Флоренция / Firenze / има регионални влакове до Пиза на всеки 20-30 минути. Цената е винаги 8.40 евро на човек на посока. Пътуването е малко над час.
Ето тук може да се види https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputV … cFID=G7NZBIAc0N4c . Не е необходимо да се взимат билети онлайн, защото цената не расте, както е при влаковете Болоня-Флоренция.

# 500
Здравейте,
предстои ни пътуване от 14 септ до 18 септ до Флоренция с Уизайр. Кацаме в Болоня в 20:05 и изпускаме шатъла до Флоренция от 20:00, а следващия е от 22 и пристига в 23.30.
Предполагам, че този проблем го имат всички пътуващи, защото това е единствения час на Уизайр.

Хотела, който сме харесали не приема настаняване след 22:00
https://www.booking.com/hotel/it/soggiorno-fortezza-fiorentina.b … 2ba11fbcea;dcid=5

Варианта, който мисля е от летище Болоня с бус от 20:15 и пристигане на Гарата на 20:39.
Оттам с експресния влак  20:53 Bologna Centrale   Arrival 21:30 Firenze S. M. Novella.

Но ми е  рисковано, защото не знам първо дали до 8.15 ще сме успели да хванем автобуса. Ако го изпуснем дали ще успеем с такси да се оридвижим достатъчно бързо до гарата.

Моля за съвет, как е най-оптимално да се придвижим
 bouquet

# 501
Летището в Болоня е много близо до града, така че за не повече от 15 минути ще стигнете. Цената, поне преди 3 години, беше 15 евро. По-скоро притеснението е дали Уиз ще спазят разписанието.  Peace

До Сиена може да се хване и автобус срещу ж.п.гарата Санта Мария Новела. Като цена и продължителност на пътуване е почти като влака. По-добре за мен е влакът, защото се избягва трафика по пътищата, който през летните месеци е доста интензивен. Но за мен половин ден е недостатъчен, освен ако в половин ден не се включва пътуването, защото самото пътуване до там и обратно е 3 часа.  

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 11:03 от Смърфиетка

# 502
  • Пловдив
Потърси друг хотел.Всичко се случва-закъснение на полет,забавяне на багаж,катастрофи по магистралите.Аз не бих поела риска.Имах същата дилема за хотел в Болоня,и избрах такъв с денонощно настаняване.Забавиха ни при наема на кола.

# 503
Препоръчвам този хотел
https://www.booking.com/hotel/it/hoteldellenazionifirenze.bg.htm … l;type=total&
До гарата, много е удобно за всички обиколки. Този, който вие сте харесали е с общи бани, обърнали ли сте внимание?

# 504
Благодаря Simple Smile
Да, видяхме за общата баня, но тази година в Лондон за първи път бяхме с обща баня и въобще не беше толкова зле, колкото звучи, всъщност е все едно да си излезнеш от спалнята и да отидеш в банята в апартамента си, с никой не се засичахме, нито пък сме се притеснявали. Т.к.. нямаме възможности, предпочитаме по-бюджетни хотели Simple Smile В Рим, например, спахме в нещо като метох, но беше с уникално местоположение и на много добра цена Simple Smile

# 505
Здравейте, имам питане за хора които вече са били в Пиза, Флоренция, Сиена и Сан Джимянино.
Ще сме 3 нощувки и ми се иска 1 ден да отделя за Сиена и Сан Джимянино дали ще е възможно за 1 ден да ги видим и двете и кой е най-бързият вариант първо до Сиена и на връщане към Сан Джимянино?
И искам да питам някой, който е бил и помни заведения, кафета, сладоледи къде има хубави дали помните имената на самите заведения?
И още нещо на регионалните влакове билетите дали са едни и същи  през интернет или на място ?

Благодаря предварително.

# 506
  • Пловдив
Днес се връщам.Уточнявам че вече съм била и в Пиза и във Флоренция.Отделих 3 дни само за Флоренция.Сиена и Сан Джиминяно ги видяхме в един ден и безкрайно съжалявам.Малко им е.Може би ден за всеки град.Но все пак зависи дали влизате по музеи и катедрали.А това заема доста време.За Флоренция бях взела флоренция кард-определено съм доволна.
Ние бяхме с кола под наем-цени на влакове не знам.Сладоледи-Venci са чудесни и също тези които са hand made.Заведенията ги харесваме на момента-взависимост колко сме уморени.

# 507
Здравейте, имам питане за хора които вече са били в Пиза, Флоренция, Сиена и Сан Джимянино.
Ще сме 3 нощувки и ми се иска 1 ден да отделя за Сиена и Сан Джимянино дали ще е възможно за 1 ден да ги видим и двете и кой е най-бързият вариант първо до Сиена и на връщане към Сан Джимянино?
И искам да питам някой, който е бил и помни заведения, кафета, сладоледи къде има хубави дали помните имената на самите заведения?
И още нещо на регионалните влакове билетите дали са едни и същи  през интернет или на място ?

Благодаря предварително.

Привет Simple Smile
Ние сме заформили абсолютно същата програма, и досега от всичко което съм изчела е напълно допустимо Сиена и Сан Джиминяно да се съчетаят и посетят в един ден, само неудобството за тия, които пътуват с влак е, че нито от Флоренция нито от Сиена има директно до Сан Джиминяно, или пък ако има и аз не съм открила, много ще се радвам някой да споели тази новинааа  Laughing

# 508
И още нещо на регионалните влакове билетите дали са едни и същи  през интернет или на място ?

Благодаря предварително.
Сиена и Сан Джиминяно за един ден е недостатъчно, особено ако ползвате публичен транспорт. На практика градовете могат да се посетят, но няма да можете да гледате по-детайлно или да влизате в обекти.
Питането за билетите - дали са едни и също- по отношение на цените ли? Ако това е въпросът, май нямаше голяма разлика: ние си ги купувахме от автоматите на централната гара във Флоренция, преди това съм ги гледала и онлайн, но не помня детайли.
От Флоренция до Сан Джиминяно пътуването с обществен транспорт е възможно само с автобус, който има прекачване в Погибонси или по правилно Поджибонси, изчакването е някъде 15-20 минути.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 14:57 от Niniel

# 509

Благодаря предварително.
Сиена и Сан Джиминяно за един ден е недостатъчно, особено ако ползвате публичен транспорт. На практика градовете могат да се посетят, но няма да можете да гледате по-детайлно или да влизате в обекти.
Питането за билетите - дали са едни и също- по отношение на цените ли? Ако това е въпросът, май нямаше голяма разлика: ние си ги купувахме от автоматите на централната гара във Флоренция, преди това съм ги гледала и онлайн, но не помня детайли.
От Флоренция до Сан Джиминяно пътуването с обществен транспорт е възможно само с автобус, който има прекачване в Погибонси или по правилно Поджибонси, изчакването е някъде 15-20 минути.

Специално аз не мисля да влизаме в никакви галерии и т.н , просто искаме да разгледаме градовете като архитектура. А имате ли спомени какви са цените от Флоренция до Сиена и от Флоренция до Сан Джиминяно или от Сиена до Сан Джиминяно - на мен това ми е питането как е най бързо и лесно първо Сиена и от там за другото или обратното?

Общи условия

Активация на акаунт