Отговори
# 600
Стас Честит Рожден Ден, много щастие и едно хубаво бебче в края на годината.
Момичета благодаря за разясненията.

# 601
  • София
Честито на рожденичката!
Бъди здрава и получи своя дългоочакван подарък през декември!  bouquet

# 602
  • Бургас
Честито и от мен на рожденичката  bouquet

Аз също не съм наясно с тоновете newsm78 Предишната бременност не са ми мерили. Чак в деня на раждането един път, ама беше за десетина минути и не съм натискала бутони  Rolling Eyes

За предстоящата промяна (по повод осигуровките) се надявам, ако са решили да я приемат наистина - да важи за новата година вече и ние да не сме ощетени  Crossing Arms

30god, ти за какви 18 лева говориш? Аз съм чувала, че са 35 лева на дете, но на мен не ми се полагат, и не съм взимала, защото дохода ми на член от семейството е над 350 лв. Иначе, не бих отказала 35х12х20=8400 лв.за 20 години Thinking

Учудвам се, когато някой заяви, че в национален мащаб "искат да има раждаемост"... За какво им е да го искат Whistling

# 603
stas  ЧРД !!!Пожелавам ти много здраве , щастие , безпроблемна бременност и да родиш здраво и сладко бебенце

Относно промените - за мен няма значение. А за детските смятам, че те трябва да бъдат прекръстени на социални помощи за деца а не детски  Crossing Arms  Щом имат право да получават детски само семействата, които имат доходи под определен доход а не всички деца , значи не са детски а социални помощи за деца...А иначе детските наистина не са 18 лв.

# 604
Добро утро!

# 605
Здравейте и Честит Рожден Ден Стас!

Много здраве,щастие,любов и най здравото бебче Декември месец. :hug

За промените в закона бих казала:Не можеш да му хванеш края...Днес едно променят,утре друго решават...После отменят и така...
Абе да не живееш в България

Е момичета усмихнат и много весел ден на всички!

# 606
Честит рожден ден,Стас  bouquet  bouquet  bouquet
 LaughingАз да се похваля, най-сетне видяхме цвета на гащите. Ще си имаме госпожица-а-а-ааа newsm44 newsm44 newsm44. Когато ми каза доки, че е момиченце и аз толкова много се зарадвах, защото от самото начало искам да е момиче. Прибирайки се към къщи продължавах да се усмихвам глуповато и хората ме заглеждаха,защо съм ухилена, но не ми пука. Поставих задача на таткото до довечера да е измислил женско име newsm78, защото той като че ли не е особенно доволен,че ще е момиченце. Но смятам че като се роди, ще си промени мнението, защото почти всички мъже казват, че искат момчета, а като имат момичета ги глезят много повече. Пък и вече съм изпълнила неговата мечта, имаме си момче, сега е наред моятя, за госпожица.
Иначе си отговаряме на седмиците, всичко друго е ОК, като си взема резултатите от изследванията, ще видя и те как са.
Айде отивам да си сложа надписче за момиче.

# 607
 newsm44 newsm44 newsm44 smile3521poli.t еееее най-после това срамежливото бебе да се покаже

Ами айде честито за розовите гащички Hug Hug Hug мого се радвам поне ги нашарихте  Peace

# 608
poli.t,  newsm20,
честито ви момиченце. Да ви е живо и здрави, много да и се радвате и да се гордеете с нея.
Честит рожден ден Стас, пожелания за всичко най-най-най  Hug

# 609
Здравейте, нас ни лепна някакъв гаден вирус, по скоро малката.Повръщане, разстройство, обезводняване, направо в чудо се видях.Водих я на доктор искаха да ни вкарат в Бургаската болница да и вливат глюкоза, но хич не искам да чувам за там, още повече да разкарвам детето на 50км в тези жеги, биха ни инжекция деган, ако не се оправи ще търся някой сестра да ни влее в тук в хотела една банка.
Поли, честита девойка Hug
Ох, пък вчера в каква стресова ситуация изпаднах, пуснахме малката от една стръмна надуваема пързалка, тя се превъртя няколко пъти на главата си,после като се приземи се просна и не помръдна, изкарах си акъла Sad

# 610
mari:) Спокойно те докато се оправят и още повече че е е завартяла,то е ще дезориентирано докато варви и се припъва камоли на парзалка и да се преварти споко Peace Peace Peace

Моя племенник е на 3г и е същия

# 611
poli.t Честита мацка. Добре дошла в отбора на шарените гащи. И аз имам вече едно момченце и мноооого се зарадвах на новината за момиченце Hug

# 612
Здравейте, нас ни лепна някакъв гаден вирус, по скоро малката.Повръщане, разстройство, обезводняване, направо в чудо се видях.Водих я на доктор искаха да ни вкарат в Бургаската болница да и вливат глюкоза, но хич не искам да чувам за там, още повече да разкарвам детето на 50км в тези жеги, биха ни инжекция деган, ако не се оправи ще търся някой сестра да ни влее в тук в хотела една банка.
Поли, честита девойка Hug
Ох, пък вчера в каква стресова ситуация изпаднах, пуснахме малката от една стръмна надуваема пързалка, тя се превъртя няколко пъти на главата си,после като се приземи се просна и не помръдна, изкарах си акъла Sad

На нас ни сложиха така система, когато бяхме със същия вирус. Намерихме една частна клиника, за два часа изтече системата и се прибрахме.

# 613
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОЖДЕННИЧКАТА !!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Аз ще бъда една от потърпевшите, ако приемат промяната за 2-те години  база за изчисление на майчинството. Много се разочаровах. Работя от 19 годишна, винаги съм била на редовен трудов договор и винаги съм осигурявана на истинската ми заплата. Винаги съм си плащала данъците, глобите, застраховки и т.н. И смятам, че така е правилно и че така трябва да постъпваме всички....НО в замяна на това очаквам държавата да бъде коректна с мен и да изпълни нейната част от "ангажимента"...т.е. когато дойде време да се погрижи за мен , тя да го направи.
А какво става на практика....аз имам една година назад осигуровки на хубава заплата, но предходната година съм била в майчинство -  т.е. 240 лв. Ако приемат промяната за 2-те години, моето майчинство ще се намали грубо на половина. Някой беше казал в темата по нагоре, че майките с породени деца ще са най-прецакани. Ами така ще стане,явно....
Аз прекрасно разбирам, че в условията на криза управляващите се стремят да се справят с положението и лошата финансова ситуация. Също така съм съгласна, че с тези две години ще намалеят злоупотребите свързани с майчинството.....ОБАЧЕ така много хора като мен, които са били коректни винаги към държавата, ще загубят доверието в нея.
Аз винаги съм искала да живея в БГ. Била съм против младите хора да емигрират , да напускат БГ завинаги и т.н......но когато човек стане родител не може да си позволи да бъде безотговорен. Точно за това дори аз -върлият привърженик на България и всичко българско се замислям как да осигуря по-добър живот на децата си. Защото искам моите деца да имат качествено образование, да разчитат на отговорно здравеопазване, да живеят спокойно, осигурено и достойно...далеч от агресията, насилието и безотговорността. И знаете ли ....започвам все повече да се убеждавам, че това място не е  България. Много тъжно.
Защото аз вече не очаквам нищо от България - държавата която не се грижи за децата си ( в частност за майките).....значи не се грижи за бъдещето.

Извинете за мрачният пост. Той е плод на крайното ми разочарование.

Независимо от всичко...се моля децата ни да са ЗДРАВИ. Нищо друго не си пожелавам....и знам, че това ми е достатъчно да бъда щастлива.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 14:25 от augustas

# 614
Честит рожден ден на Стас   bouquet  bouquet  bouquet
Poli.t, страхотна новина! Да ти е честита девойката. Ех, сега има да връзваш ластичета и фибички  Heart Eyes
mari:) , много неприятно с този вирус  Confused От друго дете ли го лепнахте или е от храна, какво казват лекарите? Няма по-тежко от това да ти е болно детенцето, но слава Богу малките са жилави и бързо ще и мине. Добре си решила да не я стресирш с престой в болница. Една печена сестра да и влее лекарството е чудесно решение. Изпращам ви положителна енергия  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Mary_Angel, четох, че при нашия проблем най-добре е да лежим повече. Само така можем да помогнем с "нещо". Инъче си права, че не е задължително да се отрази на бебо. С дъщеря ми не са ми правили доплер, а вероятно пак съм имала намален кръвоток. Тя се роди 3200гр., което си е напълно добре. Пък и русенки видяхте какво диво животинче е  Laughing Моля те пиши ми защо ти предписаха аспирин? каква е ролята му?
Друго странно, което четох, е че някой видове физически усилия по време на бременост не се отразявт добре. Примерно редовно каране на велоергометър и упражнения по аеробика се свързват с редукция на теглото на бебето. От друга страна дори максимално натоварване при плуване няма същия негативен ефект. В тази връзка ще си поплувам хубаво на морето, а до тогава ще имам оправдание за постоянното излежаване  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт