Отговори
# 270
Стресирахме тати със сума 1100 първа реакция:  newsm09 втора реакция  smile3512 с изрази от рода "ти луда ли си" и какво да ви разправям ....
Типична мъжка реакция, да не ти пука. И моя мъж реагира така навремето. Но нали те са техничари. Пусни му някое демонстрационно клипче в интернет, на количка с мнооого екстри. Така ще се зариби, че после той ще те влачи по скъпите модели  hahaha Аз показах Bugaboo-то и двамата се влюбихме. Уви тогава още не се внасяха тук и не можах да се наканя да я поръчам от САЩ.
Едрите покупки в началота са:
Легло + обиколник /евентуално/, чаршафчета, одеалца, чувалче за сън.
Леген за къпане, добре да е със стойка + козметика /скъпа е/, кърпи за баня /хавлиите не са удобни/.
Дъска за повиване, някой вземат цял шкаф - според вкуса и мястото.
Шезлонг, ако решиш, че ти трябва /аз нямах, но сега ще взема/.
Люлка за бебе, пак е екстра. Аз нямах ... но са  хубави при плачливо бебе.
Помпа за кърма, пак ако прецениш, че ти трябва. Съответно шишета, биберони, стерилизатор. Ако сте 100% на кърма не ти трябва нищо от изброеното.
Проходилка, за малко по-късно.
Столче за хранене, ползва се и от началото , ако сте на шише, а не на гърда.
Столче за кола, ако не е към количката. Към 9-11м  се купува ново, за следващата възраст.... времето минава бързо и пак си е "начален" разход.
Бейбифон, пак е екстра, но е удобно да имаш когато си в друга стая, а бебео е сам.
Памперсите са текущ, но пък голям разход ..... друго не се сещам.
Цитат
sany81  какво да ти кажа... на едно бебе му трябва точно това, което му купиш.
- подкрепям напълно !!!!  Peace

# 271
Момичета, сега се връщам от Марков. Ще си имаме принцеса - 100%!
Много се радваме с татито, че ще си имаме и момченце и момиченце  Grinning
Всичко с бебка е наред и няма нужда от повече ФМ.
Беше застанала много ниско долу и не позираше добре за снимки и клипчета. Имаме си само една снимка, но и тя е достатъчна за да видим колко е прелестна нашата принцеса  Grinning
tuli, стискам палци всичко при теб да е наред и да се похвалиш по-късно.
По отношение на необходимите за бебето неща бих искала да препоръчам люлка на Fisher Price на всеки, който може да си го позволи. Дори и да не е плачливо бебето се чувства прекрасно в нея, спи в нея, а мама има време да посвърши това-онова.
От друга страна смятам, че проходилката е абсолюно ненужна вещ и всеки ортопед ще потвърди това.

# 272
wondergirl  Честита мома,таткото е майстор  Peace

# 273
  • София
Dobra, много изчерпателна и полезна информация   bouquet  . Аз тъкмо започвам да пиша списък с необходимите неща Simple Smile и се опитвам да отсея кое наистина е нужно. Не харесвам безразборните харчове трябва да има смисъл.

# 274
  • София
Мами имам един въпрос : някоя от вас поръчвала ли си е количка по интернет и ако е  да - колко е излязла количката с доставката спрямо цената и в българските магазини?

Много благодаря предварително на отзовалите се.

# 275
Мами имам един въпрос : някоя от вас поръчвала ли си е количка по интернет и ако е  да - колко е излязла количката с доставката спрямо цената и в българските магазини?

Много благодаря предварително на отзовалите се.
Преди бях пуснала една грако за сравнение- 300лв разлика в цената-точно на половина  Peace

# 276
Dobra, много изчерпателна и полезна информация   bouquet  . Аз тъкмо започвам да пиша списък с необходимите неща Simple Smile и се опитвам да отсея кое наистина е нужно. Не харесвам безразборните харчове трябва да има смисъл.

Здравейте,

снощи гледах тук  http://www.mamaibebe.com/?id=151- и ми хрумна, че доста от нещата са излишни според мен, поне аз не съм изпитвала необходимост от тях първия път, или пък изобщо не съм ги ползвала.
Пример - активна гимнастика - изобщо не съм ползвала
люлка - също - в началото шезлонга успешно вършеше и тази роля, после вече беше в проходилката, която на мен много ми помагаше...
Друго, което се сетих - използвах бархетни пелени вместо хавлия - много по-добре попиват влагата, по-лесно се перат, поддържат и съхнат...

Но за да не пиша на части, ще огледам списъка, който пуснах по-горе и ще вмъкна моите коментари, ако искате?

# 277
Някой може ли да пусне линк за тези шезлонги и люлки че ми стана итересно и искам да ги видя,аз в началото с налкия използвах столче за кола слагах го в него като имах да върша някаква работа и го полюшвах от време на време но една лекарка ми каза че не е желателно да се слагат в такива неща поне до 3месечна възраст защото имали наклон пък сега чета че всички ги слагат.Проходилка въобще не съм ползвала макар че си бях купила още в началото.Оле като чета написаното от Dobra и осъзнах че ще трябва да взема доста неща а си мислех че почти нищо няма да купувам явно ще трябва и аз да правя списък.А за след банята на малкия използвах тензухени пелени и те найстина попиват по добре и са по нежни за кожата на едно бебе.

# 278
Аз лично имах предвид тази люлка http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/3180. Може да се намери и на по-добра цена.
Ако трябва да избирам между шезлонг и люлка определено бих заложила на люлка. Иначе ние имаме и двете от баткото.
Нашият шезлонг е този http://www.celebritybabyclothes.com/2008/04/modern-fresh-zen-col … -by-fisher-price/. Поръчвах го от Щатите, защото тази колекция не се предлагаше в Европа.
По принцип аз прекалявам с покупките, а и знаех, че купувам неща, от които ще се възползват повече дечица така че не съм пример.
Не мисля, че е голяма драма ако бебето няма шезлонг или люлка. Те са по-скоро улеснение за майките.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 19:43 от wondergirl

# 279
Люлки
Шезлонги
А това е направо супер!
BetiBoko, и аз нямах нито едно от тези, и също ползвах стола за кола. Не е толкова опасно за бебето, нали не стои часове вътре. Но шезлонгът си е удобна вещ. А в люлките направо се бях влюбила, досвидя ми заради цените. Навремето бяха доста по-скъпи, сега има всякакви според джоба.
Сетих, че сравнително важна покупка е пасатор, ако вече нямате. Чист термос само за бебешката вода, ако сте на адаптирано трябва да си носите гореща вода навън. Аз си го ползвах и в къщи - преварявах голямо количество сутрин, слагах го в термоса и си имах за цял ден.
Яйцеварка, за удобство /аз варих яйцата на котлон/ - нали от 9 м. се дава прясно сварен жълтък. Микровълнова за претопляне на манджи - и такова нямам  Laughing поради липса на място.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 19:45 от dobra

# 280
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=109

От личния ми опит - каката доста часове е престояла, преспала ит.н. в шезлонга  и това не й се е отразило по никакъв начин негативно.
Шезлонга ни беше съвсем обикновен, като имаше напълно легнало положение, нещо такова http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6989, което ми позволяваше да прекравам часове, работейки на компютъра, докато с единия крак я люлеех - през това време да спеше или си лежеше в шезлонга , поставен на земята!!!
Сигурно звучи странно, но явно на нея много й харесваше Heart Eyes, защото изобщо не ревеше да я вдигам на ръце и прочеее.... Hug

Дали си зависи от детенце, се надявам да разбера, здраве и живот, през декември! Wink

Сега, към покупките ще трябва да прибавя помпа за кърма и стерилизатор, тъй като тогава ползвах на заем...

# 281
Здравейте на всички!!!
Кате, Мама Иви,wondergirl ,благодаря,че се сещатате за мен. Hug
wondergirl ,честита розова новина!!!
Ами и при нас положението е както при вас.И нашият тати е успял да ги нашари и аз съм много щастлива. Момата обаче все още е много мъничка. Марков видя подробно всичко,което трябваше,но неможахме да направим снимка,но здраве да е.Аз знаех,че прегледа, трябваше да е след 2 седмици,но като ще излиза отпуска доктора и мен ме хвана страх,че пък много ще закъснея.Няма значение,важното е,че каза,че според него няма нужда от повече морфологии,освен а моята лекарка не се усъмни в нещо на по-късен етап.

# 282
tuli, честита розова новина и на теб!
Ще връзваме заедно панделки по съседски  Grinning

# 283
wondergirl Ще връзваме какво ще правим,а малките мъже ще ги пускаме да се оправят сами!!!Нали ще са големи батковци!!! Wink Hug
Добра, страходна аргументация за изибаране на типа количка.

# 284
От друга страна смятам, че проходилката е абсолюно ненужна вещ и всеки ортопед ще потвърди това.

Напълно подкрепям newsm20

Общи условия

Активация на акаунт