Отговори
# 285
  • Бургас
tuli, wondergirl - супер! Страхотни розовки новини! Винаги съм си мислила, че щеше да е страхотно, ако си имах батко Heart Eyes Вашите моми, ще си имат Peace Heart Eyes

Момичета, как не ви е срам такива сайтове да пускате тука ooooh! Страхотни красоти са тези Фишърските неща... Пък това видяхте ли го? При нас по-малко от 500 лв.едва ли ще струва Crossing Arms, щото сме богата нация, все пак Laughing

# 286
Ехооо, з
здрасти от мен! Днес бяхме на ФМ, беше страхотно преживяване отново. Малкият мъж е прекрасени всичко му е абсолютно както трябва. Прилича на майка си Laughing, и докторката го потвърди.
Имам едно притеснение обаче, след това отидох до личната лекарка да ми даде рецепта за едно мазило. И тамън да влезна, сестрата излиза и ми казва "Я ние с теб да излезнем по-добре навън" Излизаме в дворчето пред кабинета и тя ми каза. че преди мен е влезнала жена с бебе, което е било болно от няакъв бебешки тип рубеола, който не бил опасен за възрастни, ама все пак за по-сигурно да излезнем. Та, аз не съм го и виждала това бебе, ама като се изпопритесних, че е дишало там преди мен  ooooh! Сега като го пиша ми се струва доста смотано да се притеснявам, ама.....откачих нещо. Та все пак да питам, вие имунизирани ли сте срещу рубеола? И струва ли ви се, че има нещо, за което да се притеснявам? Аз мисля, че съм имунизирана един път като бебе, и после в 6ти клас.
Благодарско предварително!

# 287
tuli, wondergirl  толкова много ме зарадвахте. Честити момиченца и на двете. Прекрасна новина. Радвам се, че всичко е наред с тях и нека бързо да растат в коремчетата ви ,а декември да е много розов и за двете Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Azzazela  не се тревожи. По-принцип рубеолата е опасна за бременни обаче ти не си имала контакт с детенцето. Това че си дишала въздуха не значи нищо. То и в градския транспорт дишаме и по улиците също, та дори не знаеме кой седи до нас, но това не значи че ще се разболеем. Няма място за притеснение. Хубаво е, че са те извели на вън, все пак явно са съветни хората и за всеки случай Simple Smile Освен това наситина по принцип трябва да сме ваксинирани за рубеола, като бебе със сигурност и в у-ще имаше нещо такова , ама да ти кажа незнам точно кога и дали тази ваксина още действа??? Не се тревожи, няма проблеми, всичко ще е наред

Ох момичета ето за тези излишни ,но прекрасни покупки за бебето имах предвид вчера. Очите ми ще изтекат по такива красоти, но ... няма да дам пари за такива неща. Моят син е доказал, че може да порастне голям и умен  и без тях. Simple Smile  Ако имах възможност обаче и ако цените в БГ бяха според стандарта на хората сигурно щях да пазарувам като луда Simple Smile Има страшно практични и удобни неща за улеснение на мама.

# 288
Добро утро и от мен!
tuli, wondergirl , да са Ви живи и здравички двете принцески.Женския отбор на декемврийските мами се увеличава ми се струва нека така да е няма само пикльовци да се пръкват.

# 289
Добро утро бременелки Wink
Аз да се оплача от доктора ми по ЖК, писа ме  27ма седмица както е по последен цикъл а аз съм  в 23та  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out и после ми обясни че така  щял да ме  води  заради  болничните  #Crazy #Crazy #Crazy и сега  съм 4 седмици напред...Нямам  думи.
После  акушерката  ми обясни Че ако имало Преносване!!?!?!?!?! какво  преносване аз  съм  4 седмици назад ..... Тъпа работа, ще  видим как  ще си  забавя болничния не искам да съм 75 вместо 45 дена  болнични   преди термина ...

Лек и  успешен ден  на всички Wink

# 290
tuli, wondergirl Айдее и от мен честити панделки и роклички Hug Hug Hug дано е според желанията ви на мен доктора като ми каза че ще имаме момче бях на 7 небе Hug Hug Hug

# 291
  • До хладилника, който обичам
Понеже сте мои хора Laughing и защото съм ви обещала да пускам новини за кърмене в отчетната за Декември 2010, ще преваря колежките, които отговарят за други отчетни теми и ще ви подскажа, че тези от вас, които нямат възможност да посетят Ла Лече Лига лекции за кърмене или кърмачески срещи, например ако сте в град, където няма такива или по някаква възможност нямате начин да посетите такава, имаме новина!

Тази събота и следващите две правим онлайн Училище за кърмене - уебинари! Ако са успешни - ще правим такива и след това  Grinning

Който няма възможност за живо посещение на лекция и среща, може да се запише за уебинар тук:

Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето)

14 август, събота, 17 часа. Уебинарът ще води Мария Атанасова, ЛЛЛ помощник за кърмене и майка на Катерина  Simple Smile

Уебинарът /онлайн семинар/ е със свободен безплатен достъп след регистрация и дискутира в детайли Десетте стъпки за успешно кърмене като теория и практика, нуждата от тях и начини за реализацията им. Уебинарът е удобен и съвременен начин за обогатяване на знанията, който позволява да се гледа и слуша презентацията дистанционно, без физически да се излиза от дома.

Заповядайте - а също така запомнете новия ни национален ЛЛЛ горещ телефон за помощ, подкрепа и информация за кърмене: 0888  555  385

# 292
Бу,благодарим!

# 293
Здравейте , мацки.
Относно покупките за едно бебе, ами какво да кажа… лично мое мнение едно бебе няма нужда от много неща. Всичките тези столчета, люлки, шезлонги, активни гимнастики и т.н. са за удобство на майката. Сега като се замисля, защо се купуват? – за да седи бебето там и да се люлее и да мълчи. Всичките тези чували с играчки се купуват за да има с какво децата да си играят и да се занимават сами. Аз  с моя син, не поради финансови затруднения а по наша преценка не сме купили нищо от това. Единствено се възползвах от удобството на проходилката. Едно креватче, една количка, по-малко играчки, не съм трупала и нямам натрупани, ненужни играчки. Дрешки, отначало минахме с 3чифта ританки, 3 бодита с дълъг ръкав, няколко гащеризончета, чорапки, 2 костюмчета от горнище и долнище. По късно шишета, и в тенджерата съм стерилизирала. Според мене няма смисъл от много неща.
Бебе се гледа и с 200лв и с 2000лв дето се вика. Преценка на родителите.
Лично мое мнение, не искам да налагам мнение.
айде прохладн ден!

# 294
Добро утро бременелки Wink
Аз да се оплача от доктора ми по ЖК, писа ме  27ма седмица както е по последен цикъл а аз съм  в 23та  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out и после ми обясни че така  щял да ме  води  заради  болничните  #Crazy #Crazy #Crazy и сега  съм 4 седмици напред...Нямам  думи.
После  акушерката  ми обясни Че ако имало Преносване!!?!?!?!?! какво  преносване аз  съм  4 седмици назад ..... Тъпа работа, ще  видим как  ще си  забавя болничния не искам да съм 75 вместо 45 дена  болнични   преди термина ...

Лек и  успешен ден  на всички Wink

Аз бях в подобна ситуация, само че само 2 седмици назад. В случая губиш само и единствено ти, защото изплащането на обезщетенията за майчинство са до дата на термина ти , в превод ще взимаш пари 1 година след датата на термина ти. И ако термина ти е 4 седмици по-назад, ще взимаш 4 седмици по-малко пари. В моя случа при 2 седмици по-малко щях да загубя около 600лв. Та се преместих на друг ЖК. Съветтвам те да направиш същото. Още нещо- когато постъпваш в болница, за раждането или преди това, според термина ти определят дали преносваш и съответно ако преносваш по термин ще ти сложат система окситоцин да ти предизвикат контракции. Няколко мои познати така ги "подхлъзнаха" да правят секция, защото нямаха разкритие ....

# 295
  • Пловдив
Здравейте, мами,

Първо честито на всички розови мами..Simple Smile..Относно покупките, замисляли ли сте се за Слинг, аз определено искам да имам такова нещо пред разни люлки и шезлонги, мисля, че контакта на майката с детето е най-важен, а и мисля , че  слинга ще е много удобен за къси разходки, ходене до магазина, защото няма да е нужно да сваляме и ка4ваме тежките колички, за да одидем да напазарим, а и бебо ще може да го вземем без притеснение..Wink

# 296
Здравейте, мами,

Първо честито на всички розови мами..Simple Smile..Относно покупките, замисляли ли сте се за Слинг, аз определено искам да имам такова нещо пред разни люлки и шезлонги, мисля, че контакта на майката с детето е най-важен, а и мисля , че  слинга ще е много удобен за къси разходки, ходене до магазина, защото няма да е нужно да сваляме и ка4ваме тежките колички, за да одидем да напазарим, а и бебо ще може да го вземем без притеснение..Wink
Слунга е много удобна вещ. Аз взех за Явор като се роди и заспиваше винаги вътре, но трябва да се сложи детето от рано, инъе след 2-3тия месец не искат да стоят вътре. Имаш няколко варианта, от които най-лесния е на бу: http://missby.wordpress.com/2010/05/12/no-sew-ring-sling/ Инъче има и други готови варианти. Моят е Дее Дее и съм много доволна  Peace
Този път ще купуваме шезлонг,защото предния който ползвахме беше ужасен, възможно най-ефтиния: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/12213 Ползвахме го няма и 3 месеца, защото после не е удобен. Сега ще купим този: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2880 , да 100лв повече, но ще го ползваме до 3 г. на детето. Имам позната, която още го ползва а са на 1,5 г.

# 297
  • Пловдив
Да, аз смятам да го слагам още като се роди, то след това може и да не е много удобно, защото все пак дететозапочва доста да  тежи, но не знам де, казват че може до 16 кг да се носи в слинг ...Simple Smile

# 298
Ние сме 11 кг и в слинга тежи като 8-9, всмисъл е слинга отнема от тежината доста. Носим се без проблем(таткото го носи де) и у е доста по-леко  Peace

# 299
Добро утро .

ivka 007  , лично на мен слинга все ми се струва, че не е удобно нещо за бебето и някакси ми се вижда едно такова примитивно, не знам  Rolling Eyes BebEshOnDeL ще каже..

(wind) , какво значи "столчета, люлки, шезлонги, активни гимнастики и т.н. са за удобство на майката", ами и така да е , майката не заслужава ли удобства...който има възможност защо пък да не се възползва от такива нещица. Примерно не мога да разбера ..хората като са измислили стерилизатора, защо пък ще ползвам тенджера, бих го правила само ако нямам финансова възможност. За мен също има някои неща ,които няма да взема ,защото ми се вижда ,че няма да ползвам , но не бих обобщила ,че всички тези покупки за излишни, в никакъв случай Peace

Общи условия

Активация на акаунт