Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 517
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
Ние сме го правили с кола под наем и не мога да помогна с публичен транспорт. Ето тук е обяснено най-добре как се ходи до Сан Джиминяно: http://www.discovertuscany.com/san-gimignano/how-to-reach-san-gimignano.html Ако искате да комбинирате двата града, първо до Сан Джиминяно, после в Сиена, защото ако окъснеете нещо, от Сиена по-лесно ще се приберете с влак.  Peace Естествено, планирайте възможно най-ранно тръгване и възможно късно прибиране.  Peace
Цените на регионалните влакове не се променят с наближаването на датата на пътуване, билетите се купуват от машини или касите на самата гара, докато скоростните влакове поскъпват драстично. В Сан Джиминяно мога да препоръчам ето това място за сладолед:
Скрит текст:

Имаше сладолед от шафран и колкото странно да звучи, беше уникално вкусен. А отпред винаги има опашка, което си е атестация за качеството, освен че са спечелили няколко пъти световния шампионат за сладолед.  Peace

# 511
Потвърждавам за сладоледа на това място, за което пише Смърфиетка: уникален е! Sunglasses
От Флоренция до Сиена, а както и до Сан Джиминяно е по удобно да се ползват автобусите на СИТА, защото жп гарата е доста по-далеч от центъра спрямо мястото, където спират автобусите. И ако наистина не влизате в музеи, галерии, църкви и други забележителности, имате възможност за 1 ден да посетите и двете места при добро планиране. Може би по-добре е да се започне със Сан Джиминяно и след това Сиена, като прекачвате при всички случаи в Погибонси. Там освен автобус има и жп спирка, така че можете да решите с какво ще продължите. Peace
А тези пици са ммммм https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187901-d4333976-R … nano_Tuscany.html

# 512
Потвърждавам за сладоледа на това място, за което пише Смърфиетка: уникален е! Sunglasses
От Флоренция до Сиена, а както и до Сан Джиминяно е по удобно да се ползват автобусите на СИТА, защото жп гарата е доста по-далеч от центъра спрямо мястото, където спират автобусите. И ако наистина не влизате в музеи, галерии, църкви и други забележителности, имате възможност за 1 ден да посетите и двете места при добро планиране. Може би по-добре е да се започне със Сан Джиминяно и след това Сиена, като прекачвате при всички случаи в Погибонси. Там освен автобус има и жп спирка, така че можете да решите с какво ще продължите. Peace
А тези пици са ммммм https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187901-d4333976-R … nano_Tuscany.html

Благодаря ще имам в предвид коментарите ви.

# 513
Момичета, как се справихте с огромния проблем обща баня?  Rolling Eyes Търся хотел/апартамент във Флоренция и всичко, което е с отделна баня е на безбожна цена...искаше ми се нещо за около 500лв от 2 до 8ми декември ...  ooooh!

# 514
Не съм момиче, но какво те притеснява при външната баня, освен, че трябва да се разходиш по джапанки от стаята до банята? Баните са 'общи' т.е. за няколко човека едновременно само в хостелите, на другите места за настаняване са индивидуални, но са извън стаята

# 515
за сладоледа, преди месец опитахме от конкуренцията в Сан Джиминяно - Dondoli, намира се на 5 метра от другото Simple Smile

голямо надцакване пада с табелите  Laughing
Скрит текст:

фантастичен!

# 516

Bradley Cooper, благодаря все пак. За мен е проблем разхождането от банята до стаята и обратно. Извинявам се, че попитах - явно в темата не са добре дошли нови попълнения. Wink

# 517

Bradley Cooper, благодаря все пак. За мен е проблем разхождането от банята до стаята и обратно. Извинявам се, че попитах - явно в темата не са добре дошли нови попълнения. Wink

Не знам защо се почувства нападната, не ми беше това намерението  Peace
Поясних за общата баня, защото в  няколко поста в тази и други теми във форума, хората остават в впечатление, че щом банята е извън стаята, ще се къпят заедно с няколко души едновременно, което не е така.
Ако наистина ти е проблем, не виждам друго решение освен да си търсите стая с вътрешна баня, но ще е по-скъпо.

# 518
Благодаря за разяснението!  Peace

# 519
Забравих да попитам от Пиза летището до тяхната гара как е най - удачно да се придвижим и най - бързо.

# 520
Забравих да попитам от Пиза летището до тяхната гара как е най - удачно да се придвижим и най - бързо.

Има автобус, около 10-15 минути пътува максимум

# 521
  • На земята, която е всъщност звезда.

Не знам защо се почувства нападната, не ми беше това намерението  Peace
Поясних за общата баня, защото в  няколко поста в тази и други теми във форума, хората остават в впечатление, че щом банята е извън стаята, ще се къпят заедно с няколко души едновременно, което не е така.
Ако наистина ти е проблем, не виждам друго решение освен да си търсите стая с вътрешна баня, но ще е по-скъпо.

Проблемът е друг. Като ползвала веднъж такъв апартамент, и то точно във Флоренция, не бих повторила това упражнение. Апартаментът беше много добре направен, с най- високи оценки в букинг, състоящ се от обща напълно обзаведена модерна кухня и две спални за по двама души, т.е. не сме били като в хостел. Беше много чисто при нанасянето, но на самопочистване по време на престоя, т.е. чистеше се при напускане на някои от наемателите. Ние бяхме за 4 дни и първите два дни не се засичахме с другата двойка. Всичко беше супер чисто, сякаш няма други хора, от наша страна също. На 3-ия ден се нанесоха две азиатски кифли, които оставяха банята толкова мръсна, че и сега ми се повдига, като се сетя. Два дни не са много, но си е гадно. Отделно и си прибираха от нашите напитки, с които бях заредила хладилника, но това не ме ядосваше толкова.

Та, мисълта ми е, преценете дали можете да приемете такъв риск и тогава наемайте.

# 522
Вселена, точно от такива неща се опасявам, а и идеята, че по коридори или стаи някой ще ме гледа по хавлия ...не ме блазни! Или идеята да се къпя непосредствено след някой потен чичко, преди да е почистено основно...също! Имам си проблем откъм хигиенните навици и чистотата, мания си е, не е проблем!  #Crazy newsm78

# 523
far-away - ако имаш мания на тема чистота, решението е ясно! Или резервирате стая в хотел, или апартамент/студио само за вас! Естествено, бюджетът скача, но ще ти е спокойно и ще се наслаждаваш на престоя там!

# 524
Благодаря на всички отзовали се, ще се опитам да намеря нещо прилично на прилична цена.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт