В търсене на обезболяващия крем "Емла"

• 10 456
  • 11
  •   1
Отговори
Научих, че има крем/ пластири, които действат обезболяващо при повърхностни травми - имам намерение да намеря крема и да го ползвам при имунизациите, които предстоят на малкия Мартин /синът ми, три месеца/.
Търсих на място и прозвънях няколко аптеки в София - нито аптеките, нито доставчиците им имат от него.
Кремът се казва "Емла", ето листовката:
http://www.medicine.bg/lekarstva/emla
Моля ако някой е търсил / и намерил/ по аптеките, или поръчвал някъде, да пише.
Предварително мерси.

# 1
  • София
търсих го преди няколко години и не се внасяше в България, но не ти е нужно такова нещо за имунизациите. те се правят с толкова тънки иглички, че не се усещат, особено при малките бебета, които не разбират какво става. плачат по-големите деца и то от страх, не от болка.
след имунизирането, можеш да сложиш cool patch лепенка, която охлажда инжектираното място и е напълно достатъчна.

# 2
Благодаря за cool patch идеята; в архива има публикация за аптека Х в ж.к. Илинден, но не е скорошна

# 3
Бих искала да допълня, че кърмачетата също съвсем определено си ги боли от убождането при ваксинация - малкият урева обстановката днес при поставянето на инжекция  Sad

# 4
Моята козметичка ми препоръча емла като обезбляващо средство при лазерна епилация. Търсих го из аптеките, но така и не го намерих в БГ. Купих си го при едно пътуване до Гърция, струваше 20 евро и съдържаше 8 малки тубички и лепенки за засилване на ефекта от крема. Това беше миналата година, сега не знам дали се внася. Между другото и тогава като потърсих листовката си я имаше на бълг. език, май се е внасяла преди, но е спрян вносът.

# 5
bademor, сърдечни благодарности за отговора  Simple Smile

# 6
Emla наистина не се внася в България...Ако имате познат, който може да ви го донесе от Гърция, Турция или Испания ще ви струва около 20 евро. По принцип в Емлата съдържа лидокаин...Защо не се консултираш с лекар, дали не можеш да използваш обикновен спрей лидокаин (струва около 10 лв. и го има навсякъде)? Би ти свършил работа в случая...

# 7
Emla наистина не се внася в България...Ако имате познат, който може да ви го донесе от Гърция, Турция или Испания ще ви струва около 20 евро. По принцип в Емлата съдържа лидокаин...Защо не се консултираш с лекар, дали не можеш да използваш обикновен спрей лидокаин (струва около 10 лв. и го има навсякъде)? Би ти свършил работа в случая...
Не се бях сетила да гледам активната съставка.... Мерси, ще питам   costumed050  - рката

# 8
Наистина в емла-та има лидокаин, само че той успява да проникне през кожата, защото лидокаина на спрей има ефект само върху лигавица, а когато се нанася върху кожата няма ефект. Попитах моя зъболекар защо е така и той ми обясни, че кожата е значително по-дебела от лигавицата и лидокаина не може да премине през нея. Докато емлата наистина има обезболяващ ефект върху кожата.

# 9
за да действа върху кожата се полага тънък слой от крема и се запечатва за около час и половина, два под фолио.Аз правя перманентен грим и от много време издирвам този крем защото вече няма кой да ми го носи от Турция.Да питам и аз пак дали някой знае нещо по въпроса с намирането му,благодаря.

# 10
На мен също ми се налага да го прилагам в работата си, но да ти кажа мои клиенти си го купуват от Гърция, Турция и Испания. Странно защо не се внася в България...

# 11
има ли начин с някой от клиентите ти да направим връзка и да си поделяме?Всъщност ти от Пловдив ли си?

Общи условия

Активация на акаунт