Тема за размяна на книги

• 62 382
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна/Лондон
Момичета, утре ще пусна списък на книгите които са ми за размяна, но да питам от сега. Laughing
Имам ''Малки жени'' на Луиза Мей Олкат и си търся другите и книги от поредицата- "Добри съпруги", "Малки мъже", „Синовете на Джоу“.

# 406
Джеронимо, много, много харесах Малки жени и Добри съпруги. За другите не помня дали ги четох. Но страхотно ме впечатлиха преди време!
Ето ги:
http://www.helikon.bg/books/author/5439/
Жалко, че някои не са налични....
Порових доста, но не ги открих Sad
Поне тези за мъжете...
Имаше, по мое мнение, житейска мъдрост.

Аз бих пуснала в Книжен пазар, че ги търся. На моите запитвания все се отзовава някой с оферта! Успех!

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 22:55 от ayas

# 407
  • Варна/Лондон
Аз направих грешката да я прочета ''Малки жени'' преди да имам продълженията, и сега място не мога да си намеря. Много истинска книга, без излишна префърцуненост, без всичките тези присъщи за тогавашните писатели досадни описания, които сега, в тези времена са ни донякъде отегчителни за прочит. Чудесна е!

# 408
  • Варна
ayas , много ме заинтригува тази Д-р Валтер Кох - Твоят цвят - твоят характер, както и двете книги на Бердяев.

Какво ти се чете в замяна?

Предлагам за размяна:
Антонио Гомес Руфо - Моретата на страха /исторически с елементи на философия/
Джон Конъли - Дарк Холоу /крими роман/
Филипа Морган - Чосър и домът на славата /историческа кримка/
Филипа Морган - Чосър и легендата за добрите жени /историческа кримка/
Жузе Едуарду Агуалуза - Продавачът на минало /не мога да определя жанр/

# 409
  • На земята, която е всъщност звезда.
ayas , много ме заинтригува тази Д-р Валтер Кох - Твоят цвят - твоят характер, както и двете книги на Бердяев.

Какво ти се чете в замяна?

Предлагам за размяна:
Антонио Гомес Руфо - Моретата на страха /исторически с елементи на философия/
Джон Конъли - Дарк Холоу /крими роман/
Филипа Морган - Чосър и домът на славата /историческа кримка/
Филипа Морган - Чосър и легендата за добрите жени /историческа кримка/
Жузе Едуарду Агуалуза - Продавачът на минало /не мога да определя жанр/

А какво търсиш/четеш?

# 410
  • Варна
Съвременна белетристика /без Мураками и Памук/, исторически романи, класика, криминалета или трилъри.
Не чета чиклит, Коелю и производни, фентъзи и вампирски истории.
Като цяло консервативен читател съм Simple Smile

# 411
Богиня, пращай на ЛС адрес и три имена и ти ги пускам утре или в понеделник. Ще ги запазя.Ще ти кажа после какви пощенски са ми искали.

# 412
  • Варна/Лондон
ayas, така и ще направя, благодаря!  bouquet

Ето и няколко от мен за размяна/продажба. Някои са с линкове, заради описанието на съдържанието.
''Момичето с перлената обица''- Трейси Шевалие
"Мачо не плачат"- Иля Стогов
''Големите надежди''- Дикенс
''Лунният камък''- Уилки Колинс
''Тетратката''-Н. Спаркс
Стайнбек- Избрано(съдържането е същото като на том 2, от същият автор)
''Джейн Еър'' - Ш. Бронте
''Брулени хълмове''- Е. Бронте
''Спомен''- Д. Стийл
Две хубави фентъзита на Зелазни:
''Донърджак''
''Господарят на светлината''

''Труден за убиване''- Лий Чайлд
''Седем честни бандити''- Р.Паркър
 Търся си, освен тези от по- горният ми пост, книги на Алън Фолсъм, Нийл Геймън, Кобо Абе, Джон Лескроарт, Харлан Коубън, Ерик Сийгъл,  Джефри Арчър, Дейвид Балдачи, Джон Кейс или съвременна чужда проза.
 Hug

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 18:30 от Джеронимо

# 413
  • София
Джери, имам "Неоспоримо доказателство" на Дж. Лескроат и "Простата истина" на Балдачи. Но! Купувани са през 96-97 г., надписала съм си ги чинно на няколко места Blush и са четени много. Не се разпадат, здрави са, но си личи, че са четени книги - много разменям с приятелки.
Ако изобщо ти се иска да сдобиеш с нещо такова  Mr. Green, съм съгласна да заменя две за една  Hug.
ПП: ако искаш, мога да ти ги пратя и просто да ги прочетеш, без да се ангажираме с размяна  Peace.

# 414
  • Варна/Лондон
Вени, супер, ако си съгласна на вечна замяна, не ме интересува състоянието им, нали стават за четене. Особено Балдачи много го харесвам, а на Лескроат ще ми е за първи път, но по отзивите съм сигурна, че е от ''моите'' автори. Казвай кои си избираш?

пп.Момичето с перлената обица и Тетратката са запазени.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 16:35 от Джеронимо

# 415
  • София
Съгласна съм! Лескроат и аз мисля, че ще го харесаш, мда  Peace.
Харесах "Седем честни бандити", а "Момичето с перлената обица" ми се струва интригуващо, но не зная дали да избера него или Лий Чайлд  Mr. Green. Дай жокерче - дали ще ми хареса холандската история?

# 416
  • София
Лий Чайлд е супер  Flutter

# 417
  • Варна/Лондон
Вени, Момичето с перлената обица я иска едно момиче, на което съм и задължена малко, така да се каже.Laughing Ако се откаже е за теб.
За Робърт Паркър- има много готин стил на писане, точно бандитите ми беше първата книга на автора и после си купих още 6-7 негови. Много готини диалози и лек стил на писане. Криминале от всякъде. Спенсър, главният герой, е пълен с лафове и остроумни отговори.
Чайлд е по динамичен, държи в напрежение, има бърза смяна на действието- класически трилър. Хареса ми, но Балдачи ми харесва повече като стил.   Peace

# 418
  • София
Аз се навих още с дребничките букви на Бърди, но ти ме доубеди, така да се каже. Харесвам книги в този стил, който си описала.
Значи спазаряваме твоите Паркър и Чайлд за моите Лескроат и Балдачи, нали. Ще ти пусна адрес на ЛС.

ПП: От няколко дни се каня, но сега се сещам да ви кажа, че в Ориндж има щанд с намалени книги - по 5 лв ги продават. Купих си един роман на Джейм с Патерсън.

# 419
  • София
В кой от Оринджите, Вени?

Общи условия

Активация на акаунт