МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 734
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Розовата долина
Здравейте,майчета!!
Отдавна не съм писала,но иначе чета всеки ден и съм в час какво коментирате!! HugПо цял ден сме на вън,въпреки жегата,в парка е по-прохладно отколкото в къщи.А и този месец съм с двете деца в къщи,защото няма градина и на моменти направо лудвам,въпреки,че каката е голяма и доста ми помага.В понеделник бяхме на консултация и сме вече 6500(+700гр.) и 64.5см.(+2.5см.)Дундичка ми е тя,но какво да се прави,не мога да лишавам детето от храна.Все още сме изцяло на кърма,мисля да захранвам около 6тия месец или по-скоро,когато тя е готова за това.Ще я захраня най-вероятно с картофено пюре,след това плодово,каша и най-накрая сок.Чета,че вашите бебета се обръщат(да не говорим за бебето на Пипикоето стои право),моята хубостница още нищо не прави,само се хили като ряпа и гука,говори ми и това е то.Даже още не посяга да хваща играчките,но всяко нещо с времето си,явно не е дорасла за това.Иначе само чака да засече някой с поглед и веднага е ухилена!!
За крустичките-ние нямаме,но косата ни така пада,вечно има косми по чаршафчето!!
Оф,днес това дете е много изнервено,не знам какво му става,сега заспа с 300 зора в шезлонга,явно свикна да спи в количката и сега сама в леглото не става Sad
Честито християнче на Силвето-да е жив и здрав Мирко-голям сладур!!!

Сложих 2 снимки:http://may2010.snimka.bg/other/mayisko-bebche-3-m.518677.20170082

# 436
  • Sofia
На Мустела вносът май е спрян  Confused Поне така се говореше...
Трябва ли да ги махам тези крусти, освен ако не ме дразнят визуалано  newsm78

Madelix, пробвай да му даваш мало повече АМ. Криста до обяд понякога и по 60 изяжда, но следобяд си изпива 120 и днес май даже не и стигнаха. Ака по 1 до 3 пъти на ден и по много, а днес в обичайния час изака съвсем малко, което ме кара да мисля, че наистина тези 120мл следобяд не и стигат май. Досега все И оставаше, а днес на 2 пъти се разплака като свърши  Thinking Не мога още да я хвана - когато мисля, че ще яде много, изхвърлям половината приготвено  Crazy През нощта се будеше към 4ч., хапваше по 60мл и заспиваше, но преди 2 нощи и дадох бибата да не мрънка докато приготвя млякото, а като се върнах с шишето, тя беше заспала отново и изплюла бибата. Затова реших, че вече няма нужда от това хранене. Увеличи дневната доза, по-добре да ти остава, отколкото да не се храни достатъчно  Peace Аз почти винаги след оригването, ако е останало мляко, пак И предлагам - понякога си го изяжда, понякога го отказва  Simple Smile Най-вероятно, ако е сит през деня, нощем няма да се буди толкова често  Peace

У нас нощем не е много горещо - обличам я даже с боди с дълъг ръкав и я завивам от кръста надолу с лека завивка. През деня стига 26-27 градуса.

За тези ваксини.... как ще осигурят Синфлорикса, като са го направили задължителен  newsm78

# 437
заведох дребния до педито - качил е за месец без 4 дни 670 грама и е вече 6 040, Р-62 см. каза, че било ок имайки предвид цялото му неядене, а и това, че в жегите повечето бебета нямали апетит. за неакането ми обясни, че се получавало при голям процент от бебетата на тази възраст и се дължало на незрялата им нервна система - каза ако не ака 2 дни на 3-я задължително да го изакам  Sad Ани, моята докторка днес е заредила със снфлорикс така че сигурно и твоята вече има. в понеделник ще ходиме да ни бие ваксините. дребното пак не ще нито да яде нито да ака, а днес даже и не спи  Crazy Crazy Crazy  нещо така ме е стегнала шапката, че единствено ме успокоява вършането по сайтовете (благодаря, Змейче   bouquet ).

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 11:15 от natalinik

# 438
Четох в едно бебешко списание,че са подновили вноса на Мустелата  Peace Доволна съм,защото е много хубава козметика,каката ни я ползва за суха кожичка. Simple Smile

Крустите и мен не ме притесняваха,но от жегата започна да й мерише главичката на киселко и аз й ги махнах с бебешко олио.Мажех я 1/2 час преди да я изкъпя и след това с четчица сресвах хубаво.Вече няма,а го правих само два пъти  Peace

И ние на 25 сме на ваксина.За сега само по една са ни били и сега ще видим как ще понесем две наведнъж  ooooh!  Praynig

При априлките четох,че в Карфура има голямо намаление на детски дрешки  Peace

# 439
Момичета благодаря за пожеланията!

Ани, ние така големи вървим, че вече се чудя дали пък нещо не е станала грешка с датата на термина newsm78 Simple Smile Тук в нашия квартал има преносени бебета, колкото нас са на месеци, а все едно са с месец по малки, така изглеждат пред Борисчо Laughing

madelix, и ние на 3 - 4 дни акаме, не се притеснявай, и недей много с този Т , че не било хубава. За храненето нощем ние от две седмици правим по 6 часова пауза, преди това си хапваше през 4 часа и по 2 нощем, само че аз правя по малко през ноща по 90 мил.Ние папахме по 130 мил. , но от известно време вече не му стига и си папка по 150мил., но не винаги и се случва и да изхвърлям, но и аз като Ани не мога да хвана кога колко ще хапва.

За Крустите  и аз ги махам с бебешко олио.

# 440
Добър вечер!  Hug

Ани, аз ползвам шишета и биберони на "Нук" и те си имат биберон за мляко, за вода и за гъсти храни. Та засега си ползвам двата вида биберони, като си имам 7-8 броя за млякото и шишета включително, та да не тичам да стерилизирам след всяко хранене, а само по веднъж на ден.

Маделикс, ние сме сега на пет хранения, като от седмица вечер изпива по 170 мл и издържа докъм 5-7,00 часа сутринта.
А иначе подкрепям Ани, точно както го е описала за храненията. По- добре винаги да си приготвила малко повечко мляко. Нали знаеш, че нещо когато остане, значи е стигнало. Приготви се психически, че докато си нагодите режима ще хвърляш мляко, няма как.
Така ще разбереш кога и от колко мл точно има нужда детето. Моят малчо яде най-много мляко наобяд и вечер, другите хранения по-малко.

Мимаче, добре сте си дошли!  Hug

# 441
  • Русе
Добър вечер! Hug Нямах интернет на морето и много ми липсвахте! HugМина по добре отколкото очаквах,не беше лесно,но се справих.Таткото по цял ден беше на курс,ние се мотахме главно по разходки из старият Созопол,вечер ходихме и на плаж. Crazy Времето беше ,много тежко,голяма влага и адски горещо.Нощите беше най-зле,в стаята задух,чершафите ставаха мокри. Кардамчо го окъпахме 2-3 пъти в морето Crazy Баткото не ме слушаше,но някак си се справяхме. Crazy
Вчера се върнахме днес ни довършваха кухнята,но излезе,че още има  #Cussing out ,малко са неорганизирани,иначе работят качественно.
Гледам,че пишете неща,които и мен ме притесняват.Кардам се събужда 3 пъти тази нощ и беше доста неспокоен,което не е обичайно за него.Помислих си ,че е реакция от смяната на климата.Тази  вечер плака много,никога досега не е плакал толкова. Rolling Eyes Лигави се и текат лиги със страшна сила и се чудя сега ,зъби ли е,кърмата ли не му стига(направих му АМ и изпи 120-130мл),или от смяната на климата нещо се разболява? newsm78  Бойко направи ангина на морето,че пи АБ и още поприкашля,отвреме-навреме. Утре ще си покаже,явно ще сме по лекъри,че и мен ме боли ужасно ухото,нещо се е възпалило и нещата които прилагам нещо не ми помагат.Оф и един ремонт в Детската градина сме обещали,който не търпи отлагане ooooh! Вдруги ден ще ходя да шпакловам там и да видя един теч откъде идва,че и него да оправям ooooh! не трябваше да обещавам,ама нали е заради Бойко.
Ваксините изобщо не ми са ясни,само знам,че тия дето ги бият 2 заедно,не е хубаво така,а по отделно,утре ще питам педи,какво става с ваксините.
Ани,какво му е на Габчо?Извинявай,ама нямах време да чета назад,надявам се да вляза в ритъм без да съм ви чела. Crazy

Аз съм нещо много изморена.Бойко и Дидо още ги няма отидоха на гости и се забравиха,ще взема да си лягам ,а те като се върнат да се оправят.Лека нощ на всички! Hug
грахка Hug

# 442
Добър вечер! Явно нещо им става тия дни - трети ден ме прави дива и "щастлива", в момента в който се приберем от разходка и до вечерното спане не млъква мрън мрън - установих, че повечето пъти е защото иска да гледа, после и стане топло от държането докато гледа, вземе че стане време за ядене и така наново - боли ме всичко - вдигни, сложи на леглото, в коша.......

За бибероните ми бяха казали да сменям със следващ номер като вземе да се ядосва, че тече малко, а днес голяма излагация, влезнах да купувам гризалка в по-ярък цвят  Mr. Green и питах същото - кога се сменят бибероните и залъгалката /аз имах предвид с по-голяма де/ и девойката вика ами всеки месец от хигиенна гледна точка, а аз още не съм и ....много кофти се почувствах, мислих че като стирилизирам и е ОК

# 443
  • Sofia
Мимак, лягай, лягай да почиваш - аз се уморявам само като чета постовете ти  Mr. Green Ох, пък този АБ при Бойко Sad Габи се преби с мотор, но вече всичо заздравява. Като ветеран от войната е - навсякъде е охлузен, половината му лице е в корички, а окото и челото бяха сини, сега вече са към жълтата гама  Rolling Eyes
krischana, то и аз си помислих за смяна, з'то нещо Крисето взе да "бие" шишето понякога, а и се унася докато цока, когато е по-уморена. Май ше купувам 2-йки  Thinking Имам още 4 нови шишета и всичките са с биберон 1-ца, та мисля поне 2 от тях да ползвам за вода, когато започна да давам.
грахи, аз стерилизирам само 1 път на ден, през останалото време мия с препарата на Бочко.
Наталка, много добри резултати - вЕрно със зор, но си качва детенцето. Пък какъв е сладур  Heart Eyes Ще звънна на наШТа докторица за ваксината. Дали трябва да има някакъв интервал, ако не се сложат навенъж  newsm78
dilqnkaa, Неличка, ако щеш ми вярвай, но днес си го мислих това дали правилно сте изчислили термина за Борисчо  Hug Да е жив и здрав, все така добре да си расте  Heart Eyes
vivere,  от утре започвам да я душа, да не И се вмиришат крустичките  Joy Мен засега не ме дразнят, з'то не се отлепят, само главичката стои пжълтичка, но може и аз да ги махна.
Дано наистина подновят вноса на Мустела  Peace

Аз днес следобяд поспах с малките, та сега съм бодра, но ще лягам и аз, че повечеко сън никога не е излишен (вече  Wink)

# 444
Ани, Нели, Грахка благодаря че споделихте. На нашия младеж нали му наложиха диета, затова не смеех да увелича дозата. В 21 му дадох 150 мл, да видим как ще се престави тази нощ Simple Smile А днес така ме оака... добре че си бяхме вкъщи.

Мимак, добре дошли! Било ти е голяма лудница на морето. Аз се изумявам от къде ги намираш тези сили за шпакловки и ремонти  Crazy

Относно стерилизирането... Имам 8 шишета и стерилизирам веднъж дневно, абе добре че имам шишета, всичко влиза в употреба.
А косата така ми пада, 3 огромни топчета само тази вечер свалих. Попринцип си имам достатъчно коса и не се притеснявам, ама е ужасно дразнещо това точене на тези косми. Май ще трябва да предприема мерки.

Ще взема да се паркирам в леглото... Лека и спокойна нощ  Hug

# 445
добро утро   bouquet

дребния ме събуди окончателно в 6.30 и сега съм го пъхнала в шезлонга та дано малко се позабавлява сам  Praynig сега забелязвам каква лудница е в хола - кошарка, шезлонг, кошница за кола, играчки, ужас  ooooh! тази нощ след 3.30 - хранене, почти не съм мигнала  Sad ставах за АБ на Марти в 4.30 в 5.30 дребния мрънкотеше и някак си се укроти с бибата, но вече в 6.30 трябваше пак да се храним и край със съня  Sad чувствам се скапана и незнам дали ще събера сили за сутрешната разходка. а как съм се запуснала мани мани - плача за боядисване, педикюр, маникюр, но в близката една седмица няма да ме огрее  Simple Smile

# 446
  • Sofia
Нат, я си почини - Марти ще поизлезе на двора, а ако Анди заспи, лягай и ти  Peace Аз вчера бях много скапана, та чак депресирана, но след 1 час следобеден сън направо се преродих  Grinning
При нас Кри се събуди в 5.30 да папка, Габи се размрънкал на татко си, че иска при мама и дойде при мен, докато пак заспят стана 6.15 и аз станах, но поне успях да поспортувам и да се изкъпя, а сега с Крисето пием чай и аз си оправям нокти Peace
madelix, и аз все още пълня шепите с коса и все се успокоявам, че имам достатъчно  Wink Струва ми се обаче, че ник'ви мерки не помагат, просто трябва да си минем през това  Rolling Eyes Чакам да споделиш дали Макс е спинкал повече тази нощ  Peace

# 447
Добрютро!

Ужас и аз с тоя косопад се виждам в чудо  ooooh! Нали съм и блондинка,та още по зле.Снощи си направих една маска с бадемово масло,зехтин и вит.А,поседях мазничка 2 часа и тази сутрин като се сресах не падна нищо  Rolling Eyes Пишеше,че има бърз ефект,но...при нас е хормонално и ще го израстем  Joy  Joy

Отиваме да видим братчето ми,че си е дошъл от Испания да види племенничката!Лек ден от нас!   bouquet

# 448
  • София
Ние днес трябваше да сме на консултация+ваксини, но докито била в отпус. Ако се прибере утре след обяд ще ни боцкат и мерят.

И аз съм така с косопада. Косми има навсякъде, а съм постоянно вързана на опашка или кок. Сетих се, че в началото на бремеността някоя беше писала за някакво лекарство, което се продавало във ветеринарните аптеки и върело много добра работа срещу падащи коси. Дали правилно си спомням? Някоя сеща ли се?

Нати, и аз съм като теб- имам нужда от боядисване, маникюр и педикюр, но с Габриелка на ръце е много трудно. Сега спи и аз използвам времето да закуся.

Някой чувал ли се е с Ангелка (Дани)? Къде се затри тази красавица?  Thinking

# 449
  • София / Сливен
Рано, рано да ви почерпя днес Дани става на 3м.

Общи условия

Активация на акаунт