МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
 Мерси за гласовете във фейса:)) Доста се събраха, ама с много ме водят някои от другите Mr. Green

Оох,подхванахте плодовете и зеленчуците... Бела докато стане 10 месеца и да почне кухня, папаше приготвено от мен, от зеленчуците на село. Започнах да я захранвам на 6м с картофено пюре с кърма, после въведох моркови, тиквички, тиква и т.н.- каквото имаше. За да станат месни пюретата, купувах чисто месно на Хип- имат пилешко, пуешко и не знам си още какво. Обърквах с тях. Горе долу едно бурканче го делях на 3. Правех една голяма тенджера зеленчуци на пара, после различни комбинации от тях, с пасатора, в кутийките на Авент, надписвам и във фризера. Горе долу за около седмица напред си правех. Какво ли не съм бутала вътре, и червено цвекло на кубчета имах.
 Сега ме мързи, а и време нямам. Не знам дали ще имам същия ентусиазъм newsm78. Вчера нарязах 2 тиквички на парчета и ги замразих. Ама това е много малко, а заема много място, фризера е пълен. Имаме спанак, зелен боб, моркови, картофи от село. Все ще го изхраним- кога с от мен сготвено, кога с готово, надявам се всичко да е наред и на 10 месеца да го поемат бабите и него Mr. Green В момента няма кухня и се чудя какво да готвя, дето хем за нас, хем и за Бела да става. Ако ни дадат червен картон за нея, че вече е голяма, и ако трябва да готвя за нея, за нас, за бебето, ще стана така #Crazy

Моят човек тия дни го извеждаме на разходка към 7 и нещо , пококорва се, нацоква се и заспива. После го будим за баня и пак си заспива. И сега спи в количката все още...

Нати, честито имен ден!

Убихте ме с тия бълхи... трябва да се огледам, може и ние да си имаме. Аз нали имам и котка, никога не е имала бълхи тя. Но пък е разгонена в момента-цитирам Бела- котето паче, тото тука нама котайаци Mr. Green

# 706
Такааааа да се запиша и аз,че не съм писла от 100 години Blush(иначе чета редовно Mr. Green)

Първо Честит рожден ден на Нари и Марая  bouquet
Нати,честит имен ден  bouquet

Бързо оздарвяване на болните

слънчо вие ме разбихте с тези зъби Crazy #Crazy Hug

Тези дни при нас беше лудница.Брадовчедка ми и племенника ми бяха на гости.Лудницата беше пълна.
От няколко нощи малката се буди много често през нощта.На смесено хранене сме,обаче Бери не харесва особено Аптамил ХА.Та да питам:Някой друг дава ли ХА АМ и какво?Чудя се да купувам ли Милумил ХА.Нали са все на Милупа newsm78.Дайте съвети Thinking.Другото е,че много е злояда.С 300 зора понякога изпива по 90 мл АМ.Ще видим този месец колко ще наддаде Mr. Green

За захранването-живот и здраве мисля да я мятам сега септември,че с това неядене много ме притеснява.Ще започна с оризова каша.

Ох много дълго стана  ooooh!,но така е като не съм писала отдавна.Вече ще съм на линия Mr. Green

# 707
  • София
Натали, честит имен ден! Да си жива и здрава и обичана от 3мата ти мъже  Hug  Heart Eyes това докато не е отминал съвсем денят, имам 1 минута Simple Smile

Нари - на теб и тук честит рожден ден! много здраве и любов! много сладко това с направата на Атила  Heart Eyes

Лека и спокойна! Ако имам време утре, ще се включа повече  Hug

# 708
  • гр. София
 Hug Благодаря за отговорите  Hug Вчера вечерта говорих с една приятелка и тя каза:"Няма значение какво пише по книгите и кой какво ти казва, детето само ще ти покаже какво трябва да направиш." Та смятам след две седмици да пробвам Мони с пюре и тогава ще съобщавам резултати. За по-ранно захранване на бебетата на АМ мисля, че го казват по инерция /преди 30 год. в БГ имам чувството, че повечето бебета са били на АМ и ранно -от вторият месец- захранване/. newsm78
Искам и много да благодаря, обаче не знам кой беше писал, че панадола не действа при Т над 38 градуса Embarassed. Нощес малката вдигна 39 след ваксините, дадаох Панадол - не подейства въобще, даже продължи да се покачва Т  #Crazy. Сетих се за писаното тук /и благодарение на това не се паникьосах  Rolling Eyes, изпратих мъжо до денонощната аптека и сега палечка спи сладко, сладко, а аз съм доволна  Crazy

# 709
  • Sofia
Добро утро и от мен  Hug Моите юначета още спинкат  Laughing
KikiNiki, у нас менюто за Габи от млалък е оризово-картофено с добавка на каквито зеленчуци имам. Аз винаги готвя задушено или печено, подправки почти не слагам, та почти всичките ни манджи ставаха и за него  Peace Мъж ми ги ползва за гарнитури към скарата  Mr. Green. То, като погледнеш кухнята, и те не им дават кой знае колко разнообразна храна. Редовно му правех тиквички с ориз, мусака с домашна кайма, ориз с кайма, всякакви зеленчукови супички или добавено пилешко месце... абе ще я изхраниш Бела, та и Габи ще може да яде...

Хайде, Крисето започна да плете ръцете и да се хили на бейбифона - много е смешна как си ги гледа и им се чуди  Joy  Joy Тази нощ и сутринта я намерих спяща по корем  Crazy Обаче, като се събуди и се умори да държи главата, не може да се завърти по гръб и започва да скимти. Отивам да я взимам, да не събуди Габи  Peace

# 710
Искам и много да благодаря, обаче не знам кой беше писал, че панадола не действа при Т над 38 градуса Embarassed. Нощес малката вдигна 39 след ваксините, дадаох Панадол - не подейства въобще, даже продължи да се покачва Т  #Crazy. Сетих се за писаното тук /и благодарение на това не се паникьосах  Rolling Eyes, изпратих мъжо до денонощната аптека и сега палечка спи сладко, сладко, а аз съм доволна  Crazy
Аз съм пропуснала това за панадола  Shocked какво е взел мъжа ти от аптеката ... ох мразя ги тези ваксиниииииииииии

до момента вкъщи имаме само панадол и хексалгин че доки ме посъветва ако някога работата е на зор да го имам у дома

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 09:13 от хабиби

# 711
оххх, това мойто мрънкало ме умори тази нощ - буди се на всеки час, мрънка, реве, подлудява ме  Crazy вчера и през деня почти не спа  Crazy незнам какво му става - вече се замислих да не би зъби да ни растат, защото баткото така ми мрънкотеше със зъбите  Sad и къде съм тръгнала и аз с това бебе на море - то ще ми стопи лагерите още преди заминаването  Cry много съм се изнервила.

чакам сега идиота (бивш мъж) да дойде да му дам акта за раждане на Марти и да ходи да вади пълномощно, че ей го е 1 септември  Simple Smile да видим дали ще дойде, че той е една мъгла страшна  #2gunfire

сега правя списъци за багажа и ме заболя главата - великото преселение на народите  #Crazy само лекарствата за дечурлигата са една торба. в този ред на мисли да ви попитам - ходихме да правим здравни застраховки заради пътуването и отказаха да направят на бебо - не правели на бебета застраховки  #Crazy #Crazy #Crazy що за простотия незнам  #Cussing out може би, защото там вероятността да си ползват хората застраховката е в пъти по-голяма, а от големите само лапат парички  Twisted Evil #2gunfire

# 712
  • Sofia
НатHug
Ивон, за Софи си мисля... пробвай да И даваш Есберитокс. Аз съм много доволна за Габи  Peace Този месец му се събра да шравим почивка и от септември пак ще започна да давам  Peace

Ох, таз моЙта мома ще ме умори - не може да се спре да се обръща по корем, бърка си в устата и повръща, разревава се, аз я обръщам, измивам, слагам по гръб и за секунди пак е по корем  Crazy Понеже вече много И се спеше, а не може да се спре, сложих една възглавница отстраната, на която се обръща - да я спре  hahaha Зави си главата с пелената и заспа  Whistling

# 713
сега дойде тъпунгера - таткото на Марти - да му дам акта за раждане на детето и ми вика: пълномощното струва 20 лв.  Joy егати и нещастника - все едно за мен прави нещо, мухъла с мухъл  Simple Smile дадох му 20 лв. за да не ме занимава и да свърши работа. ох, как няма начин да се отърве човек завинаги от бившите си  ooooh!

# 714
Здравейте момичета!
Да се запиша и аз набързо преди малчо да се е събудил.
Във вторник и ние бяхме на консултацие - 6700гр, и 65см или 500гр и 3 см сме пораснали.Биха ни и двете ваксини и ги понесохме добре.Не ми е вдигал температура.Няколко пъти вече съм давала АМ.Аз давам хумана.Тази сутрин яде в 6 и още спи  smile3506, ще видиме до края на деня какво ще стане.определено взе да не му стига кърмата.Онзи ден е ял на всеки час почти.
Днес се надявахме да изпишат сестра ми и малката принцеса , но пак са я сложили на лампа заради жълтеницата  Weary.Да се надяваме, че утре ще е вече всичко ок, че доста и м се събра в болницата.А и педиатърките в окръжна са много гадни Sick и нищо не казват и сестра ми само се притеснява.Вече е по добре де , но първите дни просто беше кошмар с тях.
Няма да шпрекалявам с писането, а ще гледам да се включвам по често, че то сега като съм и с двамата в къщи и е малко посложно сядането на компа.
Честито на всички , които са имали повод за празнуване и да са живи и здрави  bouquet Hug
Честити месечинки на малките дечковци на mir4o , galina h i penelopata  newsm53 Hug Hug Hug

# 715
  • София
Понеже вече много И се спеше, а не може да се спре, сложих една възглавница отстраната, на която се обръща - да я спре  hahaha Зави си главата с пелената и заспа  Whistling

мойто не се върти още, дупето тежи, но прави същото - покрива си главата с каквото докопа, ама ако не й се спи още много, после не може сама да си го махне и почва да мрънка  Joy

Натали  Heart Eyes важното е да е свършил работа и да ти се маха от главата, да си отидете на почивка и да не го мислиш за известно време тоз човек.

Ивонче, много ми стана жал, че пак се е разболяла и пропуска морето.... За този Есберитокс и аз съм чувала много добри неща...

# 716
  • Sofia
Кали, с главата и ние така - най-често замята лигавника и започва да мрънка   hahaha Аз обаче и измислих игра - "къде е Крисето", махам го и "дзак" - голяма игра пада, а тя се смее с глас  Peace

# 717
  • гр. София
Тъй като Мони в момента се поти и спи, аз не кръстосвам улиците и мога да ви следя и да пиша без край  tooth
danly и аз давам Хумана и аз и бебка сме доволни  Laughing - ака си редовно хайванчето и яде със стръв  smile3521 А за педиатрите в Окръжна -  Stop може би са много добри като специалисти, но наистина като отношение и поведение са пълен отврат - и това е мнението на поне още 4 майки, които са раждали в Окръжна  Confused Явно си имат някакъв спор с Родилното отделение и за няколко дни са способни да ти превърнат живота в ад  Rage Дано изпишат по - скоро сестра ти и беболина - ще се съвземат много бързо  Hug
А за бълхите - явно са се преселили на запад  #2gunfire - юни месец едвам се отървахме от тях!!! Добре, че не нахапаха малката, но аз бях на решето и накрая спасението беше в някакъв препарат от селскостопанската аптека на 4-ти километър и изпиране на АБСОЛЮТНО всичко в къщи, вършеене с прахосмукачка нонстоп /гадините могат да преживеят без храна от 6 до 12 месеца, една бълха снася о/о 450 яйца  alert и се събират във фугичките на пода/

# 718
Искам и много да благодаря, обаче не знам кой беше писал, че панадола не действа при Т над 38 градуса Embarassed. Нощес малката вдигна 39 след ваксините, дадаох Панадол - не подейства въобще, даже продължи да се покачва Т  #Crazy. Сетих се за писаното тук /и благодарение на това не се паникьосах  Rolling Eyes, изпратих мъжо до денонощната аптека и сега палечка спи сладко, сладко, а аз съм доволна  Crazy
Аз съм пропуснала това за панадола  Shocked какво е взел мъжа ти от аптеката ... ох мразя ги тези ваксиниииииииииии

до момента вкъщи имаме само панадол и хексалгин че доки ме посъветва ако някога работата е на зор да го имам у дома

линаbowuu радвам се, че съм помогнала Hug

хабиби, нурофенът е по-ефикасен, а хексалгин при много висока темература, над 39.5. аз нямам панадол вкъщи, защото до 38 градуса не давам лекарства, оставям организма сам да се пребори, нали като се повишава температурата, това е знак, че организмът се бори с вируса. над 38.5 давам нурофен и действа, също и компресчета с оцет и вода - 1:1.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 12:35 от Пипи

# 719
Оххх сега се прибрахме от разходка,малеееееееее умрЕхме от топлик sweating

Купих пак Амтамил ХА,понеже нямаха Милумил Crossing Arms,купих и оризова каша Laughing.Имам една молба,мамите които дават АМ ще проверят ли в Софията дали има Мулимил ХА по магазините.Ще съм ви много благодарна Hug

Данли мила пропуснах да ти честитя ooooh!.Да ви  е жива и здрава и много усмивки да раздава.Дано бързо да изпишат малката.Берин също беше на лампа.Няма страшно,по-бързо ще й мине жълтеницата.А ако кърми още по-добре.Много  Heart Eyes

Лелел ще се побъркате с тези бълхи момичета.Откъде ви полазиха? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт