Отговори
# 630
Момичета, някой пил ли е Тотема ампули и как са му понесли? Днес се оказа на ПКК, че хемоглобинът (105) и хематокритът (0,31) са малко ниски... това май често се случва при нашето състояние, а и аз много месо не ям в тези жеги... и ми ги изписа моята лекарка да пия 2 пъти по 1 на ден. 

# 631
Момичета, някой пил ли е Тотема ампули и как са му понесли? Днес се оказа на ПКК, че хемоглобинът (105)
Аз изпих една кутия Тотема и се почувствах много добре. Имах осезаем прилив на енергия и го свързвам с лекарството. И косата спря да ми пада. После го спрях за 10-15 дена и към края на този период пак започнах да се чувствам отпаднала и сънлива. От 3 дена го поднових, същата доза като теб. Доки каза да не го спирам поне до следващия преглед, т.е. 1 месец. Това е единственото желязо, което ми понася, от други ми се гади. Само много внимавай като го чупиш често се откъсва едно малко пръстенче и може да падне в чашата. Аз почти глътнах едно такова стъкълце - доста е опасно.Според мен е дефект в ампулите, защото не с всяка става така.
Мари, дано да се разминете със системата, защото в тази възраст трудно ще търпи. Моето момиченце беше на системи на 1г.4м., т.е. доста по-малка и в началото все се опитваше да махне абоката и да дърпа тръбичките. Голямо пазене беше.
Аспирин ми беше предписан от ендокриноложката, но така и не го пих с първата, а сега и с 2та бременност. Лекарката ми обясни, че го дава превантивно. Не знам какво представлява тази тромбофилия, но попадам често на писания за нея във връзка  с намаления кръвоток.
30god
, и аз разсъждавах че парите от майчинството не са ми толкова важни. Но като започнат текущите разходи по бебето и то зимно, идва доста нагорно  Confused Отопляваш дома по цял ден, не е като да си на работа и през деня  да не включваш ... И постоянно излиза нещо непредвидено... Инъче си права, здрави да са  Praynig

# 632
Добра, дано Praynig
Искам и тук да подпрепя Реазон, много кураж мила, дано най-голямото щастие те споходи съвсем скоро Praynig

# 633
Dobra, много ти благодаря за отговора , а и за съвета... ще внимавам с ампулите!

Момичета, мисля, че има недоразумение... Reason е моя приятелка и с нея всичко е ОК, писа ми вчера. Момичето, с което се е случило това се казва Габриела Раевска, а не Радева... не са една и съща Габи, доколкото разбирам... Много съжалявам за това... най-тежкото и трудно за осъзнаване, което може да стане! Изпращам много прегръдки и положителни мисли към нея! Кураж! Дано скоро има нова радост! От сърце й го пожелавам!

# 634
Стас,честит рожден ден! Да си много щастлива ти желая и най-големият подарък да получиш през декември!

Мари,дано се оправи по скоро твоята Бухтичка!

Случката не е със Reason,a с друго момиче и е гадно така да се пише наизуст. А никой ли не се замисли,че тя може би не иска това да се споменава тук щом не го е написала. Дано никоя от нас не изживее подобно нещо!

# 635
Напълно съм съгласна с теб, 7/8! Може би не трябваше да се споменава тук, но след като видях няколко пъти това недоразумение, реших, че е по-добре да се разбере, че няма нищо общо с Reason... би било неприятно да влезеш и да видиш странни съобщения, изпратени по грешка до теб! Това също би могло да бъде разстройващо... Дано на никой не се случва, както каза!

# 636
ох, и аз се повдедох , съжелявам!От начало си помислих, дори , че е писано някъде по-назад в темата за това, но нямах време да прегледам Sad
Дано всичко е наред с всички нас занапред Praynig Само за това се моля, че малко ми е свито сърчицето в предвид предисторията ми.
Момичета, вярно ли е ,че в динята имало много желязо, някой вчера ми спомена newsm78 Ако е така да започвам да се тъпча.Ама каквато съм пикла, плажа ни е на 6мин път и направо ще се изпусна докато стигна до него или в обратната посока до хотела.Понякога буквално ми се ходи на 5мин.
Хайде лека, пак сменях малката , че отново се наака Sad, добре, че поне не е повръщала Praynig

# 637
ох, и аз се повдедох , съжелявам!От начало си помислих, дори , че е писано някъде по-назад в темата за това, но нямах време да прегледам Sad
Дано всичко е наред с всички нас занапред Praynig Само за това се моля, че малко ми е свито сърчицето в предвид предисторията ми.
Момичета, вярно ли е ,че в динята имало много желязо, някой вчера ми спомена newsm78 Ако е така да започвам да се тъпча.Ама каквато съм пикла, плажа ни е на 6мин път и направо ще се изпусна докато стигна до него или в обратната посока до хотела.Понякога буквално ми се ходи на 5мин.
Хайде лека, пак сменях малката , че отново се наака Sad, добре, че поне не е повръщала Praynig

Mari:), нали и аз сега съм с липса на желязо, та се интересувах от тези неща... така е динята е много полезна, на едно от първите места по съдържание на желязо сред плодовете и зеленчуците Simple Smile Така че да хапваме смело, нищо че после цяла нощ ще трамбоваме до едното място... Simple Smile И не само нощем де... Simple Smile

Други полезни храни с желязо са като цяло плодовете и зеленчуците... доматите, спанак, сини сливи (особено полезни са и сушените), мандарини и лимони имат доста в тях, смокините... и обичайните яйце, месо, дроб, риба, пълнозърнест хляб и други такива.

Ама как човек само да го мисли това и да се тъпче с всички тези полезни храни, всеки ден...??? Simple Smile

Успех с малката, да се оправи до утре душицата!

# 638
  • Пазарджик
Напълно съм съгласна с теб, 7/8! Може би не трябваше да се споменава тук, но след като видях няколко пъти това недоразумение, реших, че е по-добре да се разбере, че няма нищо общо с Reason... би било неприятно да влезеш и да видиш странни съобщения, изпратени по грешка до теб! Това също би могло да бъде разстройващо... Дано на никой не се случва, както каза!
грешката е моя-много съжалявам  Peace Peace Peace не съм искала да засегна никой

# 639
  • София - Бургас
Добър вечер,
Влизам само да напиша на притеснилите се или по точно на подвелите се от някаква грешна информация, че Не сме добре / с бебето/.
Прекарваме си прекрасна почивка на Южното черноморие.

На хората , които публикуват информация в която не са 100 % сигурни с нея, моля Ви се първо потърсете повече информация и след като сте убедени в нея я публикувайте тук или където и да е било.

Добра, дано Praynig
Искам и тук да подпрепя Реазон, много кураж мила, дано най-голямото щастие те споходи съвсем скоро Praynig
грешката е моя-много съжалявам  Peace Peace Peace не съм искала да засегна никой

Момичета , след като сте разбрали какво се е случило с въпросното момиче , можеше просто да напишете ЛС и след като се убедите в Точния човек да го подкрепяте във форума.

Съжалявам за случката с моята адашка , наистина е ужасно това което я е сполетяло smile3518 Очакваме те пак при нас много скоро.

Благодаря на KalinaZ и  7/8  newsm51   и няколко морски Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 01:36 от Reason

# 640
Добро утро,
Мале  ма много мрачна е станала темичката ни. Май не трябваше още да повдигам ? за осигуровките.Но стига сме се тревожили от нас дет се вика нищо не зависи и да го мислим и мъдрим няма да променим мнението на високо-стоящите.
Хайде малко по ведро че все едно някаква черна хроника чета,нали ще сме мами и трябва да сме позитивно настроени.Сега дайте по една усмивка и да продължим напред...................

# 641
Добро утро момичета.Днес и аз съм ранобудна благодарение на племеничката ми.Дойде молко на гости и сега се гледаме.Голям сладур Hug еее да се подготвяме за декември Laughing  Grinning

# 642
Добро утро и от мен ,

Reason  радвам се, че се появи и си прекарваш чудесно на морето, че от известно време те няма никаква и се бях попритеснила мъничко. Приятна оставаща почивка и да се топнеш и за нас в морето,че тая жега ни умори всичките  Hug

Много съжалявам за случилото се с другото момиче. Желая и сили и кураж и скоро да се завърне пак във форума с прекрасна новина.  Praynig
Колкото до грешката, все пак имената са страшно еднакви и човек може да се подведе. Сигурна съм , че е било спонтанна реакция, което е напълно разбираемо в такъв момент да не  се доогледат нещата. Нека си пожелаем да сме живи и здрави занапред и всичко да мине леко около оставащото  бременеене и  предстоящото раждане Simple Smile

mari:)  стискам палци малката да се подобри и да не се налагат системи да се вкл, че наистина много неприятно , пък и тя едва ли ще ги иска. Пийте много течности за да закрепите положението и дано да се оправи бързо за да може пак да тичка по плажа до края на почивката Simple Smile

augustas    страшно ми хареса това което си написала. Аз също много обичам страната си и никога не съм си и представяла , че мога да живея на друго място. Сега се чувствам някак си разочарована от всичко и пак се надявам и вярвам, че нещата могат да се оправят и има бъдеще за децата ни. Малко по-голям оптимист съм от колкото трябва ама какво да се прави. Дано все пак съм права.

Колкото до страните където майчинството е 2-3 месеца, да така е, обаче тези страни дават пари за всяко дете и тези пари не са 35лв както при нас, а доста повече. Има страни, в които майката може спокойно да си позволи да си отгледа децата до 4-5 год и да не работи, защото държавата дава прилична сума за отглеждането на деца. Освен това при положение, че постояно нашата мила държава иска да си плащаме данъци и осигуровки и да бъде коректни към нея, би било редно и тя да има някакъв ангажимент в определен момент към своите граждани. А не само да иска хората да си плащат ,а после като трябва да се дава да вика няма пари, криза е.

# 643
pipi7598, това, което си написала от листовката на Аспирин Протект е напълно вярно. Обаче, както и на kup74, и на мен ми е изписан от лекар още в началото на бременността. По този начин се намалява риска от спонтанен аборт по имунологични причини. Ако няма други проблеми се спира след 3-я месец, обаче аз продължавам да го пия, защото имам нарушен кръвоток и след 32-ра седмица ще го спра, за да няма проблеми при раждането (риск от кръвоизлив).
Напълно съм съгласна, че САМО лекар трябва да предписва лекарства по време на бременността. В определени ситуации, обаче, лекарите предпочитат по-малкото зло.

# 644
добро утро мами Hugсъбудихте ли се вече?Аз тъкмо се връщам от изследвания...еми хемоглобина ми е още по нисък вече е 95,а уж пия ферофлагама...вместо да се покача той пада още повече-предния път беше 103 #Cussing outиначе с милото сме замислили една мини екскурзиийа за неделя=Търново,Арбанаси,Габрово,Етър,че от следващата седмица ми започват лекциите ooooh! лека и прохладен ден от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт